Bende bende. Hareketlerini takip etmekten ayy suyu azalmışmıdır kordon dolanmış mıdır diye düşünmekten delircem artıkSanırım bende onlardan biri olacağım hiç bir iz hiç bir şey yok doğuma dairRabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah ama son zamanlar zorlanıyoruz artık baya
Valla hamilelik gerçekten kafayı yemek demekmiş kendinden çok onu düşünmek miş daha doğmadan Annelik Rabbim sağlık versin bebeklerimize kucaklarımıza da alalım bir an önce insan korkuyor bekledikçe yaBende bende. Hareketlerini takip etmekten ayy suyu azalmışmıdır kordon dolanmış mıdır diye düşünmekten delircem artık
Doktor veriyor cnm sorup alabilirsinde eczaneden o dedigin sesi benim kiz da yapiyor hava yutuo o esnada ve gaz oluyor sonrasındaKızlar gaz için damla ne kullanıyorsunuz doktor mu tavsiye etti yoksa kendiniz mi aldınız birde kiraz çekirdekli yastıklardan kullanan var mi. Alınmalı mi ? Bizim küçük hanımın gazla başı dertte. Birde emerken garip bir ses çıkarıyor ağız şapırtısı gibi hava yutuyor galiba o esnada. Çıkarıp tekrar veriyorum memeyi tekrar birşeyler yapıp o sesi çıkarıyor. Bu kız bütün ezberimi bozdu
Insallah cikmaz canim sariliginiz kizin icin de ayri üzülüyorum ya rabbim sifa versin duzen konusuna gelince gercekden 15 gun oluo yarin hala duzen yok o kadar sefil halde geziom ki anlatilmaz yasanir yaniKızlar çok teşekkür ederim hepinize, daha düzenimi tam oturtamadığım için pek zamanım olmuyor malum bilirsiniz. tek tek alıntı yapamadım, ama teker teker teşekkür ediyorum.
kızımın genel durumu iyi, sadece öksürük var. sabah akşam babası götürüyor serum ve hava için. kardeşinin yanına hiç gitmiyor. ne olur biraz bakayım dedi sabah içim gitti, gösterdim bende. bak öksürüğümü tutuyorum onun yanında anne diyor kıyamaminşallah atlatırız bu zattüreyi hayırlısıyla.
Mete’nin dünki ilk kontrolünde doktor biraz sarılığı var deyip kan istedi. 15 üstü çıkarsa servise yatırmak gerebilir dedi, ama çıkmadı şükür. pzt tekrarlayalım testi yine de dedi. yarın tekrar götürücez akşam. inşallah sarılık problemi olmaz
sütüm gelmeye başladı, memelerim dolgunlaştı. ama ben yine de önce emzirip sonra enjektörle mememin kenarından mama takviyesi yapıyorum. ilk zamanlar 30 cc mama yiyordu ama şimdi 10-15 cc yiyip doyuyor istemiyor. hipp kullanıyorum hastanede de onu verdiler.
benim oğlan da seninki gibi çıktıZeyf meme bağımlısı resmen, habire mememde uyumadığı zamanlar. sürekli mememde uyumak istiyor. gündüz emip uyuyor ama gece sürekli mik mik ediyor, ağzını kuş yavrusu gibi açıp aranıyor. mememde tam uykuya dalmadan koyarsam uyanıyor. bu gece 4-7 arası sürekli öyleydik. ay 15 gün falan geçse de emzik versem diye bekliyorum. emme düzenimiz oturmadan, sütüm tam gelmeden vermek istemedim.
gece 3 saatte bir alarm kuruyorum ama daha alarma hiç kalkmadım, kendisi zaten kendi alarmını kuruyor uyanıyorgündüz nedense daha iyi uyuyor, klasik bebek işte.
eve geldiğimiz ilk gün çok gaz problemi oldu. hastanede de olmuştu. hastaneden relamax adında bi damla vermişlerdi. onu kullanmaya başlayınca daha sorun yaşamadık. tesadüf mü oldu bilmiyorum. genelde ilk bir iki gün gaz olabiliyor sanırım. ya da biz gelince onu hemen yıkadık annemle, kafası kanlıydı resmen. küvete sokmadan kafasını ve göbeği hariç vücudunu yıkadık. o akşam gazı oldu, belki de üşüdü kıyamam.
bir de çiş kazaları var tabiibi kere kendi suratına işedi ay kız bebekler ne rahatmış o konuda. altını değiştirirken resmen geriliyorum ya. erkek anneleri bunun bi yolu var mı, nasıl dikkat edicem?
