- 29 Temmuz 2019
- 3.742
- 6.111
- 40
Ben bir çocuk daha asla düşünemiyorum. İkinci bile erken oldu. Araları bu kadar yakın olmamalıymış. İlkinin gelişimini sekteye uğratıyor ister istemez . Kendi özel hayatımın yokluğundan hiç bahsetmiyorum bile. Birde biz tek bakıyoruz çocukları birine bırakıp nefes alacağımız bir durumumuz yok. Bizim kız eli maşalı zaten. Herkesi sıradan geçiriyor. Abisinin arabaları ile diş kaşıyor. Siz düşünüyor musunuz bir tane daha.Bizim kızlar da benziyor zaten :))
Sizinkinde de oğlan tipi var. Annem de onun ağzından konuşuyor siz bide beni büyüyünce görün:)
1 tane daha yapsak erkek olacak zaar
Ya bi istiyorum bi istemiyorum. Yaş oldu 41. Ezgiye zor yetiyorum. Ki bizim ablamız 11 yaşında. Ben de daha evdeyim işe başlamadım. Biz de kimseye bırakmıyoruz yani sürekli evdeyim.Ben bir çocuk daha asla düşünemiyorum. İkinci bile erken oldu. Araları bu kadar yakın olmamalıymış. İlkinin gelişimini sekteye uğratıyor ister istemez . Kendi özel hayatımın yokluğundan hiç bahsetmiyorum bile. Birde biz tek bakıyoruz çocukları birine bırakıp nefes alacağımız bir durumumuz yok. Bizim kız eli maşalı zaten. Herkesi sıradan geçiriyor. Abisinin arabaları ile diş kaşıyor. Siz düşünüyor musunuz bir tane daha.
Bizimkinin en sevdiği şey ev terliğiYa bi istiyorum bi istemiyorum. Yaş oldu 41. Ezgiye zor yetiyorum. Ki bizim ablamız 11 yaşında. Ben de daha evdeyim işe başlamadım. Biz de kimseye bırakmıyoruz yani sürekli evdeyim.
Bıraksak ev terliğini kemirecek
Bende Esinde daha kuralcıydım Ezgi saldım çayıra büyüyor biraz:))Bizimkinin en sevdiği şey ev terliğiözellikle babasınınki . Önceden çok pimpirikli bir anneydim. Şimdi o kadar değilim. Kızında maşallahı var sürekli banyo ve tuvalete girmeye çalışıyor. Yalnız çok ağlak. Avazı çıktığı kadar bağırıyor. Denizde öyle benimkilerin içine mikrofon kaçmış. Zorlanmıyorsanız 3. Çocuğu düşünebilirsiniz tabi. Ama ben geçmişte de çocuk bakmıştım artık sabrım azalmış gibi hissediyorum.
