- 18 Nisan 2012
- 8.331
- 18.323
Çok saol canım iyi oldu bunu yapayım benCanim içim in süzme peynirini al ..içeriği en doğal.. katkisizmis
Ay valla özel olunca her ay gitmesem ne olur diye düşünüyorum ben alıştım da evde olmaya dışarı çıkmak zul geliyor artıkSağlık ocağına rutinlerine bakıyorlar zaten başka bir şikayetin yoksa atlayabilirsin ben gitmedim önümüzdeki ay aşı ve sağlık ocağı muayenesi yok o zaman gideceğim bende
Çok disiplinlisiniz valla hayran kaldım benim kız 4 yaşında çok yemek seçiyor bende oğlanda Buda böyle olacak diye korkuyorum bi üşengeçlik var ek gıda konusunda10 nisanda basladim tadimlara hergun 1 fincan yoğurt (Dr başlatti) 6 gün sadece yogurt verdim.7,8,9.gun yogurt +balkabagi(1 çay kasigi) 10,11,12 gün yogurt+patates 13,14,15 havuç yogurt 16,17 muz yogurt , 18 ,19,20 brokoli ayran /// 21 *22*23 sebze çorbası/ 24 *25 kabak //// 26*27*28 ayran kabak/havuç püresi /// 29 *30 yogurtlu sebze çorbası (havuç kabak patates brokoli minik minik doğradım 1 çay bardağı su ile pisirdim çatalla ezdim yoğurtla karıştırdım.1 minik kase yedi.avokado yedircem 3 gün de sırada o var,fikir olur diye paylaştım size yogurt ilk yedirdigimde 1 çay kaşığı zor yedi..su anda çıldırıyor yemek içinbugun 1 elma vereceğim her şeyi not aldım..
Hametan iyi geliyor açılıyor gibi olmuşsa dr a göstersen iyi olur trsvazol felan veriyorKızlar oğlumun boğum yerleri pişik olmuş Hametan ve sudocrem i dönüşümlü kullanıyordum ne tavsiye edersiniz pişik kremi için
Bana dr kendi gelme dedi saglik ocağına git sadece dedi 6 qy kontrolü icinKızlar sizce 6. Ay kontrolü önemli mi gidip gitmemek arasında kararsız kaldım
Onun da tarifini göndereyim.Çok saol canım iyi oldu bunu yapayım ben
Bebek biskuvisi yaptin mi biseyler kemirmek istiyor oğlum arasira eline vermek için yapsammi yoksa hipp in tam organik bebek biskuvisi var ondan mi alsam şekeri de çok az diyor anneler
Tesekkur ederim normalde planliyim kendimi bildim bileli ondan sanırım.haftalik ne yapacağımı planlarım. Yemek temizlik öyle....Çok disiplinlisiniz valla hayran kaldım benim kız 4 yaşında çok yemek seçiyor bende oğlanda Buda böyle olacak diye korkuyorum bi üşengeçlik var ek gıda konusunda
Tesekür ederimBebeğini yan yatırdıktan sonra arkasına yastık koy ki dönmesin. Sadece kafası değil omzuyla birlikte yan yatırman gerekiyor merak etme bu şekilde 2-3ayda toparlıyor. 13. Aya kadar kafası şekillenebiliyor.
