• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydıınnn 🤗🤗 bu gebelikte uyku beni hiç sevmıyor arkadaş 🥴 ula iki canlısın uyu demi yookk nie böyle ☹ Nasılsınız kızlar 🥰 dr gıdıceklerden güzel haberler olsun inş bugünde 🤲 bol sohbetli kahkahalı gün geçirelim inş 🙏

gunaydin canim, ben de dun gece 3 bucukta uyandim ondan beridir de uyuyamadim, bazen oluyor oyle. bir de bugun doktor kontrolum var sinava girecek cocuk gibi heyecandan da uyuyamamis olabilirim🤗 insallah hersey iyidir de guzel haberlerle gelirim 🤲

gunaydin kizlar, umarim herkes iyidir. bugun doktor kontrolum var insallah iyi haberlerle gelirim :dua: 2'li test yapacak. bugun tam 12+1 olduk. cok sukur halsizlik disinda herhangi bir sikintim yok. 1 bucuk aydir her gun progestan igne kullaniyodum. hamileligimin basinda 5. haftada kanama olmustu, ondan beridir kullaniyodum. doktorum dun itibariyle kesmemi soyledi. yaklasik 50 tane igneden sonra bugun ilk defa igne olmicam cok garip geliyor :) bir yandan mutluyum, cunku gercekten popom artik cok agriyor, diger yandan da tedirginim. insallah bir sikinti olmaz. siz devam ediyor musunuz yoksa benim gibi 12. haftada doktoru kesmesini soyleyen var mi? allah hepimize bebeklerine sag salim kavusmayi nasip etsin. bu arada progesterona 12. haftadan sonra da devam eden arkadaslar, ne sekilde kullaniyorsunuz igne mi fitil mi?
Ben 9. Haftada siddetli kanama gecirdim 3 gun hastahanede yattim o zaman 8 saat arayla igne yapildi ii bilirim acısını😂 ben progestani fitil olarak kullaniyorum hem yan etkisi olmuyor hem daha etkili 16._18. Haftaya kadar kullanacagim sanirim ben gecmis olsun size

Ultrason da cok dogru olmuyor. Ben ilk hamileligimde gece kanamam olunca acile gittim bebek 10 gun onde dedi doktor 😄 ayni hastanede baska bi ultrasondu. Ertesi gun kendi doktoruma gittim 5-6 gun onde gidiyordu zaten rutin kontrollerde de. Doguma yakin 2950 gibi olctu kilosunu ertesi gun bebegim 2840 dogdu. Velhasil bu ultrason biraz tarti gibi. Bazi tartilarda 100 gr eksik bazilarinda 200 gr fazla cikarsiniz hassas ayarda illa fark çıkar 😉

Çok doğru söylüyorsun ama yumurtlama zamanımı bilmediğimden Sat'a göre şuan 12 haftalık olmam lazım :) ama 10 haftalık :)

Herkese iyi geceler arkadaşlar kafama takılan bişeyler var da hamileliğinde karaciğer enzimlerinde yükselme olanlar, değerler nasıl normale geldi acaba benim de yüksek çıkmış da endişelendim 😯😦😧
Kolestaz hamileligin sonlarina dogru oluyor, inanilmaz bir kasinti eslik ediyor ve sadece karaciger enzimi degil kanda safra asidi de yükseliyor. Bu testi de rutin olarak yapmıyorlar ben ankarada ozel bir laboratuvara gondermistim test icin.
Benim de ilk kan tahlilimde alt yuksek cikti. Doktora sebebini sordum. Bulantisi olanlarda yuksek oluyo dedi sadece

Kolestaz hamileligin sonlarina dogru oluyor, inanilmaz bir kasinti eslik ediyor ve sadece karaciger enzimi degil kanda safra asidi de yükseliyor. Bu testi de rutin olarak yapmıyorlar ben ankarada ozel bir laboratuvara gondermistim test icin.
Benim de ilk kan tahlilimde alt yuksek cikti. Doktora sebebini sordum. Bulantisi olanlarda yuksek oluyo dedi sadece
Bende öyle fazla bulantı yok ki bnm amilaz ve bilurubin yüksek kanımda az bunun için sürekli kan tahlili yaptırıyorum iyice halsiz oluyorum 😣😟

Aranızda yumurtlama testiyle takip yapan oldu mu? Testte piki gördükten kaç saat sonra ilişki oldu?
Ben yumurtlama testinden olumlu sonuç alamadım. Pkoslu oldugum için 50 günde bir adet oluyordum doktorda yumurtlama takibi yaptırdım. O ay da hamile kaldım şükür.

Slm ocak anneleri umarim herkes iyidir normalde yarin cinsiyet ogrenmeye gidecektik ama dun kanamayla uyandim zaten kese cwvresinde kanama vardi hastahanede yatmistim 3 gun doktor dinlenmemi soylemistim 3 haftadir danla lekem yokken dun camur rengi baya bir kanamam oldu doktorumu aradim gel durumu degerlendirelim dedi ama doktora giden yol bir turlu bitmedi uzuntumu anlatamm gittigimde doktorum icerideki eski kanin olabilecegini soyledi ultrasona girmeden once uzulme dedi bende dedim persembe cinsiyet icin gelecektik kotu birseh varsa cok uzulurum dedim😔 merak etme bakariz simdi cinsiyete de dedi ama tabi benim aklim kesinlikle cinsiywtte degildi kalbinin attigini duymak disinda 😔 iceri girdik doktor desigim gibi eski kan devam edebilir 16._18. Haftaya kadar dinelnmeye devam dedi ve arkasina cinsiyeti KIZ dedi🙏🙏🙏 sukurler olsun ikinci kızım oluyor hep kizima kiz kardes istemistim yoldas olur diye kizimda kiz kardes cok istiyordu rabbim hepinize guzel haberler almayi nasip etsin kusura bakmayin uzun yazdim🙏❤ bu arada cinsiyeti surprizli ogrenecektim ama benim bu kiz cok nazli cikti 😂
Ay yazının sonunu zor getirdim şükür tatlıya bagladık 😂 nazlı minnoş saglıkla gelişsin canım hayırlısıyla darısı başımıza 🌺

