2020 Şubat Anneleri

Seni çok iyi anlıyorum canım bizim de öyle gerçekten dil yarası denen şey insanı daha çok yoruyor biz de sizi geriden takip ediyoruz şimdilik ben söylüyorum o da hadi ailene de söyle deyip ciddiye almıyo :)
Hakkınızda hayırlısı ama umarım eşin gerçekten ders çıkartıp olumlu adımlar atar bazen erkeklere sert bir fren gerekiyo ki toparlansınlar

Evet bu fren iyi oldu. Hep tartışma anında anneme ablalarıma söylememi istiyordu onların ne diyeceklerini görürsün o zaman diyordu. Annem çok üzüldü önce şaşırdı sonra çocuklar küçük annesiz babasız olmaz dedi. Ben anlattıkça olmuyorsa zorlamayın kızım dedi. Ablama da eşime çok kızdığını benim kızım sahipsiz değil diyerek dert yanmış. Yine ferasetli kadın eşimi arayıp yüz göz olmak istemedi. Birbirimizin kalbini kırarız diye bekledi. Ama ben anneme 1 saat boyunca ağladım anlattım eşimin söylediklerini yaptıklarını. Annem niye bunca zaman içinde tuttun dedi. Ama rahatladım. ayrılmak kolay değil özellikle çocuklar varken. Eşim denize annen beni istemiyor demiş. Çocuk babamı neden istemiyorsun diye geldi yanıma. Gittim o gece kızdım neden böyle konuşuyorsun diye. Ertesi gün ortalık durulsa da Deniz kim dışarı çıkarsa o kişiye geri geleceksin değil mi diye soruyor Ah bu babalar onların eline çocuk bırakıp gidilir mi hiç.
Allah yardımcın olsun. Dediğin gibi dil yarası hem yorucu hem de geçmiyor hep izi kalıyor. Eşim ders çıkarmış olması lazım çünkü beni kaybedeceğini anladı. Bende anladım. Kadınlar hayatlarının idaresini sırf eşleri kolaylaştırıyor diye onların eline insafına bırakmamalı.

Canım üzüldüm böyle bir karar vermene ama yinede aşılmaycak problemler değil anladığım kadarıyla, eğer eşin biraz kendini değiştirirse eminim herşey çok güzel olur. Çocuklar çok küçük onların hem anneye hem babaya ihtiyaçları var umarım kimse yıpranmadan halledersiniz bu süreci Bence her iki durumda da yani devam etme kararı verseniz de ayrılma (inşallah olmaz ama) kararı versenizde bir terapiye gidin çocuklar çok küçük onlara anlatmak çok zor olur ki eşin de şimdiden annen beni istemiyor demiş. Siz eşinle bir şekilde toparlarsınız ama çocuklar etkilenir bu durumdan

Evet böyle bir karar almıştım. Şimdilik o kararı askıya kaldırdık. Baya konuştuk her gece de konuşuyoruz. Deniyoruz daha olumlu yapıcı davranmaya çalışıyoruz. Zor bir süreç. Çocuklara yansıtmamaya çalışıyoruz. Eşim eline sağlık demeye. Sabah uyanınca gece yatarken sarılıp iyi geceler demeye başladı sabırlı olmaya çalışıyor. Görev paylaşımı yapıp yazmamı istiyor. Ben destek alıyorum kontrole gideceğim belki yeni tedaviler ilaçlar verir. Öfke patlamalarım azaldı ama arada oluyor tabi bu olayda olduğu gibi . Ama yinede ilaç beni sakinleştirdi diyebilirim. Çocuklara yöneldik bu ara deniz zorluyor evde sıkılıyor bizde birşeyler öğretmeye verimli olmaya çalışıyoruz. Öyküm sağolsun hemen kapıyor birçok şeyi. Böyle inişli çıkışlı bir hayatımız var.

Önümüzdeki cuma günü Kaan a özelden randevu aldım en sonunda Trabzon a gidecegiz. Allahım tek umudum bu doktor umarım sorunumuzu ilk seansta anlar ve gittiğimize değer
Ay hadi inşallahh çözülür en azından sorunun ne olduğu anlaşılsın çözüm ona göre bulunur
Sorunsuz dertsiz hayat mı var canım ya Hepimizin hayatı inişli çıkışlı bi yerleden tutmaya çalışıyoruz işte. Deneme kararınıza çok sevindim 2 çocuk kaç yıllık evlilik kolay kolay bitirilmemeli zaten İlaç kesinlikle iyi gelmişitr en azından daha az kafanda olanları kurmanın engeller.