şimdi bi sağlık ocağında topuk kanı olayı kaldı, yarın alınacak. hastanede de aldırdım ben. bir de hastanede radyoloji uzmanı organlarına ultrasonla bakmıştı, ben her bebeğe bakılıyo sanmıştım ama bizimki tek arterle doğdu diye bakılmış. şükür hiç bir sorun yok yavrumda. binlerce kez şükrediyorum. gece uyanmaları, gaz sancıları gözüme hiç gelmiyor. sağlıklı doğdu ya hepsine dayanırım diyorum.
yarın öğlen asm’de topuk kanı, akşam hastanede de sarılığına bakılacak tekrar. inşallah her şey yolunda gider. bütün bebişlerimiz için
henüz doğurmayanlar hatta günü geçecek olanlar, beklemek çok zor çok yıpratıcı en iyi ben biliyorum, ama mükafatını alıyoruz eninde sonundahepsi geleceği günü kendileri belirliyor. ama eninde sonunda geliyorlar.
doğum yapan ve bekleyen herkese güzel dileklerimi gönderiyorum❤
Tebrik ederim canim,
Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin.
Baska dogum yapanlar varsa onlarin da gozu aydin olsun.
Artik cok az kisi vardir tahminen dogum yapmayan.
Haydi kizlar doğuruverin gari
canim cook az kalmisss saglicakla kavus insallahayin 19unda ben dogurucam canim ☺
15 gun oldu hala aciyor cnm kendini kasma emzirirken rahat birakmaya calis birde devamli krem suruyorum lansinoh ve vazelin emzirmeden once de yikiyorum gece surmuom cunku yikamak zor geliyorEmziren anneler göğüs yaralriniz kaç günde geçti
S nasıl geçti çok aciyor
doktor relamax diye bi damla yazmış, şu an işe yarıyor görünüyor.Kızlar gaz için damla ne kullanıyorsunuz doktor mu tavsiye etti yoksa kendiniz mi aldınız birde kiraz çekirdekli yastıklardan kullanan var mi. Alınmalı mi ? Bizim küçük hanımın gazla başı dertte. Birde emerken garip bir ses çıkarıyor ağız şapırtısı gibi hava yutuyor galiba o esnada. Çıkarıp tekrar veriyorum memeyi tekrar birşeyler yapıp o sesi çıkarıyor. Bu kız bütün ezberimi bozdu
amin canım inşallah, bütün evlatlarımız iyi olsun hep.Insallah cikmaz canim sariliginiz kizin icin de ayri üzülüyorum ya rabbim sifa versin duzen konusuna gelince gercekden 15 gun oluo yarin hala duzen yok o kadar sefil halde geziom ki anlatilmaz yasanir yaniyorgun uykusuz bitkin haldeyim kiz geceleri uyutmuo gunduz de ona gore uyur oldu malesef duzenim şaştı benimde sut desen yorgun olunca azaliyo gozlerm her daim yaniyo uykusuzlukdan oyy oyy nerelere gidem allah sabir versin bize sizinde yarinki kontrol insallah guzel gecer canim sarılık ne cikdi bizde 5 cikdi ertesi gun gel dediler gitmedim cunku sezeryan yerim aciyodu hastanede uzak ve yollar kotuydu 1 hafta sonra goturdum şükür yukselmemisdi 7 cikmisdi sadece
Bende hiç uyuyamıyorum. Kızı gece 3saate çıkardım emzirmeyiInsallah cikmaz canim sariliginiz kizin icin de ayri üzülüyorum ya rabbim sifa versin duzen konusuna gelince gercekden 15 gun oluo yarin hala duzen yok o kadar sefil halde geziom ki anlatilmaz yasanir yaniyorgun uykusuz bitkin haldeyim kiz geceleri uyutmuo gunduz de ona gore uyur oldu malesef duzenim şaştı benimde sut desen yorgun olunca azaliyo gozlerm her daim yaniyo uykusuzlukdan oyy oyy nerelere gidem allah sabir versin bize sizinde yarinki kontrol insallah guzel gecer canim sarılık ne cikdi bizde 5 cikdi ertesi gun gel dediler gitmedim cunku sezeryan yerim aciyodu hastanede uzak ve yollar kotuydu 1 hafta sonra goturdum şükür yukselmemisdi 7 cikmisdi sadece
Bu erkekler de ne meme meraklisi cikti canimmKızlar çok teşekkür ederim hepinize, daha düzenimi tam oturtamadığım için pek zamanım olmuyor malum bilirsiniz. tek tek alıntı yapamadım, ama teker teker teşekkür ediyorum.
kızımın genel durumu iyi, sadece öksürük var. sabah akşam babası götürüyor serum ve hava için. kardeşinin yanına hiç gitmiyor. ne olur biraz bakayım dedi sabah içim gitti, gösterdim bende. bak öksürüğümü tutuyorum onun yanında anne diyor kıyamaminşallah atlatırız bu zattüreyi hayırlısıyla.
