- 29 Temmuz 2019
- 3.742
- 6.111
- 40
Aslinda gündüz cokta uyumuyor. 2 defa uyuyor. Sabah 5 6 gibi uyaniyor. 8 de uyuyor 1 saat. Birde 12 de uyuyor 1 bucuk saat. Aksam 7 8 gibide uyuyor daha uyanmıyor. Tabi meme icin surekli uyaniyor. Reflusu var diye saat basi hatta 20 dakkada bir uyandigida olur. Ama tekrar meme emer uyurdu. Simdi 2 3 gibi kalkip oynuyor. Ne yapsamda uyumuyor. Uyutana kadar 2 saat gecmis oluyor.Gündüz uzun uyku yapmasına izin verme. Uykusunu aldığı için yapıyorsa alışkanlığa çevirir çok zorlanırsın müdahale etmen lazım Zeynepcim
Internette biraz baktim. 8 10 aylar arasinda uyku gerilemesi olurmus. Galiba bu yüzden. Belirtileri bizde var çünkü.Bizimki de geceleri uyumamaya başladı ama gündüz uyuyor dün saat 3te kalktı 5 kadar oynadı uyumak istemedi 10 aylık bu arada benimki
Ben esim ve bebegimde korona olduk. Ama cok şükür hepimiz ayakta atlattik. Ilac falanda kullanmadik. Emziremiyorsun ilac kullaninca. Esim ateslendi öksürük tat koku kaybi olustu. Bende ise bas ve bel agrisi oldu. Cok sukur bebegimde bir belirti olmadi. Insan kendini surekli yorgun hissediyor dinlenince bile gecmeyen bir yorgunluk olusuyor. Bebekle gercekteb zor. Anne olunca hasta dahi olamıyorsun. Cok gecmis olsun.Kızlar merhaba. Uzun zamandır yazamadım. Biz ailece corona ya yakalandık. Çok çok berbat durumdayız. Annem ve ablam pozitif cıktı babamda doğal olarak karantina da adam evin bir odasında yaşıyor resmen. Eşim teste gitti negatif cıktı ama tanışma olabiliyor sen corona sın dediler. Hemen peşine bende de tat ve koku gitti. Çok garip camasır suyu inun içine giriyorum resmen bir gram koku yok. Batuhan da atlatıypr sanırım. Kayınvalidem, teyzem, dayım hepimiz coronayız. Allah düşmanıma vermesin. Çocukla gerçekten cok zormuş. Eşim biraz toparladı şükür o ilgileniyor biraz ben 1 2 saat uyuyorum. Birde bu süreçte Batuhan 3 azısını patlattı düşünün halimi
Çok dikkat edin lütfen kendinize
Inan uyutmak icin ugrasiyorum ama uykuya dalamıyor. En erken 1 bucuk saat sonra anca uyuyor. Bende besiginde biraz oynamasina izin veriyorum yoksa ikimizde yipraniyoruz uyumasi icin zorlayinca. Yarin işe baslayacagim zombi gibi giderim artikUyku ile ilgili videolar izlerken uyku uzmani bu konuya deginmisti. Cocugum gece kalkip oyun oynamak istiyo cocugunuz istiyo olabilir ama siz ne yapiyosunuz eger bu istegini yerine getiriyosaniz yanlis yapiyosunuz gece 2 3 bir bebegin uyku saatidir ve o saatte oynamasi degil uyumasi gerekir diyodu. Ne yapip ne edip uykuya tekrardan dondurmek gerekiyomus.
Ben uyku konusuna hic girmiyim 4. Ayindan beri dogru duzgun uykumuz yok istisnasiz saat basi kalkiyo aylardir Allahtan gece emip uyuyo oynasa hepten yandik. Ne kadar uykusuda olsa uykudan bayilsada asla once bi aglamadan ve inat etmedende uykuya gecmiyo ve bu durum beni iyice zorluyo artik sinirlerim gercekten yiprandi.