İshali toparlamak icinde bol yogurt yersinya.patates muz yogurt bir sure kabizken vermeyin diyorlar.kabizmi onuda bilmiyorumya bizimkide 2 gunde bir yapiyor ama yumruk gibi cok kati oluyor kakası.gerci ıkınmıyor ama kakasinin cok kati olmasi beni huzursuz ediyor.birde nekadar su ocmesi gerekiyor acaba.su icince midesi şişecek emmicekmiş gibi geliyor.az iciriyorum daha cok mu icirsem acaba.2 gundur verdiklerimi yemek istemiyor agzini acmiyor onceden yiyordu ama sadece sevdigi seylere aciyor yogurt armut gibi.cok zorlaniyorum artikYoğurt kabızlık yapıyor mu neden kaka yapamayınca vermiyorsun bizim kaka 2 günde 1 yapıyor sizin sıklığı nasıl
Aldim ben aslinda kullandik baya ama artik kucuk geliyor yan yatir dedi dr. Yana yatiriyorum dönüyor.karinustu yatiriyorum bazende öyle uyuyor.Bebeğimi her seferinde başka yönde yatırıyorum doğduğu günden beri gece emzirme sonrası bile şimdiye kadar hiç sırasını şaşırmadım bilinç altına yazılmış özellikle uğraşmıyorum otomatikmen ne taraftan almışsam obur tarafa yatırdım şimdiye kadar kusma ihtimaline karşıda korumuş oluyor gündüz de sırt üstü yatırıyorum kafası top gibi düzleşmesi olmadı böylelikle ama şimdi kendi cani istediği tarafa dönüyor sabit durmadığı için bundan sonrada düzleşme felan olmaz
Duzlesme olanlar için yastıklar var özel onlardan alabilirsin önemsiyorlar bunu çünkü doktorlar
Bende bu ay asm ye gittim asilarini orda yaptirdik 3 gun once.bugün biryeri ağrıyormuş gibi sızlar bir sekilde ağladı verdigim hicbirseyi yemedi acmadı ağzini biyeri ağriyor gibi.diş cikarirken boylemi oluyor diş olabilirmi dişte gorunmuyor amaSağlık ocağına rutinlerine bakıyorlar zaten başka bir şikayetin yoksa atlayabilirsin ben gitmedim önümüzdeki ay aşı ve sağlık ocağı muayenesi yok o zaman gideceğim bende
Biskuviyi bogazina kacirmazmi siz kac ayliksiniz elinde kemirebilirmiÇok saol canım iyi oldu bunu yapayım ben
Bebek biskuvisi yaptin mi biseyler kemirmek istiyor oğlum arasira eline vermek için yapsammi yoksa hipp in tam organik bebek biskuvisi var ondan mi alsam şekeri de çok az diyor anneler
Yogurtla karistiripmi veriyorsunuz yogurdu ayri patatesi ayrimi veriyorsunuz mesela10 nisanda basladim tadimlara hergun 1 fincan yoğurt (Dr başlatti) 6 gün sadece yogurt verdim.7,8,9.gun yogurt +balkabagi(1 çay kasigi) 10,11,12 gün yogurt+patates 13,14,15 havuç yogurt 16,17 muz yogurt , 18 ,19,20 brokoli ayran /// 21 *22*23 sebze çorbası/ 24 *25 kabak //// 26*27*28 ayran kabak/havuç püresi /// 29 *30 yogurtlu sebze çorbası (havuç kabak patates brokoli minik minik doğradım 1 çay bardağı su ile pisirdim çatalla ezdim yoğurtla karıştırdım.1 minik kase yedi.avokado yedircem 3 gün de sırada o var,fikir olur diye paylaştım size yogurt ilk yedirdigimde 1 çay kaşığı zor yedi..su anda çıldırıyor yemek içinbugun 1 elma vereceğim her şeyi not aldım..
