- 8 Mayıs 2018
- 372
- 490
- 37
Bizim fındık doğum sonrası olması gerekenden fazla kilo kaybına uğradı. O zaman başlamıştım mamaya ama sütüm ne yediysem ne yaptıysam artmadı. Ben de senin gibi kabullendim artık bu durumu, bi damla bile içse kâr diyorum. Gün içinde iki göğüsten 30 cc anca çıkıyor. Bir ara tek göğüsüm tamamen sütten kesilmişti mesela, eds sayesinde açıldı. Eğer biberonla devam etseydim belki olan sütte giderdi bilemiyorm ama ben emmeyi bırakmasın diye bu yöntemi seçmiştim. Hatta bir ara biberonla verelim dedik, dışardaydık. 3 gün memeyi vermek için uğraştım, o yüzden artık biberon kullanmıyorumSen neden mama veriyosun peki izledimşimdi eds yöntemini mantıklı tabi peki gözle görülür şekilde artma oldumu kendi sütünde, izlediğim videoda kendi sütünüzü çok artıyo diyoda öyleyse hemen deniyim
Kase suyu denicem ☺
Nasıl yani 2 aydır kaka yapmıyor muydu?Kızlar çok mutluyum 2 ay sonunda bebeğim kendi kendine kakasını yaptı :) ne büyük nimetmiş bu kaka :) tüm kakalı bezlere sevgiyle yaklaşın, kıymetini bilin
Kendi yapmıyordu, fitil ve uyarılma ile yapabiliyordu sadece malesef.Nasıl yani 2 aydır kaka yapmıyor muydu?
Uyarma bluecum. Geçen gün de konuşmuştuk. Biraz daha zaman tanı. Kendi kendine yapmaya alışsın. Çok güzel gelişme çok sevindim.Kendi yapmıyordu, fitil ve uyarılma ile yapabiliyordu sadece malesef.
Bende kabullenmek biraz zor oluyo ama alışıyo insan ilk mama verdiğimde nasıl ağlamıştım sonra eşim girdi devreye ve söz verdim üzülmemek için eşimde bi damla bi damla çok değerli falan diyerek kabullendik nasip böyleymiş yinde buna şükür emiyolarBizim fındık doğum sonrası olması gerekenden fazla kilo kaybına uğradı. O zaman başlamıştım mamaya ama sütüm ne yediysem ne yaptıysam artmadı. Ben de senin gibi kabullendim artık bu durumu, bi damla bile içse kâr diyorum. Gün içinde iki göğüsten 30 cc anca çıkıyor. Bir ara tek göğüsüm tamamen sütten kesilmişti mesela, eds sayesinde açıldı. Eğer biberonla devam etseydim belki olan sütte giderdi bilemiyorm ama ben emmeyi bırakmasın diye bu yöntemi seçmiştim. Hatta bir ara biberonla verelim dedik, dışardaydık. 3 gün memeyi vermek için uğraştım, o yüzden artık biberon kullanmıyorum
Yani anneler gününün kutlanmasını istemiyorsun doğru mu anladım. Ben anneler gününün kutlanmasında bir sakınca görmüyorum tabiki bir güne sığmaz. Ama ilk anne olduğumda kutlanması çok hoşuma gitmişti . Eşim bizi annemlere bırakmıştı görev için şehir dışındaydı orkide göndermişti ailede ne kadar anne varsa kutlamıştı . O orkide ablamda ve hala açıyor .diğer günlerden kasıt bir sevgililer günü kalıyor onu bizde kutlamıyoruz. İlk zamanlar çocuklar yokken kendimizce ne kadar özel günümüz varsa kutluyorduk şimdi öncelikler değişti. Ama şu bir gerçek erkekler kendi hallerine bırakınca çiçek bile almıyor.Biz dogum gunlerimiz ve yil donumlerimiz haricinde sonradan cikarilan,herkes tarafindan ayni gunde kutlanan gunleri kutlamiyoruzbenim icin annelik 1 gun degil her gun sahsen ileride oglumunda beni 1 gune sığdırmasını istemem
Anneler gunu, babalar gunu, sevgililer gunu. Hic birini kutlamiyoruz bana boyle gunler itici geliyo ve suru psikolojisi gibi geliyo herkes ayni gunde ayni seyi yapinca benim icin bir degeri kalmiyo. Ben beklenmedik anda icten gelerek yapilan seyleri severim.Yani anneler gününün kutlanmasını istemiyorsun doğru mu anladım. Ben anneler gününün kutlanmasında bir sakınca görmüyorum tabiki bir güne sığmaz. Ama ilk anne olduğumda kutlanması çok hoşuma gitmişti . Eşim bizi annemlere bırakmıştı görev için şehir dışındaydı orkide göndermişti ailede ne kadar anne varsa kutlamıştı . O orkide ablamda ve hala açıyor .diğer günlerden kasıt bir sevgililer günü kalıyor onu bizde kutlamıyoruz. İlk zamanlar çocuklar yokken kendimizce ne kadar özel günümüz varsa kutluyorduk şimdi öncelikler değişti. Ama şu bir gerçek erkekler kendi hallerine bırakınca çiçek bile almıyor.
