2020 Şubat Anneleri

Bizim fındık doğum sonrası olması gerekenden fazla kilo kaybına uğradı. O zaman başlamıştım mamaya ama sütüm ne yediysem ne yaptıysam artmadı. Ben de senin gibi kabullendim artık bu durumu, bi damla bile içse kâr diyorum. Gün içinde iki göğüsten 30 cc anca çıkıyor. Bir ara tek göğüsüm tamamen sütten kesilmişti mesela, eds sayesinde açıldı. Eğer biberonla devam etseydim belki olan sütte giderdi bilemiyorm ama ben emmeyi bırakmasın diye bu yöntemi seçmiştim. Hatta bir ara biberonla verelim dedik, dışardaydık. 3 gün memeyi vermek için uğraştım, o yüzden artık biberon kullanmıyorum

Zeyf biz de öyle. Yıldönümlerimizde birlikte yemeğe çıkarız o kadar. Hediyeleşmeyiz. Doğumgünlerinde pasta keseriz. Aldığım son hediye tektaştı. Evet dedikten sonra gerisi gelmedi
Şaka tabi zaten beklemiyorum.
İlk anneler günü diye belki bi pasta alır gelir.
Şımartılmanın en tatlı hali

Bende kabullenmek biraz zor oluyo ama alışıyo insan ilk mama verdiğimde nasıl ağlamıştım sonra eşim girdi devreye ve söz verdim üzülmemek için eşimde bi damla bi damla çok değerli falan diyerek kabullendik nasip böyleymiş yinde buna şükür emiyolar
Senden sonra çevremdeki eczaneleri aradım ama yok dediler medikalcilerde birde internetten bulabilirsiniz dedi ama bulup denicem şuan emiyo ama bazen reddediyo burnuda tıkalı oda zorluyo sanırım 6 saatte bir mama vermeye çalışıyorum günde 3 kez veriyorum oda 90 cc, bide o sondayı her öğünde değiştiriliyomu içinde mama kalabilir ona göre fazla alıyım almışken

Biz dogum gunlerimiz ve yil donumlerimiz haricinde sonradan cikarilan,herkes tarafindan ayni gunde kutlanan gunleri kutlamiyoruz benim icin annelik 1 gun degil her gun sahsen ileride oglumunda beni 1 gune sığdırmasını istemem
Yani anneler gününün kutlanmasını istemiyorsun doğru mu anladım. Ben anneler gününün kutlanmasında bir sakınca görmüyorum tabiki bir güne sığmaz. Ama ilk anne olduğumda kutlanması çok hoşuma gitmişti . Eşim bizi annemlere bırakmıştı görev için şehir dışındaydı orkide göndermişti ailede ne kadar anne varsa kutlamıştı . O orkide ablamda ve hala açıyor .diğer günlerden kasıt bir sevgililer günü kalıyor onu bizde kutlamıyoruz. İlk zamanlar çocuklar yokken kendimizce ne kadar özel günümüz varsa kutluyorduk şimdi öncelikler değişti. Ama şu bir gerçek erkekler kendi hallerine bırakınca çiçek bile almıyor.

Anneler gunu, babalar gunu, sevgililer gunu. Hic birini kutlamiyoruz bana boyle gunler itici geliyo ve suru psikolojisi gibi geliyo herkes ayni gunde ayni seyi yapinca benim icin bir degeri kalmiyo. Ben beklenmedik anda icten gelerek yapilan seyleri severim.
Aksine benim esim eli bos gelmez neredeyse evlendigimizden beri her ay 2 3 kere isten gelirken elinde gulle gelir alerjim oldugu halde ev gul kurusu doluydu artik gecen gun atmak zorunda kaldim hicbir sey almazsa cikolata asigiyim diye poset dolusu cikolata alir sagolsun onun yuzunden zten 1 senede 5 kilo almistim evlendikten sonra tabii ki bunlar tercih meselesi isteyen kutlar herkese saygimiz sonsuz

Gecen aksam tv de gorunce ogluma oglum annene simdi hediyede almak lazim anneler gunu geliyo dedi kutlamadigimiz halde yok be ne hediyesi alma sakin dedim ben mi anormalim acep bana belirli gunlerde degil beklemedigim anda hediye alsin oyle daha guzel oluyo tabi dogum gunu ve yildonumu haric onlar bize ozel gunler benim esim sever ya alir cogu kez ben durdururum alma diye kendisi bana gore daha romantiktir

