2020 Şubat Anneleri

Geçmiş olsun umarım değilsindir psikolojidir ama ateş genelde belirti oluyo benim eşim iki gün ateşle atlattı ben ağır geçirdiğim için bebeğe genelde eşim baktı doktorlara kalsa hiç temas etmeyin bebekle diyp ama mümkün değil tabi ki ben ilaç kullandım emzirmeye de devam ettim bebek de geçirdi sanırım çünkü bir gün ateşi çıktı onun da
Rabbım hepimizin yardımcısı olsun
Canım çok teşekkür ederim sonucum negatif çıktı çok şükür 🙏 insan kendinden çok çocuğunu düşünüyo zaten benim eşim de pek anlamaz bebek bakımından kendim ilgilenecektim mecbur. Temas etmemek imkansız emzirirken en yakın teması kuruyosun. Allah bütün bebişleri ve anneleri korusun bi baba anne gibi asla olamaz. Bu zor günleri atlatalım biran önce inşllh

Başın saolsun Allah rahmet eylesin gerçekten zor atlatan biri olarak bizde de yengemin annesi vefat etti koronadan gerçekten çok dikkat etmek lazım
Sağol sizinde başınız sağolsun. Rabbim merhameti ile muamele etsin.
Dayım çok savaştı ama olmadı. Hastaneye yatarken Herkesten helallik istemişti. İki kez yoğun bakıma girdi. Artık vefat edeceğini anlayınca yengeme sesli mesaj atmış vasiyetini yazmış telefondan faturaları Ödemiş. Arayarak defnedileceği yere varana kadar ayarlamış. Bunları duydukça kahrolduk. Genç sayılırdı hayata dair çok planları vardı. Eşini çok severdi. Çevresince çok sevilen biriydi. Maalesef işi gereği çok insan içine karışırdı. Koruyamadı kendini atlatırım sanmış. Bizde eski tedbirlere döndük bu işin şakası yok. Sevdiklerinin başına gelmeyince maalesef insanlar bu işin ciddiyetini anlamıyor. Şu aşı yapılmaya başlansa da biraz rahatlasak.

Geçmiş olsun umarım değilsindir psikolojidir ama ateş genelde belirti oluyo benim eşim iki gün ateşle atlattı ben ağır geçirdiğim için bebeğe genelde eşim baktı doktorlara kalsa hiç temas etmeyin bebekle diyp ama mümkün değil tabi ki ben ilaç kullandım emzirmeye de devam ettim bebek de geçirdi sanırım çünkü bir gün ateşi çıktı onun da
Rabbım hepimizin yardımcısı olsun
Verdikleri sıtma ilacını mı kullandınız. Maalesef dayıma ve anneme de o ilaçtan verdiler .dayıma yüksek dozlarda vermişler. Dünya sağlık örgütü bu ilacı onaylamıyor. Hemen olmasa bile ilerde yan etkisi olabiliyormuş . Dayım en son kalp krizi geçirmiş. Umarım başkalarında olmaz bu etkileri.

Molfix parfümlü mü? Normalini kullanmadım ama pure and soft serisi parfümlü değildi. Temiz içerikli bir ürün. İç dokusu Premium care e benziyor. Külot bezi var mı bilmiyorum, külot bez bir kere aldım kullanamadım. Aslında bebekler yürüdükten sonrası için tasarlanmış. Çok da lastik izi oluyor. Cırtlı beze göre ister istemez biraz rahatsız.
Şu bez değiştirme sıkıntısını aşmak için ben de külot bezi tekrar denemeyi düşünüyorum. Dener de memnun kalırsan bize de yazarsın :)

