Ben de tek tek yaptim patates tek haşlayıp vermedim daha onuda yiyebilir demiBence senin oğlan yaramaz yani besinlerden değil de kişisel yaramazligi o onun bence annesi ben havuç u önce koymuştum buhara 5 6 dakika o pişince patates ve balkabağını koymuştum patates ve balkabağı çok kolay pişiyor sonra bu üçüne zeytinyağı eklemiştim tabi önce tek tek verdim sonra üçünden sebze yemeği gibi iri iri çatalla dağıtıp karıştırıp verdim
Ben hergun az az veriyorum ama kaka yapamayinca vermiyorumKızlar ek gıdada yoğurt verenler problem çıkmayınca yoğurdu hergün mü vermeye devam ettiniz
Yer yer çok verme ama hatta sen ilk başlar patatesi atlayabilirsin unuttum kabızlık var sizin yada az ver zeytinyağı da katBen de tek tek yaptim patates tek haşlayıp vermedim daha onuda yiyebilir demi
Balkabagini çok sevdi yumusacik yaa tadı hoş geldi
Anladım olabilir öyle deneyeyimYer yer çok verme ama hatta sen ilk başlar patatesi atlayabilirsin unuttum kabızlık var sizin yada az ver zeytinyağı da kat
Kafa düzlesmemesi için bebeği sırt üstü yatırıp gün içinde karın üstü zaman gecirtmek en iyi çözümmüşBebeklerinizi nasil yatiriyorsunuz kafa düzlesmesi var.yan koyuyorum ama hemen sirtustune donuyor.kafa duzlesmemesi icin bebegimi nasil yatirmaliyim.
Süt grubunu biraz daha ertele elma armut rendesi sebze ver 6 ay bitince yoğurt dene böylelikle bağırsaklarda biraz alışır farklı katı gıdalaraAnladım olabilir öyle deneyeyim
Mayısın 19 u 6 aylık olacak
Hafiften başlayayım dedim
Peynir az verdim o gün çok kudurdu.
Sağlık ocağına rutinlerine bakıyorlar zaten başka bir şikayetin yoksa atlayabilirsin ben gitmedim önümüzdeki ay aşı ve sağlık ocağı muayenesi yok o zaman gideceğim bendeKızlar sizce 6. Ay kontrolü önemli mi gidip gitmemek arasında kararsız kaldım
Bebeğimi her seferinde başka yönde yatırıyorum doğduğu günden beri gece emzirme sonrası bile şimdiye kadar hiç sırasını şaşırmadım bilinç altına yazılmış özellikle uğraşmıyorum otomatikmen ne taraftan almışsam obur tarafa yatırdım şimdiye kadar kusma ihtimaline karşıda korumuş oluyor gündüz de sırt üstü yatırıyorum kafası top gibi düzleşmesi olmadı böylelikle ama şimdi kendi cani istediği tarafa dönüyor sabit durmadığı için bundan sonrada düzleşme felan olmazBebeklerinizi nasil yatiriyorsunuz kafa düzlesmesi var.yan koyuyorum ama hemen sirtustune donuyor.kafa duzlesmemesi icin bebegimi nasil yatirmaliyim.
Maşallah harika çok güzel gitmişsiniz güvenli besinlerle çok güzel çeşitler oluşturmuşsun canim bizim de 4. Gün yoğurt verdim pek güzel yiyor çay kaşığı ile başladım bugün 2 3 tatlı kaşığı oldu çok şükür 9 10 aylarda anca geçeriz sanıyordum yoğurda inşallah tepki vermezde bizde ekleyip gideriz ev yapımı labneden bahsediyordu anneler sen biliyor musun nasıl yapılıyor10 nisanda basladim tadimlara hergun 1 fincan yoğurt (Dr başlatti) 6 gün sadece yogurt verdim.7,8,9.gun yogurt +balkabagi(1 çay kasigi) 10,11,12 gün yogurt+patates 13,14,15 havuç yogurt 16,17 muz yogurt , 18 ,19,20 brokoli ayran /// 21 *22*23 sebze çorbası/ 24 *25 kabak //// 26*27*28 ayran kabak/havuç püresi /// 29 *30 yogurtlu sebze çorbası (havuç kabak patates brokoli minik minik doğradım 1 çay bardağı su ile pisirdim çatalla ezdim yoğurtla karıştırdım.1 minik kase yedi.avokado yedircem 3 gün de sırada o var,fikir olur diye paylaştım size yogurt ilk yedirdigimde 1 çay kaşığı zor yedi..su anda çıldırıyor yemek içinbugun 1 elma vereceğim her şeyi not aldım..
