Bizimkisi eger yastikta yatiyosa kendi kendini bile kaldiriyo yariya kadar hic mudahalemiz olmadan ve ayakta tutunca adim atiyo sadece oldugu yere basmiyo ilerliyo ayaklariyla sipaSırt üstü yatarken ellerinden tutup kaldırılınca başını kaldırabilmesi nörolojik gelişimi açısından önemli bir kıstas. Ara ara deneyin başı düşerse zorlamayın.
Bir de koltuk altından tutup zemine bastırınca basacak mı yoksa öne mi eğilecek kontrol edin. Bu ikisni 3-4 aylıkken yapabilmesi beklenir.
MaşallahBizimkisi eger yastikta yatiyosa kendi kendini bile kaldiriyo yariya kadar hic mudahalemiz olmadan ve ayakta tutunca adim atiyo sadece oldugu yere basmiyo ilerliyo ayaklariyla sipa
Bize ultrason değerlerini soylemedi malesef egzersiz de onermedi siz egzersizleri nerden baktınız bi videosu filan var mı?Hintbalyoga ultraso değerleri kaç çıktı sizin ? Tip 2a kalça gelişim geriliği tanısı konuldu . 60 günlükken . Bir ay sonra kontrole gelin dedi ama benim içim rahat etmedi başka radyoloğa gittik 15 gün sonra . Değerler Farklı çıktı yani çok şükür düzelme var (tip 1a ya dönmüş ) tabi bu 15 gün içinde biz çift bez + egzersizi hiç bırakmadık . 15 gün sonra yeniden kontrol var o zaman tam üç ay bitmiş oluyor Sizin durum ne ,
Buyuyo artik minnaklar su atak donemleri olmasa en guzel zamanlari simdi hamur gibi yogur doya doya mincir op koklaMaşallah
Kaan yakında döner. Yatağında eşya yastık gibi şeyler bırakma zeyfcim,altını alırken de dönecekmiş gibi düşünüp uygun bir yerde al. Artık zamanı gelmiş.
Deniz de yeni yeni yattığı yerden doğruluyor.
Elinden sıkıca tutunca ben çekmeden kendini kaldırıyor.
Allah yardımcın olsun çok zor gerçektenDenizden fırsat bulup kızı yere koyamıyoruz sürekli kucağımda ben yoruluyorum . sert zeminde daha çok dönmeye çalışıyor. Öğlen kızın yüzüne terlik fırlattı. Çok ağladı bende ağladım denizde. Geçen gün üstüne düşmeye çalışıyor. Avaz avaz bağırıyor uykusunu kaçırıyor oda huysuz oluyor yine Denizle ilgilenemiyorum. Çok sabrımı zorluyor. Ben nerde hata yapıyorum bilmiyorum sürekli kendimi sorguluyorum. İnsanın aklı hep yaramazlığa çalışabiliyormuş bunu Denizde anladım. Artık zarar vermeye çalışıyor arkamı asla dönmemeliyim. Korunun valla kızlar ikisi birden büyür laflarına asla inanmayın çok yıpranırsınız.
sebzelerde gaz yapiyor,taze fasulye ,bezelye lahana karnibaharGaz yapan hic bisry yemiyorum. Süt ürünleri yumurtada yemiyorum. Süt ürünü ve yumurta yiyince makat bolgesi aşırı kızarıyor. Hergun sebze yiyorum ama yinede kıvranıyor. Benim küçükken inek sutundeki laktoza alejim vardi. Aşırı mide ağrısı gaz sancisi yapiyordu. Diyorum acaba bebeginde benim sutumdeki laktoza mi alerjisi var bu kadar kivraniyor.
Çok zor canım Allah korusun hep tetikte olman lazım. Kendini suçlama çocuk yetiştirmek çok zor gerçekten ama bi pedagogtan yardımmı alsanız sizin anlayamadığınız bişey var belkiDenizden fırsat bulup kızı yere koyamıyoruz sürekli kucağımda ben yoruluyorum . sert zeminde daha çok dönmeye çalışıyor. Öğlen kızın yüzüne terlik fırlattı. Çok ağladı bende ağladım denizde. Geçen gün üstüne düşmeye çalışıyor. Avaz avaz bağırıyor uykusunu kaçırıyor oda huysuz oluyor yine Denizle ilgilenemiyorum. Çok sabrımı zorluyor. Ben nerde hata yapıyorum bilmiyorum sürekli kendimi sorguluyorum. İnsanın aklı hep yaramazlığa çalışabiliyormuş bunu Denizde anladım. Artık zarar vermeye çalışıyor arkamı asla dönmemeliyim. Korunun valla kızlar ikisi birden büyür laflarına asla inanmayın çok yıpranırsınız.