Biz de biraz önce 3 ay kontrolünden çıktık. Mamayı artırdık 450 gr almış bu ay, boyu 7 cm uzamış ama, 59 cm olmuş. Allahtan boya kiloya çok takıntılı biri değilim yoksa baya üzerdim kendimi herlade, sağlığı yerinde elhamdulillah
Biz de doğum günlerinde hediyeleşiyoruz bir tek, öyle anlaşmıştık. İlk oğlumu 2 yıl önce 6 mayısta kaybetmiştim, anneler gününden birkaç gün öncesiydi. O yüzden anneler günü kutlamaları en azından şimdilik çok sıcak gelmiyor bana. Belki Gün gelir oğluşum kutlar o zaman mutlu olurum bilemem ama şimdilik beni mutlu etmeyeceği kesin
Biz de internetten aldık , numaraları var bizimki 5 numaralı sonda. Fiyatı çok uygundu biz bikaç tane aldık ama 2 tane yetiyor. Aslında 1 tane de yetiyor da elinin altında hazır temiz bulunması iyi oluyor kullandıktan sonra o gri kapaklı yerden şırıngayla yeni kaynamış sıcak suyu boşaltıyoruz. Sonrasında Kaseye sıcak su koyup hortumu içine koyuyorm

Eklentiler

• DE8DE41E-214B-4205-8170-9D94CB1A6707.jpeg
    130,6 KB · Görüntüleme: 40
Kendi yapmıyordu, fitil ve uyarılma ile yapabiliyordu sadece malesef.
Çok sevindim o zaman gözünüz aydın .Bizdede vardı o problem 10 güne kadar eğer bi sıkıntı vs yoksa bekleyebilirsiniz dedikleri için fitil vs kullanmadık. Çünkü sürekli uyarmakta iyi olmuyormuş minnak totişlerindeki kaslar çok hassas olduğu için. Şimdi 2 günde bir yapıyor en geç şükür ama tabi biz rotavirüs aşısı vurulduk burada da bir arkadaş söylemişti rota sonrası kaka fazlalaşabilir diye. Bilemedim rotadan mı doğaldan mı yinede dediğin gibi çok mutlu oluyoruz çıkış olunca

Bende sinyalleri verdim ama herşeyi beğenmeme gibi bi huyum var eşim o yüzden iki kere düşünüyo herşeyde bi hediye geliceğini sanmıyorum sen benim hevesimi nişanlıyken kırdın diyo ☺ ama virüsten sonra istediğimi alır pek aaa hediye süpriz canlısıda değilim özel günler kutluyoruz pastasız olmaz süpriz yapar hatta kapıda, bi çicek değil hatta 2 çiçek gönderiyo deli gecen sevgililer gününde gülelr göndermiş eve geldiğinde bi bu mu geldi dedi başka ne var dedim zorla gösterdim solmayan gülmüş pahalı ve gereksizdi ne gerek var dedim iptal ettirdim ertesi gün geldi hatta eşim iptal etmişti dedim gönderdim
Doğumdada bi kızıma bi bana göndermişti artık çiçekte gözüm yok pek bakamıyorum
Zeyfcim güllerni değerlendirebilirsin ben nişan söz sevgiliyken gönderdiği gülleri bu şekilde değerlendirmiştim atma boşuna

Eklentiler

• A4A35496-9274-41A7-B8B1-BA9C9C52B263.jpeg
    65,8 KB · Görüntüleme: 33
Biliyorum tablo yapiliyo guzel olmus seninkide ama suan oglusumla yapamam uzun sure boyle seyler nasil olsa yenileri ekleniyo bir sey olmaz gidenlere selam olsun

Oğlun büyüdükçe kutladıkça unutturucak
Annem gelicekti ona söyledim gelirken almış 12 tane kullan atmalık demişler ona baya yedek oldu yani umarım kabul eder denicem bakalım sağolasın

Damla mı damlatıyorsunuz ben içine sıkıyorum öbür taraftan çıkıyor bazen çıkmıyor

Yine doktorların hemfikir olamadığı başka bir konu sanırım. Biz de 1.ay yaptırdık. Hiç de üzerine düşünmemiştim. Burda ikidir konu oluyor.
Şimdi burada okuyunca benimde kafam karıştı yine bizede doktorumuz 1. Ayda yaptırdı sağlık ocağındaki hemşire 1. Ayda belli olmazki demişti ama yaptırmadık tekrar bi anormallik de görmüyorum bebişimde ama öyle dışardan bakınca anlaşılır mı onu da bilmiyorum kafama takılcak şimdi yine araştırayım en iyisi

Kızlar ben 2 aydan sonra kundak yapmaya başladım bu bebişi artık ellerini keşfettiği için sanırım o el kol hiç durmuyor bu yüzden de uykusunu bölüyor sürekli. Çözümü kundakta buldum baktımki uykusu var ama el kol oynatmaktan dalamıyo kundaklıyorum hem daha rahat uykuya dalıyo hemde daha uzun uyuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…