- 29 Temmuz 2019
- 3.742
- 6.111
- 40
Evet sorunsuz döndük şükür. Bende direkt doğruyu söylüyorum dedesinin çok şakacı olduğu da söylüyorum. Allah için kayınpederim çok iyi bir insan. Çocukla çocuk olur. Cömerttir. Yoksa daha sert çıkardım. Şimdi annemlerin evindeyiz. Ankaradan eşyalı ev tuttuk. Yanımızdaki eşyaları bırakmak için eve girer girmez öykü ve Deniz kabaca olacak ama tepinmeye başladı. Tabi eşimin ve benim ailemin evleri müstakil sayılır. Çocuklar rahata alıştı. Oğlum kızım demekten bir hal oldum. Koşup koşup yere bırakıyorlar evde böyle yapmazlardı. Herhalde yeni bir ortam olunca böyle coştular. Tabi benim moralim bozuldu Annemlerin evini çok arayacağız bu gidişle. Şimdiden sürekli telkin ediyorum.İyi bari sıkıntı yaşamadan dönmüşsünüz canım. Kayınpederinde aklınca şaka yapıyor da işte çocuğun anlamadığını fark edemiyor. Ben öyle bi ortamda hemen çocuğuma doğruyu söylüyorum ne gerek var çocuğu korkutmaya
Ay bence bekle 2 ay daha acele etme başlamak için biraz ankaraya alışın eve alışsın çocuklar sen yeni düzene alış. Ama tabi karar senin. İzin işini de müdürünle bi
Git konuş bence başkalarının söyledikleriyle önyargılı yaklaşma derim ben. Bence memeyi dert etme işe gidince gün içinde meme ememeyeceği için sütün de azalacak gün geçtikçe belki kendi kendine bile bırakabilir. Adem Güneşin bi podcastinde dinlemiştim 18 aydan sonra çocuklarda emme refleksi azalıyormuş o ara çok fazla memeye düşüyorlarmış korkup. 24 aydan sonra emme refleksi kayboluyormuş ama 2 yıllık alışkanlık sonuçta onu da terketmeler 30. Ayı buluyormuş 30. Aydan sonra kendi kendine bırakma ihtimali çok fazlaymış Tabi okadar dayanabilirmisin bilmiyorum ama bana sorarsan biraz daha bekle derim memeyi bıraktırmak içim
Öykü ile meme konusunu konuşuyorum. Yakında memeyi bırakacağız diye. Bırakmıcaz diyor. Sonra o şarkı söylüyor çişimiz tuvalete diye. Bende ona artık büyüdüğünü isterse çişini tuvalete yapabileceğini anlatıyorum. Çişini yaparmış ama memeyi bırakmayacakmış ufaktan azaltmaya başladım sık sık yukarı annemlere çıkıyorum. Göz teması kurmuyorum yoksa başlıyor meme diye bağırmaya.
Çalışma işini bende erteledim. Mart sonunda başlıcam dedim eşim ne Mart mı diyor bari Şubat olsaydı diyor. Müdürü önceden de tanıyorum. Müdür yardımcısıydı şimdi aynı dairemize müdür atandı. Prosedürlere bayılır. Hiç kolaylık göstermez. Arkadaşlar hep ondan kaçmak için gitmiş. Onunla ne kadar az çalışsam kardır.