2020 Şubat Anneleri

Evet 7.ay kontrolünde özellikle sorucam.
2 gün sonraya randevumuz var.
Umarım bir şey yoktur 6 aydan sonra tedavisi zor diye biliyorum.
Ne kundak yaptım ne yürütece koydum..
Şuan basışında oturuşunda da problem yok. Dizlerinin üstüne kalkıp bir iki kez emekleyebiliyor. Bişey olsa belirtisi olurdu diye kendimi rahatlatıyorum
Sanmıyorum canım ya yoktur bence olsa ultrasonda az da olsa belli olurdu hem artık hareketlendiler bir problem olsa hareketleri kısıtlanırdı

Hayır meme reddinde memeyi alıp tekrar bırakma da oluyor. Sütün tadı,akışı vs bebeği rahatsız edebiliyor. Bu aylarda isteksizlik olabilir diye biliyorum. Zorlamadan devam.. Daha 6 aylık. Tekrar istekli olacaktır, 1 2 sene daha emer inşallah :)
Sutumun tadinin degismesi icin yediklerimin degismesi gerek farkli bir sey yemiyorum 🙄
Meme reddi benim bildigim meme emmek istemez bizimkisi daha kapaliyken basliyo emmeye agzini disardan yapistiriyo acmak icin yakami cekistiriyo gece desen saat basi kalkiyo ve asla emmeden uykuya gecmiyo yani meme reddi olsa bunlar olur mu ? Emerek uyumak ister mi ?

Bende tam bilmiyorum ki meme reddi demek için nasıl bi durum olması gerekiyo🤷🏻‍♀️ Sen sütünü sağ bence ama emmediği için azalmasın canım atak dönemi fln dır belki o yüzden azalmıştır. Bide bereber duşa girip orda emzirmeyi dene canım o da işe yarıyormuş? Bide memede tazyik olabilirmi gerçi büyüdüler artık çok etkilermi bilmiyorum tazyikte aklıma geldi onu da uazayım dedim
Sagiyorum cunku yedigi seylere katiyorum o sekilde aliyo en azindan. Atak donemi evet ama bu durum 2 aydir boyle. Evdeyken baslamisti ama burada zirveye ulasti sicakta etkiliyodur diyorum ama bilmiyorum 🤦🏻‍♀️
Aklima 1 dis 2 sicak geliyo.
Evet tazyikli geliyo bogazina kacirirsada sinirleniyo emmeyi birakiyo 😖

Sutumun tadinin degismesi icin yediklerimin degismesi gerek farkli bir sey yemiyorum 🙄
Meme reddi benim bildigim meme emmek istemez bizimkisi daha kapaliyken basliyo emmeye agzini disardan yapistiriyo acmak icin yakami cekistiriyo gece desen saat basi kalkiyo ve asla emmeden uykuya gecmiyo yani meme reddi olsa bunlar olur mu ? Emerek uyumak ister mi ?

Sagiyorum cunku yedigi seylere katiyorum o sekilde aliyo en azindan. Atak donemi evet ama bu durum 2 aydir boyle. Evdeyken baslamisti ama burada zirveye ulasti sicakta etkiliyodur diyorum ama bilmiyorum 🤦🏻‍♀️
Aklima 1 dis 2 sicak geliyo.
Evet tazyikli geliyo bogazina kacirirsada sinirleniyo emmeyi birakiyo 😖
Geri doğru iyice yaslanıp yarı yatar pozisyonda emzirirsen daha az tazyik olur.
Diş tabiki yapabilir. Yani kilo alımı iyiyse yeterince emiyordur zaten kaç dk emdiği sorun değil.