Bundan sonra bende 1 öğünü blw usulü verneyi düşünüyorum yutmayi ogrenmesi icin. Bugun yumurta peynir ve yogurdu karistirip pankek yaptim. 4 tane yaptim ama 1 tane yediPankek,omlet,zeytin,peynir bu tarz seyleri cigneyerek yiyebiliyor Kaan ama parcayi biraz buyuk verirsem o zaman oguruyo ama yutuyo yine de
Ben elimle veriyorum parcali seyleri kaan kendi eliyle sadece ekmek tutup yiyo geri kalan cogu seyden tiksiniyo tutamiyo elindeBundan sonra bende 1 öğünü blw usulü verneyi düşünüyorum yutmayi ogrenmesi icin. Bugun yumurta peynir ve yogurdu karistirip pankek yaptim. 4 tane yaptim ama 1 tane yedibelk8 zamanla daha fazla yer. Kendi yese bende rahat ederim.
Ben evlendigimde 59 kiloydum. 70 kiloyla 2 sene sonra hamile kaldimBen de çok zayıfladım 74 kiloya düştüm 95 ten ama çok dikkat ediyorum günde 2 öğün yiyorum neredeyse bir de spor Leslie yapıyorum haftada 5 kez bariz inceltiyor. Göbeğim çok az kaldı ama daha 14 kilo vereceğim inşallah 20 Ocak oğlumun doğum gününe fit gireceğim. Cumadan beri akşam sadece tavuklu veya sebzeli salata yiyorum ya da arada kabak detoksu yapıyorum. Sütüm hiç azalmadı şükür tabi ilk gunlerki gibi değil zaten emme aralığı da azaldı yetiyor şimdilik. Bu durum beni çok mutlu etti kendime güvenim ve eski neşem geldi kızlar.
Gscs uyanmalari kac gün sürdü? Bilmiyorum ama sanki yeni bid duzen kurmaya calisiyormus gibi geliyor bana. Aksam 10 da yatip sabah 8 de kalksa ne guzel olur. Bizimki aksam erken yatıyor sabah 5 te ayaktaBizimki de bir ara gece kalkıp oynuyordu. Kabusum olmuştu. Hoş yine iki kez kalkıyor sonra emip uyuyor. Ama şimdi de akşam 9’da yatıp 10’da kalkmaya başladı gece 1’e kadar oturuyor. Denizde bu ara gece korkarak uyanıyormuş. Odasına kamera koyduk baktık ki öykü bağırarak uyandığı için denizde korkuyormuş. Çocuklar eşimi ve beni uyku yönünden perişan etti. Akşama kadar uykulu uykulu dolaşıyoruz. Herkes kim daha yorgun diye derdini döküyorbirbirimizden masaj dileniyoruz yemek de yemiyorlar konuşsam sabaha kadar anlatabilirim.
Bende ekmek elma armut salatalik verdim bugüne kadar. Ama sanki hep cigneyip tukuruyor. Rendeliyor herseyiBen elimle veriyorum parcali seyleri kaan kendi eliyle sadece ekmek tutup yiyo geri kalan cogu seyden tiksiniyo tutamiyo elinde
Gece uyumuyor olsa bile ışık açılmamalı oyun oynanmamalı , uyku zamanı olduğunu bilmeliler.Aslinda gündüz cokta uyumuyor. 2 defa uyuyor. Sabah 5 6 gibi uyaniyor. 8 de uyuyor 1 saat. Birde 12 de uyuyor 1 bucuk saat. Aksam 7 8 gibide uyuyor daha uyanmıyor. Tabi meme icin surekli uyaniyor. Reflusu var diye saat basi hatta 20 dakkada bir uyandigida olur. Ama tekrar meme emer uyurdu. Simdi 2 3 gibi kalkip oynuyor. Ne yapsamda uyumuyor. Uyutana kadar 2 saat gecmis oluyor.