Aynen canım kimin derdi bitmiş ki bizimki bitsin. Eşim bir sevgi kelebeği oldu sürekli sarılıp duruyor iltifat ediyor artık böyle olacakmış. Arada eski huylarına döner gibi oluyor uyarınca Demokles’in kılıcı gibi hep başımın üstünde mi duracak başıma mı kakacaksın diye felsefe de yapar oldu. Bende es geçiyorum. Yalnız aile içi geçimsizliğin etraftan duyulması canını sıktı üzüldü mide ağrıları yaşadı baya. Bana sitem etti o kadar kötü müyüm ben diye. Annemin olmuyorsa zorlamayın lafına baya bozulmuş. Bende çocuklar bana böyle bir şikayette bulunursa yavrum dayanın bu çileniz diyecek değilim tabiki yanlarında olacağım dedim. Haklısın dedi.

Benden görev paylaşımı listesi yapmamı istiyor her odaya asacakmışım. Yada gün içinde yapılacaklar rutin işler liste halinde asacakmışım. Evdeki düzen için bu gerekliymiş. Benimde aklıma yattı yapıcam ilk fırsatta.
Çocuklar artık çatışma içine girmeye başladı. Deniz öyküden pek hoşlanmıyor oynamayı bilmiyormuş onunla oynamak paylaşmak istemiyor Konya’dan hatıra kaldı bu iki alışkanlık. Öykü de az değil tartışma anında abisinin saçlarına asılıyor elindekini atıyor. Buda konyada öğrenildi. Hep çatışma olmuyor tabi. Öykü ne verirsek abisine de vermemizi istiyor ona götürüyor. Deniz de öykünün başına birşey gelirse hemen haber veriyor.
Sizde durumlar nasıl çocuklar iletişim kurmaya başladı mı ?

İnşallah bu hali hep devam eder canım. Bencede aile büyüklerine duyurmak iyi değil ama eşini de bu harekete geçirmiş ama oda daha önceden kendine biraz çeki düzen verseydi
Yaman biraz daha fazla anlamaya başladı 18 aylık oldu artık ama melisa daha bişey anlamıyor yavrum gülücük saçıyor etrafa Şimdilik aralarında bir problem yok ama seneye nasıl olacak bakalım
Bende işe başladım yarım gün çalışıyorum çok iyi geliyor bana melisa kaşık biberondan içiyor sadece sütü hiç bir biberonu almadı hatta ilk 2 gün ben gidene kadar hiç süt içmemiş Neyse alıştı şimdi içiyo çok şükür.
Bizde seneye tayin yazıcaz eşimle bu konuda bir türlü anlaşamıyoruz ben duygusal yaklaşıyorum o mantıkla. Ben izmire gitmek istiyorum eşim izmirden önce başka bi yere gidip sonra izmire gelip izmirde de çalışıp emekli olmak istiyor. İzmirde 8 sene kalabiliyoruz izmire gidersek ilerde çocukların okulu yarım bırakıp başka bi yerde devam etmeleri gerekecek. Eşimin haklı olduğu çok yön var benim elimde sadece dıygusal olarak izmirde yaşım çokta geçmeden yaşama isteği var bilmiyorum napacağım

Eşimin değişimleri kısa olur hemencecik özene dönüverir. Dün doktora gittim gerçekten bayan olması beni rahatlatıyor baya uzun konuştuk. Birinin uzun zamandır bana nasılsın demediğini farkettim. Hoşuma gitti işi bu olsa da halimi hatrımı sorup neler yaptığımı sorması. Anlattım herşeyi tavsiyeleri aklıma yattı. Neden erzurumdayken yada Ankara’da çalışırken gitmedim ki diye düşünüyorum. İlacıma devam edicem. Normalde 2 ayda bir gelebilirsin dedi. Ben her ay gelmek istiyorum dedim kararı bana bıraktı.

Evlilik müessesinin beni bu kadar yıpratacağını bilsem evlenmezdim. Sürekli soğuk bir savaşı yönetmeye çalışıyorum karşı taraf zor bir insan benim gibi uyumlu bir insan bile çıldırma noktasına geldi.

Bizim çocuklar bu ara anlaşamıyor Deniz öyküyü yıldırmaya çalışıyor bağırıyor kovalıyor elindekini alıyor ama onsuzda bir yere gitmiyor. Konya’dan miras kaldı Öykü çok dillendi. Bir çok kelimeyi gayet net ifade ediyor. Anlıyor. İnsanın kızı olması başka bir dünyaymış Dün bensiz gayet uyumlularmış yemeklerini sıkıntısız yemişler. ben gelince herkes çıldırıyor. Paçalarıma yapışıyor.