Bende de hamilelikte oluşan tiroit oldu yarın kontrolüm var sayısı düşmüyor bi türlü bebek için de zararlı kontrol altına alınmazsa 🤔 bakalım inş istenilen sonuç çıkar doktorum iç hastalıklarına yönlendirdi doktora sürekli hamileyim diyorum ultrasona gireceğim tiroit için sakınca var mı vs doktora sorup durdum benim içinde allah bilir neler dedi ne kadar söyledi falan 😂😂😂🤗
Yok canım ben girdim bir şey olmuyor zaten cok kısa süren bir şey küçük bir cihazla bogazina bakıyor o kadar. Çok şükür sonucunda da kötü bir şey cıkmadı ama değerim sürekli değişkenlik gösteriyor diye ilaca devam ediyorum

Bende öyle fazla bulantı yok ki bnm amilaz ve bilurubin yüksek kanımda az bunun için sürekli kan tahlili yaptırıyorum iyice halsiz oluyorum 😣😟
Valla bana da yeterli bi açıklama olmadı zaten. Ama ısrarcı olmadim. Doktorlardan yeterli cevap alamamaya alıştık artık. Normalde onu da sormazdım da ilk hamilelikte kolestaz yaşayınca sormuş bulundum

gunaydin canim, tesekkur ederim cevabin icin. evet tum acilarin hepsi onlara saglikla kavusmak icin. sen oskapar mi kullaniyosun gobekten? onu ben de ilk 2 hafta kullanmistim, sonra kanama baslayinca doktorum kesti. simdi bir daha baslatir mi bilmiyorum. allah yardimcin olsun o igneyi ilk defa vurdugumdaki acisini hic unutmuyorum. zamanla alisiyor insan da cok feci birseydi. sana da 12. haftada progesteronu kesecegini soylediyse demek ki normali bu diye dusunuyorum. insallah bundan sonra da hersey iyi devam eder hepimiz icin :dua:
AYnen canım ocsapar kullanıyorum sorma acayip yakıyor ve acıyor karnım mosmor... kızımdan sonra 3 gebelık kaybım oldu 11. 12. Haftada bide kimyasal igne sart oldu benim için ama acısınıda yanmasınıda gözü görmüyor insan bebegın iyi olsun yeterki diyorsun... annelik cidden çok kutsal birşey tadını taddıran rabbime şükürler olsun 🙏

Kızlar bu kolestaz dediğiniz şey karaciğer enzimleriyle mi alakalı 🤔 benimde yüksek çıkmıştı değerlerim hatta doktorum dahiliyeye yönlendirdi ama o önemli bir şey olmadığını söyledi hamilelikte yükselebilir bu değer bir problem yok dedi. Şimdi siz bir sürü şey yazmışsınız tekrar baktırayım dimi başka bir yerde. Bu arada alt değerim 75 çıkmış referans değeri 41 baya yüksek o zaman 😞

gunaydin canim, ben de dun gece 3 bucukta uyandim ondan beridir de uyuyamadim, bazen oluyor oyle. bir de bugun doktor kontrolum var sinava girecek cocuk gibi heyecandan da uyuyamamis olabilirim🤗 insallah hersey iyidir de guzel haberlerle gelirim 🤲
Hersey ıyıdır canım merak etme kocaman olmuşunuz maşşaallah heyecan ile iyi haberini beklıycez vee emınım bize gelince cinsiyette söylıceksın 🙏dualarımız senınle ve tüm kontrolü olanlarla 🤲

Kızlar ben sizin tiroid ile ilgili konuşmalarınızdan kaygılandım, pazartesiye endokrinolojiye randevu aldım :) Kan ölçümü için aç mı gitmek gerekiyor?? Öyle ise yandım, azcık aç kalınca mide bulantısından mahvoluyorum ben :olamaz:

Kızlar ben sizin tiroid ile ilgili konuşmalarınızdan kaygılandım, pazartesiye endokrinolojiye randevu aldım :) Kan ölçümü için aç mı gitmek gerekiyor?? Öyle ise yandım, azcık aç kalınca mide bulantısından mahvoluyorum ben :olamaz:
Evet canım aç bakıyorlar 🤗

Tiroid için aç olmak daha iyi demişti doktorum kuzum aç git yanına bişey al tahlilden sonra yersin hemen :KK48:

Tok olmadığın sürece bişey olmaz herhalde iki loklamdan da kusmamak için tam da bilmiyorum ki 🤔🤔🤔

Tiroid için aç olmak daha iyi demişti doktorum kuzum aç git yanına bişey al tahlilden sonra yersin hemen :KK48:
Kuzum, benim limitim 15 dakika :( 16. dakikada kusuyorum. neyse bugün sağlık ocağına gidicem iğne yazdırmak için. aile hekimime sorarım ne yapayım diye :) benim önceki ölçümde toktum ben, o yüzden yüksek çıkmış olabilir mi ki??

Back