2020 Şubat Anneleri

Sakin ol bu bikaç gün sürecek ve bitecek. Sütün de yakında gelir. Sonuçta ciddi bi ameliyat geçirdin, omzundaki içinde kalan havanın gaz sancısı. Bende de oldu oturarak uyudum. Burada normal yada sezaryen doğum yapan çoğu kişi ilk günler mama verdiler. Süt genelde ilk 2-3 gün içinde az az gelmeye başlar. Her şey düzelecek.

Hayırlı olsun canım bebiş inşallah en kısa sürede küvezdende çıkıp evinize gidersiniz

Canım Gözün Aydın bir an önce sağ Salim alırsın inşallah meleğini kucağına merak etme çabuk toparlar

Gözün aydın canım. Sağlıkla büyüsün inşallah

Gözün aydın Rabbim analı babalı büyütsün inşallah.

Canim dur sakin ol üzülme zamanla düzeleceksin oglumda bende dogrulamamisdm ama hareketi cok yap inan bana daha cabuk toparliyorsun mama konusuna gelince malesef herkes sut gelene kafar verio ben oglumda hic vermemisdm ama kizda sutum az takviye vercem mecburen 15 gunluguz henuz sende kendini toplamalisin canim bebegini dusun dinlen ki sutun cabuk gelsin inan bana uyku ve dinlenme cok ise yarıyor

Benim ilk sezaryanımda seninki gibiydi. Karnımın acısı göğsümün acısı beni çok yoruyordu. Oturmak kalkmak o kadar zordu ki. Sürekli hareket etmeye çalış . Uzun süre oturursan kalkmaz çok zor olur. Emzirirken karnıma yastık koymuştum onunla bastırıyordum karnıma. Çok ağladım bende. Göğsünün yani kahverengi kısmının çoğunu vermeye çalış o zaman daha az acır. Ucunu yakalıyorsa oda zamanla hassasiyete sonra yara olmasına neden oluyor. Makinen varsa sağarsan göğsün uyarıldıkça süt salınımı olur. Masaj yap Göğsüne, sırtına masaj yaptır, duş al. Allah yardımcın olsun. İnan geçiyor sabretmeye çalış

Maşallah canım darısı başımıza

Yetemiyorum duygusu bende de var canım sürekli hastanedeyiz bakamadım kızıma diye elimden geleni yapıyorum ama Allah yardımcımız olsun o duygu hep olacak beslenmesi zamanla düzene girer inşallah canım ama şunu öğrendim ben iyi olunca oda iyi oluyor idarar da enfeksiyon çıktı bizdede koz çocuğu yanlış yaptım bir yerlerde demekki ama elimden gelen buydu Allah yaradımcımız olsun

Canim benim oglumda dogdugunda solunumu hizliydi ve hiriltisi vardi 5 gun kuvozde kaldi ama cok sukur duzeldi moralini yuksek tut en kisa zamanda kucaginda olur insaAllah
Kizlar gunaydin mama takviyesi verenler hangi mamayi verio varmi onerisi olan
Hipp 1 icerigi en temiz olan mamaymis

Selam çok sağolun kızlar alıntı yapamadım yeni kendime geldim biraz ağrım var boğazıma su kaçtı içerken öksürmekten dikişlerim çok kötü oldu şükür iyiyiz
Oğlum dün 22.30 da dünyaya geldi belden sezeryanla 3980 kilo 51 cm boyu
Akşam aniden birden yumurta akı gibi pembemsi akıntı geldi sonra kanama
Çok korktuk ama nstde kalp atışları iyi değildi hep düz çizgi şeklindeydi sancımda yoktu açıklıkta yoktu,doktor geldi riskli dedi zaten iri bebek diye not almışlar dosyanda dedi
Bebeği yormayalım dedi alalım dedi kabul ettik
İyikide etmişiz normal için zorlamamışız eğer kalp atışları iyi olsaydı düşünüyordum normali benim doktorum salı günü suyu iyi demişti ama aynı hastanenin doktoru yaptı ameliyatı kendi doktorumun gelmesi için 1.500 lira para vermemiz gerekiyodu istemedim
Suyu bitmiş ve kordon dolanmış çok korktuk bebeği bana bile göstermediler nefes alış verişi çok zordu ve düzensizdi biraz küvezde kaldı getirdiler emzirdim yine götürdüler 2 saat küvezde kaldı tekrar geldi 2 saat sonra ama sabaha kadar nefes ölçümü yapıldı zor emdi yavrum şimdi düzeldi şükür doktor geldi iyi dedi
Allahım burdaki bekleyen annelerimize kolay doğum nasip etsin inşallah

Doğum yapıp meleklerine kavuşan anneleri tebrik ediyorum Hayırlı evlat olsunlar. Bahtı, talihi güzel olsun hepsinin inşallah. Ay darısı bize artık bir avuç kişi kaldık doğurmayan. Günleri iple çekiyorum artıkkkkk . Az mi hareket etti şöyle mi böyle mi demekten yoruldum. Gel artık karnımda değil kucağımda taşıyayım diyorum gelmiyor bu oğlan.9 ay bitti -9 ay onuncu günü sayıyoruz artık

Canım gözün Aydın Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin sağlıcakla inşallah çok şükür bebeğini doğru bir kararla sağlıkla getirmişsin dünyaya

yeb4 senden sonra gününü dolduran ve en çok bekleyen ben olacağım galiba
Sanırım bende onlardan biri olacağım hiç bir iz hiç bir şey yok doğuma dair Rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah ama son zamanlar zorlanıyoruz artık baya

Tebrik ederim canim,
Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin.
Baska dogum yapanlar varsa onlarin da gozu aydin olsun.