Darısida bize olsun insallah yaa..bizde yarin baslicaz ek gıdaya kabakla☺ canım sen 3 gün kuralını uyguladın miCanım soğanı çok yakmadan zeytinyağında şöyle bir sotele üstüne domates ekle biraz daha çevir kısa süre 20 30 saniye üstüne de kabak patates koy doğranmış sonra suyunu koy bir tutam pirinç at kapağını kapat küçük bebek tenceresinde pişir arada hafif karıştır suyu azalırsa su ekle bir fiske tuz at atmayin deniliyor ama çok çok az istersen eğer benim oğlum verdiğim şeyi kendi çiğneyip yutuyor bence püre yapma
Ben dün de bir tatlı kaşığı yoğurt verdim çok şükür bin şükür bir sıkıntı yaşamadık bugün de 2 3 tatlı kaşığı kadar az az vererek yedirdim çok şükür iyiyiz yoğurdu da geçtiğimizi düşünüyorum alerjik anlamda 4. Gün oldu arttırarak verdiğim cilt ve bağırsak tepkisi almadım akşam da 1 tane sarma yedirdim zeytinyağlı ici sade pirinç soğan ve zeytinyağıyla yapılmış çoğunu yedi şimdi epey konsantre oldum mutluluğum tarifsiz
Mesela sarmayı ben ağzına uzatıyorum o ısırıp koparıyor kendi ağzında ezip yiyor eğer püre yaparsan bu iş çok uzayabilir yorulursun
Ilk hepsini tek verdim tadını alsın diye.simdi karıştırıyorum.Yogurtla karistiripmi veriyorsunuz yogurdu ayri patatesi ayrimi veriyorsunuz mesela
Tesekkur ederim canım deneyeceğim ben de.. pirinci yutmadı bugun pişirdim. Patatesle ezdim guya yiyor sandim bi baktım pirinçler ağzının kenarından cikiyor 3 er 5 erDomates denemedim henüz. 1 Ay oldu başlayalı biz. Soğanı da 1 haftadır çorbalarına yarim arpacık kadar direkt katıyorum. Pirinci de aynen direkt katıyorum. Pişince sebzeleri pirinci ne varsa direkt çatalla ezip veriyorum..
Yaa canım cook sevindim inanki kendime olmus gibi.. hep aynı yollardan geçtiğimiz için.. kuzu yoğurt yiyor artık demek maasallah subhanallah..Canım soğanı çok yakmadan zeytinyağında şöyle bir sotele üstüne domates ekle biraz daha çevir kısa süre 20 30 saniye üstüne de kabak patates koy doğranmış sonra suyunu koy bir tutam pirinç at kapağını kapat küçük bebek tenceresinde pişir arada hafif karıştır suyu azalırsa su ekle bir fiske tuz at atmayin deniliyor ama çok çok az istersen eğer benim oğlum verdiğim şeyi kendi çiğneyip yutuyor bence püre yapma
Ben dün de bir tatlı kaşığı yoğurt verdim çok şükür bin şükür bir sıkıntı yaşamadık bugün de 2 3 tatlı kaşığı kadar az az vererek yedirdim çok şükür iyiyiz yoğurdu da geçtiğimizi düşünüyorum alerjik anlamda 4. Gün oldu arttırarak verdiğim cilt ve bağırsak tepkisi almadım akşam da 1 tane sarma yedirdim zeytinyağlı ici sade pirinç soğan ve zeytinyağıyla yapılmış çoğunu yedi şimdi epey konsantre oldum mutluluğum tarifsiz
Mesela sarmayı ben ağzına uzatıyorum o ısırıp koparıyor kendi ağzında ezip yiyor eğer püre yaparsan bu iş çok uzayabilir yorulursun
Cok sağol canim senin gönderdiğin bulent beyin listeleri 3 haftalik var bende. Ben biraz yavaş gidiyorum bir hafta bitti tatlı patatesi pirinci yeni deniyorum .. insaallah çatalla ezmeyi de kabul eder.. brokolili sevdi mi onu da çökerek ediyorum cocuklar sevmiyor ya genelde.. kuzu eti kiyma da girince artık çok güzel tarifler uretebilirsin.Soğanıda domateside haşlıyorum ben buharda veya tencerede yemeğin içinde henüz kavurarak yemek yapmadım
Çatalla ez braz suyuyla aç ama gene çatalla ezilmiş olsun suyunu snra azaltırsın pürüssüz püre verme
Pirinç ekleyincede gene çatalla ez iyice
Ben brokoliden snra
Kuzu etine geçiyorum
Bunlari kullan canım insaallah gecer .. geçmezse kortizon krem veriyorlar bir iki.suruste geciyor.. benim bebegimin de boynu iki kere cok fazla pisti gibi oldu.. alerjiden de oluyordu galiba maalesef geçmedi. Ben coresatin ve bepantol sensiderm kullanmıştım.. en sonunda kortizonlu kremi kullanmak zorunda kaldım..Kızlar oğlumun boğum yerleri pişik olmuş Hametan ve sudocrem i dönüşümlü kullanıyordum ne tavsiye edersiniz pişik kremi için