- 29 Temmuz 2019
- 3.742
- 6.111
- 40
Sıkıntı olmaz antibiyotik almak zorunda kalsan bile emzirirsin. Geçmiş olsun kolay gelsin.Kızlar yarın diş tedavisine gidicem emzirirken sıkıntı olur mu acaba. muhtemelen dolgu yapıcak. Amalgam dolgu önerilmiyormuş bu aklınızda bulunsun. Bakalım gideceğim doktor bu konuda nasıl bir yol izleyecek. Normalde ertelerdim ama gebelikten de önce gitmeyi düşünüyordum ama kalmıştı. En son 2017 ocakta gitmiştim
Teşekkür ederimSıkıntı olmaz antibiyotik almak zorunda kalsan bile emzirirsin. Geçmiş olsun kolay gelsin.
Dolgum düşmüştü iğne bile yapmadan temizleyip yeniledi. Bir tane diş çekildi sonrasında antibiyotik kullandım. Ama emzirebilirsin dedi doktor.
unutuluyor vallahi sanki hic yasanmamis gibi oluyorHurma aklimda bulunsun. Normal medine hurmasini haslayip pure yapmistim yogurduna falan katiyodum seviyodu onuda sever buyuk ihtimal zaten yemeklerle ilgili pek sıkıntımız yok ama yerse iste. Sevdigi seyleri yapiyorum ama bana misin demiyo cok inat anasi kılıklı kizamiyorumda
Ya herkes oyle diyo ama unutuluyo mu gercekten yani bu bugunlerimi, uykusuz gecelerimi unutacagimi hic dusunemiyorumda ben
dusunmek lazim ileriyi tabi.sonucta bunlar daha en masrafsiz gunlerimizBu sene kar geç kaldı geçen yıl erkenden yağmıştı. Deniz çok seviyor babasıyla çıkıyorlar hep. Geçen gün yağan kar hemen eridi günlük Gülistanlık bir hava var. Ama dışarı çıkınca buz. Çocuk giyimi çok pahalı ya. Ben öyküye denizinkileri giydiriyorum ablamda veriyor. Denize de civilden alıyorum. Çocukların eğitim masraflarını düşünüp kendimce tasarruf yapmaya çalışıyorum ama alışık olmayınca beceremiyoruz
Internette biraz baktim. 8 10 aylar arasinda uyku gerilemesi olurmus. Galiba bu yüzden. Belirtileri bizde var çünkü.
Bebeklerde Uyku Gerilemesi Belirtileri
Aniden başlayan gece uyanmaları
Uykuya geçişte zorlanmalar
Anne – babanın odadan çıkmasına karşı aşırı tepki gösterme
Uyku zamanı geldiğinde uyumayı reddetme
Ebeveynden ayrı kalamama
Öğlen uykularının kısalması veya uyumamaya başlaması
Davranışlarda huysuzluğun artması
İnatlaşma ve ağlayarak istediklerini yaptırma eğilimi
Ayrıca bu aylarda birçok bebek 3 uykudan 2 uykuya geçiş sağlar. Her uyku geçişi gibi bu geçişin de ilk zamanları biraz zor olabilir. Çünkü ilk başlarda 2 uyku az, 3 uyku ise fazla gelecektir. Bu dönemde bebeğinizi biraz daha erken yatırarak bu durumu çözebilirsiniz.
Bu dönemde bebeğiniz yorgun olduğundan ve gelişimsel olarak çok hızlı geliştiğinden fazlasıyla mızmız olabilir, normalden daha çok ağlayabilir. Bu da sizin ebeveyn olarak kendinize olan güveninizi sarsabilir. Ancak sakin olun. Yaşanan bu değişimler sağlıklı gelişimin bir parçasıdır. Sizde ya da bebeğinizde yanlış bir şey yoktur.
Düz de iyidir. Fıskıye yaparsınız.Ayyy hepimiz ne dertliyiz uykudanbenimkide 4 te uyandı anca uyutabildim saat 6 oldu Allahtan şu anda işe gitmiyorum bide iş olsa yanmıştım valla şimdi de kucağımda yatağa koysam uyanırmı korkusu var inşallah uyanmaz
bizim oğlanım saçları kıvırcık siz burda bebişlerin resimlerini paylaşıyorsunuz ya bana çok garip geliyor düz saçlı bebekinşallah 2. De kıvırcık saçlı olurda garipsemem
Cok guzel ama ya bende kaani cok istedim çiğ sari olsun (esimin kucuklugu oyleymis) ve kivircik olsun saclari ama normal sari pirasa oldubizim oğlanım saçları kıvırcık siz burda bebişlerin resimlerini paylaşıyorsunuz ya bana çok garip geliyor düz saçlı bebekinşallah 2. De kıvırcık saçlı olurda garipsemem
Yaa böyle de çok tatlı olmuşDüz de iyidir. Fıskıye yaparsınız.