Normal paketini bende arada elimde bez kalmadiginda kullaniyorum ama bana hic parfumlu gelmedi 👀
Canbebenin firsat paketinin yaninda hediye vermislerdi bir ara canbebe kulot bez ben onunkini kullanmistim iyiydi ben memnun kalmistim bacaklarinda falan sıkma yapmadi.
Biraz araştırdım da parfümlü değilmiş ama aleovera ve papatya özü varmış içinde o yüzden hafif bir koku var sleepy de hiç koku yoktu o yüzden bana parfüm gibi geldi içeriği temizmiş molfixinde. Ben bi prima pure kullandım ilk doğduğu zaman sonra hep sleepy aldım ilk defa değiştirdim bezini külot bezden çok memnunum ben evet lastikleri biraz iz yapıyor ama kullanımı daha kolay geldi bana. Ama giydirmesi çok kolay değil 😂😂 bi bacağını giydiriyorım diğerini giydirirken ilkini çıkarıyor fln uğraştırıyor bayağı yaani😂
Şimdi şu yıkanabilir bebek bezleri var onlardan mı alsam diyorum bütün gün bezle dolaşıyor en azından kimyasal bişey değmez popişine😂 yoksa saçmalamasammı🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Biraz araştırdım da parfümlü değilmiş ama aleovera ve papatya özü varmış içinde o yüzden hafif bir koku var sleepy de hiç koku yoktu o yüzden bana parfüm gibi geldi içeriği temizmiş molfixinde. Ben bi prima pure kullandım ilk doğduğu zaman sonra hep sleepy aldım ilk defa değiştirdim bezini külot bezden çok memnunum ben evet lastikleri biraz iz yapıyor ama kullanımı daha kolay geldi bana. Ama giydirmesi çok kolay değil 😂😂 bi bacağını giydiriyorım diğerini giydirirken ilkini çıkarıyor fln uğraştırıyor bayağı yaani😂
Şimdi şu yıkanabilir bebek bezleri var onlardan mı alsam diyorum bütün gün bezle dolaşıyor en azından kimyasal bişey değmez popişine😂 yoksa saçmalamasammı🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Ugrasir surekli yikarim diyosan al ama bence bir sureden sonra yapamazsin gibime geliyo :)

Kaan gece 10 dk da bir kalkti resmen sabaha zombi olarak ciktim bugun nasil aksam olacak bakalim. Allahim cocukla gurbette olmak ne kadar zormus suan biri olsa yanimda 1 2 saat uyuyup kendime gelsem ama yokk imkansiz 😭
Tekken hic sorunum yoktu 2 3 ayda bir istanbula ailemin yanina gider 1 ay falan kalir geri gelirdim, burda esimle surekli gezerdik, canim sıkıldıgında sahile cikar yuruyus yapardim o gunlerimi ozluyorum ama keske bunlari cocugumlada yapabilsem kaanla 1 kere istanbula gittim ortaligi ayaga kaldirdi, gezelim desem arabada durmuyo beyefendi, yuruyus yapmaya kalksam kucaginda tasitacak kendisini hic bir sey yapamamak ne kadar kotu :KK43:

Kaan gece 10 dk da bir kalkti resmen sabaha zombi olarak ciktim bugun nasil aksam olacak bakalim. Allahim cocukla gurbette olmak ne kadar zormus suan biri olsa yanimda 1 2 saat uyuyup kendime gelsem ama yokk imkansiz 😭
Tekken hic sorunum yoktu 2 3 ayda bir istanbula ailemin yanina gider 1 ay falan kalir geri gelirdim, burda esimle surekli gezerdik, canim sıkıldıgında sahile cikar yuruyus yapardim o gunlerimi ozluyorum ama keske bunlari cocugumlada yapabilsem kaanla 1 kere istanbula gittim ortaligi ayaga kaldirdi, gezelim desem arabada durmuyo beyefendi, yuruyus yapmaya kalksam kucaginda tasitacak kendisini hic bir sey yapamamak ne kadar kotu :KK43:
Bende diğer zombi anneyim 🤪 Zaten öykü 1’de yattı sürekli babasını istedi. Eşimde 11’de yattı oh mis gibi. Gece de dayımı düşünmekten uyuyamadım. Sabah 7:30’da bir gürültü ile uyandım önce biri saçını kurutuyor sandım sonra eşya çekme sesleri derken 1 saat birisi ev süpürdü. Paranoyakça yanın ve üstün kapısını dinledim. Sonra eve girdim baktım hala süpürüyor üst komşunun kapısını çaldım sordum bu saatte süpürge açan siz misiniz diye. Ben değilim dedi. Şok oldum o zaman kim. Eşim sen kapıyı çalınca ses kesildi dedi. Benim 4 aylık bebeğim var dedi. Üst komşu çok ses yapıyor dedi. Neyse bende çok gürültü geliyor eşyalar sürekli çekiliyor bebeğim var diye derdimi anlattım. Artık oysa konuşmam iyi oldu. Değilse üst komşusuna artık o tazyik yapacak. Sabah sabah süpürge açacak kadar temizlikle insanlar nasıl kafayı bozuyor anlamış değilim. Gurbet çok zor özellikle çocukların varken. Hep orda mı yaşayacaksınız?

