2020 Şubat Anneleri

Kızlar göz muayenesi yaptıran oldu mu? İlk 6 ay diye biliyorum ama koronadan kaynaklı ertelerler belki diye düşünüyorum
Bizde henüz yaptırmadık bu ayki kontrolünde doktorumuz 6. Ayda göz doktorundan da randevu alın dedi bu ay sonu yaptıracağız yani

6. Ayda goz kontrolu ve isitme testinin tekrari var ya onu sormustum. İnsaAllah onemli bir sey degildir Defneninki
Sağol canım inş. Bizim göz muayenesi virüsten dolayı geçikmişti. 5 buçuk aylıkken çocuk doktoru yapmıştı bu ay tekrar ister mi bilmiyorum. Erzurum’daki doktor biraz baştan savma yapıyor gibi geliyor. Değiştirmek istediğimde eşim istemiyor.

Kızlar göz muayenesi yaptıran oldu mu? İlk 6 ay diye biliyorum ama koronadan kaynaklı ertelerler belki diye düşünüyorum
Biz yaptırmadık 6 aylığı geçtik doktor da bişey söylemedi bilmiyorum valla nolacak

Sağol canım inş. Bizim göz muayenesi virüsten dolayı geçikmişti. 5 buçuk aylıkken çocuk doktoru yapmıştı bu ay tekrar ister mi bilmiyorum. Erzurum’daki doktor biraz baştan savma yapıyor gibi geliyor. Değiştirmek istediğimde eşim istemiyor.
Cocuk dr nun yaptigi goz dr nun yaptigi gibi detayli degildir ama 🙄

Bebeklerin gozune her hastane bakmiyo. Rizedeki egitim arastirmada bakiliyo devlette bakilmiyo. Gittigimiz ozel hastanede de sanirim bebeklere bakilmiyodu. Arastirmada rop muayenesini yaptirdigimiz dr normal goz doktoruydu.
Canım devlet hastaneleri bakıyor. Biz 2 aylıkken Hopa devlet hastanesindeki göz doktoruna muayene olmuştuk

Bebeklerin gozune her hastane bakmiyo. Rizedeki egitim arastirmada bakiliyo devlette bakilmiyo. Gittigimiz ozel hastanede de sanirim bebeklere bakilmiyodu. Arastirmada rop muayenesini yaptirdigimiz dr normal goz doktoruydu.
Biz 5 aylık kontrole gitmedik sadece kilo ölçüyo bişey de yapmıyo başka 165 lira muayene ücreti verip geliyoz diye gitmedik bu ay🙈🙈 6. Ayda gidicez sanırım kan tahlili fln da yapılıyormuş. İnşallah gittiğimiz hastane göz muayenesini yapıyordur ya devlet hastanesine hiç gitmek istemiyorum. Bizimkininde sol gözü özellikle uykusu geldiği zaman biraz kayıyo ve gözü küçülüyo gibi geliyo bana o yüzden gitmek istiyorım göz doktoruna

Biz 5 aylık kontrole gitmedik sadece kilo ölçüyo bişey de yapmıyo başka 165 lira muayene ücreti verip geliyoz diye gitmedik bu ay🙈🙈 6. Ayda gidicez sanırım kan tahlili fln da yapılıyormuş. İnşallah gittiğimiz hastane göz muayenesini yapıyordur ya devlet hastanesine hiç gitmek istemiyorum. Bizimkininde sol gözü özellikle uykusu geldiği zaman biraz kayıyo ve gözü küçülüyo gibi geliyo bana o yüzden gitmek istiyorım göz doktoruna
O sol gozde kayma bazen kaanda da oluyo. Bize rop muayenesindeki dr erken dogan bebeklerde goz kaymasi olabilir takip edin demisti bende en cok onun icin gitmek istiyorum ama pandemi hastanesi o kadar vaka varken nasil gidicez hicbir fikrim yok 😖

Cocuk dr nun yaptigi goz dr nun yaptigi gibi detayli degildir ama 🙄
Evet değildir. Defne 37’de doğdu ama onu erken doğum saymıyorlar galiba. Bizden rop vs istemediler. Çıplak gözle bakınca verdiğimiz nesneleri tutuyor ellerini inceliyor. Seninki kaçıncı haftada doğmuştu.

