2020 Şubat Anneleri

Çiş 2 tanesi azdı bi tanesi hafif ağırdı bezin😔neyse eşim bugün tartı getirecek o zaman net bir şekilde anlarım
Sanırım iyi beslenmiyor. Günde 3 çişli bez 2si hafifse bana az gibi geldi. Tabi kakalı bezlerinde muhakkkak çiş de vardır.
En önemlisi farketmek. Sakın üzme kendini bundan sonrası için çözüm ararsın. Sütten de kaynaklanabilir bebek iştahsız da olabilir. Bakalım bugün tekrar tart ona göre yol çizersin.

Fiziksel gelişimleri nasıl Kızlar başlarını tutabiliyorlar mı birde yüzüstü yatırılır mı
Tutuyo 1 haftadır daha iyi tutuyo kalkmaya çalışıyo 1 ay 10 gündür ondada ilerledi tabi yastıkta sallarken falan yapıyo bunu,
yan dönüyo o kadar tutma çekme ağzına oyuncakları götürme gibi çılgınlıkları var 😂 birde annemin tülbenti bayılıyo siyah ve kırmızı ağırlıklı renkte onunla çok oynattı annem ilgisini çok çekti,
Alt değiştirken yan dönüp koltuk tıtmalıyo en sevdiği 🤣

Zeyf Zeyf Olmuyo arkadaşım olmuyo süt 😫
DÜn müsliyi aldım öğlen ve yatmadan önce süt ile birlikte yedim yatmadan önce rezene kimyon anason çayı, gün içinde dereotuda 2 kez yedim su içiyorum zaten ama yok sabah yine o kadar dolu değildi, uykusu geldi memede uyucaktı bellki ama öncesinde emzirdiğim için ikisinde yoktu süt, annem uyuttu ben gidip kuru incir, kuru üzüm, kuru kayısı aldım onları yedim su içtim bide süt arrtırıcı damlaya başlamıştım onuda içtim bakalım öğlen ne olucak olmuyo olmuyo sanki çıldırıcam hemşiremi arıcam şimdi 😞

Hemşireyle görüştüm ben ek mamaya başlama şuan tamamen kesilirse dedi🙄 şuan azalması çok normal stres altındayız moralini yüksek tut falan dedi
Milk plus diye içecek varmış onu önerdi buda güzel süt yapıyo dedi 😒 bide onu denicem 🤦🏻‍♀️

DÜn müsliyi aldım öğlen ve yatmadan önce süt ile birlikte yedim yatmadan önce rezene kimyon anason çayı, gün içinde dereotuda 2 kez yedim su içiyorum zaten ama yok sabah yine o kadar dolu değildi, uykusu geldi memede uyucaktı bellki ama öncesinde emzirdiğim için ikisinde yoktu süt, annem uyuttu ben gidip kuru incir, kuru üzüm, kuru kayısı aldım onları yedim su içtim bide süt arrtırıcı damlaya başlamıştım onuda içtim bakalım öğlen ne olucak olmuyo olmuyo sanki çıldırıcam hemşiremi arıcam şimdi 😞
Humana still tee denedin mi? Motilium diye bir ilaç da var birisi daha yazmıştı. Yan etkisi süt arttırmak. Deneyenler memnun. Doktorlar da sakınca görmüyor. Bi de malt içecekler veya bira mayası tabletleri işe yarıyormuş.

Son düzenleme:
Bak kuzum en önemli şey stres sürekli süt var mı diye düşünmek
Ben annemin yanında kalırken sürekli süt muhabbeti oluyordu tahmin edersin ki zaten kızım küçük doğdu babaannem filn sütün yok senin sütün yok deyip duruyordu kaynanam hergün arayıp süt var mı diyordu bende kafama takıyordum. O damladan kullandım yedikçe yedim filan
Sonra evime geldim rahat ettim hiç düşünmedim şuan damla da kullanmıyorum bişey de yemiyorum.