Mete’nin dünki ilk kontrolünde doktor biraz sarılığı var deyip kan istedi. 15 üstü çıkarsa servise yatırmak gerebilir dedi, ama çıkmadı şükür. pzt tekrarlayalım testi yine de dedi. yarın tekrar götürücez akşam. inşallah sarılık problemi olmaz
sütüm gelmeye başladı, memelerim dolgunlaştı. ama ben yine de önce emzirip sonra enjektörle mememin kenarından mama takviyesi yapıyorum. ilk zamanlar 30 cc mama yiyordu ama şimdi 10-15 cc yiyip doyuyor istemiyor. hipp kullanıyorum hastanede de onu verdiler.
benim oğlan da seninki gibi çıktıZeyf meme bağımlısı resmen, habire mememde uyumadığı zamanlar. sürekli mememde uyumak istiyor. gündüz emip uyuyor ama gece sürekli mik mik ediyor, ağzını kuş yavrusu gibi açıp aranıyor. mememde tam uykuya dalmadan koyarsam uyanıyor. bu gece 4-7 arası sürekli öyleydik. ay 15 gün falan geçse de emzik versem diye bekliyorum. emme düzenimiz oturmadan, sütüm tam gelmeden vermek istemedim.
gece 3 saatte bir alarm kuruyorum ama daha alarma hiç kalkmadım, kendisi zaten kendi alarmını kuruyor uyanıyorgündüz nedense daha iyi uyuyor, klasik bebek işte.
eve geldiğimiz ilk gün çok gaz problemi oldu. hastanede de olmuştu. hastaneden relamax adında bi damla vermişlerdi. onu kullanmaya başlayınca daha sorun yaşamadık. tesadüf mü oldu bilmiyorum. genelde ilk bir iki gün gaz olabiliyor sanırım. ya da biz gelince onu hemen yıkadık annemle, kafası kanlıydı resmen. küvete sokmadan kafasını ve göbeği hariç vücudunu yıkadık. o akşam gazı oldu, belki de üşüdü kıyamam.
bir de çiş kazaları var tabiibi kere kendi suratına işedi ay kız bebekler ne rahatmış o konuda. altını değiştirirken resmen geriliyorum ya. erkek anneleri bunun bi yolu var mı, nasıl dikkat edicem?
şimdi bi sağlık ocağında topuk kanı olayı kaldı, yarın alınacak. hastanede de aldırdım ben. bir de hastanede radyoloji uzmanı organlarına ultrasonla bakmıştı, ben her bebeğe bakılıyo sanmıştım ama bizimki tek arterle doğdu diye bakılmış. şükür hiç bir sorun yok yavrumda. binlerce kez şükrediyorum. gece uyanmaları, gaz sancıları gözüme hiç gelmiyor. sağlıklı doğdu ya hepsine dayanırım diyorum.
yarın öğlen asm’de topuk kanı, akşam hastanede de sarılığına bakılacak tekrar. inşallah her şey yolunda gider. bütün bebişlerimiz için
henüz doğurmayanlar hatta günü geçecek olanlar, beklemek çok zor çok yıpratıcı en iyi ben biliyorum, ama mükafatını alıyoruz eninde sonundahepsi geleceği günü kendileri belirliyor. ama eninde sonunda geliyorlar.
doğum yapan ve bekleyen herkese güzel dileklerimi gönderiyorum❤
Maşallah seninki baya sesli bir çocuk . Benim tespitim de şu. Kızlar emmeye isteksiz çok nazlı emiyor ,pek kibar ağlıyor. Oğlum güzel emiyordu göğüslerimde o çekişi hissediyordum. Kızda öyle bir his yok maalesef.Bu erkekler de ne meme meraklisi cikti canimm
Valla ben gunduzleri buda heykeli misali koltuk tepesinde bagdas kurmus kucagimda oglum aksama kadar boyleyiz memelerin biri giriyo iceri digeri cikiyodogumdan once silikon uc almayi dusunuyodum uclarim cok buyuk degil diye hic ama hic gerek kalmadi oglum asilip cekmekten sakiz gibi uzatti vallaaa
3 4 gundur huy edindi emerken agzini bi saga bi sola hizlica ceviriyo o sirada meme ucum hak getire canim acayip yaniyoo sol taraftaki koptu kopucak gibi hissediyorum artik bir de sirtima vuruyo acisi emerken
Bu arada mamalar ise yaradi artik daha guzel emiyoruz cenemiz kuvvetlendi ama uyku modundayken yine miy miy emiyo ve sutler yine bosa gidiyo. Ziyan olan sutlerimden nescafe falan yapmaya karar verdik bizdedalga geciyoruz el kadar bebekle anandaki sut bedava sen elit bir cocuksun parali mama icersin otekini gozun gormez diye
Oyle boyle derken bugun 19. Gunumuz yarin yari kirkimiz cikacak insaAllahben ilk basta 2 saatte bir kuruyodum sariligi yukselmesin diye 2 gecedir 3 saatte bir kuruyorum alarmi ilk gece 3 saat uyudu ama dun gece 2 saatte uyandi
O cis kazalari bizde cok oluyo bezini degistirirken hoopp uste sonra komple degis birimiz bezlerken birimiz pipiye pecete falan kapatiyoruz ama bazen yanlardan kaciriyo cok becerikli
Dunden beri yine emzik tutturmaya calisiyoruz beni birazda olsa rahat biraksin diye ama yok beyefendi bos gelen seylere sinir oluyo kiziyo sesi kisilana kadar agliyo
Hemde ne sesMaşallah seninki baya sesli bir çocuk . Benim tespitim de şu. Kızlar emmeye isteksiz çok nazlı emiyor ,pek kibar ağlıyor. Oğlum güzel emiyordu göğüslerimde o çekişi hissediyordum. Kızda öyle bir his yok maalesef.
