- 9 Şubat 2019
- 4.506
- 9.447
Hayırlı olsun Zeynep,sağlıkla kavuşunBasta iki gogsumde ayni miktarda siskindi. Sonra sanki sol daha fazla sut uretiyor gibi geldi bir ara 2 defa solu 1 defa sagi veriyordum. Galiba o yuzden sag azaldi dahada cogalmadi. Sonrada oglum sagi birakti zaten sut azaldi diye. Ya aslinda ben kucugu kilo almazsa pisman olurum diye korkuyorum. Kardesi emerkende buyugunu sutten kesmek zorunda kalirsam daha cok incitmis olurum. Bilmiyorum cikmazda gibi hissediyorum kendimi. 4. Ayda sutun tadi degisirde biraz sogursa memeden o zaman unutturmaya calisirim. Su anlik hic kesmek istemiyorum. Okul oncesi ogretmeniyim. Zaten yarim gun calisiyorum. Birde bir kac ay ucretsiz izin almayi dusunuyorum. Kucugu 9 aylikken falan ise baslarim. Insallah o zamanda ek gida alir sut sagmak zorunda kalmam.
Ben de düşüncemi paylaşmak istedim.
Sizin durumunuz biraz farklı çünkü Mermermermer hamile olduğunu öğrendiğinde Yaman çok küçüktü ve emmeye ihtiyacı hala çok fazlaydı.
Ama senin oğlan 2 yaşında. Kardeşi doğduğunda 2buçuk olacak. Kardeşi emerken onu memeden kesmek incitici olacağından kesmek istemeyeceksin. Bu da -eğer kendi isteğiyle bırakmazsa- en az 4buçuk yaşına kadar emzireceksin demek oluyor.
Eğer memeye olan isteği giderek azalırsa ki 24ayla 30 ay arası genelde azalıyormuş,sütün tadı da değişirse iş daha da kolaylaşır. Oğlun için de uygun olan bir zamanı kollayıp bırakırsanız bence ikiniz de mutlu şekilde bu süreci tamamlarsınız. Ben kızımın memeye ilgisinin azaldığını hissettiğim bir kaç günden sonra konuşarak anlatarak kestim ,yaklaşık 15 gün oldu ve kolay oldu diyebilirim.
Şimdiden onunla bu konuyu ara ara konuşarak ve emme sürelerini kısaltarak onu buna hazırlamaya başlayabilirsin. Acelen yok. Düşünmek için vaktin var. Umarım tahmin ettiğinden çok daha kolay olur