2020 Şubat Anneleri

Kızlar moralim baya bozuldu :KK43: ev sahibimiz evini satacakmış bana da bebekle ev taşıması kaldı :KK43:
Zor bende diğer yaz taşıcam gözümde büyüyo şimdiden 🤦🏻‍♀️ Umarım kolayca bulursunuz ev bulmakta zor . Bizdede şehir hastanesi millet bahçesi falan derken adam oturduğumuz halde 600 tl zam yapmaya kalktı neymiş kiralar artmış 😒 300 e indirdik bu arada yapması gereken zam 250 bile değil 🙄
eşimin evi var kiracısı var yani biz bile o kadar yapmıyoruz şaşırdık herkez bizim gibi insaflı değil. Şu krediden paydalanıp ev almak istiyoruz kira ödüceğimize ama çok didikliyolar çıkmıyo malesef.

Ek gıdaya başlayan anneler bebişler ne veriyorsunuz 😊 ben havuç kabak patates salatalık verdim 2şer gün. Meyveden armut kayısı şeftali muz 😊 bugün Tarhana çorbası da tattırdım 😊 ama tıkandım bunları nasıl çeşitlendiricem. Sebze çorbası demişti doktor. İçine un koyabilir miyim dedim koy dedi. Varsa tarifleriniz ve önerileriniz açığım 😊

Ek gıdaya başlayan anneler bebişler ne veriyorsunuz 😊 ben havuç kabak patates salatalık verdim 2şer gün. Meyveden armut kayısı şeftali muz 😊 bugün Tarhana çorbası da tattırdım 😊 ama tıkandım bunları nasıl çeşitlendiricem. Sebze çorbası demişti doktor. İçine un koyabilir miyim dedim koy dedi. Varsa tarifleriniz ve önerileriniz açığım 😊
Ben daha corbalara gecmedim bizim tadim isi biraz aralikli oldu pes pese gidemedik.
kabak,havuc,patates tattik.
Meyvelere yeni gectik 2 gun armut yedi.
Corbaya neden un koymak istiyosun ? Un yerine bebek irmigi koyabilirsin undan daha besleyici olabilir.

Yeni sahibi oturmayı mı düşünüyor.
Malesef :KK43:

Allah yardimcin olsun canim
Amin canım çok sağol

Zor bende diğer yaz taşıcam gözümde büyüyo şimdiden 🤦🏻‍♀️ Umarım kolayca bulursunuz ev bulmakta zor . Bizdede şehir hastanesi millet bahçesi falan derken adam oturduğumuz halde 600 tl zam yapmaya kalktı neymiş kiralar artmış 😒 300 e indirdik bu arada yapması gereken zam 250 bile değil 🙄
eşimin evi var kiracısı var yani biz bile o kadar yapmıyoruz şaşırdık herkez bizim gibi insaflı değil. Şu krediden paydalanıp ev almak istiyoruz kira ödüceğimize ama çok didikliyolar çıkmıyo malesef.
600 tl zam mı 🙄resmen fırsatçılık😣 ev bulmak zor ki ne zor🤦‍♀️resmen kiralık ev yok

selozy selozy
Bebe biskuvisi yapacaktin yaptin mi ?
Cogu tarifte pirinc unuda giriyor icine sen ne yaptin, tarifini paylasabilir misin yaptiysan ?
2çay bardağı tam buğday unu,2 çay bardağı pirinç unu, yarım çay bardağı irmik, 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ, su bardağından biraz az yoğurt.
Ben yaptım güzel oldu ama ister istemez sert oluyor. Ufalanması için dövmek lazım. Tadını sevdim. Şekersiz ne kadar güzel olabilirse o kadar güzel :)
Verirken tatlandırıcaz zaten.

2çay bardağı tam buğday unu,2 çay bardağı pirinç unu, yarım çay bardağı irmik, 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ, su bardağından biraz az yoğurt.
Ben yaptım güzel oldu ama ister istemez sert oluyor. Ufalanması için dövmek lazım. Tadını sevdim. Şekersiz ne kadar güzel olabilirse o kadar güzel :)
Senin tariftede varmis pirinc unu. Onu hic vermek istemiyorum da her tariftede var resmen onsuz olmuyo sanki 🤷🏻‍♀️
Bu arada tesekkurler tarif icin 🌸
Bende bir tane buldum ama malzemeleri daha az seninkisinden daha cok cikiyordur adet olarak.