😂😂😂😂 bitmiyorlar bitmezlerde. Öyle mutlu oluyorlar çünkü. Yazdıklarını okuyunca k validemle yaşadığım müthiş bir an geldi yine aklıma. İlk zamanlar emziriyorum onlara misafirliğe gittik bebek 20 günlük😅. Yemekte şunu yaptım bunu yaptım bir de şöyle soğan kavurdum bunu da yeriz demi dedi. (Eltimde aynı ortamda) Annecim ben yiyemiyorun soğan gaz yapıyor ama sizler yersiniz tabi dedim. Soğan😳 gaz yapıyormuş kızım en çok süt yapan şey o olur mu öyle dedi. Doktorumuz gaz yaptığını söyledi sonrasında bende internetten gaz yapan besinleri araştırdım ordada yazıyor dedim. Şöyle bir durdu ve internetten bakarak çocuk yetiştirilmez dedi😂😂😂😂 içime konuşarak sustum yuttum söyleyeceğimi😂 aklıma geldi sen yazınca paylaşmak istedim💗
Hahaha allahımmmm bana da yedirmeye çok çalıştı dedim sütün tadını değiştiriyor yazıyor yemem sağol . Südünü indiriveri südünü indiriveri diye dolaştı iki saat .( ona göre sütüm az çocuk doymuyor ya )

Hahaha allahımmmm bana da yedirmeye çok çalıştı dedim sütün tadını değiştiriyor yazıyor yemem sağol . Südünü indiriveri südünü indiriveri diye dolaştı iki saat .( ona göre sütüm az çocuk doymuyor ya )
Evet süt aromatik olurmuş. Bebekler sarmısak soğan tadını seviyor diye biliyordum ben de. Milenanınkinden sonra senin kayınvalidene de hak verirdim ama asla vermem sinir oluyorum ona :KK70:

.
Evet 7.ay kontrolünde özellikle sorucam.
2 gün sonraya randevumuz var.
Umarım bir şey yoktur 6 aydan sonra tedavisi zor diye biliyorum.
Ne kundak yaptım ne yürütece koydum..
Şuan basışında oturuşunda da problem yok. Dizlerinin üstüne kalkıp bir iki kez emekleyebiliyor. Bişey olsa belirtisi olurdu diye kendimi rahatlatıyorum
İnş. Önemli birşeyi yoktur denizin. Boğum eşitsizliğini ilk defa burda duydum. Bizim iş yerinde bir arkadaşında kızında eşitsizlik varmış 3aylık olunca tekrar bakmışlar bir sorun görünmüyor demişler. Arkadaş biz bakıyoruz eşit değil ama ayakları baya hareketli diyordu. Sen ultrasonu erken mi yaptırmıştın. Denizde tam 2aylıkken istediler. Öykü de 3ay olsun küçükken anlaşılmayabiliyor demişti doktorumuz.

.

İnş. Önemli birşeyi yoktur denizin. Boğum eşitsizliğini ilk defa burda duydum. Bizim iş yerinde bir arkadaşında kızında eşitsizlik varmış 3aylık olunca tekrar bakmışlar bir sorun görünmüyor demişler. Arkadaş biz bakıyoruz eşit değil ama ayakları baya hareketli diyordu. Sen ultrasonu erken mi yaptırmıştın. Denizde tam 2aylıkken istediler. Öykü de 3ay olsun küçükken anlaşılmayabiliyor demişti doktorumuz.
Teşekkür ederim. Biz ilk ay yaptırdık. Burda da konuşulmuştu doktorlar farklı şeyler söylüyorlar diye. Kimisi ilk ay olmalı diyor kimisi beklenmeli diyor.
Evet sebepsiz de asimetrik olabiliyormuş.

Kızlar bizim Deniz öykünün kayısılarını fileye koydurup emiyor. Sürekli kayısı yiyor . Normalde ısırarak yemez. Şimdi emerek tüketiyor. İlginç oğlum herşeyi sen yap diyor birşey yaptıramaz olduk 🤷‍♀️ Çok inatçı oldu .Ay birde sabahtan akşama kadar konuşuyor. konuşma ve oyun arkadaşı benim. Sürekli doktor olup arabaları iyileştiriyorum. Sorularına cevap vermem için yüzümü kendine çeviriyor. Ama sorular bitmiyor bende sabır bitiyor. Oğlum biraz babana sar diyorum yok illa ben. Üzmemeye çalışıyorum hep cevap veriyorum .Öykü, denize göre daha kolay ihtiyaçlarını giderince önüne oyuncak koyuyorum bir süre oyalanıyor. Deniz her yerde yanımızda hiç ayrı bir anımız yok. Yürürken bile önümde-arkamda. Gerçekten her dönemin kendine göre zorlukları varmış. Bu arada öykü baya bana benzedi. Esmerdi şimdi sarışın oldu. Çok güzel bir hismiş bu 🙏😍🥰

