2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Benim bebegim emekleme mucadelesi veriyor 1 aydir ama emekleyemiyor surunemiyor da biryere tutunup ayagada kalkamiyor moralim bozuluyor bazen sizlerde durum nedir
Benim oğlum iki gündür desteksiz oturmaya başladı. Dönerek her yere gidiyor ama ne sürünme var ne de emekleme. Emekleme pozisyonu alıyor yani popoyu da göğsünü de kaldırıyor hatta dizlerini ileri geri atıyor ama kollar sabit. Hareketlerine bakınca yarın kesin emekler diyorum çünlü baya çabalıyor ama iki haftadır üç haftadır böyle. Bazı çocuklar emeklemeden yürürmüş o yüzden dert etmeyin. Bir yerden tutunmaya gelince hiç öyle bir hareketine denk gelmedim. Öyle bir ortamı da olmadı.

büyük oyleydi benim , takip et ama çok da kafana takma.yasinda emeklemisti,yerde sağından soluna bile dönmuyordu kafamada kurmaktan hasta etmistim kendimi.

ayakta tuttugunda yere basiyor mu bacakları? birde desteksiz oturabiliyor mu? biraz bacak kaslarını guclendiren egzersizler yaparsan yerde tepinmeye başlıyorlar
Evet desteksiz cok rahat oturuyor önündeki oyuncaklariyla uzun sure oynuyor yere basabiliyor ellerinden tutu ca kucuk adımlarla 3 5 adim yuruyor ya da sehpaya tutturdugumda birkaç sn tutunarak duruyor

yürüteç fiziksel gelisim aktivitelerini engeller demisti doktorumuz.yani yurumeyi emeklemeyi geciktirir alistirma demisti aklinda olsun..bu arada kilosu maşallah ağırlığını kaldiramiyor olabilir..
biz 8 kiloyu göremedik daha 🤗❤️🧿
Istahli sagolsun yemeyince sinirleniyor:)) yurutece herzaman koymuyorum mesela evi supururken oyalansin diye veya ocaga yemegi koyana kadar onun disinda yere ortu seriyorum vaktin buyuk cogunlugunu yerde geçiriyor kilo da onemli degil 8kilo cok normal.biz sanirim biraz tombuluz istahi var😂 sirf kilo almasin diye cogu seyi kestim kendim evdr biskuvi yapiyordum kestim corbalarinda irmik un herseyi kestim ama hicbirsey yapmasam da sabaha kadar memede durmadan emiyor sanirim o cok etken

Kızlar benim oğlum 10 kiloyu geçti, 4 aylığından beri yürütece de biniyor ve fişek gibi maşallah durmuyor yerinde. Yani yürüteçtir kilodur hepsi boş şeyler, takmayın bence. Şu sakin zamanların kıymetini bilin 😕 iki saniye otursun da ben de oturabileyim diye çocuğun gözünün içine bakıyorum🤪 benim oğlum da tembeldi, emeklemez bu, totosu ağır yer çekimine karşı gelemiyor, diyordum🤦‍♀️ Kaşla göz arası emekleye emekleye mutfağa kaçıyor ordan da kolları kaldırır vaziyette bağrıyor 🚼 anam gel al beni diye. Hadi hepimize kolay gelsin 😁

Arkadaşlar 9. Ay aşısı icin arandınız mi sağlık ocağından...19 mayıs doğumlu kızım şubat 19 da 9 aylık olacak dimi

Arkadaşlar 9. Ay aşısı icin arandınız mi sağlık ocağından...19 mayıs doğumlu kızım şubat 19 da 9 aylık olacak dimi
Evet 9 aylık olacak. Bizi aradılar. Kan sayımı istediler ama sağlık ocağı yapmıyormuş. Aşı mecbur değil ama öneriliyormuşmuş 😁 biz de 13 şubatta 9 ayı dolduracaz

Benim bebegim emekleme mucadelesi veriyor 1 aydir ama emekleyemiyor surunemiyor da biryere tutunup ayagada kalkamiyor moralim bozuluyor bazen sizlerde durum nedir
Moralin bozulmasın annesi.Benim yiğenim sürünmeden yürümeye geçti.Hiç bir sorunu yok.Demekki sürünmeden de yürüyebiliyorlarmis bu bbeişler.Maşallah şimdi 3.5 yaşında prenses.