O sol gozde kayma bazen kaanda da oluyo. Bize rop muayenesindeki dr erken dogan bebeklerde goz kaymasi olabilir takip edin demisti bende en cok onun icin gitmek istiyorum ama pandemi hastanesi o kadar vaka varken nasil gidicez hicbir fikrim yok 😖
Eltimin 2.5 yaşında kızında baya kayma var. 40 kusur haftada doğdu. Bildiğin şaşı gibi bakıyor. Ama babasında da varmış. Ameliyat oldu biraz düzelmişti egzersiz vermişler tek gözünü kapatıyorlar filan. Ama çocuğa yakından telefon tv. İzletiyorlar bence o yüzden düzelmiyor . Hatta çocuk o kadar izliyor ki konuşmuyor bile.

Evet değildir. Defne 37’de doğdu ama onu erken doğum saymıyorlar galiba. Bizden rop vs istemediler. Çıplak gözle bakınca verdiğimiz nesneleri tutuyor ellerini inceliyor. Seninki kaçıncı haftada doğmuştu.
37+1 yine de erken gozuyle bakiyolar 38 olmadigi icin.
Bizden rop istendi sukur bir sıkıntı cikmadi.
Bizimkinde de normalde bir sorun yok ama sol gozde arada kayma var. Dr zaten takip edin erken dogan bebeklerde oluyo demisti.

Eltimin 2.5 yaşında kızında baya kayma var. 40 kusur haftada doğdu. Bildiğin şaşı gibi bakıyor. Ama babasında da varmış. Ameliyat oldu biraz düzelmişti egzersiz vermişler tek gözünü kapatıyorlar filan. Ama çocuğa yakından telefon tv. İzletiyorlar bence o yüzden düzelmiyor . Hatta çocuk o kadar izliyor ki konuşmuyor bile.
Sorunu oldugu halde bir de bu kadar dikkatsiz mi davraniyorlar cok uzucu :KK43:

37+1 yine de erken gozuyle bakiyolar 38 olmadigi icin.
Bizden rop istendi sukur bir sıkıntı cikmadi.
Bizimkinde de normalde bir sorun yok ama sol gozde arada kayma var. Dr zaten takip edin erken dogan bebeklerde oluyo demisti.
Sorunu oldugu halde bir de bu kadar dikkatsiz mi davraniyorlar cok uzucu :KK43:
Bizimkiyle aynı doğmuş. Doktora sorayım inş. unutmam oraya gidince herşey aklımdan çıkıyor.
Yemek yedirmek için veriyorlar. Kaç kez söyledik ama beslenme daha önemli galiba onlar için 🤣 Denizle yaşıt herşeyi yiyor turşu bile. Kaşık kullanıyor gayet güzel. Bahçeye gidip yere düşen meyveleri bile yiyormuş. Ama konuşmuyor çocuk.

Kaandan dolayi evde yemek yiyemiyodum burada acisini cikardim galiba 😆 birazcik kilo aldim teyzem az once anneme diyo ki kiz bu yeniden hamile olmasin karni cikmis annemde yok be 2 aydir burda nasil olsun telefondan dogru yaptilarsa bilemem 🤣🤣🤣
Catlak kardesler oturmus benimle dalga geciyolar 😃 o degilde aklima soktular hala regl de olamadim bi test mi yapsam acaba 🤣🤣

Kayma bir arkadaşımın kızında var göz doktoru 1 yaşa kadar bekleyeceğiz demiş.
Çocuk doktorunuza danışırsınız. Sadece onun için gitmeyin derim. İkisini de aradan çıkarırsınız :)

37den sonrasına rop istenmiyor. Erken doğum sayılmıyor. Yoğun bakımda kalmışsa istiyorlar. A Alisdendef
35+6da doğduk biz yaptırdık.
37yi tam hafta olarak kabul etmiyolar kaan in dogumunda bulunan cocuk dr u 38den oncekileri erken sayiyoruz demisti yani aslinda tamda erken degilde ikisinin ortasi oluyo 😆 ne erken ne tam haftasi

37yi tam hafta olarak kabul etmiyolar kaan in dogumunda bulunan cocuk dr u 38den oncekileri erken sayiyoruz demisti yani aslinda tamda erken degilde ikisinin ortasi oluyo 😆 ne erken ne tam haftasi
Bu konuda da fikir ayrılıkları var demek. Benim bildiğim uzun yıllardır 37.hafta sınır sayılıyor. Zaten nüfusun yarısı 38de doğuyor artık malum sezaryen oranları ..
Bizim doktor yoğun bakım geçmişi olmayanlara 36.haftadan sonra doğmuşsa yapmıyoruz demişti sizinki tedbiren istemiş. İyi bişey.

X