2020 Şubat Anneleri

Deniz evin içinde avaz avaz tiz tiz bağırıyor. Çocuktan kaçar oldum. Başım ağrıdı artık. Hastayım diyorum kabul etmiyor üzerimde tepiniyor. Hoş benimkilerin ikisi de bağırıyor. Kesinlikle eşimin ailesi ile konuşmasına çocuklar dahil olduktan sonra böyle oldular. Az işittikleri ve alıştıkları için eşim hep bağırıyor ve çocuklara da dede diye bağırmalarını söylüyor. Benim gibi sakin konuşan kadının çocukları böyle olmaları çok ilginç geliyor. Komik geliyor ama çok yorucu birşey bu durum. Sürekli oğlum bağırmana gerek yok duyabiliyorum seni diyorum

Gündüz uzun uyku yapmasına izin verme. Uykusunu aldığı için yapıyorsa alışkanlığa çevirir çok zorlanırsın müdahale etmen lazım Zeynepcim
Aslinda gündüz cokta uyumuyor. 2 defa uyuyor. Sabah 5 6 gibi uyaniyor. 8 de uyuyor 1 saat. Birde 12 de uyuyor 1 bucuk saat. Aksam 7 8 gibide uyuyor daha uyanmıyor. Tabi meme icin surekli uyaniyor. Reflusu var diye saat basi hatta 20 dakkada bir uyandigida olur. Ama tekrar meme emer uyurdu. Simdi 2 3 gibi kalkip oynuyor. Ne yapsamda uyumuyor. Uyutana kadar 2 saat gecmis oluyor.

Bizimki de geceleri uyumamaya başladı ama gündüz uyuyor dün saat 3te kalktı 5 kadar oynadı uyumak istemedi 10 aylık bu arada benimki
Internette biraz baktim. 8 10 aylar arasinda uyku gerilemesi olurmus. Galiba bu yüzden. Belirtileri bizde var çünkü.
Bebeklerde Uyku Gerilemesi Belirtileri
Aniden başlayan gece uyanmaları
Uykuya geçişte zorlanmalar
Anne – babanın odadan çıkmasına karşı aşırı tepki gösterme
Uyku zamanı geldiğinde uyumayı reddetme
Ebeveynden ayrı kalamama
Öğlen uykularının kısalması veya uyumamaya başlaması
Davranışlarda huysuzluğun artması
İnatlaşma ve ağlayarak istediklerini yaptırma eğilimi
Ayrıca bu aylarda birçok bebek 3 uykudan 2 uykuya geçiş sağlar. Her uyku geçişi gibi bu geçişin de ilk zamanları biraz zor olabilir. Çünkü ilk başlarda 2 uyku az, 3 uyku ise fazla gelecektir. Bu dönemde bebeğinizi biraz daha erken yatırarak bu durumu çözebilirsiniz.

Bu dönemde bebeğiniz yorgun olduğundan ve gelişimsel olarak çok hızlı geliştiğinden fazlasıyla mızmız olabilir, normalden daha çok ağlayabilir. Bu da sizin ebeveyn olarak kendinize olan güveninizi sarsabilir. Ancak sakin olun. Yaşanan bu değişimler sağlıklı gelişimin bir parçasıdır. Sizde ya da bebeğinizde yanlış bir şey yoktur.

Ben esim ve bebegimde korona olduk. Ama cok şükür hepimiz ayakta atlattik. Ilac falanda kullanmadik. Emziremiyorsun ilac kullaninca. Esim ateslendi öksürük tat koku kaybi olustu. Bende ise bas ve bel agrisi oldu. Cok sukur bebegimde bir belirti olmadi. Insan kendini surekli yorgun hissediyor dinlenince bile gecmeyen bir yorgunluk olusuyor. Bebekle gercekteb zor. Anne olunca hasta dahi olamıyorsun. Cok gecmis olsun.

Inan uyutmak icin ugrasiyorum ama uykuya dalamıyor. En erken 1 bucuk saat sonra anca uyuyor. Bende besiginde biraz oynamasina izin veriyorum yoksa ikimizde yipraniyoruz uyumasi icin zorlayinca. Yarin işe baslayacagim zombi gibi giderim artik

Pankek,omlet,zeytin,peynir bu tarz seyleri cigneyerek yiyebiliyor Kaan ama parcayi biraz buyuk verirsem o zaman oguruyo ama yutuyo yine de
Bundan sonra bende 1 öğünü blw usulü verneyi düşünüyorum yutmayi ogrenmesi icin. Bugun yumurta peynir ve yogurdu karistirip pankek yaptim. 4 tane yaptim ama 1 tane yedi belk8 zamanla daha fazla yer. Kendi yese bende rahat ederim.