Bende diğer zombi anneyim 🤪 Zaten öykü 1’de yattı sürekli babasını istedi. Eşimde 11’de yattı oh mis gibi. Gece de dayımı düşünmekten uyuyamadım. Sabah 7:30’da bir gürültü ile uyandım önce biri saçını kurutuyor sandım sonra eşya çekme sesleri derken 1 saat birisi ev süpürdü. Paranoyakça yanın ve üstün kapısını dinledim. Sonra eve girdim baktım hala süpürüyor üst komşunun kapısını çaldım sordum bu saatte süpürge açan siz misiniz diye. Ben değilim dedi. Şok oldum o zaman kim. Eşim sen kapıyı çalınca ses kesildi dedi. Benim 4 aylık bebeğim var dedi. Üst komşu çok ses yapıyor dedi. Neyse bende çok gürültü geliyor eşyalar sürekli çekiliyor bebeğim var diye derdimi anlattım. Artık oysa konuşmam iyi oldu. Değilse üst komşusuna artık o tazyik yapacak. Sabah sabah süpürge açacak kadar temizlikle insanlar nasıl kafayı bozuyor anlamış değilim. Gurbet çok zor özellikle çocukların varken. Hep orda mı yaşayacaksınız?
Belli degil gidebilirizde ama karisik olaylar 🥴
Benim ust katimdaki kadinda oyle 3 kere ev supuruyo butun halilari kaldiriyo bi de heralde bildigin parkeleri kaziyomus gibi sesler geliyo sabahin 7si gecenin 12si falan kafasina ne zaman eserse aciyo bir de laftan anlamiyo esim esiyle kac kez konustu kocasi bile bikmis beni de dinlemiyo diyomus esime 🤷🏻‍♀️

Kızlar dayımı da kaybettik. Çok üzgünüz daha 53 yaşındaydı. Çok mücadele etti ama olmadı. Kendisi imamdı filyasyon ekibindeymiş. Maalesef virüslü ortama çok maruz kaldığı için atlatamadı. Vakalar hastalar gösterildiği gibi değil. Kendinizi yakınlarınızı koruyun. Çok zor bir acı bu.
Başın sağol sun canım benim 🙏 maalesef artık yasaklar gelmeli daha ciddi tedbirler alınmalı. Yoksa bir bir herkes kaybediyor yakınlarını.

Haklısın çok zor ama kendini de onu da kısıtlamazsan daha rahat edersin. Ortalığı ayağa da kaldırsa ailenin yanına git. Onlar senin annen baban kardeşin. Yolculuğu düşünme bir kaç saat. Arabada durmasa da al dışarı çık. Yoksa günler geçmez. Ben her gün olmasa da gün aşırı çıkıyorum Deniz de arabada durmuyor. Kanguru ile çıkıyoruz hayvanlarla konuşuyoruz durmazsa dönüyoruz durursa ne ala. Yürüyüş yapıp gelmek bile her şeyi değiştiryor. Aynı eşyaları görüp aynı şeyleri yapmaktan dahi bunaldık artık. Bebek harici şeyler düşünmek istiyorum, bebek dışında bir şeylrden konuşmak istiyorum :/

