2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Ben 9 da uyutuyorum .banyo masaj kitap okuma bu ara arp ,piano ve flut dinletiyorum.8.30 da odaya geciyorum .9 da siziyor bir de d vitaminini aksam veriyorum uykuya gecisi kolaylastiriyor.henuz tv acmadim hic.hergun disari cikiyoruz 10 dakk olsa ..
8.30 uyusa bile 10 da uyanıyor şarkılar söyleyerek. Evde ses yok ama uyanıyor ben 11 uyumasına da razıyım sorun uykuya dalamamak. Uykusu var atıyor kendini ama derin uykuya geçemiyor maalesef. Ninniler banyo denedim. Sallıyorum acaba başka nasıl uykuya geçiş olur. Emerek hiç uymadı zaten 😔

Bizim düzenli çok şükür ama gündüz uykusunu teke düşürmeye çalışıyor artık ihtiyacı azaldı o yüzden düzeni şaşırıyor biraz bu aralar
Mesela öğlen 12 gibi her zaman uykusu gelmiyor bazen 2 3 4 gibi yatıyor 1.5 saat uyuyor sonra akşam 9 da yatıyor
Bazen de öğlen uyku geliyor 12 de yarim saat kestiriyor ve ikindi 5 6 gibi de 1 saat uyuyor akşam 10 gibi ancak uykusu geliyor
Ama ben onu zorlamıyorum hep kendi düzenini kendi oluşturdu ihtiyacına göre kendi saatini kendi ayarlıyor geçiş gibi şu an tek uykuya
Gece de hala 2 3 kez emziriyorum bazen 1 2 kez de oluyor bu ama uyku arası hiç uyanmadan emzirip birakiyorum
Gündüz uykuları biz de kendi verdigi tepkiye göre şekilleniyor nerdeyse seninkinin aynısı uykular. gece uyanmalar da aynı. Sadece gece uykusua dalamıyo uyuyamadıkça sinirleniyor aglama krizine dönüyor. Bi doktora gitmeyi düşünüyorum farketmedigim Bi rahatsızlığı mı var ki.🥺

Gündüz uykuları biz de kendi verdigi tepkiye göre şekilleniyor nerdeyse seninkinin aynısı uykular. gece uyanmalar da aynı. Sadece gece uykusua dalamıyo uyuyamadıkça sinirleniyor aglama krizine dönüyor. Bi doktora gitmeyi düşünüyorum farketmedigim Bi rahatsızlığı mı var ki.🥺
Ben gece uykuya yatirirken yatağıma alıyorum yatarak emziriyorum benim yatağımda güzel uyuyor sonra da yerine koyuyorum mutsuz olduğunda da gece yanımda uyuyor ben de onu koklayarak uyuyorum
Şimdiye kadar ona zarar vermekten korkup almıyordum artık büyüdüler maşallah
Yanı onu hiç zorlamıyorum yanıma gelmek istiyorsa beni özlemiştir sarilmaya ihtiyacı var diyorum zorla yatağında bırakıp yalnız uyumaya zorlamıyorum
Zaten diğer çocukları 2 yaşına büyük yatağa almıştım 14 ay oldu bile sayılırlar yakında abilerinin odasına geçecek kendi yatağına şimdilik tadını çıkarıyoruz

İnşallah tek derdimz bu olsun tabi, üzülmüyorum çok şükür sağlığı yerinde kısa olsa nolcak zaten ama yine de isterim 170 175 olsn 🤭
Z kuşağı kısa boylu olmayı sevıyorlar ıstıyorlar sıkmayın canınızı ☺️
Ben gece uykuya yatirirken yatağıma alıyorum yatarak emziriyorum benim yatağımda güzel uyuyor sonra da yerine koyuyorum mutsuz olduğunda da gece yanımda uyuyor ben de onu koklayarak uyuyorum
Şimdiye kadar ona zarar vermekten korkup almıyordum artık büyüdüler maşallah
Yanı onu hiç zorlamıyorum yanıma gelmek istiyorsa beni özlemiştir sarilmaya ihtiyacı var diyorum zorla yatağında bırakıp yalnız uyumaya zorlamıyorum
Zaten diğer çocukları 2 yaşına büyük yatağa almıştım 14 ay oldu bile sayılırlar yakında abilerinin odasına geçecek kendi yatağına şimdilik tadını çıkarıyoruz
slm canım yaa bende bu ara beraber uyuyorum kızımla kokusunu içime çeke çeke sanki bebekliğini özlemeye başladım hatırladıkça gözlerden pıt pıt damlıyor bazen bıran önce buyusun genç kızlğını göreyim sohbet edelim dıyorum bazende hiç büyüme hep böyle koynumda ol dıyorum annelik ne tuhaf bıseymış 😭💕
Dıllendı bıcır bıcır bışeyler anlatmaya çalışıyor surekli😂