Moralin bozulmasın annesi.Benim yiğenim sürünmeden yürümeye geçti.Hiç bir sorunu yok.Demekki sürünmeden de yürüyebiliyorlarmis bu bbeişler.Maşallah şimdi 3.5 yaşında prenses.
Tesekkur ederim 🤩🤩peki sizin bebisiniz biyere tutunup ayaga kalkma veya yattigi yerden oturma pozisyonuna gecebiliyor mu bana artik yapmasi lazim diyor herkes

Tesekkur ederim 🤩🤩peki sizin bebisiniz biyere tutunup ayaga kalkma veya yattigi yerden oturma pozisyonuna gecebiliyor mu bana artik yapmasi lazim diyor herkes
Bir yere tutunup ayağa kalkmaya çalışması,yeni yeni başladı yere elini koyuyor çok az poposunu kaldırıyor ama sonra düşüyor kalkamıyor daha.Evet yattığı yerden oturma pozisyonuna geçiyor bi de benimki herhalde hepinizinkinden büyük😅 1 mayıs doğumlu

Tutunarak ayağa kalkmalar, emeklemeler, sürünmeler, dönmeler.. maşallah 🧿 bizde yok. Yere koy sırtüstü kalır öyle. Ancak bir iki oyuncağı almaya dönüyor falan. Kazara dönüp yüzüstü kaldıysa geri dönemiyor. Ağlıyor gelin alın diye. Sürünsün diye yüzüstü koyup topuklardan ittiriyoruz o da yok. Ağlıyor kafayı koyuyor yere. El ağızda zaten. Diş de çıkmadı. 10,5 kilo. Kendini kaldırmaya mı zorlanıyor bilemiyorum

Tutunarak ayağa kalkmalar, emeklemeler, sürünmeler, dönmeler.. maşallah 🧿 bizde yok. Yere koy sırtüstü kalır öyle. Ancak bir iki oyuncağı almaya dönüyor falan. Kazara dönüp yüzüstü kaldıysa geri dönemiyor. Ağlıyor gelin alın diye. Sürünsün diye yüzüstü koyup topuklardan ittiriyoruz o da yok. Ağlıyor kafayı koyuyor yere. El ağızda zaten. Diş de çıkmadı. 10,5 kilo. Kendini kaldırmaya mı zorlanıyor bilemiyorum
Ya ahha tosbik bizde ayniyiz 9250 tartildik gecen hafta yuz ustu donerse poposunu kaldirip emeklemeye calisiyor.ama.geri dusuyor ama oyle tutunup kalkmalar yattigi yerden dogrulmalar.falan aasla yok kilodan mi tembellikten mi bilmem.endise ediyorum.bazen:))

Bir yere tutunup ayağa kalkmaya çalışması,yeni yeni başladı yere elini koyuyor çok az poposunu kaldırıyor ama sonra düşüyor kalkamıyor daha.Evet yattığı yerden oturma pozisyonuna geçiyor bi de benimki herhalde hepinizinkinden büyük😅 1 mayıs doğumlu
Masallahh bizim 24 mayis dogumlu arada ki 23 gun bir bebek gelisimi.icin buyuk fark.bekleyelim.bakalim tombul ve tembel hanim.nezaman hareketlenicek:)))

Ya ahha tosbik bizde ayniyiz 9250 tartildik gecen hafta yuz ustu donerse poposunu kaldirip emeklemeye calisiyor.ama.geri dusuyor ama oyle tutunup kalkmalar yattigi yerden dogrulmalar.falan aasla yok kilodan mi tembellikten mi bilmem.endise ediyorum.bazen:))
Benim oğlum da 21 mayıs doğumlu. Ne gel gel yapıyor ne bay bay gibi el sallıyor ne oyuncaklarla oynarken kutuya atıyor. Yattığı yerden kalkıp oturmaya da çalışmıyor, oturduğu yerden bir yerlere tutunup kalkmaya da çalışmıyor. Kilo ya da tembellik değil kendini hazır hissettiği zamanını bekliyor bence. Hiç endişelenmeyin.

Benim oğlum da 21 mayıs doğumlu. Ne gel gel yapıyor ne bay bay gibi el sallıyor ne oyuncaklarla oynarken kutuya atıyor. Yattığı yerden kalkıp oturmaya da çalışmıyor, oturduğu yerden bir yerlere tutunup kalkmaya da çalışmıyor. Kilo ya da tembellik değil kendini hazır hissettiği zamanını bekliyor bence. Hiç endişelenmeyin.
Kendi haline biraktim artik nezaman yaparsa ozaman nasilsa birgün yuruyecek ve bugunlerimi cok aricam en iyisi bugünlerin tadini cikarmak:))

Yurutec kullanan arkadaşlar, onerebileceginiz marka var mi ben de yurutec almak istiyorum

X