Bu konuyu çevremdekilere açtığım zaman normal ,o daha küçük ,kıskanıyor, biraz büyüsün oynarlar , kız uyuyunca Denizle oyna, yardım alsak ne varmış Denizde türünden şeyler söylüyorlar eşimde birşey söyleyince bu dönemde mi gidelim diyor. Konuyla ilgili Biraz kitap karıştırmak istiyorum Deniz elimden alıyor kendi inceliyor okutmuyor. Biri uyuşa diğeri ayakta hiçbirşeye vakit bulamıyorum. Bugün kendimi paraladım oyun oynadık ama çocukta bitmek bilmez bir enerji var saçları ıslanıyor yine yorulmuyor. Kızı emzirirken elinde ne kadar oyuncak varsa kafama geçirmeye başladı.artık tepem attı bir tane de ben ona attım şaşırdı. Ne kadar sinir olduğum şey varsa yapıyor oyuncakları getirip kanepenin altına itiyor. Elinde bir tabure yada kendi sandalyesi her yere tırmanıyor. Daha neler neler . Şikayet etmek istemiyorum çok seviyorum çocuklarımı ama ikisine birden yetemiyorum.Çok zor canım Allah korusun hep tetikte olman lazım. Kendini suçlama çocuk yetiştirmek çok zor gerçekten ama bi pedagogtan yardımmı alsanız sizin anlayamadığınız bişey var belki
Bizim kız çok huysuz aşıdan bu yana. Birde diş eklendi çektiriyor bize kol kası yaptım kucağımda avutmaya çalışmaktan4. Ay aşısından sonra ateşi çıktı az bişey hissediyorum var 2 kere fitil vermiştim öncesinde ama hemen kaka yaptı etki göstermemiştir şimdi uyuyo takipdeyim temassız ölçer var ama ne kadar doğru bilmiyorum hep farklı çıkarıyo koltuk altını denemedim birazdan onu denicem ilk kez aşıdan sonra ateş oldubu gece uyku yok bana
Aslında ona güzelce anlatsan yapmaması gerektiğini kardeşinin canının acıyabileceğini filanBu konuyu çevremdekilere açtığım zaman normal ,o daha küçük ,kıskanıyor, biraz büyüsün oynarlar , kız uyuyunca Denizle oyna, yardım alsak ne varmış Denizde türünden şeyler söylüyorlar eşimde birşey söyleyince bu dönemde mi gidelim diyor. Konuyla ilgili Biraz kitap karıştırmak istiyorum Deniz elimden alıyor kendi inceliyor okutmuyor. Biri uyuşa diğeri ayakta hiçbirşeye vakit bulamıyorum. Bugün kendimi paraladım oyun oynadık ama çocukta bitmek bilmez bir enerji var saçları ıslanıyor yine yorulmuyor. Kızı emzirirken elinde ne kadar oyuncak varsa kafama geçirmeye başladı.artık tepem attı bir tane de ben ona attım şaşırdı. Ne kadar sinir olduğum şey varsa yapıyor oyuncakları getirip kanepenin altına itiyor. Elinde bir tabure yada kendi sandalyesi her yere tırmanıyor. Daha neler neler . Şikayet etmek istemiyorum çok seviyorum çocuklarımı ama ikisine birden yetemiyorum.
Benim kızımda önceden başladı bu huysuzluk 1 haftadır ne çekiyorum öyle bi ağlama yok bugüb gaz damlasıda aldım belki mama gaz yapıyodur diye ama aşının etkisi ağır bastı yinede uyudu çok şükür 4 tane diş kaşıyıcısı aldım gözüm korktu bu dişten eli hep azındaBizim kız çok huysuz aşıdan bu yana. Birde diş eklendi çektiriyor bize kol kası yaptım kucağımda avutmaya çalışmaktanAllah yardımcın olsun. Uykusuzluk çok zor
Beslenme sondası diyede geçiyo öyle almıştı annem anlıyolar zaten medikallerde var eczanede bulunmuyo. Bide biberon kullanma canım yinede sen bilirsin ama ben çok pişmanım doyduğundan eminsen çok huysuzluğu yoksa çok zorlama çok çok emmiyosa dene uyku arasında yada alışmasın kızım 2 günde alıştı resmen neye uğradığımı şaşırdım emzirmek için aldığımda anlayıp ağlıyo ve önceden aldığımda ağzını hemen açan bebekti.Memedeki bitirmedigi sutleri bosaltmak icin sagdigim sutler bosa gidiyo cunku imkani yok biberonu artik istemiyo kasikla iciyorum yarisindan cogunu dokuyo diliyle itiyo bende mi eds yontemiyle denesem o sekilde verecegim zaman acaba o hortum sanirsam beslenme katateri diye geciyor dimii ?
Oglum dogdugundan beri biberonla hasir nesir ama artik istemiyo bizimkiside tam tersi normalde biberonu isterler anneyi reddederler bizimkisi onu istemiyo istemiyodan kastim icinde benim sutumde olsa mamada olsa icmiyo damaklarini kasiyip isiriyo o kadar icindeki bosa gidiyoBeslenme sondası diyede geçiyo öyle almıştı annem anlıyolar zaten medikallerde var eczanede bulunmuyo. Bide biberon kullanma canım yinede sen bilirsin ama ben çok pişmanım doyduğundan eminsen çok huysuzluğu yoksa çok zorlama çok çok emmiyosa dene uyku arasında yada alışmasın kızım 2 günde alıştı resmen neye uğradığımı şaşırdım emzirmek için aldığımda anlayıp ağlıyo ve önceden aldığımda ağzını hemen açan bebekti.
benim kızımda çok seviyodu emmeyi yani şuan tam herşeyi farketme zamanları eskisi gibi değiller
Aç olsa alırdı belki çünkü kızımda biberonla oynuyo bu aralar ara ara içiyo ama aç olunca hiç gözü görmüyo direk içiyoOglum dogdugundan beri biberonla hasir nesir ama artik istemiyo bizimkiside tam tersi normalde biberonu isterler anneyi reddederler bizimkisi onu istemiyo istemiyodan kastim icinde benim sutumde olsa mamada olsa icmiyo damaklarini kasiyip isiriyo o kadar icindeki bosa gidiyo
Kasigada aynisini yapiyo tek carem su hortum yazik gunah bendeki sutler bosa gidiyo bu sefer icim aciyo