Artik cok az kisi vardir tahminen dogum yapmayan.

Haydi kizlar doğuruverin gari

Kızlar çok teşekkür ederim hepinize, daha düzenimi tam oturtamadığım için pek zamanım olmuyor malum bilirsiniz. tek tek alıntı yapamadım, ama teker teker teşekkür ediyorum.
kızımın genel durumu iyi, sadece öksürük var. sabah akşam babası götürüyor serum ve hava için. kardeşinin yanına hiç gitmiyor. ne olur biraz bakayım dedi sabah içim gitti, gösterdim bende. bak öksürüğümü tutuyorum onun yanında anne diyor kıyamam inşallah atlatırız bu zattüreyi hayırlısıyla.

Mete’nin dünki ilk kontrolünde doktor biraz sarılığı var deyip kan istedi. 15 üstü çıkarsa servise yatırmak gerebilir dedi, ama çıkmadı şükür. pzt tekrarlayalım testi yine de dedi. yarın tekrar götürücez akşam. inşallah sarılık problemi olmaz

sütüm gelmeye başladı, memelerim dolgunlaştı. ama ben yine de önce emzirip sonra enjektörle mememin kenarından mama takviyesi yapıyorum. ilk zamanlar 30 cc mama yiyordu ama şimdi 10-15 cc yiyip doyuyor istemiyor. hipp kullanıyorum hastanede de onu verdiler.

benim oğlan da seninki gibi çıktı Zeyf meme bağımlısı resmen, habire mememde uyumadığı zamanlar. sürekli mememde uyumak istiyor. gündüz emip uyuyor ama gece sürekli mik mik ediyor, ağzını kuş yavrusu gibi açıp aranıyor. mememde tam uykuya dalmadan koyarsam uyanıyor. bu gece 4-7 arası sürekli öyleydik. ay 15 gün falan geçse de emzik versem diye bekliyorum. emme düzenimiz oturmadan, sütüm tam gelmeden vermek istemedim.

gece 3 saatte bir alarm kuruyorum ama daha alarma hiç kalkmadım, kendisi zaten kendi alarmını kuruyor uyanıyor gündüz nedense daha iyi uyuyor, klasik bebek işte.

eve geldiğimiz ilk gün çok gaz problemi oldu. hastanede de olmuştu. hastaneden relamax adında bi damla vermişlerdi. onu kullanmaya başlayınca daha sorun yaşamadık. tesadüf mü oldu bilmiyorum. genelde ilk bir iki gün gaz olabiliyor sanırım. ya da biz gelince onu hemen yıkadık annemle, kafası kanlıydı resmen. küvete sokmadan kafasını ve göbeği hariç vücudunu yıkadık. o akşam gazı oldu, belki de üşüdü kıyamam.

bir de çiş kazaları var tabii bi kere kendi suratına işedi ay kız bebekler ne rahatmış o konuda. altını değiştirirken resmen geriliyorum ya. erkek anneleri bunun bi yolu var mı, nasıl dikkat edicem?

şimdi bi sağlık ocağında topuk kanı olayı kaldı, yarın alınacak. hastanede de aldırdım ben. bir de hastanede radyoloji uzmanı organlarına ultrasonla bakmıştı, ben her bebeğe bakılıyo sanmıştım ama bizimki tek arterle doğdu diye bakılmış. şükür hiç bir sorun yok yavrumda. binlerce kez şükrediyorum. gece uyanmaları, gaz sancıları gözüme hiç gelmiyor. sağlıklı doğdu ya hepsine dayanırım diyorum.

yarın öğlen asm’de topuk kanı, akşam hastanede de sarılığına bakılacak tekrar. inşallah her şey yolunda gider. bütün bebişlerimiz için

henüz doğurmayanlar hatta günü geçecek olanlar, beklemek çok zor çok yıpratıcı en iyi ben biliyorum, ama mükafatını alıyoruz eninde sonunda hepsi geleceği günü kendileri belirliyor. ama eninde sonunda geliyorlar.

doğum yapan ve bekleyen herkese güzel dileklerimi gönderiyorum

Kızlar gaz için damla ne kullanıyorsunuz doktor mu tavsiye etti yoksa kendiniz mi aldınız birde kiraz çekirdekli yastıklardan kullanan var mi. Alınmalı mi ? Bizim küçük hanımın gazla başı dertte. Birde emerken garip bir ses çıkarıyor ağız şapırtısı gibi hava yutuyor galiba o esnada. Çıkarıp tekrar veriyorum memeyi tekrar birşeyler yapıp o sesi çıkarıyor. Bu kız bütün ezberimi bozdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…