Z kuşağı kısa boylu olmayı sevıyorlar ıstıyorlar sıkmayın canınızı ☺️

slm canım yaa bende bu ara beraber uyuyorum kızımla kokusunu içime çeke çeke sanki bebekliğini özlemeye başladım hatırladıkça gözlerden pıt pıt damlıyor bazen bıran önce buyusun genç kızlğını göreyim sohbet edelim dıyorum bazende hiç büyüme hep böyle koynumda ol dıyorum annelik ne tuhaf bıseymış 😭💕
Dıllendı bıcır bıcır bışeyler anlatmaya çalışıyor surekli😂
Evet sen böyle diyince ben de özlediğimi hissettim bebekliğini. Zaten geçen günleri elimden kayıp gidiyor gibi geliyor sevmeye öpmeye doyamıyorum
Bizim de konuşmalar iyice ilerliyor istediği şeyi çok rahat hareketlerle seslerle anlatıyor

Merhaba kızlar bebeği ayrı oda da yatıranınız var mı ya da ne zaman odasını ayırmayı düşünüyorsunuz
Ben bu bebeğimde çok değişik bir anne oldum dibimden ayıramıyorum 2 yaşından sonra yatak alıp yatağına yatağına abilerinin yanına yatıracağım diğerlerini yaşından önce ayirmistim

Merhaba kızlar.. benim kızım da 11.5 aylıkken yürümeye başladı. Bi başladı pir başladı masallah. Hiç oturmuyor. Evde gezinen minnak insan 😄 hiç oturmadığı icin kilo da tutmuyor haliyle 😊 5 dişi oldu. 5 6 anlaşılır kelimesi var. Onun dışında vücuduyla ilgili sorduğumuz hemen her soruya göstererek yanıt veriyor. Bizden böyle şimdilik 🥰

8.30 uyusa bile 10 da uyanıyor şarkılar söyleyerek. Evde ses yok ama uyanıyor ben 11 uyumasına da razıyım sorun uykuya dalamamak. Uykusu var atıyor kendini ama derin uykuya geçemiyor maalesef. Ninniler banyo denedim. Sallıyorum acaba başka nasıl uykuya geçiş olur. Emerek hiç uymadı zaten 😔
Cnm benim dr acsa ve vitamin eksikligi varsa uyanir gaz ,kabizlik,ishal yoksa dedi..atak haftasindaysa da olur

Merhaba arkadaşlar
Uzun zamandır yazmak istiyordum ama ancak fırsat bulabildim. Iş ev bebek bir de üniversiteye hazırlanan ergen oğlum var ve hiçbir şeye yetişemiyorum sürekli koşuyorum.
Yaklaşık bir hafta sonra 14 aylık olacağız. Bir yaş kontrolünde kızımın boyu 81 cm kilosu 10.650 idi.
Bir yaş göz kontrolüne goturdunuz mu bilmiyorum ama ben iki hafta once yaptırdım aslında bunun için yazmak istedim size. Bizim göz için yapılan ölçümlerde sol gözümüzde yakını görmek ile ilgili bir sorun cıktı ve gözlük kullanmaya başladık. Erken farkedilmesi büyük şansmış.
Eğer yaptirmadiysaniz ihmal etmeyin lütfen. Iyi geceler...