Bizde o tayin planlarını çok yaptık. Eşime batıyı yaz demiştim o en son yazmayı planlıyordu. Ama planlar değişti. İkinizde kendi açınızdan haklısınız. En doğru kararı alacağınıza eminim

Tarafsız biriyle konuşmak bencede iyi olur fayda gördüysen kesinlikle devam et canım eşinin de inşallah bu sefer uzun sürer değişimi
Evlilik gerçekten zor hele çocuk olunca daha da zor biz 10 yıllık evliyiz 9. Yılda Yaman oldu bazen eşimle konuşuyoruz daha erken olsaydı kesin boşanırıdık diye şu anda bide 2 çocuk iyice zor
Ahh ah çocuklar bi yere gittimi huy değiştiriyorlar maalesef ama zamanla düzelir normal kardeş kavga edecekeler vuracaklar birbirlerine ama yine en çok onlar sahip çıkacakalar birbirlerine
Ya evet anneye naz yapıyor bence çocuklar Ama olsun okadarcık ya
Tayin için İzmir de karar kıldık Beni izmir harici bi yerde yaşama fikri çok mutsuz ediyor. Kendimi ikna etmeye çalışıyorum ama olmuyor yani düşündükçe modum düşüyor. Eşime de söyledim o bu konuda ben ne istiyorsam onu kabul edeceğimi söyledi zaten napalım çocukların okulu fln zor olacak belki ama o da bi şekilde hallolur sonuçta okulu yarım kalan ilk çocuklar bizimkiler olmayacakTabi inşallah tayinimiz izmire çıkar ben bukadar plan yaprken çıkmazsa da bomba olur benim için

Zeyf naptın canım Kaanı götürdün mü doktora nasıl geçti ne dedi doktor inşallah iyi geçmiştir
Bildigim her seyi soyledi canim.
Meme onda bagimlilik boyutuna ulastigi icin gece o kadar sık kalkiyomus kademeli olarak azalt sonra birakirsin yaşı geliyo zaten dedi.
Hiperaktif diyemem cunku cok kucuk o okul caginda belli olur ama evet hareketli bir cocuk onu soyleyebilirim dedi.
4 gundur meme azaltma uyguluyoruz gunduz tamam ama geceleri iskence öldürüyo beni

Siz napiyorsunuz ? Yaman ile Melisa nasil ?

Hanımlar bebeler ne yapıyor birşeyleri kolayladınız mı? Bizim kolaylaşan şeyler de var zorlaşan da. Çocukları uyutmak ne zor öykü özellikle uyumamak için savaşıyor yanımda yatmak istiyor deli bir yatışı var. Güvenip uyuyamıyorum her an düşecek diye. Yer yatağının gözünü seveyim ama evde öyle bir alan yok. Birde uykuya yakın çenesi bir açılıyor. Akrabalarda dahil herkes uyudu mu diye soruyor. Şarkı söylüyor. Telaffuzu çok iyi. Deniz o kadar net konuşamıyordu şimdi bile yutar çoğu harfi. Ama oda pek dillendi. Öykü Yatakta Zıplıyor kafama gözüme nereme gelirse atlıyor. Bende artık isyan bayrağını çektim iki gecedir uyumadan yatağına koyuyorum biraz ağlıyor bebeğiyle kedisini istiyor veriyorum. Birde su getir kediyi getir. Allahtan çok hevesli herşeyi ben yapıcam diyor.
Deniz de geceleri korkuyor yoksa eşim artık yanında yatmayacaktı. Deniz çok tembel çıktıElinden gelse nefesi bize aldıracak. Hiç hevesi yok çorabını bile uğraşmak öğrenmek istemiyor sen giydir sen yapacaksın dil pabuç kadar. Anlatıyorum okul hayatın başlamadan öğrenmelisin diye sonra öğrenecekmiş. Birşey olmazmış. Ama bisiklet scooter sürmeyi baya çabuk öğrendi. Sırada paten var. Öykü de scooter sürüyor çok iyi gözlemci hemen kapıyor. Ama bazen her çocukta olduğu gibi ikisinin aksi inatçı bir damarı tutuyor o zaman çığlık kıyamet. Öyle böyle büyüyorlar. Kıyafetleri küçük geliyor bu yaz ikisi de boy attı.