Ben elimle veriyorum parcali seyleri kaan kendi eliyle sadece ekmek tutup yiyo geri kalan cogu seyden tiksiniyo tutamiyo elinde

Ben evlendigimde 59 kiloydum. 70 kiloyla 2 sene sonra hamile kaldim 84 kiloyla dogdum. Alerji yüzünden diyet yapinca tekrar 59 a düştüm. Ama suan diyeti biraktim 62 kilo oldum cocugu olup zayif olan insanlara hep özenirdim. Cok şükür bende o kiloyla kalmadim

Gscs uyanmalari kac gün sürdü? Bilmiyorum ama sanki yeni bid duzen kurmaya calisiyormus gibi geliyor bana. Aksam 10 da yatip sabah 8 de kalksa ne guzel olur. Bizimki aksam erken yatıyor sabah 5 te ayakta

Gece uyumuyor olsa bile ışık açılmamalı oyun oynanmamalı , uyku zamanı olduğunu bilmeliler.
Bir kaç gün biz de yaşadık, şimdi de eskisi gibi gözleri kapalı emip uyumuyor, uyumamak için biraz direniyor. Bu dönem normal herhalde ;/

Biz de erken yatsa diyoruz 12ye bebe kalır mı diyoruz:)) ilk uykuya geçmesi zor oluyor bizim de inat ediyor yatmıcam diye. Sonra da iyice uyku geliyor. Deli divane hareketler...:)
selozy canım. Mesela muz ne kadar yiyebilir bizim aylarda.

Aynıı bizzz 9+3 günlük bizimkide bi kaç gecedir uyanıyor uyumamak için direniyor en sonunda da ağlıyor ve mecbur oyun oynuyoruz akşamları da 7 en geç 8 gibi uyuyan çocuk 10 a kadar uyumamaya başladı gündüz uykusu desen 2 kere 1 er saat anca sanırım ayıyla alakalı
Ben başından veri herşeyi biraz çatalla ezerek verdim blw yapmayı planlıyordum ama korktum açıkçası çok büyük parçalar kopardı şimdi iyice baş ve işaret parmağıyla tutabildiği için kendi yiyebileceği şeyleri koparıp önüne koyuyorum ve yiyor ama buda bence çocuktan çocuğa fark eden bir durum kimi çocuk kendi yemek için çok istekli oluyor kimisi olmuyor bizimki çok istekli ve çok

Gscs uyanmalari kac gün sürdü? Bilmiyorum ama sanki yeni bid duzen kurmaya calisiyormus gibi geliyor bana. Aksam 10 da yatip sabah 8 de kalksa ne guzel olur. Bizimki aksam erken yatıyor sabah 5 te ayakta
Aşağı yukarı 1ay kadar sürmüştür. Hatta burda anlatıyordum. Şimdi emip uyuyor ama benim çocuklar uyku konusunda dirençli. Deniz bebekken çok rahattı gece 10’da yatar sabah kalkardı. Uyanınca da ağlamaz beni beklerdi. Sonra aklı erdikçe değişti Şimdi 3 yaşında yaşıtlarından gündüz uykusu uyuyanlar var. 21 aylıkken bıraktı gündüz uykusunu. Kızda uyku sever değil maalesef. Geç yatar gece sürekli kalkar. Uyanınca da bas bas bağırır.

Benim kocaya bu ara acayip gıcığım. Camdan perdenin arkasında dışarı bakarım milleti niye izliyorsun der. Çay içerken hep yarım bıraktırır dinlenicem derim telefonu alma der. Sanki uyumak zorundayım. Arkadaş sanane ya. Beni de askeri mi sanıyor ne. Kendi çıkıyor sosyalleşiyor camdan bakmam batıyor ay delireceğim. Sürekli imalı sözler üst perdeden konuşmalar. Açtım ağzımı yumdum gözümü derler ya. Evet insanları seyrediyorum ne olacak diye. Kendini ne sanıyorsun filan baya coştum şimdi trip atıyor bana .

Ben 60 ile hamile kaldım 95 oldum sen ideal kilo almışsın hamileyken kilon gayet iyi bence ve hamile kaldığından daha azsin ne güzel

Senin kilon gayet iyi simitler için de ufak basit hareketlerle halledersin ben çok kotuydum kardeşim doğumdan sonra Osman doğdu Kemal duruyor herhalde demişti oğlumun adı Osman Kemal. Çok şükür normale döndüm ama hala 14 kilo var. Çikolata ah güzel şeyler niye zararlı ki ya

Bilemedim ki valla ben meyveyi fazla vermiyorum , en fazla yarısını verirdim.
Ayy sorma ya yediler bizi. Şuan çok Denizi çekiştiresim var

Zeyf tatlı isteği oluyor. Beslenmeme dikkat ettiğim dönem tatlı krizlerinde çeyrek porsiyon tahin helvası yiyordum hem süt yapar hem de tüm tatlı isteğini bastırıyor. Üstüne de bol su iç seni kesecek.
Kendini tutarsan yemiyorsun ya hiç de zor olmuyordu.

Kilom boyuma gore iyi degil kiz minigim ben 160 anca varim
Cikolata benim hayat felsefem kizlar
Kahrolasi sey cok guzel ama cokta zararli keske hic zarari olmasa 7 24 yesem diyebilirim sutlusu bitteri beyazi hic farketmez her turlusune bayiliyorum
Ama iste hem vucuda zararli hemde fizik bozuyo namıssızz
selozy kiz beni kesmiyo onu yicem illa helva falan tutmuyo yerini ama diyete baslasam ve yemicem desem yemem suan diyet falan yapmiyorum ya o yuzden kafamda bitirmis degilim kendisini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…