2020 Şubat Anneleri

Bu konuda da fikir ayrılıkları var demek. Benim bildiğim uzun yıllardır 37.hafta sınır sayılıyor. Zaten nüfusun yarısı 38de doğuyor artık malum sezaryen oranları ..
Bizim doktor yoğun bakım geçmişi olmayanlara 36.haftadan sonra doğmuşsa yapmıyoruz demişti sizinki tedbiren istemiş. İyi bişey.
Hepsi tıp okuyo ama ayni konu hakkinda da hep farkli fikirler oluyo 🤷🏻‍♀️
Kuvozde solunumdan dolayi kaldiginda da 38de dogsaydi gerek kalmazdi buyuk ihtimal 37 de geldigi icin uyum saglamayadi suan biraz erken geldi dunyaya bir de sezaryenle dogdu o da bir eksi onun icin suan demisti ☹

Hepsi tıp okuyo ama ayni konu hakkinda da hep farkli fikirler oluyo 🤷🏻‍♀️
Kuvozde solunumdan dolayi kaldiginda da 38de dogsaydi gerek kalmazdi buyuk ihtimal 37 de geldigi icin uyum saglamayadi suan biraz erken geldi dunyaya bir de sezaryenle dogdu o da bir eksi onun icin suan demisti ☹
Kızım 35+6da sezaryenle doğdu solunum desteği almadı.
Evet yaa sorma. Benim de şu kalça konusu canımı sıkıyor. İlk ay ultrason yapıldı . 4-6hafta arası yapıyoruz,şüphe olursa sonra tekrar bakıyoruz dendi. Bazılarının doktoru da erken bakılırsa belli olmuyor demiş.
Umarım bir şey gözden kaçmamıştır. Sadece asimetri vardır :KK43:

Evet yaa sorma. Benim de şu kalça konusu canımı sıkıyor. İlk ay ultrason yapıldı . 4-6hafta arası yapıyoruz,şüphe olursa sonra tekrar bakıyoruz dendi. Bazılarının doktoru da erken bakılırsa belli olmuyor demiş.
İnsaAllah oyledir iyi dusunelim.
Bizim doktorumuz koronadan dolayi 3. Ayin bitmesine yakin yaptirdi bekledi gelmeyin dedi surekli yanlis hatirlamiyosam 85. Gunde cektirmistik bizde

O sol gozde kayma bazen kaanda da oluyo. Bize rop muayenesindeki dr erken dogan bebeklerde goz kaymasi olabilir takip edin demisti bende en cok onun icin gitmek istiyorum ama pandemi hastanesi o kadar vaka varken nasil gidicez hicbir fikrim yok 😖
Vallahi bende çok korkuyorum şu corona dan bikaç kere devlet hastanesine gittim rapor almak için koşarak çıktım hastaneden insanlar okadar salmış ki hamile kadın off maske çok sıktı dedi ve maskesini çıkardı hastanede ben şok tabi🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ O yüzden devlet hastanelerinden ko
Kaandan dolayi evde yemek yiyemiyodum burada acisini cikardim galiba 😆 birazcik kilo aldim teyzem az once anneme diyo ki kiz bu yeniden hamile olmasin karni cikmis annemde yok be 2 aydir burda nasil olsun telefondan dogru yaptilarsa bilemem 🤣🤣🤣
Catlak kardesler oturmus benimle dalga geciyolar 😃 o degilde aklima soktular hala regl de olamadim bi test mi yapsam acaba 🤣🤣
😂😂 benimde 19 gün geçmiştide allaha şükür oldum sonra😂 ama bi tanıdığın kızı çocuğu 5 aylıkken hamile kalmış şimdi 3,5 aylık hamileymiş istemeden olmuş gözüm korktu valla benimde😂
Kayma bir arkadaşımın kızında var göz doktoru 1 yaşa kadar bekleyeceğiz demiş.
Çocuk doktorunuza danışırsınız. Sadece onun için gitmeyin derim. İkisini de aradan çıkarırsınız :)
Vallahi doktorlara ne para harcadık ya😂😂 6. Ay kontrolünde soriyim bari tekrardan de olmazsa 1 yaşında giderim bende
Bizde 45 günlükken yaptırmıştık ultrasonu benim bildiğimde ilk 2 ay içinde yapılması gerekiyor ama her doktor da farklı bir görüş söylüyor.

