2020 Şubat Anneleri

Yaptigimiz seyleri karsilik bekleyerek yaparsak cok hayal kırıklıgına ugrariz.
Sahsen yaptigim seyleri hicbir zaman karsilik bekleyerek yapmadim geri donmeyen cok oldu ama umursamadim cunku bi beklenti icinde degildim yaparken.
İnsanin siniri bozulmuyo mu evet bozuluyo ama herkes kendine yakisani yapar 😏

karşılık beklemekle ilgili değil bu senin verdiğin değeri karşı taraf vermiyorsa bir daha yapmak istemezsin çoğu durumda bu geçerlidir bence. Benim eşim 40 yaşında 18 yaşında mesleğe atılmış para kazandığı günden bu yana herkesin özel gününde yanında olmuş. Bunu da karşılık bekleyerek yapmamış. Ama Bir tebrik edemez mi insan.

karşılık beklemekle ilgili değil bu senin verdiğin değeri karşı taraf vermiyorsa bir daha yapmak istemezsin çoğu durumda bu geçerlidir bence. Benim eşim 40 yaşında 18 yaşında mesleğe atılmış para kazandığı günden bu yana herkesin özel gününde yanında olmuş. Bunu da karşılık bekleyerek yapmamış. Ama Bir tebrik edemez mi insan.
Tabii ki tebrik edebilir ama diyorum ya iste herkes kendine yakisani yapar. Esinin icinden gelmis zamaninda yapmis bu onun guzel karakterinin, ince dusunmesinin sonucu. Keske herkes ince dusunebilse ne yazik ki bazi insanlar 2 kelime dahi etmekten aciz :işsiz:

İkinci diş geliyor sanıyorum beyazlıklar görünüyor bu sefer çok huysuz ağız etrafı hep isilik iştah azalması ilki ne güzel çıkmıştı birşeydr sürmüyorum hala :KK43:((

Kimse gelmiyor bizde gitmiyoruz. Biz önceden izne gitmiştik yakın akrabalar verdi birşeyler. Eşim bekarken kimin neyi olmuşsa katılmış ihtiyacı olana karşılıksız yardım yapmış. halasının ikiz kızlarına küpe almış oğlu evlenirken 500 lira takmış . Bizim düğünde durumları düzeldiği halde 20 lira takmışlar . Halası daha hayırlı olsun bile demedi iki çocuğumda. Eltimin iki kızına her gidişimde nişanlı olduğum günden beri hediye alırım daha bir çorap almadı benimkilere. İnsanları anlamıyorum . Daha bunun gibi o kadar örnek var ki. Artık kimseye birşey ne takarım nede hediye ederim. Benimde çocuklarım var onların ihtiyaçları benim için daha önemli.
Bizde de öyle canım eşimin tarafı hiç oralı olmadı maddi bişey beklemiyorum bile manevi olarakta bi hayırlı olsun demeyen çok kişi var resmen🤦🏻‍♀️
Yaptigimiz seyleri karsilik bekleyerek yaparsak cok hayal kırıklıgına ugrariz.
Sahsen yaptigim seyleri hicbir zaman karsilik bekleyerek yapmadim geri donmeyen cok oldu ama umursamadim cunku bi beklenti icinde degildim yaparken.
İnsanin siniri bozulmuyo mu evet bozuluyo ama herkes kendine yakisani yapar 😏
öyle tabi ama insan da karşı tarafa gösterdiği özeni iyi niyeti bekliyor. Mesela eşimin kardeşi maddi durumları iyi değilmiş diye hediye almadı ama yaz tatili için ev kiralamyı düşünüyor🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Böyle olunca da insan enayi gibi hissediyor kendini

askzor askzor senin bebeğinin boğumlarında eşitsizlik vardı dimi hala aynı mı? Bir gelişme oldu mu? Doktor ne dedi?
Bizim ultrason sonucumuz iyiydi ama boğum eşitsizliği var :/
Boğum eşitsizliği derken nasıl bişey oluyo selozy bizimde bi bacağında hafif bi boğum var diğerinde yok ultrason sonucuda iyi çıkmıştı 🤷🏻‍♀️ 5 aylık kontrol için gitmedik doktora 6 aylık kontrolünde sormakta fayda var sanırım

Bizde de öyle canım eşimin tarafı hiç oralı olmadı maddi bişey beklemiyorum bile manevi olarakta bi hayırlı olsun demeyen çok kişi var resmen🤦🏻‍♀️

öyle tabi ama insan da karşı tarafa gösterdiği özeni iyi niyeti bekliyor. Mesela eşimin kardeşi maddi durumları iyi değilmiş diye hediye almadı ama yaz tatili için ev kiralamyı düşünüyor🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Böyle olunca da insan enayi gibi hissediyor kendini

Boğum eşitsizliği derken nasıl bişey oluyo selozy bizimde bi bacağında hafif bi boğum var diğerinde yok ultrason sonucuda iyi çıkmıştı 🤷🏻‍♀️ 5 aylık kontrol için gitmedik doktora 6 aylık kontrolünde sormakta fayda var sanırım
Evet birinde var birinde yok veya varsa da simetrik yani karşılıklı değilse sorun olabiliyor.
Bizim de bi bacağın boğumu daha yıkarıda

Kaan Alp artik dogru duzgun anne sutu alamiyo 😔
1 dk emip birakiyo. Sagdigim sutleri kahvaltisina, corbasina hatta meyvesine bile koyuyorum artik. Bu sekilde de vermeye calisiyorum. Baska ne yapabilirim sizce kizlar ?

