- 9 Şubat 2019
- 4.506
- 9.447
- 108
Hastaneye gitmeyi düşünmüyorum. Aşılar için sağlık ocağına gitmek zorundayım. Siz de öyle yapabilirsiniz.merhaba ocak anneleri. benım kızımda suann tam 3 aylık oldu. kızım 38.haftada 2260 gram dogdu 2 kez sarılık tedavısı gorduk 19 degerlerıne kadar cıkmıstık.sutumde az olunca mama+meme seklınde 3 ay devam ettık.şuan çok sukur kılosu boyu yerınde.ancak 15 gundur azalan sutum ne yapsamda artmadı ve ıyıce azalınca da adet oldum.sutum 1 cay kasıgı anca gelıyor ve haklı olarak kızım artık emmek ıstemıyor. sonda ıle beslenme, dusta emzırme herseyı denedım.gecelerı uykuluyken emıyor ancak sut gelmedıgınden ac kaldıgı ıcın 10 dk sonra gerı uyanıyor. bugun ıtıbarıyle sutum tamamen bıttı. benım sorum su mamayla beslenmeye devam ettıgı ıcın anne sutu alamayacagı ıcın su vermem gerekır mı ? bır de 4.ay kontolunde demır hapına vs baslanıyor bıldıgım kadarıyla ve anne sutu almayan bebekler ek gıdaya daha erken gecmelı dıyorlar. 3.ay ıcın doktora gıtmedım rutın kontrol oldugundan ama doktorun verdıgı lıstede 4.ayda kontrol +demır hapı baslanması yazmıs. yanı gıtmemız gerekecek. nasıl yapsak bılmıyorum. doktorumuz kucuk bır devlet hastanesınde calısıyor mahalle arası dıyebılırım buyuk bır hastane degıl yanı. ancak goturup goturmeme konusunda cok kararsızım sızler ne yaptınız ve ya ne yapacaksınız ?
Su konusunda da eğer çok terliyorsa ya da idrarında susuz kaldığına dair bi belirti varsa verilir diye biliyorum. Bebeğe bağlı. Aynı şekilde ek gıda konusu da bebeğe bağlı. Hazırsa başlanabiliyor. Bebeğin diliyle itme refleksini bırakmış olması, yiyeceklere ilgi göstermesi,oturabiliyor olması gibi durumlar değrrlendirilip ona göre başlanıyor.