2020 Şubat Anneleri

Arkadaşlar merhaba Allah hepimize sağlıkla evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin. Ben 19 haziranda öğrendim hamile olduğumu o gün beta hcg 442.2 çıktı. Ayın 25 inde hastaneye gittim doktor karnımdan baktı ve keseyi göremedim görmem gerekirdi dış gebelik olabilir vs deyip durdu. Orda kan verip başka bir hastaneye gittim. Doktora anlattığımda bu haftalarda karından görünmez dedi ve vajinal ultrasonda baktı keseye benzeyen bişey görüyorum ve senin gebelik haftanla uyumlu dedi (5+5) ordada kan testi verdim. Sabah verdiğim test 2603 çıktı öğlen farklı hastanede verdiğim test beta hcg: 2160.60 progesteron: 18.00 çıktı. Kese gibi bişey görüyorum diyen doktor dış gebelik yok bence ama haftaya yine gel değerlerin çok iyi dedi. Ama bu kez iki hastane arasında aynı gün verdiğim testlerin farklılığı beni düşündürüyor böyle birşey yaşayan varmı. 2 yıldır olmuyordu çocuğumuz doğal yollarla Allah nasip etti ama günlerdir tedirginim 😞

O zaman tam tersi 😬😬
Evet canım😃Yumurtlama gunune yakin ve yumurtlama gunu iliskide erkek spermlerin daha avantajli, yumurtlama gununden once misal 3 gun onceki iliskide kiz spermlerin daha avantajli yonunde oldugu bir teori.Ama elbetti ki kesin bir tarafi yok. Allah hayirlisini versin☺️

Arkadaşlar merhaba Allah hepimize sağlıkla evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin. Ben 19 haziranda öğrendim hamile olduğumu o gün beta hcg 442.2 çıktı. Ayın 25 inde hastaneye gittim doktor karnımdan baktı ve keseyi göremedim görmem gerekirdi dış gebelik olabilir vs deyip durdu. Orda kan verip başka bir hastaneye gittim. Doktora anlattığımda bu haftalarda karından görünmez dedi ve vajinal ultrasonda baktı keseye benzeyen bişey görüyorum ve senin gebelik haftanla uyumlu dedi (5+5) ordada kan testi verdim. Sabah verdiğim test 2603 çıktı öğlen farklı hastanede verdiğim test beta hcg: 2160.60 progesteron: 18.00 çıktı. Kese gibi bişey görüyorum diyen doktor dış gebelik yok bence ama haftaya yine gel değerlerin çok iyi dedi. Ama bu kez iki hastane arasında aynı gün verdiğim testlerin farklılığı beni düşündürüyor böyle birşey yaşayan varmı. 2 yıldır olmuyordu çocuğumuz doğal yollarla Allah nasip etti ama günlerdir tedirginim 😞
Farkli yerlerde yapilan testler ayni degeri vermiyor olabilir canim.Mumkunse ayni yerde yaptirmak gerek.

Evet canım😃Yumurtlama gunune yakin ve yumurtlama gunu iliskide erkek spermlerin daha avantajli, yumurtlama gununden once misal 3 gun onceki iliskide kiz spermlerin daha avantajli yonunde oldugu bir teori.Ama elbetti ki kesin bir tarafi yok. Allah hayirlisini versin☺️

Yok yahu hızlı yavaş olan sperme göre gene bir nebze tamam da ki o da saçma geliyo bana, kadının yumurtlama gününün öncesiyle sonrasıyla adamın sperminin ne ilgisi olacak, hiç inanmıyorum ona. 😬😂🤣

Hikayemiz aynı yaş dışında 5.hamileliğimi yaşıyorum hiç yaşayan bebeğim yok buda sürpriz oldu
Mucize bebek diyorum ben hem gelişi hemde yaşama tutunmak için verdiği mücadele betalar başta çok kötüydü
Bebeğimi hayatta tutmak için kortizon ve intralipid serum tedavisi alıyorum şuanlık maşallah iyi gidiyor kese ve yolc gördüm ilk muayenede kızım olacak hissediyorum ve inşallah bu tedaviler vesilesiyle kucağıma alıcam
Insallah bu kez hersey yolunda gider canim.Bagisiklik sistemiyle ilgili bir problemin mi var?

Yok yahu hızlı yavaş olan sperme göre gene bir nebze tamam da ki o da saçma geliyo bana, kadının yumurtlama gününün öncesiyle sonrasıyla adamın sperminin ne ilgisi olacak, hiç inanmıyorum ona. 😬😂🤣