Lütfen düşünmemeye çalış emin ol düzelecek😍

Kızlar merhabalar bebeğim ikinci ayı içinde olduğu için sizinle bu aylarda neler yapılabilir onu paylaşmak istedim.
- Bebekler ilk doğdukları dönemde en iyi siyah ve beyaz rengi ayırt ederler. Siz de siyah beyaz kontrastı yüksek desen ve çizimlerden oluşan kitaplar okuyabilir, flash kartları göstererek anlatımlar yapabilirsiniz.
-Oyun halısını(özellikle müzikli olanları) ilgiyle inceliyorlar. Siz de bir oyun halısından yararlanabilirsiniz.
-Bebeğinizin göğüs hizasına bir havlu yuvarlayıp koyarsanız sırt gelişimine, karşısına geçip oyuncak gösterip takip etmesini sağlarsanız boyun kaslarının güçlenmesine katkı sağlarsınız.
-Bebeğinizi sırt üstü yatırın ve yukarıdan farklı renk ve dokularda boncuklar, oyuncaklar sarkıtın. Bebeğinizin bunları takip ederek hem boyun kaslarını geliştirmesine hem de ilk zihinsel gelişimlerine katkı sağlayın. Boncukların renklerini, büyüklüklerini anlatarak iletişim halinde olun.
- Bebeğiniz ilk seslerini çıkarmaya başlayacaktır. Siz de çıkardığı sesleri taklit ederek bebeğinize destek olun ve daha çok ses çıkarması için teşvik edin.
- Beşiğinin dönencesi bu aydan itibaren onun için oldukça ilgi çekici olacaktır.
:)
Videoları gönderide vardı bakabilirsiniz.
Umarım faydası olur.

Humana still tee denedin mi? Motilium diye bir ilaç da var birisi daha yazmıştı. Yan etkisi süt arttırmak. Deneyenler memnun. Doktorlar da sakınca görmüyor. Bi de malt içecekler veya bira mayası tabletleri işe yarıyormuş.
Humananın rezenesini denemiştim, still tee denemedim hiç araştırıcam o ilacıda sağolasın

Bak kuzum en önemli şey stres sürekli süt var mı diye düşünmek
Ben annemin yanında kalırken sürekli süt muhabbeti oluyordu tahmin edersin ki zaten kızım küçük doğdu babaannem filn sütün yok senin sütün yok deyip duruyordu kaynanam hergün arayıp süt var mı diyordu bende kafama takıyordum. O damladan kullandım yedikçe yedim filan
Sonra evime geldim rahat ettim hiç düşünmedim şuan damla da kullanmıyorum bişey de yemiyorum.

Lütfen düşünmemeye çalış emin ol düzelecek😍
Bende annemdeyim 1 aydan fazladır 1 kere eve gidip geldim oda 4. Günlük yasakta sütün varmı yok mu diyen yokta ağladıkça babam huzursuz oluyo oda kıyamadığından neden ağlıyo neyi var neresi ağrıyo ki falan buda yoruyo bazen gazını alıcam sırtına vurucam vurma ciğerlerini çıkardın çocuğun falan diyo , bide kendi evimde daha rahatım tabi ev işi yapmasamda oluyo ama burda öyle değil bi maraton devam ediyo nefes alabiliyorum ama kötü yanlarıda var bazen, hem annem yıkıyo ben hala korkuyorum yıkamaya belki bunlarda etkilemiştir süte
4. Eve gittiğimde küveti doldurup köpük banyosu bile yaptım mutluluğu anlatamam 🤣 otelde gibi hissettim kendimi eşim sağolsun herşeyle ilgilendi falan birbirimize ayırıcak vakitte bulduk iyi gelmişti 🙄 eve gitsem gündüzleri zor geçiyo eşiminde aklı kalıyo annemde güzel ilgileniyo yemek derdi olmuyo sütüm olması için, öyle yani ne çok yazdım 😂

Kızlar yarın 2. Ay kontrolümüz var hastanemiz özel bi hastane ve bu dönemde hiç yoğunluk yok gitmelimiyim sizce

Benim dune oranla bugun eskisi gibi oldu sabah emerken tikandi yine niye boyle oluyo ne etkiliyo bilmiyorum ama arada benimkiside azaliyo 🤦🏻‍♀️
Dusunmemeye calisacagiz dusunup bez saydikca daha cok strese giriyo insan.
Yiyip icip emziricez gerisini dusunmemeye calisacagiz tabi kilo takibini elden birakmadan.

