- 29 Mayıs 2019
- 334
- 322
- 18
- 37
Kızlar bu kolestaz dediğiniz şey karaciğer enzimleriyle mi alakalıbenimde yüksek çıkmıştı değerlerim hatta doktorum dahiliyeye yönlendirdi ama o önemli bir şey olmadığını söyledi hamilelikte yükselebilir bu değer bir problem yok dedi. Şimdi siz bir sürü şey yazmışsınız tekrar baktırayım dimi başka bir yerde. Bu arada alt değerim 75 çıkmış referans değeri 41 baya yüksek o zaman
Kızlar bacak veya koldan yapmiyor musunuz. Kol yine aciyor da bacak o kadar acimiyor. Bende ocsapar kullaniyorum. Bacakta rahatim cok sükürBenim de aynı karnım mosmor bende oksapar kullanıyorum bak ben 15 gündür daha az acılı yapıyorum tahlil için devlette bir Dr a gittim karnımı görünce adam şok oldu ne yapıyorsun sen kendine başına dert alırsın dedi ve nasıl yapmam gerektiğini gösterdi koltuk hazisası alıp karın boşluğunu tutup çekiyorum gelen deriye iğneyi dik batırıyorum sende dene mutlaka çok fark ediyor hem acıda hemde morarmıyor
Benimde TSH 3.16 dı kadın doğum doktoru endokrine yönlendirdi ilaç baslamam ve takipte olmam gerekiyormus değeri 2.50 altına düşürmek için ama ben başka doktora da sordum normalde tiroid diye bir sıkıntım hiç olmadı dedim bu değerle zaten tiroid hastası olmazsın normal biri için normal değer dedi ama son zamanlarda gebeler için referans aralığını geri çekmişler 2 ve 2.50 olarak belirlemişler o yüzden normalde birşey olmazken birden riskli guruba düştüm iki gün önce tekrar tahlil verdim 2.96 çıktı ve daha ilaca başlamamıştim bile bogazimdan USG bakıldı oda normal çıktı yani aslında troid hastası değiliz ama hamileyiz o yüzden bu durumu yaşıyoruzTamam canım teşekkür ederim normalde bende tiroit yoktu gebelikte çıkmış doktorum iç hastalıklarına yönlendirdi ilaç kullandığım halde sonucumda değişiklik olmayınca öyle yani hayırlısı olsun diyelim
Ben bir sürü ilaç kullanıyorum belki de ondan kaynaklıdır neyse haftaya gideyim en iyisi tiroid ölçümüm de var zaten ona da baktırayım bir dahaEvet karaciğer enzimleriyle alakalı cnm dün dr sordum folik asitten dolayı yükselir mi diye yok hayır dedi parol içtiysen o yükseltir dedi bende diş ağrım için 3 gün içmiştim İnşAllah normal seviyeye gelir düzelir İnşAllah hepimizin
Ben koldan denedim müthiş acıyor agrıdan ne sagıma ne soluma yatamıyordum göbeğe geçtim. Bacaga cesaret edemiyorum nedense şimdilik göbekte iyiyiz bakalım büyüyene kadar göbekten devamKızlar bacak veya koldan yapmiyor musunuz. Kol yine aciyor da bacak o kadar acimiyor. Bende ocsapar kullaniyorum. Bacakta rahatim cok sükür
Bencede onlar sağlıklı olsundaHehe cok tatli ama
Canim benimki 3.68, doktorum bi sikinti olmadigini soyluyor. Ama ben siz burda boyle konusunca iste gerildim baska doktora da gorunucem. Internette de biraz arastirdim, yabanci sitelerde aslinda sinir deger 4 olmali diyen makaleler var. Bunlari neden soyluyorum, sen tabi ki doktorunun soyledigi sekilde tedavine devam et, ama farkli gorusler ve dusunceler de var bunu bil ve dusmuyor diye kendini cok uzup, bebiskonu da cok strese sokma olur mu?
Bebis cubuk olmasin da, ben olayim sorun degil
5. Haftadan beri aynı sıkıntılar bnde var ama kahverengi bile olmadı hiç11 hafta 6 günlük hamileyim ama ara ara kanamalarım oluo kısa süreli ilki 6. Haftada daha sonra 9. Haftada ve en son 11. Haftada kanama geçirdim. Kırmızı şekilde gelio kısa süreli ve 1 saat içinde kahverengiye dönüyor ve 4 gün kahverengi kanamam oluo her seferinde bu şekilde. Hastaneye gittiğimde kalp atışı var ve kanama alani olmadığını söylüyor doktorum. Haftada bir pruluton iğne ve günde 3 tane progestan kullaniyrm artık iyice yıprandım. Düşük tehdidi olduğunu söylüyor doktorum başına böyle bişey gelen var mı
Oo cok zor Allah yardim etsinSelam Kızlar. Herkese bebişleri hayırla kucağına almayı nasip etsin Allah. Ben kornual gebelik, (bir tür dış gebelik) gibi bir şey yaşıyorum ve tüm gebelik boyunca risk altındayım. Doğum da aynı şekilde riskli olacakmış. Bu hafta nifty testi için kan verdim, sonuçları bekliyorum. Şimdilik bebiş sağlıklı ama devamlı olarak rahimin yırtılma tehlikesi olduğundan aşırı dikkatliyim. Hiçbir şey yapmıyorum. Öylece bebişi bekliyorum. Bakalım nasıl gelecek yaramaz.