4 ayliktan beri odasinda yatiyor bebegim
Erkek miydi sizin bebeğinz? Bizmde kilosu 11.150 ama boy 75 cm. Kısa olavak diye korkuyorm 😔 kız benimki. Benm boym 175 babasının taraf hep kısa ama
Erkek canım benim.Ben 1.60ım babaya cekmiş uzun olacak sanirim.Olmaz kisaya daha uzarlar gelisirler.Sağlikli olsunlarda

Benim minnak kızım kasımı beklemeyip 20 ekimde 2400 gram ve 44 cm olarak minicik dünyaya gelmişti. Her konuda aceledeyiz şu anda 14. Ayını bitirdi 83 cm ve sanırım 10 kg civarı. Dişten dolayı biraz zayıfladı gibi geliyor.. şu an 12 tane dişimiz var. Köpek dişleri ve en arka azılar eksik. Şu anda da onları çıkarıyor sanırım çok huzursuz, aşırı salya akıyor ve uyku düzenimiz bozuldu.
Onun dışında çok hareketli ve kesinlikle oturmuyor. Oyuncaklara ilgisi yok, bizim kullandığımız eşyalara ilgi gösteriyor yalnızca. Dışa dönük bir çocuk, hemen herkesle iletişime geçiyor, yabancılama huyumuz hiç yok. Söylediğimiz şeylerin çoğunu anlıyor, 8-9 tane de kelimemiz var. Bu aralar taklit, yalandan gülme, istediği olmayınca yalancıktan ağlama ve kendini beğendirme çabası çok fazla. Yabancı birini görünce ya da güzel bir şey yapınca beni taktir edin benimle ilgilenin diye hepimize bakıyor. Bir yaş sendromu denen şeyi de yaşıyoruz sanırım, yemeği kendi yiyecek, sokakta elimizi tutmadan yürüyecek diye ağlayıp kendini yere attığı oluyor. Kedileri çok seviyor dışarı çıkmadığımız gün camdan bakıp pisi pisi diye sesleniyor. Bir de interaktif oyunlara daha fazla ilgi duyuyor bir haftadır, ayakta karşılıklı top oynama, sıra ile oynama gibi.. bugün de ilk kez fark ettiğim bir şey oldu. Kucağıma başka bir bebek alınca onu indirip kendisi geldi oturdu. Açıkça istemeğimi belli etti. İki ay önce bunu bilmiyordu.
Odası ayrı, 8. Aydan beri kendi beşiğinde yatıyor ama kesin bir ayrılma yapmadım, onu strese sokmadı bu durum. İstediği zaman bizimle yatıyor,ya da huzursuz olduğunu hissedersem ben alıyorum yanıma. Uykuya geçişte mutlaka yanında oluyorum, bunu kendim isteyerek yapıyorum bana da iyi geliyor. Ya sarılarak, ya Yanyana yatarak ya da ayakta sallayarak uyuyoruz, moduna göre… sonra da beşiğine koyuyorum. Uyumadan önce ballı süt içiyor, uyku rutini olarak benimsedi ve sakinleştiriyor. Aynı zamanda gece acıkıp uyanmasını engelliyor. Açık süt ya da günlük süt veriyorum, çok çok zorda kalırsam uht süt.
Beslenme konusunda diş haricinde iyiyiz çok şükür, sabah mutlaka bir yumurta peynir bal ve yeşil zeytin yiyor. İki üç aydır yumurta dışındakileri kendisi yiyor. Her gün mutlaka bir kase yoğurt, çorba , meyve ara öğünü ve akşam da bizimle yemek yiyor. Çorbayı hemen her gün tavuk ya da et suyu ile taze yapıyoruz. Tavuk ve et suyu buzluktan tabi. Gündüz ve akşam neredeyse hiç emmiyor, sadece sabah uyanınca ilk işi emmek oluyor zaten benim de sadece sabahları sütüm oluyor artık.. yumurtasını omlet olarak yaparsam ruşeym koyuyorum içine mutlaka, 6 aylıkken başlamıştım. Kara üzüm özü ve keçiboynuzu özünü iki-üç güne bir birer çay kaşığı Vermeye çalışıyorum. Propolisi 8 aylıkken bir ay kadar bir damla şeklinde kullandık, şu an sadece aklıma geldikçe hafta da bir ya da iki kez iki damla olarak veriyorum. Propolisin desteklediğini düşünüyorum çünkü çok şükür şimdiye kadar ciddi şekilde hasta olmadı. İki kez ateşlendi ve ilaçsız kendi kendine atlattı. Çok sakınmıyorum bebeğimi, sosyal gelişimi için çocukları olan arkadaşlarımızla sık görüşüyorum hatta kreşte çalışıyorum, buna rağmen maşallahımız var. Rabbim tüm minik kuzuları korusun, sağlık sıhhat versin inşallah..
Demir ölçümü ve göz muayenesine gideceğiz inşallah önümüzdeki ay, Demir’e bakılmalı çok oldu. Demir ilacı da kullanmıyoruz. D vitamini de iki aydır kullanmıyor ama alacağım pazartesi eczaneden.
kızımın günlüğüne yazmaya üşenirsen buraya bir çırpıda yazıverdim 😄🤷‍♀️
Aynı dönemdeki minnaklarımın annelerinin yazdıklarını okumak iyi oluyor benim için, değerlendirme imkanı sağlıyor. Bizde durumlar böyle teyzeleri..