Evett yaa kaan baya sapsarı geçen görmüştüm büyüyünce bir kıvanç tatlıtuğ mu gelicek acabaCok guzel ama ya bende kaani cok istedim çiğ sari olsun (esimin kucuklugu oyleymis) ve kivircik olsun saclari ama normal sari pirasa oldu
GorecegukEvett yaa kaan baya sapsarı geçen görmüştüm büyüyünce bir kıvanç tatlıtuğ mu gelicek acaba
Ucu çıkmışsa patlamış :)Arkadaşlar aryanın üst dişi kabarık alt dişine dokuntuğumda geçen hissetmiştim bariz ucunu kabarık değil ben üstten bekliyodum aylardır ama sanırım alttan çıkıcak, böyle ucunu hissedenler ne zamana çıkar acaba çok uzun sürermi baktığımda çok minik görünüyo yeri açılmış alttan yani dişleri çıkaranlar yaşamıştır böyle durumu sanırım kabarıklık yok ya kabarıcak mı daha acaba patlıyo yada patladı diyosunuz ya ben bunu anlamıyorumben ucunu hissettim ya patlamış mı oluyo yani
Bu konudan cok muzdarip biri olarak bir sey diyemiyorum kaan in 2 alt disi kabarik hemde oyle boyle degil acile gittigimizde dr bile disi geliyo demisti kontrolde kendi dr muz cikti mi disi diye sordu no noo nooo bizim disler cikmiyordu cikmayacak ben artik umidi kestim kaan dede modundan cikamayacakArkadaşlar aryanın üst dişi kabarık alt dişine dokuntuğumda geçen hissetmiştim bariz ucunu kabarık değil ben üstten bekliyodum aylardır ama sanırım alttan çıkıcak, böyle ucunu hissedenler ne zamana çıkar acaba çok uzun sürermi baktığımda çok minik görünüyo yeri açılmış alttan yani dişleri çıkaranlar yaşamıştır böyle durumu sanırım kabarıklık yok ya kabarıcak mı daha acaba patlıyo yada patladı diyosunuz ya ben bunu anlamıyorumben ucunu hissettim ya patlamış mı oluyo yani
Aşkım ya ne tatlısın sen. Tü maşallah sana. Benim oğlumunda dümdüz babası kılıklı. Bana benzeyeydi yine biraz dalgası olurdu. Erkek çocuklarında bayılıyorum kıvırcıklaraAyyy hepimiz ne dertliyiz uykudanbenimkide 4 te uyandı anca uyutabildim saat 6 oldu Allahtan şu anda işe gitmiyorum bide iş olsa yanmıştım valla şimdi de kucağımda yatağa koysam uyanırmı korkusu var inşallah uyanmaz
bizim oğlanım saçları kıvırcık siz burda bebişlerin resimlerini paylaşıyorsunuz ya bana çok garip geliyor düz saçlı bebekinşallah 2. De kıvırcık saçlı olurda garipsemem
Hissediyorum çok net ama görünmüyo demek bu patlamış demekUcu çıkmışsa patlamış :)
Aynı aynıyız bende aynı şekilde 4. Ayından beri diş gelicek diye bekliyorum üst te kabarıklık git gide artıyo ha çıkıcak diye diye alttan Çıkıcak heralde inşallah hepimizin bebekleri ağrısız rahat çıkarsınlar iBu konudan cok muzdarip biri olarak bir sey diyemiyorum kaan in 2 alt disi kabarik hemde oyle boyle degil acile gittigimizde dr bile disi geliyo demisti kontrolde kendi dr muz cikti mi disi diye sordu no noo nooo bizim disler cikmiyordu cikmayacak ben artik umidi kestim kaan dede modundan cikamayacakvalla su virus olmasa disciye goturmustum bakin su cocugun damaklarina diye insaAllah sizinki cabuk patlar ugrastirmaz