Evet birinde var birinde yok veya varsa da simetrik yani karşılıklı değilse sorun olabiliyor.
Bizim de bi bacağın boğumu daha yıkarıda
Bizim birinde var diğerinde yok biraz araştırdım bende herzaman soruna işaret etmezmiş ama takip edip sormakta fayda var tabi
1 dk emip birakiyo. Sagdigim sutleri kahvaltisina, corbasina hatta meyvesine bile koyuyorum artik. Bu sekilde de vermeye calisiyorum. Baska ne yapabilirim sizce kizlar ?
Niye emmek istemiyo acaba canım ya biberon fln mı kullanıyorsun acaba meme reddi gibi bişeymi yada ek gıda miktarını fazla verip çok mu doyuyor karnı?

Ek gıdayı fazla veriyor olabilir misin genelde doyumluk değilde tadımlık verin diyorlar. Denize ek gıdayı fazla verdim memeyi fazla emmedi mastit oldum. Ek gıdayı azalttım bu sefer ek gıdaya küstü. Dengeyi iyi ayarlamak önemli. Öykü tadımlık yiyor kendi öyle istiyor bende zorlamıyorum.

Niye emmek istemiyo acaba canım ya biberon fln mı kullanıyorsun acaba meme reddi gibi bişeymi yada ek gıda miktarını fazla verip çok mu doyuyor karnı?
Ek gıdayı fazla veriyor olabilir misin genelde doyumluk değilde tadımlık verin diyorlar. Denize ek gıdayı fazla verdim memeyi fazla emmedi mastit oldum. Ek gıdayı azalttım bu sefer ek gıdaya küstü. Dengeyi iyi ayarlamak önemli. Öykü tadımlık yiyor kendi öyle istiyor bende zorlamıyorum.
Biberon reddi var almiyor.
Ek gidayi da cok fazla vermiyorum ozellikle once emziriyorum ki icebildigi kadar sut icsin geri kalanini yiyebildigi kadar yesin diye.
2 aydir neredeyse bu sekilde hem emmek istiyo memeye saldiriyo hemde emerken 1 dk emip birakiyo.
Meme reddi olsa hic emmek istemez ama degil mi ? Kaan da istek var ama ememiyo. Disleri diye dusunuyorum aklima baska bir secenek gelmiyo. Sagdigim sutu biberonla vermeye calisiyorum onu da az bir sey emip sonra diliyle itiyo oyuna vuruyo isiriyo istemiyo 🤦🏻‍♀️

Ek gidayi da cok fazla vermiyorum ozellikle once emziriyorum ki icebildigi kadar sut icsin geri kalanini yiyebildigi kadar yesin diye.
2 aydir neredeyse bu sekilde hem emmek istiyo memeye saldiriyo hemde emerken 1 dk emip birakiyo.
Meme reddi olsa hic emmek istemez ama degil mi ? Kaan da istek var ama ememiyo. Disleri diye dusunuyorum aklima baska bir secenek gelmiyo. Sagdigim sutu biberonla vermeye calisiyorum onu da az bir sey emip sonra diliyle itiyo oyuna vuruyo isiriyo istemiyo 🤦🏻‍♀️
Hayır meme reddinde memeyi alıp tekrar bırakma da oluyor. Sütün tadı,akışı vs bebeği rahatsız edebiliyor. Bu aylarda isteksizlik olabilir diye biliyorum. Zorlamadan devam.. Daha 6 aylık. Tekrar istekli olacaktır, 1 2 sene daha emer inşallah :)

Bizim birinde var diğerinde yok biraz araştırdım bende herzaman soruna işaret etmezmiş ama takip edip sormakta fayda var tabi

Evet 7.ay kontrolünde özellikle sorucam.
2 gün sonraya randevumuz var.
Umarım bir şey yoktur 6 aydan sonra tedavisi zor diye biliyorum.
Ne kundak yaptım ne yürütece koydum..
Şuan basışında oturuşunda da problem yok. Dizlerinin üstüne kalkıp bir iki kez emekleyebiliyor. Bişey olsa belirtisi olurdu diye kendimi rahatlatıyorum

Bende tam bilmiyorum ki meme reddi demek için nasıl bi durum olması gerekiyo🤷🏻‍♀️ Sen sütünü sağ bence ama emmediği için azalmasın canım atak dönemi fln dır belki o yüzden azalmıştır. Bide bereber duşa girip orda emzirmeyi dene canım o da işe yarıyormuş? Bide memede tazyik olabilirmi gerçi büyüdüler artık çok etkilermi bilmiyorum tazyikte aklıma geldi onu da uazayım dedim

X