Kaanda ilk basta geri geri emekledi koltuk altina, tv unitesinin altina falan giriyodu sonra duz emeklemesiyle tutunup kalkmasi bir oldu neredeyse. Biz 4. Ayindan beri ellerinden tutup geziyoduk ama kendisi istiyodu zaten surekli zipliyodu hic durmuyodu yerinde. Simdide koltuga tutunup kalkinca ellerini birakiyoAy ne güzel yürümeler başlamış maşallah biz 9.5 aylığız hala ayakta durmuyoruz popo dışarda hepsiz alıştırma yaptınız mı ayakta durması için tavsiyelerinizi bekliyorum zaten geri geri emekliyor bu kız değişik çıktı bir de çok kızgın bişey oldu
Oğlumda yaptırdım yürüme arkadaşı vardı ayrıca bizde eşimle karşılıklı oturup birbirimize yönlendirdik. Baya faydası oldu. Ama ikinci de yaptırmıyoruz. Yürüyünce daha Özgür takılmak istiyorlar benim için bu fazla mesai demekAy ne güzel yürümeler başlamış maşallah biz 9.5 aylığız hala ayakta durmuyoruz popo dışarda hepsiz alıştırma yaptınız mı ayakta durması için tavsiyelerinizi bekliyorum zaten geri geri emekliyor bu kız değişik çıktı bir de çok kızgın bişey oldu
Teşekkür ederim. Ayakta durması için bişey yapmadım durduğu zaman koltuk kenarında yürümeyede başlayınca yürüme arkadaşı aldım ondan önce parmak ucuyla basıyodu onunla tabanıyla basmaya başladı sürdü kızım biraz özgür ruhlu ve yerinde durmayan bi bebek kısıtlamadım hiç kendine zarar vericeği şeyleri kaldırdım sadece koltuk kenarında dura dura kendini bırakmaya başladı yürümeyede kendi çalıştı bu arada birlikte yürüyoduk yürüme arkadaşıyla falanayakta uzun süre kalıyodu bu ara ama adımı hemen atıcağını düşünmüyodum kendi çalıştı diyebilirim kafamı çevirmemle yürüdü mesafemizde vardı arada hala kendini bırakıyo çabalıyo yani oturunca üzülüyo belli bugün daha güzel adım attı daha fazla denemeye başladıAy ne güzel yürümeler başlamış maşallah biz 9.5 aylığız hala ayakta durmuyoruz popo dışarda hepsiz alıştırma yaptınız mı ayakta durması için tavsiyelerinizi bekliyorum zaten geri geri emekliyor bu kız değişik çıktı bir de çok kızgın bişey oldu
Ben e bebeginkini aldım 1 yaş tam oluyo gibi şuan biraz büyük 2.cisi şart hemen kurumuyo almayı düşünüyodum 2 yaş almak daha mantıklı o zamanUyku tulumu alacaklara son deneyimi mi aktarmak istiyorum. Oğlum 3 yaşında 5 yaş uyku tulumu almıştım ikincisini almak istedim civilde istediğim model kalmamıştı e bebekten aldık 5 yaş için satılan ürün oğlana tam geldi yatınca paçaları kısalıyor hatta. Maalesef ebebek yine yanılttı beni. Civilin kalıbı daha geniş ve rahat.
gecen gun eceye trabzon hurmasi aldim.yaş hurma yani.irmikle 15 dk pisirip blender dan gecirdim.bayila bayila yedi .deneyebilirsin ara ogun olarak.Öğün artacagi yerde bizimki azaltiyo yine yemedi 3 kasik zorla yedi sonra yapisti yakama emcem diye nolcak bizim bu durumumuz acaba
Uyku tulumu alacaklara son deneyimi mi aktarmak istiyorum. Oğlum 3 yaşında 5 yaş uyku tulumu almıştım ikincisini almak istedim civilde istediğim model kalmamıştı e bebekten aldık 5 yaş için satılan ürün oğlana tam geldi yatınca paçaları kısalıyor hatta. Maalesef ebebek yine yanılttı beni. Civilin kalıbı daha geniş ve rahat.
Biz ateslendik ishal falan olduk o surede 1 hafta sadece meme emdi o yuzden yemek istemiyo artik eskisi gibi onceden boyle yapmiyodu hepsini bitirmesede 3 ogununu de yiyodugecen gun eceye trabzon hurmasi aldim.yaş hurma yani.irmikle 15 dk pisirip blender dan gecirdim.bayila bayila yedi .deneyebilirsin ara ogun olarak.
kabak corbasininda icine patates havuc sogan biraz et veya tavuk suyu koyup pisirebilirsin.cok lezzetli oluyor .bizde iciyoruz ayni zamanda.cok guzel farkli tarifler var .onlari dene .