Benim dune oranla bugun eskisi gibi oldu sabah emerken tikandi yine niye boyle oluyo ne etkiliyo bilmiyorum ama arada benimkiside azaliyo 🤦🏻‍♀️
Dusunmemeye calisacagiz dusunup bez saydikca daha cok strese giriyo insan.
Yiyip icip emziricez gerisini dusunmemeye calisacagiz tabi kilo takibini elden birakmadan.
Sevindimm olsunda aman emzirirken dikkat edersin tıkanmaması için,
Regl olucam galiba zamanıda geldi zaten inşallah bu sebeptirde düzelir diye umut ediyorum

Sevindimm olsunda aman emzirirken dikkat edersin tıkanmaması için,
Regl olucam galiba zamanıda geldi zaten inşallah bu sebeptirde düzelir diye umut ediyorum
İnsaAllah canim. Kafani dagitacak seyler dusun unut sutu gercekten dusununce daha da azaliyo seninkiside artacak insaAllah bebegin kac gunluktu ? Bir de kac saatte bir emziriyorsun ?

İnsaAllah canim. Kafani dagitacak seyler dusun unut sutu gercekten dusununce daha da azaliyo seninkiside artacak insaAllah bebegin kac gunluktu ? Bir de kac saatte bir emziriyorsun ?
3 ay 12 günlük, gündüz emmek istediği zaman iki memeyide veriyorum bitiyo çünkü sık emziriyorum ya i, gece uyuyo 5 saat veya 6 bazen 4 değişiyo

Herkese merhaba birşey sormak istiyorum cevap verebilirseniz sevinirim,bebeğim 3 aylık oldu,4 saatte bir 150 cc sağılmış süt verebilirsin dedi doktor,150 çok değil mi?kaç saatte bir emziriyorsunuz ?Sağdığınız sütü kaç saatte bir ve kaç cc veriyorsunuz?

Herkese merhaba birşey sormak istiyorum cevap verebilirseniz sevinirim,bebeğim 3 aylık oldu,4 saatte bir 150 cc sağılmış süt verebilirsin dedi doktor,150 çok değil mi?kaç saatte bir emziriyorsunuz ?Sağdığınız sütü kaç saatte bir ve kaç cc veriyorsunuz?
4 saat duruyor mu? Benim kızım 2-3 saat arayla içiyor. 120 cc anne sütü içiyor. Haftaya 4 aylık olacak. Biberona 150 cc koyuyorum çünkü beni şaşırtıp 140 içtiği de olmuştu. 100 içtiği de oluyor. 4 saatte bir 150 çok fazla değil. Birazını bırakabilir.

O da iyi ama still tee özellikle emziren anneler için süt yapıcı özelliği olan bir çay. Rica ederim.
E bebekteki maltlardan ve still tee sipariş vericem canım, denemekte yarar var
Duşta şey fark ettim yada kafayı yedim gögüsün başladığı yer ve koltuk altından masaj yapıyım dedim ağrı oluştu yaparken aşağıya doğru hareketler yaptım acaba tıkanmamı yaptı diye düşündüm çıktığımda damarlar daha belirgindi olabilirmi acaba 😒

3 ay 12 günlük, gündüz emmek istediği zaman iki memeyide veriyorum bitiyo çünkü sık emziriyorum ya i, gece uyuyo 5 saat veya 6 bazen 4 değişiyo
Benimkisi aksam uzun uykuya dalisinda 4 saat uyuyo onun haricinde 2 saatte bir emmeye kalkiyo cunku uyku sersemine emerken uyuya kaliyo surekli. Gunduz 3 saat kuralina hicbir zaman uyamadik dogdugundan beri ne zaman isterse o zaman veriyorum bi kere gazdan acillik olmustuk lavman yapildi o zaman 2 saat zar zor bekletiyodum ama simdi yine ne zaman isterse o zaman veriyorum kendini memede mutlu hissediyo orada rahatliyo bende ona ayak uyduruyorum napayim isteyincede vermezsem kendimi suclu hissediyorum. Gece o kadar cok uyudugu icin belkide sutunde azalma olabilir cunku gece emzirmesi sut uretimini daha da arttiriyomus bi yazida denk gelmistim. Gece emmeye kalkmasa bile sen 3 saat sonra sagmak icin uyan dolaba at 1 hafta dene bakalim bu sekilde belki artmasina fayda saglar 🤷🏻‍♀️

X