Yok yok haşlanmışı öyle kokmaz.Bizde annemle dalgasini geciyoduk kaan a sarimsak verirsek surekli agliyo hep sarimsak kokcak diye
Evet haslaninca kokmaz. Ay hayal bile edemedimYok yok haşlanmışı öyle kokmaz.
Çiğ vermeye ben de henüz hazır değilim. Minnak yavrumun akşamdan kalma amcalar gibi kokmasını istemiyorum
İlk defa mı bir şey tattı?Benim kız kabağı sevmedi çok üzgünümo kadar hevesle hazırlamıştım oysaki
Yememelisin malesef. Süt allerjisi mi var?bir de alerjik bebek annesi varsa şunu sormak istiyorum . Şimdi ben süt ürünleri ve yumurta diyetindeyim ya içinde mesela tereyağı var baklavanın yiyemez miyim yada petibör ün içinde süt var onları yememeli miyim
Buharlı pişirdiğimde kabak mesela buhardan sulanıyor bnde o yzden kabak olunca çorbaya çeviriyorm biraz et suyu atıyorum gene çok sulu olmuyor.Sarımsak ve soğan koyarsam seviyor koymazsam pek yemiyor resmen damak tadı varBen daha hiç çorba vermedim, 7.ayda kıyma ve baharatlar da eklenecek o zaman çorbalara geçerim. İştahlı mı bebe sevdi mi her şeyi? :)
Sizin prenses nasıl sevdi mi ek gıdaları ?Ben daha hiç çorba vermedim, 7.ayda kıyma ve baharatlar da eklenecek o zaman çorbalara geçerim. İştahlı mı bebe sevdi mi her şeyi? :)
6 ay 11 günlük oğlumNe kadarlık bebiş kaçında doğmuştu?
Maşallah iyi vermişsin. Sevdi inşallah.
E bebekten alıyorum fuska markasınn suyunu hem 200 ml içinde de 12 tane varSİZ Böyle anlattıkça heyecanlanıyorm. Bİz daha başlamadık , doktorum 6. Ayın sonunda dedi o zaman 7 ye girmiş olmuyor mu her doktor başka birşey diyor ne zaman başlayayım . Yarın 5 bitiyor bizim nasipse . Bir de bebek suyu dediğiniz e bebekte falan mı bulunuyor . Nereden TEM’in Edicem ki
Canım ondan bendede var. Bir tarafı buharlık diğer tarafı bıçaklı blender gibi. Doktorlar blender kullanılmasını istemiyor selozy nin söylemek istediği bu ileride katı gıdalarda yutma ve yutkunma problemlerine yol açması bakımından çatalla ezin ya da cam rende kullanın diyorlarBlendr kullanmıyorum cnm avent buharlı pişirici de hazırlıyorum herşeyini püresini çorba olarak vericeksem sulu o zmn yne buharlı pişiricide parçalıyorum
Ben suda haşlayıp olabildiğince katı halde veriyorum. Dün enginar havuç yedi çok sevdi. Soğan hiç eklemedim iyi hatırlattın artık soğan da koyayım.Buharlı pişirdiğimde kabak mesela buhardan sulanıyor bnde o yzden kabak olunca çorbaya çeviriyorm biraz et suyu atıyorum gene çok sulu olmuyor.Sarımsak ve soğan koyarsam seviyor koymazsam pek yemiyor resmen damak tadı varenginarı sevmedi mesela yedi bir kaç kaşık ama öğ yaptı devamlı çok şaşırdım 3 gün zorlandım baya:) yoğurtta gene yyiyor, bizim oğlana belli olmuyor bazen sıcaktan yemek istemiyor bazen biz yerken canı istiyor o zaman yiyiyor Genelde biz masaya geçince ona da hazır ediyorum mamasını
Evet cnm biliyorumCanım ondan bendede var. Bir tarafı buharlık diğer tarafı bıçaklı blender gibi. Doktorlar blender kullanılmasını istemiyor selozy nin söylemek istediği bu ileride katı gıdalarda yutma ve yutkunma problemlerine yol açması bakımından çatalla ezin ya da cam rende kullanın diyorlar
Bizim ki enginarı hiç sevmedi üç günü bitirdim bakalım inşallah sonraları tekrr verdiğim de yer.Tabi ki en güzeli anne sütü zaten şimdi bu ek gıdalarla doyamazlar doktorumuz da hemen ardından emzir ya da mamasını ver demişti, ben genel de yarım saat sonra ya emziriyorum ,sağdığım süt varsa ya da mama vericeksem veriyorum öyle doyuyor.Ben suda haşlayıp olabildiğince katı halde veriyorum. Dün enginar havuç yedi çok sevdi. Soğan hiç eklemedim iyi hatırlattın artık soğan da koyayım.
Hala az veriyorum, yani tadımlara devam ediyorum diyebilirim. 5 aylıkken başladım ama tadım sürecini uzun tuttum öğün olarak vermeye 7. aya doğru başlarım. Tadım yapıp hemen sütünü içiyor.
Şuan bol bol anne sütü almaya devam ediyor.
Sabahları yumurta,peynir biraz da pekmez yiyor. Bulamaç yapmıyorum ayrı ayrı yediriyorum. Gün içinde ara öğün olarak çoğunlukla meyve bazen bikaç kaşık yoğurt veriyorum.
Her gün yoğurt veremiyorum. Yediğinde yoğurdun dediği yerler ağzı vs kızarıyor,sonra tuvaletini yapınca popo da kızarıyor :/
3 4 kere filan emziğin içine salatalık koyup veriyordum güzel yedi. Mercimek çorbası filan vermiştim bi ara onu da yemiştiİlk defa mı bir şey tattı?
Fazla şey beklemiş olabilirsin. İlk defa süt harici bir şey tadıyor yadırgaması çok normal.
Ben de tantuni yedireyim yanına bi ayran aç desin istiyorum
Maşallah size:) o değişiyor ya benim büyük kızımın en sevdiği sebze bamyaydı mesela şimdi ağzına sürmez. :))6 ay 11 günlük oğlum10 ocakta 35+0 da doğdu.
Eh işte arada yemediği de oluyor alıştırmaya çalışıyorum gayretle çeşit vermeye çalışıyorum ki damak tadı oluşuyormş tek çeşit beslememk gerekiyormş inşallah büyüdüğünde herşeyi yiyen bir birey olurTek istediğim bu :)
Sizin bebiş ne kdrlık ve başladınız mı ek gıdaya?
Çok sağolunMaşallah size:) o değişiyor ya benim büyük kızımın en sevdiği sebze bamyaydı mesela şimdi ağzına sürmez. :))
10 şubatta doğdu kızım. 1 ay var tam sizle.
Ufak ufak başladık biz de. Emiyor. 20 gün sonra adam akıllı başlarız gibi. File aldım şimdiden koysam doyar da anne sütü almazsa diye çekiniyorum.