Günaydın kızlar🤗 adet görmeye başlayıp gecikme yaşayanlarınız olmuştu yanlış hatırlamıyorsam adetiniz kç gün gecikip geldi benm de gecikti ama şüphe duymuyorum eşim korunuyordu o %1 lik ihtimal de beni bulmaz herhlde🤪😅diyorum

Günaydın kızlar🤗 adet görmeye başlayıp gecikme yaşayanlarınız olmuştu yanlış hatırlamıyorsam adetiniz kç gün gecikip geldi benm de gecikti ama şüphe duymuyorum eşim korunuyordu o %1 lik ihtimal de beni bulmaz herhlde🤪😅diyorum
19 gün geçikti benim😂😂 bende ihtimal vermiyordum tabi ama yinede test alıp yaptım 😂

Merhaba kızlar herkez ve bebişler iyidir inşallah,
Arya ile uçak yolculuğu korktuğum gibi geçmedi çok uykusuzdu uçak kalkmadan kucağımda oturur pozisyonda sallayarak daldı uyudu inerken uyandı çok rahat ettik ama sonrası 3 saat yolculuk çektik dalamandan kaş a o sırada huysuzlaştı dayanamadı kendi kendine uyudu son yarım saat yine buna şükür diyorum rahat geldik diyebilirim bebekten bebeğe değişiyo bu sanırım
Ama bütün düzenimiz bozuldu denize gittik uyuyamadı uykusuz kaldı bu arada çok sevdi denizi evde havuza falan sokmuştuk alışmış sanırım, plajda uyumadı bağır bağır yorgunluktan emziği aldı yüz üsttü yastığa koydu başını uyudu yavrum 😂 uykusu çok olunca dayanamayıp kendi kndine uyumaya başladı sallamıyorum yani fazla bu iyi bişey sanırım 😂 ama arya uykuyu çok seviyo düzeni oturtmak zaman alıcak gibi umarım bu uyku sevgisi gitmez 😢

Denizi doktora götürdüm basışı vs gayet iyi bir sorun görmüyorum dedi. Kalça çıkığı belirtisi yokmuş.
Boğumlar bazen asimetrik olabilirmiş.
Şüphen varsa çocuk ortopedisti görebilir dedi.
68 cm 8.5 kiloymuş.
Et yemeye başlıyoruz :)
9.ayda aşı yaptırmayacağız.
Gözün aydın. Sevindim sizin adınıza, yine de ortopediste götürecek misin ? Aşıyı neden yaptırmayacaksınız ? Hemşire bize direk şu tarihte aşı var dedi.

Kızlar ben çok cadı ve korumacı bir anneyim🤣 Parkta 10-11 yaşlarında koca çocuklar hortumla birbirini ıslatıyordu. Bende çocuklar ıslanacak ayağı çamur olacak diye uyardım çocukları. Sonra bir kız çocuğu denizin kaydığı yere kum atıyordu. Önce nazikçe uyardım ama yok gitmedi sürekli kum attı en son sert uyardım yine baya inat etti. Sonra kendi kendine kalkıp gitti. Denizde oyuncak veriyor abla filan diyor. Öyle şeyleri sevmiyorum yok abi abla amca vs. Tanımadığı insanlarla böyle yakın ilişki kurmasını istemiyorum. Eşim olsa serbest bırakırdı. Ben bırakamıyorum.

Gözün aydın. Sevindim sizin adınıza, yine de ortopediste götürecek misin ? Aşıyı neden yaptırmayacaksınız ? Hemşire bize direk şu tarihte aşı var dedi.
Tedbiren götürürüm ama hemen fırsat bulamam.
Daha gelişimi için çocuk nörolojisi görecekti . Malum erken doğdu. Ama ona gerek kalmadı artık.
Çocuk allerji görecek. Göz var. Ohooo.
Zaten o aşı sonradan eklenmiş. Bazı doktorlar yaptırma gereği duymuyor . Bizde aşı sonrası allerji olduğu için yaptırma dedi. İzole yaşıyorsun zaten dikkat et dedi.

Denizi doktora götürdüm basışı vs gayet iyi bir sorun görmüyorum dedi. Kalça çıkığı belirtisi yokmuş.
Boğumlar bazen asimetrik olabilirmiş.
Şüphen varsa çocuk ortopedisti görebilir dedi.
68 cm 8.5 kiloymuş.
Et yemeye başlıyoruz :)
9.ayda aşı yaptırmayacağız.
Maşallah ufaklığa hep böyle güzel haberler alalım inşallah bende göstermek istiyorum 6 bitti bizimde :)

Kızlar bugün aşı günümüzde ama bayram dolayısıyla aşılar gelmemiş sağlık ocağına omlarında dolapları bozuk olunca aşının gelmesini bekliyorum sizce sıkıntı olur mu ?

X