birde her mama sandalyesinin onune geciste gergin oluyosan oda etkiliyor cocugu.yicekmi yemicekmi diye kendini gerince hissediyorlar
biliyorum okudum canim.hastalik donemlerinde normal istah kesilmesi.oyuzden sevebilecegi seylerden gitmeye calis derim. yaş hurmayi oyuzden ornek gosterdim.tatli ya onu sever diyeBiz ateslendik ishal falan olduk o surede 1 hafta sadece meme emdi o yuzden yemek istemiyo artik eskisi gibi onceden boyle yapmiyodu hepsini bitirmesede 3 ogununu de yiyodu
Hurma aklimda bulunsun. Normal medine hurmasini haslayip pure yapmistim yogurduna falan katiyodum seviyodu onuda sever buyuk ihtimal zaten yemeklerle ilgili pek sıkıntımız yok ama yerse iste. Sevdigi seyleri yapiyorum ama bana misin demiyo cok inat anasi kılıklı kizamiyorumdabiliyorum okudum canim.hastalik donemlerinde normal istah kesilmesi.oyuzden sevebilecegi seylerden gitmeye calis derim. yaş hurmayi oyuzden ornek gosterdim.tatli ya onu sever diye
allah saglik versin ,hastalikta oluyor istahsizlikta.duse kalka buyuyorlar boyle.isin tuhaf tarafi 3_5 sene sonra bunlarin hicbirini hatirlamiyosun
Bende alerji yuzunden bütün urunleri kestigimde öyle diyordum. Bugunleri asla unutmam resmen ac geziyorum diyordum. Ama su an herseyi yiyorum rüya gibiydi geldi gecti unuttum bileHurma aklimda bulunsun. Normal medine hurmasini haslayip pure yapmistim yogurduna falan katiyodum seviyodu onuda sever buyuk ihtimal zaten yemeklerle ilgili pek sıkıntımız yok ama yerse iste. Sevdigi seyleri yapiyorum ama bana misin demiyo cok inat anasi kılıklı kizamiyorumda
Ya herkes oyle diyo ama unutuluyo mu gercekten yani bu bugunlerimi, uykusuz gecelerimi unutacagimi hic dusunemiyorumda ben
Bizimki de geceleri uyumamaya başladı ama gündüz uyuyor dün saat 3te kalktı 5 kadar oynadı uyumak istemedi 10 aylık bu arada benimkiKizlar ali eymen su an 9+2. Kac gundur gece 2 veya 3 te kalkip 2 saat oynuyorbu gece uyanmalari sizdede olmaya basladi mi? Hic boyle yapmazdi. Sabahlari 5 yada 6 da uyanirdi genelde. 2 nedif ya resmen dengem şaştı. Birde uykusu geldigi halde uyumamak icin direniyor. Uykuya cok zor daliyor. Uyumak icinde mizmizlaniyor. Uykularimiz cok bozuldu. Uyku gerilemesi mi nedir bu? Ayrica bebekleriniz kati gidalari yutabiliyor mu? Bizimki birinci lokmayi yutuyor ikincide midesi bulaniyor birinciyide cikariyor yemek yemegi öğretmek ne kadsr zor ya.
Gündüz uzun uyku yapmasına izin verme. Uykusunu aldığı için yapıyorsa alışkanlığa çevirir çok zorlanırsın müdahale etmen lazım ZeynepcimKizlar ali eymen su an 9+2. Kac gundur gece 2 veya 3 te kalkip 2 saat oynuyorbu gece uyanmalari sizdede olmaya basladi mi? Hic boyle yapmazdi. Sabahlari 5 yada 6 da uyanirdi genelde. 2 nedif ya resmen dengem şaştı. Birde uykusu geldigi halde uyumamak icin direniyor. Uykuya cok zor daliyor. Uyumak icinde mizmizlaniyor. Uykularimiz cok bozuldu. Uyku gerilemesi mi nedir bu? Ayrica bebekleriniz kati gidalari yutabiliyor mu? Bizimki birinci lokmayi yutuyor ikincide midesi bulaniyor birinciyide cikariyor yemek yemegi öğretmek ne kadsr zor ya.