Aynıı bizzz 9+3 günlük bizimkide bi kaç gecedir uyanıyor uyumamak için direniyor en sonunda da ağlıyor ve mecbur oyun oynuyoruz akşamları da 7 en geç 8 gibi uyuyan çocuk 10 a kadar uyumamaya başladı gündüz uykusu desen 2 kere 1 er saat anca sanırım ayıyla alakalıKizlar ali eymen su an 9+2. Kac gundur gece 2 veya 3 te kalkip 2 saat oynuyorbu gece uyanmalari sizdede olmaya basladi mi? Hic boyle yapmazdi. Sabahlari 5 yada 6 da uyanirdi genelde. 2 nedif ya resmen dengem şaştı. Birde uykusu geldigi halde uyumamak icin direniyor. Uykuya cok zor daliyor. Uyumak icinde mizmizlaniyor. Uykularimiz cok bozuldu. Uyku gerilemesi mi nedir bu? Ayrica bebekleriniz kati gidalari yutabiliyor mu? Bizimki birinci lokmayi yutuyor ikincide midesi bulaniyor birinciyide cikariyor yemek yemegi öğretmek ne kadsr zor ya.
Aşağı yukarı 1ay kadar sürmüştür. Hatta burda anlatıyordum. Şimdi emip uyuyor ama benim çocuklar uyku konusunda dirençli. Deniz bebekken çok rahattı gece 10’da yatar sabah kalkardı. Uyanınca da ağlamaz beni beklerdi. Sonra aklı erdikçe değişti Şimdi 3 yaşında yaşıtlarından gündüz uykusu uyuyanlar var. 21 aylıkken bıraktı gündüz uykusunu. Kızda uyku sever değil maalesef. Geç yatar gece sürekli kalkar. Uyanınca da bas bas bağırır.Gscs uyanmalari kac gün sürdü? Bilmiyorum ama sanki yeni bid duzen kurmaya calisiyormus gibi geliyor bana. Aksam 10 da yatip sabah 8 de kalksa ne guzel olur. Bizimki aksam erken yatıyor sabah 5 te ayakta
Ben 60 ile hamile kaldım 95 oldumBen evlendigimde 59 kiloydum. 70 kiloyla 2 sene sonra hamile kaldim84 kiloyla dogdum. Alerji yüzünden diyet yapinca tekrar 59 a düştüm. Ama suan diyeti biraktim 62 kilo oldum cocugu olup zayif olan insanlara hep özenirdim. Cok şükür bende o kiloyla kalmadim
Senin kilon gayet iyi simitler için de ufak basit hareketlerle halledersin ben çok kotuydum kardeşim doğumdan sonra Osman doğdu Kemal duruyor herhalde demiştiVermistim emzirirken geri aldimen son 58 dim tartim bozuldugu icin guncel kilomu bilmiyorum korkuyorum almaktan ya 60 lari gorduysem diye amaninnnn
Senin adina cok sevindim kaan da 3 4 saat arayla emse bende spor diyet yapacagim ama yarim saatte bir emdigi icin elim kolum baglaniyo. Gerci ne yiyosun diye sor hicbir sey duzensiz ve dengesiz beslendigim icin aldim zaten kilo bir de su ahh cikolata bana en cok kilo yapan sey o. Gobegim cok yok ama yanlarda simit var cunku tatli yiyorum genel olarak
Bilemedim ki valla ben meyveyi fazla vermiyorum , en fazla yarısını verirdim.Biz de erken yatsa diyoruz 12ye bebe kalır mı diyoruz:)) ilk uykuya geçmesi zor oluyor bizim de inat ediyor yatmıcam diye. Sonra da iyice uyku geliyor. Deli divane hareketler...:)
selozy canım. Mesela muz ne kadar yiyebilir bizim aylarda.
Senin kilon gayet iyi simitler için de ufak basit hareketlerle halledersin ben çok kotuydum kardeşim doğumdan sonra Osman doğdu Kemal duruyor herhalde demiştioğlumun adı Osman Kemal. Çok şükür normale döndüm ama hala 14 kilo var. Çikolata ah güzel şeyler niye zararlı ki ya
Kilom boyuma gore iyi degil kiz minigim ben 160 anca varimZeyf tatlı isteği oluyor. Beslenmeme dikkat ettiğim dönem tatlı krizlerinde çeyrek porsiyon tahin helvası yiyordum hem süt yapar hem de tüm tatlı isteğini bastırıyor. Üstüne de bol su iç seni kesecek.
Kendini tutarsan yemiyorsun ya hiç de zor olmuyordu.