Haklısın çok zor ama kendini de onu da kısıtlamazsan daha rahat edersin. Ortalığı ayağa da kaldırsa ailenin yanına git. Onlar senin annen baban kardeşin. Yolculuğu düşünme bir kaç saat. Arabada durmasa da al dışarı çık. Yoksa günler geçmez. Ben her gün olmasa da gün aşırı çıkıyorum Deniz de arabada durmuyor. Kanguru ile çıkıyoruz hayvanlarla konuşuyoruz durmazsa dönüyoruz durursa ne ala. Yürüyüş yapıp gelmek bile her şeyi değiştiryor. Aynı eşyaları görüp aynı şeyleri yapmaktan dahi bunaldık artık. Bebek harici şeyler düşünmek istiyorum, bebek dışında bir şeylrden konuşmak istiyorum :/
Ah selozycim evim yokusta arabada durmazsa tek basimaysam eger kaan kucagimdayken arabayi yokus yukari cikarmam imkansiz. Kanguruda da asla durmuyo. Sansliysam arabasinda durur ya da inat eder kucakta gezer. İstanbula da kaanla tek basima gidemem 2 kisi zor zapdediyoruz cunku. Esimin izni vardi 21 gun aralikta gitmeyi planliyoduk vaka sayilari patlayinca plan bozuldu yine. Suan tek umudum annemin kaan in dogum gunune gelebilmesi eger sehirler arasi yasak olmazsa annem gelecek en azindan biraz kafam dagilmis olur belki onunla donerim istanbula diye dusunuyorum bakalim her sey su pis viruse bagli 😔

Ah selozycim evim yokusta arabada durmazsa tek basimaysam eger kaan kucagimdayken arabayi yokus yukari cikarmam imkansiz. Kanguruda da asla durmuyo. Sansliysam arabasinda durur ya da inat eder kucakta gezer. İstanbula da kaanla tek basima gidemem 2 kisi zor zapdediyoruz cunku. Esimin izni vardi 21 gun aralikta gitmeyi planliyoduk vaka sayilari patlayinca plan bozuldu yine. Suan tek umudum annemin kaan in dogum gunune gelebilmesi eger sehirler arasi yasak olmazsa annem gelecek en azindan biraz kafam dagilmis olur belki onunla donerim istanbula diye dusunuyorum bakalim her sey su pis viruse bagli 😔
Kanguruyla kucağın onlar için bi farkı yok aslında ama alışmadığı için başta karşı geliyor olabilir.
Benim için de farkı yok ama hiç değilse ellerimi kullanabiliyorum :KK70:
Arabaya bindirmeyi denemeyi bile bıraktım. Deniz oturmaya karşı, asla sabit duramıyor. Sandalye araba va hiçbirinde durmaz.
Yorucu oluyor ama değiyor. Kaç kat merdiven in çık,üstünde on kilo ile yürü daha çok yoruluyorum ama kafam dağılıyor. Beni hiç bi güç evde tutamaz. Salgın ve bebek bakımı iyice eve kapanmamıza neden oldu, hiç kolay değil hepimiz psikolojik sınav veriyoruz.

