Bizim doktorumuz 15 gün sonra kıyma koy dedi ama baharat için bişey demediBen daha hiç çorba vermedim, 7.ayda kıyma ve baharatlar da eklenecek o zaman çorbalara geçerim. İştahlı mı bebe sevdi mi her şeyi? :)
Amin inşallah öyle olsunlar:)Çok sağoluninşallah herşeyi yer evlatlarımız yemek seçmezler çok fazla
Aslında bizim ki de şubatta bekleniyordu ama prematüre doğdu erken geldi kısmet böyleymiş.File de bende meyve veriyorum emin olun doymaz hatta tadımlar da bile doymazlar oğluma bir kaç kaşık veriyorum sebze meyve ya da yoğurt ardından hemen emmek istiyor ya da biberonla ne vericeksem onu veriyorum hiç çekinmeyin vermekledr unuz başla dediyse başlayın :)
Alışması daha güzel olur
Paketli ürün yeme canım içinde eser miktarda yazısı bile etkiliyor, hiç bi şekilde süt ürünleri ve yumurta olan bişey yeme diyette kaçak oluyorbir de alerjik bebek annesi varsa şunu sormak istiyorum . Şimdi ben süt ürünleri ve yumurta diyetindeyim ya içinde mesela tereyağı var baklavanın yiyemez miyim yada petibör ün içinde süt var onları yememeli miyim
Oyy prenses de minicik doğmuş oğlum da 2800 doğmuştu :) maşallah prenseseAmin inşallah öyle olsunlar:)
Ezgi de erken doğdu 36+4 2695 kg 48cm:) minicikti. Öyle mi diyorsun veriyim o zmn fileyle şimdiden.
Belirli bir doktorumuz yok bizim. Asmde kilo takibi aşıları yapılıyor.
Öyle 3 gün kuralı ile vermek şart mı acaba yiyeceği şeyler belli zaten. Alerji yapabilecekler de 1 yaşından sonra veriliyor.
Sağolasın☺Oyy prenses de minicik doğmuş oğlum da 2800 doğmuştu :) maşallah prensese
Yine de üç gün verin mesela file de kayısı vericeksenz üç gün üst üste verin riske atmamış olursunuznacizane tavsiyem
Evet her yoğurt yiyişinde oluyor. Hala sağıyor musun sen de ?Bizim ki enginarı hiç sevmedi üç günü bitirdim bakalım inşallah sonraları tekrr verdiğim de yer.Tabi ki en güzeli anne sütü zaten şimdi bu ek gıdalarla doyamazlar doktorumuz da hemen ardından emzir ya da mamasını ver demişti, ben genel de yarım saat sonra ya emziriyorum ,sağdığım süt varsa ya da mama vericeksem veriyorum öyle doyuyor.
Acaba yoğurttan mı oluyor sürekli mi böyle oldu ?
Takip et bakalım dr u na sorarsn.
Dr bize henüz kahvaltılık vermedi o yzden daha yumurta sarısı ya da peynir başlayamadk ama eminm keyiflidir :) küçük pankekler de yiyebilir
Ben üç gün kuralı uygulamadım. Sadece bir günde iki yeni şey birden vermedim. Zaten ilk günler önemli,sonradan yiyebilecekleri çeşitleniyor. İçine yeni bir şey kattığında diğerlerini daha önce tattıklarından seçmen yeterli oluyor.Amin inşallah öyle olsunlar:)
Ezgi de erken doğdu 36+4 2695 kg 48cm:) minicikti. Öyle mi diyorsun veriyim o zmn fileyle şimdiden.
Belirli bir doktorumuz yok bizim. Asmde kilo takibi aşıları yapılıyor.
Öyle 3 gün kuralı ile vermek şart mı acaba yiyeceği şeyler belli zaten. Alerji yapabilecekler de 1 yaşından sonra veriliyor.