Gecen aksam tv de gorunce ogluma oglum annene simdi hediyede almak lazim anneler gunu geliyo dedi kutlamadigimiz halde yok be ne hediyesi alma sakin dedimZeyf biz de öyle. Yıldönümlerimizde birlikte yemeğe çıkarız o kadar. Hediyeleşmeyiz. Doğumgünlerinde pasta keseriz. Aldığım son hediye tektaştı. Evet dedikten sonra gerisi gelmedi
Şaka tabi zaten beklemiyorum.
İlk anneler günü diye belki bi pasta alır gelir.
Şımartılmanın en tatlı hali
Aynen ne kadar mutlu oldum yavaş yavaş alışıyor demek ki :)Uyarma bluecum. Geçen gün de konuşmuştuk. Biraz daha zaman tanı. Kendi kendine yapmaya alışsın. Çok güzel gelişme çok sevindim.
Biz de internetten aldık , numaraları var bizimki 5 numaralı sonda. Fiyatı çok uygundu biz bikaç tane aldık ama 2 tane yetiyor. Aslında 1 tane de yetiyor da elinin altında hazır temiz bulunması iyi oluyorBende kabullenmek biraz zor oluyo ama alışıyo insan ilk mama verdiğimde nasıl ağlamıştım sonra eşim girdi devreye ve söz verdim üzülmemek için eşimde bi damla bi damla çok değerli falan diyerek kabullendik nasip böyleymiş yinde buna şükür emiyolar ☺
Senden sonra çevremdeki eczaneleri aradım ama yok dediler medikalcilerde birde internetten bulabilirsiniz dedi ama bulup denicem şuan emiyo ama bazen reddediyo burnuda tıkalı oda zorluyo sanırım 6 saatte bir mama vermeye çalışıyorum günde 3 kez veriyorum oda 90 cc, bide o sondayı her öğünde değiştiriliyomu içinde mama kalabilirona göre fazla alıyım almışken
Çok sevindim o zaman gözünüz aydınKendi yapmıyordu, fitil ve uyarılma ile yapabiliyordu sadece malesef.
Basiniz sagolsunİlk oğlumu 2 yıl önce 6 mayısta kaybetmiştim
Bende sinyalleri verdim ama herşeyi beğenmeme gibi bi huyum var eşim o yüzden iki kere düşünüyo herşeyde bi hediye geliceğini sanmıyorum sen benim hevesimi nişanlıyken kırdın diyo ☺Anneler gunu, babalar gunu, sevgililer gunu. Hic birini kutlamiyoruz bana boyle gunler itici geliyo ve suru psikolojisi gibi geliyo herkes ayni gunde ayni seyi yapinca benim icin bir degeri kalmiyo. Ben beklenmedik anda icten gelerek yapilan seyleri severim.