Kanguruyla kucağın onlar için bi farkı yok aslında ama alışmadığı için başta karşı geliyor olabilir.
Benim için de farkı yok ama hiç değilse ellerimi kullanabiliyorum :KK70:
Arabaya bindirmeyi denemeyi bile bıraktım. Kaç kat merdiven in çık,üstünde on kilo ile yürü daha çok yoruluyorum ama kafam dağılıyor. Beni hiç bi güç evde tutamaz. Salgın ve bebek bakımı iyice eve kapanmamıza neden oldu, hiç kolay değil hepimiz psikolojik sınav veriyoruz.
2 farkli kanguru aldim ikisinde de durmadi bizimkisi kucakta durmanin bile pozisyonunu secen bir bebek illa yuzunu disa dogru donuk tutacaksin sana cevirirsen yoluyo seni şamar manyagi yapiyo.
Yorgunluktanda bir sey yapasim gelmiyo ben eski ben degilim ☹️
Aksam olsada kaan gece uykusuna gecse biraz dinlensem diye bakiyorum. Esimin isten cikis saatine yakin arayip bir yere ugrama hemen eve gel diyorum is cikisi hemen eve gelmesine ragmen hemde yapiyorum bunu. O gelincede direkt koltuga atiyorum kendimi kaani o uyutuyo. Cok zorluyo beni gece uyku duzeninin olmamasi.

2 farkli kanguru aldim ikisinde de durmadi bizimkisi kucakta durmanin bile pozisyonunu secen bir bebek illa yuzunu disa dogru donuk tutacaksin sana cevirirsen yoluyo seni şamar manyagi yapiyo.
Yorgunluktanda bir sey yapasim gelmiyo ben eski ben degilim ☹️
Aksam olsada kaan gece uykusuna gecse biraz dinlensem diye bakiyorum. Esimin isten cikis saatine yakin arayip bir yere ugrama hemen eve gel diyorum is cikisi hemen eve gelmesine ragmen hemde yapiyorum bunu. O gelincede direkt koltuga atiyorum kendimi kaani o uyutuyo. Cok zorluyo beni gece uyku duzeninin olmamasi.
Evet yorgunluk tüm hevesi yok ediyor. Ben de belki hevesin geri gelir demiştim. Çünkü hepsi birbirine bağlı. Eşin hangi günler evde,o günleri iyi değerlendirseniz o da yeter belki. Arkadaşımın doktoru bebekler her gün dışarı çıkmalı kar kış farktmez, uykusu bile buna bağlıdır demiş.
Biz bazı günler çıkamıyoruz gerçekten ekstra huysuz oluyor. Onlar da sıkılıyorlar.

Bebeklere nohut ve yesil mercimek yediren oldu mu ?

Bir de kaan surekli kafasini bilerek duvara,kapiya,ayakkabiliga falan vuruyo ve guluyo boyle yapan baska bir bebek daha var mi acaba icimizde 🙄

Bebeklere nohut ve yesil mercimek yediren oldu mu ?

Bir de kaan surekli kafasini bilerek duvara,kapiya,ayakkabiliga falan vuruyo ve guluyo boyle yapan baska bir bebek daha var mi acaba icimizde 🙄
Deniz yapmıyor ama yapan bebekler gördüm.
Evet bakliyat yiyor. Dün nohut yedi.

Evet yorgunluk tüm hevesi yok ediyor. Ben de belki hevesin geri gelir demiştim. Çünkü hepsi birbirine bağlı. Eşin hangi günler evde,o günleri iyi değerlendirseniz o da yeter belki. Arkadaşımın doktoru bebekler her gün dışarı çıkmalı kar kış farktmez, uykusu bile buna bağlıdır demiş.
Biz bazı günler çıkamıyoruz gerçekten ekstra huysuz oluyor. Onlar da sıkılıyorlar.
Evet cikilmali onlarada bize de oksijen ve degisiklik lazim. Esimin isi suan pandemi yuzunden karmakarisik bana pek faydasi yok bu aralar elemanlarida cikti kçö yuzunden eksik elemanla calisiyolar

Halıları değiştirdik🙂
Şimdi koltuklara bakıyor eşim. Ben de çıkamıyorum yaa güç yok hiç bende.: (

Kirmizi mercimek yediriyodum ama yesilini yeni deneyecegiz. Nohutu nasil yaptin ?
Normal nohut yemeği yaptım. Artık bizimle yiyor. Tuzsuz yapıyoruz. Sen domatese başlamadıysan da etle haşlayablirsin.
Damağıyla ezebiliyor. Başlangıçta çok az ezebilirsin.

X