bi cihazla vucudundan olctuler cnm kandan baktilarmi bilmiom cihazda yaziodu hemen aninda belli oldudoktor relamax diye bi damla yazmış, şu an işe yarıyor görünüyor.
amin canım inşallah, bütün evlatlarımız iyi olsun hep.
düzen öyle kolay kurulmaz, ben kendimi buna hazırlamıştım. kızımın hasta olmadı sürpriz oldu biraz. geçmez de ilerler diye çok korkuyorum. inşallah geçer.
inşallah senin de biraz düzenin kısa zamanda oturur da rahatlarsın canım.
sarılık kaç çıktı bilmiyorum doktoru arayıp sormuştum şimdilik iyi demişti bak yoğunluktan unuttum ve şimdi baktım tahlil sonuçlarına ama anlamadım ben bunlar mı sarılık değerleri?
Eki Görüntüle 2591573
Vala bizim kiz hicde ole nazli deil uyandigi an yaygarayi kopariyoooor allah dedirtiyor kisaca bize ikinirken hemen apar topar kalkiyorum aglarsa oglan uyancak ortalik kariscak diyeHemde ne sesgenel olarak kizlar dedigin gibi oluyo sanirim
sagol canim insallah,son 3 hatta bugunue saymazsak 2canim cook az kalmisss saglicakla kavus insallah
15 gun oldu hala aciyor cnm kendini kasma emzirirken rahat birakmaya calis birde devamli krem suruyorum lansinoh ve vazelin emzirmeden once de yikiyorum gece surmuom cunku yikamak zor geliyor
Asm topuk kanı almak zorunda, eğer tekrarlanması istenmiyosa doğum yaptığımız hastaneden almamalrını isteyebiliyomuşuz. Hala doğum yapmamış olanların aklında bulunsun.Doğum yapanlara geçmiş olsun. Bekleyenlere Allah kolaylık versin. Lohusalık dedikleri gebelikten daha zor gerçekten 3 kriz yaşadım 5 6 günde.. dikiş yerim iyi de ensem ve sırtım tutuldu çok ağrım var. Jel sürülüyo ovuluyo ama işe yaramıyor. Sağ göğsümün altında da çok ağrım var. Yaptığınız bişeyler var mı başka?
5. Gün kontrolünü olduk dün hastanede iyi dedi. Zaten küçük doğmuştu 2450 geldi. Emiyosa alır bundan sonra dedi. sarılık için 2 gün daha dikkat edin bol bol emzirin dedi. yarın da asmye gidilecek. Topuk kanını hastanede aldılardı. Asm de bir daha alınacakmış. Neden 2 alınıyor acaba?
Lohusalığın kısa sürede bitmesini diliyorum.:/
Hastanede 2.gün sabahtan geldi aldı hemşire . Asmye eşim gitmişti asm ona hastanede alırlarsa biz almayız demiş. Dün kontrole gittiğimzde topukkanı isteyip istemediğimizi sordu ben aldıklarını söylediğimde o başka dedi. Bilemedim.Asm topuk kanı almak zorunda, eğer tekrarlanması istenmiyosa doğum yaptığımız hastaneden almamalrını isteyebiliyomuşuz. Hala doğum yapmamış olanların aklında bulunsun.
Sezaryen ağrıları işte sürekli geçeceğini düşün yapacak bişey yok
Gozunuz aydin Allah anali babali buyutsun insaAllahKızlar selam bende oğluşuma kavuştum şükürler olsun
14 Şubat’ta 19:03’de normal doğumla aramıza geldi
Doğuracak olan arkadaşlara da kolay sağlıklı doğumlar diliyorum