Yoğurt kabızlık yapıyor mu neden kaka yapamayınca vermiyorsun bizim kaka 2 günde 1 yapıyor sizin sıklığı nasılBen hergun az az veriyorum ama kaka yapamayinca vermiyorum
Bebeğini yan yatırdıktan sonra arkasına yastık koy ki dönmesin. Sadece kafası değil omzuyla birlikte yan yatırman gerekiyor merak etme bu şekilde 2-3ayda toparlıyor. 13. Aya kadar kafası şekillenebiliyor.Bebeklerinizi nasil yatiriyorsunuz kafa düzlesmesi var.yan koyuyorum ama hemen sirtustune donuyor.kafa duzlesmemesi icin bebegimi nasil yatirmaliyim.
Okunuyor mu bilmiyorum..kitap hediye geldi bana tam labne tarifini okuyordum...avokado aldim ben de elmanın içine koydum yumuşasin diye...a101 de 6 TL di ,Maşallah harika çok güzel gitmişsiniz güvenli besinlerle çok güzel çeşitler oluşturmuşsun canim bizim de 4. Gün yoğurt verdim pek güzel yiyor çay kaşığı ile başladım bugün 2 3 tatlı kaşığı oldu çok şükür 9 10 aylarda anca geçeriz sanıyordum yoğurda inşallah tepki vermezde bizde ekleyip gideriz ev yapımı labneden bahsediyordu anneler sen biliyor musun nasıl yapılıyor
Avakado bende baktim yakın marketlere gelecek dediler mevsimi de geldi inşallah bende yedirecegim
Canim içim in süzme peynirini al ..içeriği en doğal.. katkisizmisMaşallah harika çok güzel gitmişsiniz güvenli besinlerle çok güzel çeşitler oluşturmuşsun canim bizim de 4. Gün yoğurt verdim pek güzel yiyor çay kaşığı ile başladım bugün 2 3 tatlı kaşığı oldu çok şükür 9 10 aylarda anca geçeriz sanıyordum yoğurda inşallah tepki vermezde bizde ekleyip gideriz ev yapımı labneden bahsediyordu anneler sen biliyor musun nasıl yapılıyor
Avakado bende baktim yakın marketlere gelecek dediler mevsimi de geldi inşallah bende yedirecegim
Canım şöyle ilerleyebilirsin bagırsakları alıştıra alıştıra
Kabak
Patates
Tatlı patates
Bal kabagı
Pırasa
Karnabahar
Elma
Armut
Muz
Bunlar yaklaşık 2-3 haftanı alır sonra
Yogurt 1 çay kasıgı
Snra az az arttırırsın
Avakado
Brokoli mercimek
Kuzu eti
benim alerji doktorumun listesine göre yazdm sanada ben suan yogurttayım gayet iyi gidiyor alışıyor
Soğanıda domateside haşlıyorum ben buharda veya tencerede yemeğin içinde henüz kavurarak yemek yapmadımKizlar sogani domatesi nasil pisiriyorsunuz bebeklere deneyenlerugurbocuuu senin listede direkt yemek yapma örneği vermiş sen öyle denedin mi sogani kavurup.. kittenlyy ben de bu hafta ikinci haftaya geçiyorum kabak patates havuç zeytinyağı güvenli bence.. ama sogan domates buharda mi pişecek yine, yoksa kavuracak miyiz.. bir de benim ki maalesef çok denememe rağmen çatalla ezilmiş puturlu yemedi.. pure yaptım.. son gün çatalla ezdim bir kere yedi simdi yine yemiyor.. pirinç deneyeceğim yarın bazı bebekler direkt yiyor ama sanırım yiyemez.. pirinci pure yapan oldu mu
Canım bülent sekerel in alerjik bebek listesinde soğan ve domatesi sotele kabak ve patates yemeği yaparak ver yazıyor 2. Haftada ben daha vermedim de orda yazıyor olunca önermiştimSoğanıda domateside haşlıyorum ben buharda veya tencerede yemeğin içinde henüz kavurarak yemek yapmadım
Çatalla ez braz suyuyla aç ama gene çatalla ezilmiş olsun suyunu snra azaltırsın pürüssüz püre verme
Pirinç ekleyincede gene çatalla ez iyice
Ben brokoliden snra
Kuzu etine geçiyorum