• photo_one
  • photo_two
  • photo_eight
  • photo_three
  • photo_four
  • photo_five
  • photo_six
  • photo_seven
Shettles Metodu
Amerika’da ve Avrupa ülkelerinde çok fazla uygulanan bir teknik ise Shettle metodudur. Çok basit olan bu metodun uygulama prensibi adetin belirli günlerinde ilişkiye girilmesine dayanmaktadır. Landrum Shettles adlı bir doktorun geliştirdiği basit ve ücretsiz olan bir yöntemdir. Dayandığı nokta X kromozomu taşıyan spermlerin Y kromozomu taşıyanlara göre daha yavaş yüzmesi ve daha dayanıklı olmasıdır. Yumurtlama dönemindeki yapılacak bir zamanlama ile seçmeye çalışılan cinsiyetteki spermlere avantaj sağlamaya çalışıyorsunuz. Buna göre erkek çocuk için yumurtlamaya en yakın zamanda cinsel birleşme yapılmalıdır. Böylece hızlı Y kromozomu taşıyan spermler yumurtaya daha hızlı ulaşabilmekteler. Kız çocuğu içinse yumurtlama olmadan üç ila beş gün önce cinsel birleşme yapılıyor ve sonra bir daha yapılmıyor. Bu şekilde Y kromozomu taşıyan spermler ölüyor ve geriye X kromozomu taşıyan daha dayanıklı spermler kalıyor. Bu yöntemin uygulanması için yumurtlama gününün tespiti için bazal vücut ısısı takibini ya da servikal mukus testlerini kullanmak icap etmektedir. Sözün özü bu bir tür gebelik takvimi dir.
Canim iste dayandigi mantik bu.

Tesekkur ederim guzel dileginiz icin amin insallah ahirette kavusurum oglumla.Kaybetme sebebim dekolman plasenta yani plasentanın rahim duvarindan erken ayrilmasi.Aniden gelisen ve gebeligin son donemlerinde gorulen bir rahatsizlik.Oldukca tehlikeli bir olay,anne olumune bile neden olabiliyor. Ki ben de ic kanama sebebiyle direkten dondum.Maalesef onceden tespiti olmayan, risk faktorleri olan bir durum.Sonrasinda genetik test yapildi. Pihtilasmaya egilim cikti.Onlem amacli kan sulandirici kullandim,bir de tekrarlama riskinden dolayi 37.haftayi gecmeden dogum yaptiriyorlar.
İnşallah bundan sonrası iyi olur ve kavuşursunuz tekrar, ben 8 haftalık bebeğimi kaybettigimde depresyona girmiştim, seni düşünemiyorum.. annelik gerçekten çok büyük bir mertebe hele bir de böyle sınanınca.. Rabbim hiçbir anneyi evladiyla sınamasın, yolluklarıni göstermesin..

Benim de 22-24, erkek olma olasılığı yüksekmiş işte inanışa göre 😂 bu erkek olursa ikinciyi her gün denicem ama 🤣🤣
Bu değil ama bundan biraz daha bilimsel birşey okumuştum ilk yumurtladiginiz zaman ilişki olursa yumurta henüz olgunlasmadigi için erkek hücresi taşıyan spermler daha çabuk aktifligini yitirdiği için kız yani x kromozomu taşıyanlar dolluyormus yani kız oluyormuş bebek

Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı,sağlıklı hamilelik dilerim.İçinizde en yaşlı anne adayı ben olabilirim diye düşünüyorum.Yaşım 40 ve 6.gebeliğim bu. Ilk bebegimi 37.haftada kaybettim. Ardindan 2 tane bos gebelik yasadim.4.gebeligimde kizima kavustum.5.si yine bos gebelikti.Simdi 6.kez gebeyim. Cok sukur bebek gorundu ama ben yine de cok endiseliyim 12.haftayi doldurursam insallah biraz rahatlayacagim.
Bende varım 40 lık olacağım yıl sonuna doğru ... endişe etme sağlıkla alırsın inşallah bebeğini kucağına

Kızlar konu sahibi benim o dedğiniz ana sayfada bilgiler nasıl çıkıyor baktin bulamadım

Merhaba değerli anne adayları,

Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce açtığımız gün gün hamilelik, gebelik sayfasında (tıklayın)hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebilceğiniz bir uygulama paylaşmıştık. Türkiyede bir ilk olan bu uygulama sayesinde tahmini doğum tarihini girerek bebeğinizin gelişimini izleyebiliyorsunuz.

Artık bu uygulamada kullanılan bilgileri imza alanınızda diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.

Yapmanız gereken : Profil sayfanıza (tıklayın)girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanını doldurmalısınız.

Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebilirsiniz.
..

Doktora gitcem ben dayanamıyorum
Ahh canim seni benden iyi anlayan olamaz yani cekenler ben kusuyorum da arti olarak bogazlarim pert halde yarin bende sabahdan serum taktircam doktorum evde serum vereyim dedi gitmisken eve alacagim iyi gelirse 5 haftadir kusuyorum yoruldum inan bezdim canimdan

Ya keseyi görenler ne zaman gördünüz şimdi hastaneden geldim doktor daha görünmez pazartesi gel dedi kan verdim beta 690 çıktı geç artıyo gibi sanki 😔

Günaydın kızlar , dün doktora gittik keseyi gördük , 10 gün sonra tekrar gelin dedi. Kalp atışını duymadan öyle herkese hamile olduğunu söylememek gerek çok az bir ihtimalde olsa bazen kese boş olabiliyor o yüzden benim için kalp atışını duyduktan sonra başlar hamilelik dedi .
COk doğru ben yaşadım 2 yıl önce Allah sağlıkla sıhhatle kucağımıza almayı nasip etsin

X