7.aydan sonra toz nane kimyon vs çorbalara ekleniyor diye biliyorumBizim doktorumuz 15 gün sonra kıyma koy dedi ama baharat için bişey demedi
Mercimek çorbası çok radikal bir seçim olmuş3 4 kere filan emziğin içine salatalık koyup veriyordum güzel yedi. Mercimek çorbası filan vermiştim bi ara onu da yemiştiyarın havuç vereceğim onu sever diye Ümit ediyorum
Yani Esin döneminde yoktu böyle şeyler azar azar yiyebileceği gıdalardan verdim yoğurtla başlamıştım. File konusunda ne düşünüyorsun. Bırakmaz demi emmeyi, doyup :) Sen kullanıyor musun?Ben üç gün kuralı uygulamadım. Sadece bir günde iki yeni şey birden vermedim. Zaten ilk günler önemli,sonradan yiyebilecekleri çeşitleniyor. İçine yeni bir şey kattığında diğerlerini daha önce tattıklarından seçmen yeterli oluyor.
Üç gün kuralı da uygulasan üç gün üst üste aynı şeyi yemek zorunda kalmıyor. Dün enginar verdim bugün vermiyorum ama yeni bir şey de vermiyorum.
Ezgicim nasıllar?
Meyve emziği kullanıyorum. Yok kesinlikle doymuyor. Zaten küçücük koyuyorsun, onun da hepsini yiyemiyor içinde de kalıyor.Yani Esin döneminde yoktu böyle şeyler azar azar yiyebileceği gıdalardan verdim yoğurtla başlamıştım. File konusunda ne düşünüyorsun. Bırakmaz demi emmeyi, doyup :) Sen kullanıyor musun?
Ezgicik iyi şükür ayaklarını birbirine sürtüyor neden yapıyor anlam veremedim sıkıntılı olunca yapıyor sanki.
Denizcik nasıl?
Sorarsın bakalım ertelenme şansı varsa bir kaç gün bekletir belki.Kızlar Erzurum’a geldik ama şimdide burası soğuk.Sende amma şikayetçisin diyeceksiniz. Değilim aslında. Tek üzüldüğüm çocuklar uzun kollu ve paçalı kıyafetlerine geri dönüş yaptı. Yarın geçiken aşımızı olacağız inş. Öykü hafif kırgın ama ateşi yok. Aşıyı yapar mı acaba. Bende çok hastayım sesim filan baya değişti gitmeye korkuyorum. Hemşire beni kovalamazsa iyidir.
Ay bide meyve emziği mi varmış. Vay ben nerelere gidemMeyve emziği kullanıyorum. Yok kesinlikle doymuyor. Zaten küçücük koyuyorsun, onun da hepsini yiyemiyor içinde de kalıyor.
Denizcik de iyi çok şükür:)
File de emzik de aynı aslında. Çok güzel bir şey tutup kendi yiyor :)Ay bide meyve emziği mi varmış. Vay ben nerelere gidem
Kayısı koyucam mesela ne kadar koymalıyım.File de emzik de aynı aslında. Çok güzel bir şey tutup kendi yiyor :)
Bi kayısının yarısıyla dolar sanırım. Ama sen ilk defa bir şey vereceksen bence kaşıkla ver. Hem miktarı iyi ayarlarsın. Bizim doktorumuz iki çay kaşığı kadar demiştiKayısı koyucam mesela ne kadar koymalıyım.
Verdim ufak tefek başladık kuzum. Daha çok damağını kaşısın diye vericem ben. Su da içiyor napıyım bu sıcaklarda kana kana içiyor ama hesap yapmıyorum şu kadar içmeli diye kendi istemiyor zaten:))Bi kayısının yarısıyla dolar sanırım. Ama sen ilk defa bir şey vereceksen bence kaşıkla ver. Hem miktarı iyi ayarlarsın. Bizim doktorumuz iki çay kaşığı kadar demişti
Valla ben doğduğundan beri hiiÇ dikkat etmedim. Bir sorun da yaşamadık şükürMercimek çorbası çok radikal bir seçim olmuş
Ben kendim yiyemiyorum gazlanmasın diye