Ben daha corbalara gecmedim bizim tadim isi biraz aralikli oldu pes pese gidemedik.
kabak,havuc,patates tattik.
Meyvelere yeni gectik 2 gun armut yedi.
Corbaya neden un koymak istiyosun ? Un yerine bebek irmigi koyabilirsin undan daha besleyici olabilir.
İşte doktorun yanında un geldi aklıma o da irmik koy yada pirinç koy falan demedi 😊 sağol sun oğlumla oturup araştırmaya da vaktim olmayınca size sorayım dedim 😊

Kızlar ben ek gıdayı kendimize pişirirken kıza tuzsuz ve baharatsız olarak ayırıyorum. Sofrada isteyen tuz baharat ekliyor. Köfte verdim tatsın diye baya hoşuna gitti. Oğlandaki gibi kasmıyorum. Ama bisküvi vermiyorum. Bu sabah geç kalktı yarım yumurta peynir tereyağı karıştırıp verdim. Zamanım olursa tek tek veriyorum. Eve dönünce ağırlık vereceğiz bu konuya artık.

Senin tariftede varmis pirinc unu. Onu hic vermek istemiyorum da her tariftede var resmen onsuz olmuyo sanki 🤷🏻‍♀️
Bu arada tesekkurler tarif icin 🌸
Bende bir tane buldum ama malzemeleri daha az seninkisinden daha cok cikiyordur adet olarak.
Evet baya çıktı. Tabi irmiksiz de yapılır illaki ama tüm tepside yarım çay bardağı çok da problem değil. İllaki tahıla da ihtiyaçları var

Kızlar ben ek gıdayı kendimize pişirirken kıza tuzsuz ve baharatsız olarak ayırıyorum. Sofrada isteyen tuz baharat ekliyor. Köfte verdim tatsın diye baya hoşuna gitti. Oğlandaki gibi kasmıyorum. Ama bisküvi vermiyorum. Bu sabah geç kalktı yarım yumurta peynir tereyağı karıştırıp verdim. Zamanım olursa tek tek veriyorum. Eve dönünce ağırlık vereceğiz bu konuya artık.
Ben şu aşamada onu yapmıyorum çünkü onun yemeklerinde henüz salça et vs kullanmıyorum.
2-3 ay sonra bizimle yer :)

Ya gece muhallebisi meyveli falan yapıyorlar ya irmikle bizim ki obur versem mi diye düşündüm 😊 Neden düşünmüyorsun canım tatlı diye mi
Tatlı diyemeyiz çünkü yapsak bile şekersiz yapıcaz zaten ama gerek yok ben akşam öğününde yoğurt düşünüyorum

Ben şu aşamada onu yapmıyorum çünkü onun yemeklerinde henüz salça et vs kullanmıyorum.
2-3 ay sonra bizimle yer :)
Bende kullanmıyorum tuz salça baharatı eklemeden alıyorum genellikle çorba yiyor zaten. Yoksa et vermeye başlamadım. Köfte tadımlıktı. Ama zamanla ince çekilmiş kıyma koyabilirim. Yemek yerken çırpınıyor bana da verin diye 🤣

Bir gün mutfakta 4 yaşında yeğenimle tatlı yaptık şu cevizleri de dövelim dedim . Niye yaramazlık mi yapmış dedi 😂😂😂😂 aklıma o geldi . Hamurumuzu dinlenmeye bırakalım dedim yorulmuş mu hala dedi 🤗 bebeklerin dünyası çokkk farklı

Peki beslenme için bu tupper ürünlerinden veya silikonlu vakumlu bebek beslenme setlerinden aldınız mi ? Biz dahaaaa ek beslenmeye 30 gün sonra başlayacağız . Mama sandalyesinde yedirmeyen var mi ? Yerde destekli oturtup .

Kızlar ek gıda olarak irmik un nişastaya başlayanlarımızın bebekleri kaç aylıklar acaba ? Bize doktor daha başlayın demedi de ben de irmik kullanmak istiyorum aslında o yzden soruyorm. organk bebek irmiklerni merk ediyorum. Bende bebek bisküvisi yapmak istiyorum🤗

Oğlum şuan 6 ay 6 günlük. Henüz kabak, havuç, patates ,soğan, sarımsak,taze fasülye ,avokado,kayısı ,şeftali, muz ,armut ve yoğurt yiyiyor artık tekrr tekrr aynıları yemiş oluyor. Buharlı pişirici almıştım onda karışık şeklde çorba dan biraz daha koyu püre yapıyorum sebzeleri karıştırarakta değşik lezzetler yapmaya çalışıyorum ☺️ Arada meyveleri de karıştırıp biraz pişiriyorum değişiklik olsun dye

X