Kızlar göz muayenesi yaptıran oldu mu? İlk 6 ay diye biliyorum ama koronadan kaynaklı ertelerler belki diye düşünüyorum

Kızlar göz muayenesi yaptıran oldu mu? İlk 6 ay diye biliyorum ama koronadan kaynaklı ertelerler belki diye düşünüyorum
Erken dogum oldugu icin rop muayenesi oldu yenidoganken sorun cikmadigi icin 6. Ayda kontrole gelin dediler ama donunce hastaneye nasil gidecegim bilmiyorum 250 tane vaka varmis rizede

Erken dogum oldugu icin rop muayenesi oldu yenidoganken sorun cikmadigi icin 6. Ayda kontrole gelin dediler ama donunce hastaneye nasil gidecegim bilmiyorum 250 tane vaka varmis rizede
Erzurumda 300 vaka var deniyor. Gerçekten çok dikkatli olmak lazım. Ablam hala toparlanamadı. Bizimde tat ve koku hala yerine gelmiş değil. Çok değişik bir hastalık 😷

askzor askzor senin bebeğinin boğumlarında eşitsizlik vardı dimi hala aynı mı? Bir gelişme oldu mu? Doktor ne dedi?
Bizim ultrason sonucumuz iyiydi ama boğum eşitsizliği var :/
Çift bez kullanıyoruz. Ama diğer tarafta da boğum gözükmeye başladı oturduğu zaman belli oluyor.
1. Ayında ultrason çektirmiştik bir sıkıntı yoktu.
2 kere de röntgen çektirdik 1 ay sonra bidaha çektireceğiz.
İnşallah bişey yoktur sizde de

Gitmeyi dusunuyo musun kontrole ?
Kız için soruyorsan götüreceğim sağ kulağını tutuyor sürekli . Normalde götürmezdim ama otit olmuş olabilir diye yine de götürmek istiyorum. Arabası ile götürüyorum şeffaf yağmurluk oluyor arabanın önünde biz zaten maskeliyiz. doktorun odasında örtü seriyorum işimiz bitince hızlıca çıkıyoruz.

Kız için soruyorsan götüreceğim sağ kulağını tutuyor sürekli . Normalde götürmezdim ama otit olmuş olabilir diye yine de götürmek istiyorum. Arabası ile götürüyorum şeffaf yağmurluk oluyor arabanın önünde biz zaten maskeliyiz. doktorun odasında örtü seriyorum işimiz bitince hızlıca çıkıyoruz.
6. Ayda goz kontrolu ve isitme testinin tekrari var ya onu sormustum. İnsaAllah onemli bir sey degildir Defneninki

Bu göz kontrolünü normal göz doktoru mu yapıyor yoksa çocuk göz doktoru diye bir bölüm de varmı😂😂
Bebeklerin gozune her hastane bakmiyo. Rizedeki egitim arastirmada bakiliyo devlette bakilmiyo. Gittigimiz ozel hastanede de sanirim bebeklere bakilmiyodu. Arastirmada rop muayenesini yaptirdigimiz dr normal goz doktoruydu.

Çift bez kullanıyoruz. Ama diğer tarafta da boğum gözükmeye başladı oturduğu zaman belli oluyor.
1. Ayında ultrason çektirmiştik bir sıkıntı yoktu.
2 kere de röntgen çektirdik 1 ay sonra bidaha çektireceğiz.
İnşallah bişey yoktur sizde de
İnşallah

X