Aksine benim esim eli bos gelmez neredeyse evlendigimizden beri her ay 2 3 kere isten gelirken elinde gulle gelir alerjim oldugu halde ev gul kurusu doluydu artik gecen gun atmak zorunda kaldimhicbir sey almazsa cikolata asigiyim diye poset dolusu cikolata alir sagolsun onun yuzunden zten 1 senede 5 kilo almistim evlendikten sonra tabii ki bunlar tercih meselesi isteyen kutlar herkese saygimiz sonsuz
Biliyorum tablo yapiliyo guzel olmus seninkide ama suan oglusumla yapamam uzun sure boyle seyler nasil olsa yenileri ekleniyo bir sey olmaz gidenlere selam olsunBende sinyalleri verdim ama herşeyi beğenmeme gibi bi huyum var eşim o yüzden iki kere düşünüyo herşeyde bi hediye geliceğini sanmıyorum sen benim hevesimi nişanlıyken kırdın diyo ☺ama virüsten sonra istediğimi alır pek aaa hediye süpriz canlısıda değilim özel günler kutluyoruz pastasız olmaz süpriz yapar hatta kapıda, bi çicek değil hatta 2 çiçek gönderiyo deli gecen sevgililer gününde gülelr göndermiş eve geldiğinde bi bu mu geldi dedi başka ne var dedim zorla gösterdim solmayan gülmüş pahalı ve gereksizdi ne gerek var dedim iptal ettirdim ertesi gün geldi hatta eşim iptal etmişti dedim gönderdim
Doğumdada bi kızıma bi bana göndermiştiartık çiçekte gözüm yok pek bakamıyorum ☺
Zeyfcim güllerni değerlendirebilirsin ben nişan söz sevgiliyken gönderdiği gülleri bu şekilde değerlendirmiştim atma boşuna ☺
Oğlun büyüdükçe kutladıkça unutturucakBiz de biraz önce 3 ay kontrolünden çıktık. Mamayı artırdık 450 gr almış bu ay, boyu 7 cm uzamış ama, 59 cm olmuş. Allahtan boya kiloya çok takıntılı biri değilim yoksa baya üzerdim kendimi herlade, sağlığı yerinde elhamdulillah
Biz de doğum günlerinde hediyeleşiyoruz bir tek, öyle anlaşmıştık. İlk oğlumu 2 yıl önce 6 mayısta kaybetmiştim, anneler gününden birkaç gün öncesiydi. O yüzden anneler günü kutlamaları en azından şimdilik çok sıcak gelmiyor bana. Belki Gün gelir oğluşum kutlar o zaman mutlu olurum bilemem ama şimdilik beni mutlu etmeyeceği kesin
Biz de internetten aldık , numaraları var bizimki 5 numaralı sonda. Fiyatı çok uygundu biz bikaç tane aldık ama 2 tane yetiyor. Aslında 1 tane de yetiyor da elinin altında hazır temiz bulunması iyi oluyorkullandıktan sonra o gri kapaklı yerden şırıngayla yeni kaynamış sıcak suyu boşaltıyoruz. Sonrasında Kaseye sıcak su koyup hortumu içine koyuyorm
Annem gelicekti ona söyledim gelirken almış 12 taneBiz de biraz önce 3 ay kontrolünden çıktık. Mamayı artırdık 450 gr almış bu ay, boyu 7 cm uzamış ama, 59 cm olmuş. Allahtan boya kiloya çok takıntılı biri değilim yoksa baya üzerdim kendimi herlade, sağlığı yerinde elhamdulillah
Biz de doğum günlerinde hediyeleşiyoruz bir tek, öyle anlaşmıştık. İlk oğlumu 2 yıl önce 6 mayısta kaybetmiştim, anneler gününden birkaç gün öncesiydi. O yüzden anneler günü kutlamaları en azından şimdilik çok sıcak gelmiyor bana. Belki Gün gelir oğluşum kutlar o zaman mutlu olurum bilemem ama şimdilik beni mutlu etmeyeceği kesin
Biz de internetten aldık , numaraları var bizimki 5 numaralı sonda. Fiyatı çok uygundu biz bikaç tane aldık ama 2 tane yetiyor. Aslında 1 tane de yetiyor da elinin altında hazır temiz bulunması iyi oluyorkullandıktan sonra o gri kapaklı yerden şırıngayla yeni kaynamış sıcak suyu boşaltıyoruz. Sonrasında Kaseye sıcak su koyup hortumu içine koyuyorm
Damla mı damlatıyorsunuz ben içine sıkıyorum öbür taraftan çıkıyor bazen çıkmıyorİçerde bişeyler görmezsem çekmiyorum. Dediğin gibi pek bir şey gelmiyor.
4 damla damlatıyorum. Üzerinde öyle yazıyordu. Doktoru 2 damla demişti ama o zaman 20 günlüktü diye az söylemişti. Sabah öğle akşam düzenli damlatıyor musun? Devamlı açarsan daha çok fayda görebilirsin.
Deniz gündüz gayet iyi sabah tıkanmış olarak uyanıyor.
Düşük doğum ağırlıklı bebeklerde bu sorun daha sıkmış. Senin bebeğin de 2.5 kilo altındaydı sanırım dimi?
Şimdi burada okuyunca benimde kafam karıştı yineYine doktorların hemfikir olamadığı başka bir konu sanırım. Biz de 1.ay yaptırdık. Hiç de üzerine düşünmemiştim. Burda ikidir konu oluyor.