Canım üstün zekalı çocuklar biraz daha fazla hareketli olup herşeye el atarlarmış geçenlerde instagramda bilsemanneleri diye bi sayfa var orda okudum acaba kaan da öyle olabilirmi hiperaktiviteyle de karıştırılıyormuş onu bi araştır istersen. Dün gece yaman da 3 kere uyandı emmek için meme ucum mahvoldu sen nasıl dayanıyon valla çok zor gerçekten. Kendime sürekli 2 seneye kadar biticek özleyeceksin bu günleri diye diye telkinde bulumuyorum yoksa psikoloji dayanmaz valla. Bu arada mesajını okudum ne zamandır yazmaya fırsat bulamadığım için anca yazabiliyorum
Ahh valla bebekli hayat çokk zorr hala bebeksiz günlerimi düşünüp özlüyorum desem gerçi eşimle başbaşa kaldıktan 20 dk sonra çocukları konuşmaya başlıyoruz o ayrı konu
Bizimde yaman iyice konuşuyo artık birçok kelimeyi öğrendi ilk defa duyduklarını da tekrar edip öğreniyor. Çokk hızlı büyüyorlar ama resimlerine baktıkça anlıyorım
Bizim uykuda problemimiz yok Allaha şükür 9 da uyuyor ikiside tabi bizde en fazla 10 a kadar durup uyuyoruz ben yatak odasında yatağı bozup yere yatağı ve yanına tek kişilik yatak koymayı planlıyorum hep beraber yatıyoruz çünkü daha rahat ederiz melisa da 1,5 yaşına gelince yataklarını ayırırım diye düşünüyorum ama bakalım hayaller ve hayatlar nasıl olacak

Onemli degil canim.

Umarim ustun zekali degildir zeki olmasini isterim ama ustun zekali cocuk cok zor. Suan ustun zeka oldugunu anlamak icinde hiperaktif oldugunu anlamak icinde cok kucuk.

Kademeli olarak memeyi azaltma islemimiz basarili olamadi. Gunduz idare edip 2 ya da 3 kez emzirebildim ama gece imkani yok emdikten sonra yine istiyordu bu boyle olmayacak dedim ve tamamen biraktirma karari aldim. 8. Gundeyiz ama hala unutmadi memeyi

Arada evde arada kv de kaliyoruz gece onunla yattiginda aramiyo ama gece beni gordugunde yine emmek istiyor. Bakalim bu bagimliliktan ne zaman kurtulacagiz merakla bekliyorum.

Evet üstün zekalı olması çok zor gerçekten ama yine de aklının bi köşesinde olsun diye dedim
Memeyi azaltmakta bıraktırmakta çok zor canım gerçekten allah yardımcın olsun inşallah ikinizde çok etkilenmeden atlatırsınız bu süreci
Yamanda gün içinde sürekli meme emiyor melisa meme emdikçe oda emmek istiyor tabi ona da veriyorum ama ben işe başladım yarım gün çalışıyorum o yüzden bi süre de olsa rahatım o yüzden gelince meme vermek zorlamıyor beni tabi gece de 1 kere anca uyanır hatta bazen memem öyle süt doluyor ki o uyanmadan ben veriyorum emsin diye

O da gelmisti aklima ama ustun zekali cocuklarda bu yaslara gore genellikle diger cocuklara kiyasla daha hizli bir gelisim sureci oluyo okuduklarim kadariyla diger cocuklardan cok farkli seyleri kucuk yaslarda yapabiliyorlar kaan in gelisim sureci ayina gore hep ama tabii bir ihtimal oladabilir.

9. Gundeyiz ve cok sukur ki dun aksam uyandiginda meme istemedi nasil mutlu oldum anlatamam

Kaanda normal emen bir bebek olsaydi 2 yasina kadar emzirirdim ama bizimkisi gecede uyumuyo ve uyutmuyodu

Sagiyorum gerci gunde 1 kez ya da 2 kez meyve purelerine ya da muhallebisine falan katiyorum ama azaldi sutum sertlesmiyo eskisi gibi.

Canım 19 ay emdi zaten bundan sonrası artık olsada olur olmasada olur senin psikolojin daha önemli geeçekten gece uyanması çok zor. Melisa için uyanıyorum o zorlamıyor ama yaman için 1 den fazla uyandığımda canım yanıyor benimde. Ben 1 yaşına kadar emmişim annem bıraktırmış sonra gelişim olarak gayet iyiyim
E bitene kadar sağ canım o da bi fayda olur.

Kızlaarr napıyosunuz kayınvalidemlerle son 1 haftamız 1,5 aydır bizdeydiler. Nasıl geçti derseniz bütün göbek çevrem egzama oldu stresten Hadi gidecekler bişey demeyim diye diye içime içime konuştum sonunda egzaman oldu şimdi onunla uğraşacağım İşe başlamak bana çok iyi geldi inşallah annemlerde zorlamazlar beni de rahat rahat geçirriz şu günleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…