Beslenme konusunda bir de, paketli ürün hiç tüketmedik şimdiye kadar. Bebe bisküvisi, meyveli yoğurt, meyve püresi vs dahil. Bağışıklığa bunun da çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Pirinç unu, tarhana, yulaf unu ve meyve özlerini ve özellikle yumurtayı organik tedarik etmeye çalışıyoruz.

Bebisler artık çocuk oldu, bazıları abi abla olacak ,zaman nasılda aktı gitti ,nasılsınız kankiletalar ,covidle influenza yla aranız nasıl. Mesaggatler arttı mı ??

Bebisler artık çocuk oldu, bazıları abi abla olacak ,zaman nasılda aktı gitti ,nasılsınız kankiletalar ,covidle influenza yla aranız nasıl. Mesaggatler arttı mı ??
Maşallah canım senin hamilelik 4 ayı geçmiş cinsiyetiniz neymiş
Önceden oğlun vardı değil mi bizle doğurduğun.

Aynen çocuk oluyorlar artık koşuyor oynuyor dans ediyor abileriyle ders yapıyor kalem tutuyor herşey e erken başladı bizimki playstation oynuyor abilerin ders arası saatlerinde playstation saatleri var süreli. Küçük hop diplerinde bitiyor kolları alıyor kendi oynamak istiyor. Yine atak dönemi gelmiş iştah azaldı biraz easy fish oil kullanıyoruz multivitaminli olan 14 ay olduk 80 cm 10.500 gr ortalama gidiyoruz bakalım.

Senin nasıl gidiyor hamilelik zor oluyor mu araları heralde 18 20 ay ancak olacak

Maşallah canım senin hamilelik 4 ayı geçmiş cinsiyetiniz neymiş
Önceden oğlun vardı değil mi bizle doğurduğun.

Aynen çocuk oluyorlar artık koşuyor oynuyor dans ediyor abileriyle ders yapıyor kalem tutuyor herşey e erken başladı bizimki playstation oynuyor abilerin ders arası saatlerinde playstation saatleri var süreli. Küçük hop diplerinde bitiyor kolları alıyor kendi oynamak istiyor. Yine atak dönemi gelmiş iştah azaldı biraz easy fish oil kullanıyoruz multivitaminli olan 14 ay olduk 80 cm 10.500 gr ortalama gidiyoruz bakalım.

Senin nasıl gidiyor hamilelik zor oluyor mu araları heralde 18 20 ay ancak olacak
Hamilelik aklıma bile gelmiyor doğru düzgün ,günler çok yoğun geçiyor . Bir de kızımız olacak inşallah. 14 hazirani bekleyebilecegimizi sanmıyorum oğlumu da 5 hafta erken doğurmuştum zaten bakalım bu nasıl olacak. Sizin oğlan da maşallah abilerinin izinden gidiyor benimkinin de bakıcısının 2 çocuğu var biraz yırtık büyüdü o yüzden gören ilk ve tek çocuk gibi değil bu bildiğin 3. Çocuk diyor 🤣 yaramazlık hat safhada o yüzden çokça düşüyor ve yaralanıyor ,gözümüzü ayiramiyoruz üstünden.

X