SelamSelam Kızlar. Herkese bebişleri hayırla kucağına almayı nasip etsin Allah. Ben kornual gebelik, (bir tür dış gebelik) gibi bir şey yaşıyorum ve tüm gebelik boyunca risk altındayım. Doğum da aynı şekilde riskli olacakmış. Bu hafta nifty testi için kan verdim, sonuçları bekliyorum. Şimdilik bebiş sağlıklı ama devamlı olarak rahimin yırtılma tehlikesi olduğundan aşırı dikkatliyim. Hiçbir şey yapmıyorum. Öylece bebişi bekliyorum. Bakalım nasıl gelecek yaramaz.
Allah sağsalim kavuştursun çoookk geçmiş olsunSelam Kızlar. Herkese bebişleri hayırla kucağına almayı nasip etsin Allah. Ben kornual gebelik, (bir tür dış gebelik) gibi bir şey yaşıyorum ve tüm gebelik boyunca risk altındayım. Doğum da aynı şekilde riskli olacakmış. Bu hafta nifty testi için kan verdim, sonuçları bekliyorum. Şimdilik bebiş sağlıklı ama devamlı olarak rahimin yırtılma tehlikesi olduğundan aşırı dikkatliyim. Hiçbir şey yapmıyorum. Öylece bebişi bekliyorum. Bakalım nasıl gelecek yaramaz.
Bende kan verdim usg de 3 te randevum sonuçlar çıksın inşBenimde TSH 3.16 dı kadın doğum doktoru endokrine yönlendirdi ilaç baslamam ve takipte olmam gerekiyormus değeri 2.50 altına düşürmek için ama ben başka doktora da sordum normalde tiroid diye bir sıkıntım hiç olmadı dedim bu değerle zaten tiroid hastası olmazsın normal biri için normal değer dedi ama son zamanlarda gebeler için referans aralığını geri çekmişler 2 ve 2.50 olarak belirlemişler o yüzden normalde birşey olmazken birden riskli guruba düştüm iki gün önce tekrar tahlil verdim 2.96 çıktı ve daha ilaca başlamamıştim bile bogazimdan USG bakıldı oda normal çıktı yani aslında troid hastası değiliz ama hamileyiz o yüzden bu durumu yaşıyoruz
Ya dimi ne kadar zor bir süreçmiş, testi kaygısı endişesi hiç bitmiyor. Çevremdekiler hamile iken ben hiç farkında değilmişim olayın. Herkesin öyle hamileliği geçiyor gidiyor, bi mide bulantısı, sonlarda da bel ağrısı falan oluyor zannediyordum.. Ya benim çevremdekiler çok rahatmış, ya da bana kimse anlatmamış :) Ben de aile hekimime gittim yarım saat önce, özeldeki kadın doğum doktorumun 10 katı falan ilgilendi sanırım yaTestler bitmiyoooorrrr çok zor bi süreçmiş dimi bizim arkadaşlar diyor sen ölsen doktora gitmicem diyen biriydin şimdi diken üstünde duruyon diye.
Allah hepimize güç versin kızçelerim.
kız kendin kaşınmışın.Ya dimi ne kadar zor bir süreçmiş, testi kaygısı endişesi hiç bitmiyor. Çevremdekiler hamile iken ben hiç farkında değilmişim olayın. Herkesin öyle hamileliği geçiyor gidiyor, bi mide bulantısı, sonlarda da bel ağrısı falan oluyor zannediyordum.. Ya benim çevremdekiler çok rahatmış, ya da bana kimse anlatmamış :) Ben de aile hekimime gittim yarım saat önce, özeldeki kadın doğum doktorumun 10 katı falan ilgilendi sanırım ya(( Keşke böyle bir kadın doğumcu bulabilseydim, ne çok rahatlardı içim.. Tiroid değerim için de, hamilelik için yüksek bu değer, başka bir hekime daha görün dedi. Bi zarar vermişmidir bu değer bebeğime diye tabi sordum hemen. Yok vermez korkma ama tedbirini al dedi. Bi de sağlık ocağında fetal dopler diye bişeyle baktı hemşire, kalp atışı 102 dedi bebişin ben tabi hemen panik değer çok düşük diye. Bu aletle, daha gebeliğin başlarında tam ölçülemeyebiliyormuş, değer de çok düşük değilmiş, korkmayacakmışım. İyi dedim peki korkmuyorum
Dr koltuk altı hizasında olsun dedi ben hep göbek deliğinin 4 5 parmak etrafında yapıyordum hep mosmor hemde beze oluyordu şimdi göbek deliği hizasında ama boşluğumdaki çektiğimde elime gelen yumuşak ete deriye yapıyorum umarım anlatabilmişimdirCAnim ben `koltuk hazisası alıp karın boşluğunu tutup çekiyorum` kismini anlayamadim. Azicik daha anlatir misin? :)
Daha ilerleyen zamanlarda kola bacağıma geçmeyi düşünüyorum bide Dr son dediği şekilde rahat ettim resmen deri altına enjekte ettiğimi anlıyorum dokununca sanki hissediyorum derinin altında su var gibiKızlar bacak veya koldan yapmiyor musunuz. Kol yine aciyor da bacak o kadar acimiyor. Bende ocsapar kullaniyorum. Bacakta rahatim cok sükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?