Kızlar çok teşekkür ederim hepinize, daha düzenimi tam oturtamadığım için pek zamanım olmuyor malum bilirsiniz. tek tek alıntı yapamadım, ama teker teker teşekkür ediyorum.
kızımın genel durumu iyi, sadece öksürük var. sabah akşam babası götürüyor serum ve hava için. kardeşinin yanına hiç gitmiyor. ne olur biraz bakayım dedi sabah içim gitti, gösterdim bende. bak öksürüğümü tutuyorum onun yanında anne diyor kıyamam
inşallah atlatırız bu zattüreyi hayırlısıyla.
Mete’nin dünki ilk kontrolünde doktor biraz sarılığı var deyip kan istedi. 15 üstü çıkarsa servise yatırmak gerebilir dedi, ama çıkmadı şükür. pzt tekrarlayalım testi yine de dedi. yarın tekrar götürücez akşam. inşallah sarılık problemi olmaz
sütüm gelmeye başladı, memelerim dolgunlaştı. ama ben yine de önce emzirip sonra enjektörle mememin kenarından mama takviyesi yapıyorum. ilk zamanlar 30 cc mama yiyordu ama şimdi 10-15 cc yiyip doyuyor istemiyor. hipp kullanıyorum hastanede de onu verdiler.
benim oğlan da seninki gibi çıktı
Zeyf meme bağımlısı resmen, habire mememde uyumadığı zamanlar. sürekli mememde uyumak istiyor. gündüz emip uyuyor ama gece sürekli mik mik ediyor, ağzını kuş yavrusu gibi açıp aranıyor. mememde tam uykuya dalmadan koyarsam uyanıyor. bu gece 4-7 arası sürekli öyleydik. ay 15 gün falan geçse de emzik versem diye bekliyorum. emme düzenimiz oturmadan, sütüm tam gelmeden vermek istemedim.
gece 3 saatte bir alarm kuruyorum ama daha alarma hiç kalkmadım, kendisi zaten kendi alarmını kuruyor uyanıyor
gündüz nedense daha iyi uyuyor, klasik bebek işte.
eve geldiğimiz ilk gün çok gaz problemi oldu. hastanede de olmuştu. hastaneden relamax adında bi damla vermişlerdi. onu kullanmaya başlayınca daha sorun yaşamadık. tesadüf mü oldu bilmiyorum. genelde ilk bir iki gün gaz olabiliyor sanırım. ya da biz gelince onu hemen yıkadık annemle, kafası kanlıydı resmen. küvete sokmadan kafasını ve göbeği hariç vücudunu yıkadık. o akşam gazı oldu, belki de üşüdü kıyamam.
bir de çiş kazaları var tabii
bi kere kendi suratına işedi
ay kız bebekler ne rahatmış o konuda. altını değiştirirken resmen geriliyorum ya. erkek anneleri bunun bi yolu var mı, nasıl dikkat edicem?
şimdi bi sağlık ocağında topuk kanı olayı kaldı, yarın alınacak. hastanede de aldırdım ben. bir de hastanede radyoloji uzmanı organlarına ultrasonla bakmıştı, ben her bebeğe bakılıyo sanmıştım ama bizimki tek arterle doğdu diye bakılmış. şükür hiç bir sorun yok yavrumda. binlerce kez şükrediyorum. gece uyanmaları, gaz sancıları gözüme hiç gelmiyor. sağlıklı doğdu ya hepsine dayanırım diyorum.
yarın öğlen asm’de topuk kanı, akşam hastanede de sarılığına bakılacak tekrar. inşallah her şey yolunda gider. bütün bebişlerimiz için
henüz doğurmayanlar hatta günü geçecek olanlar, beklemek çok zor çok yıpratıcı en iyi ben biliyorum, ama mükafatını alıyoruz eninde sonunda
hepsi geleceği günü kendileri belirliyor. ama eninde sonunda geliyorlar.
doğum yapan ve bekleyen herkese güzel dileklerimi gönderiyorum
❤