Bende sadece balkabağı denedim yumuşak ya beğendi sevdi ama ikigundur çok ağlıyor acaba dokundu muCnm ben 6 aylik olana kadar vermedim kontrol sonrasi basladim ek gidaya
Canim ben bedensel ve zihinsel engelliler öğretmeniyim, biraz hassasım.o yüzden her türlü şeyi araştırma ve öğrendiğim bilgiyi söyleme ihtiyacı hissediyorum.size kalmış ben bana hediye alınan şeyi iade ettim bilmenizi isterimOkadar kullanan da var benim bir arkadaşım herşeyi erkenden yaptı çocuk on aylık yürüyor çok da güçlü çocuk
Biz 6ayi bekliyoz mesela o 3 aylıkken başladı ekgidaya bile
Anladım cnm iyi yapmışsın bende tecrübesizim burdan öğreniyorum.Canim ben bedensel ve zihinsel engelliler öğretmeniyim, biraz hassasım.o yüzden her türlü şeyi araştırma ve öğrendiğim bilgiyi söyleme ihtiyacı hissediyorum.size kalmış ben bana hediye alınan şeyi iade ettim bilmenizi isterim
Aynen ben her gün veriyorum canim, bazen öğleden sonra bazen de akşam yatmadanKızlar ek gıdada yoğurt verenler problem çıkmayınca yoğurdu hergün mü vermeye devam ettiniz
Domates denemedim henüz. 1 Ay oldu başlayalı biz. Soğanı da 1 haftadır çorbalarına yarim arpacık kadar direkt katıyorum. Pirinci de aynen direkt katıyorum. Pişince sebzeleri pirinci ne varsa direkt çatalla ezip veriyorum..Kizlar sogani domatesi nasil pisiriyorsunuz bebeklere deneyenlerugurbocuuu senin listede direkt yemek yapma örneği vermiş sen öyle denedin mi sogani kavurup.. kittenlyy ben de bu hafta ikinci haftaya geçiyorum kabak patates havuç zeytinyağı güvenli bence.. ama sogan domates buharda mi pişecek yine, yoksa kavuracak miyiz.. bir de benim ki maalesef çok denememe rağmen çatalla ezilmiş puturlu yemedi.. pure yaptım.. son gün çatalla ezdim bir kere yedi simdi yine yemiyor.. pirinç deneyeceğim yarın bazı bebekler direkt yiyor ama sanırım yiyemez.. pirinci pure yapan oldu mu
Cnm süre koy tüm gün üzerinde olmasın derim için rahat etmeyecekseAnladım cnm iyi yapmışsın bende tecrübesizim burdan öğreniyorum.
Bende aldım biraz kullandım kararsız kaldim
Aksine de bebeğim çok sevdi
Yaa geçmis olsun kuzuya idrar yolu tahliloni sen mi istedin dr mu baktı canımCnm valla tarti dogru tartmis 200-300gr kilo vermis bebegim cok kilo aliyo diye az besledim sanirim ama idrar yolu eng cikti birde ilac baslandi o da engelmis kilo almaya
Var biz ama astigmat değil miyop 1.28 çıktı çok şaşırdık 1 yaşta tekrar komtrolü varMerhaba Kasım anneleri nasılsınız
Aranızda göz muayenesine götürüpte minnoşların gözü astigmat çıkan var mı biz 5 aylıkken gittik 2.5 astigmat çıktı. Biraz üzüldüm. Bizim gibi olanlar var mı
Aynen öyle yapicam çok bekletiyorum zaten.Cnm süre koy tüm gün üzerinde olmasın derim için rahat etmeyecekse
Durma sende yap o zaman .. yahu arkadasım hem soruyorsun. Arkadas ne güzel yazmış sakıncalarını. Hem de diyorsun ki arkadaşım koydu birsey olmadı. Her bebekte aynı şey olmaz tabi . Sen riski göze alıyor musun? Skolyoz, yürüme bozuklu , denge bozuklugu ne kadar ciddi farkındasın değil mi? Doktorlar bu işin uzmanı ve önermiyor, biz kimiz ki bizden fikir alıyorsun? Erkenden yürüyünce ne olacak? Zaman ver arkadasım bebeğin kendi hızında kendi kendine yapsın.Okadar kullanan da var benim bir arkadaşım herşeyi erkenden yaptı çocuk on aylık yürüyor çok da güçlü çocuk
Biz 6ayi bekliyoz mesela o 3 aylıkken başladı ekgidaya bile
Çok bekletmiyorum yazacaktimAynen öyle yapicam çok bekletiyorum zaten.
Cnm 1 yaşından önce verilmiyor doğru zaten zamani değil. Zehir yedirmekten farkı yok çok tarım ilacı koyuyorlarmis..ağır metal de barındırıyor.Kızlar ben domatesi alerjik ve 9 aydan önce verilmemesi gerek diye biliyordum yanlış mı biliyormuşum
Bunlara çok iyi diyorlarbunu kullandık kızımda. şu an stokları varmı bilmiyorum ama @aria09
Canım soğanı çok yakmadan zeytinyağında şöyle bir sotele üstüne domates ekle biraz daha çevir kısa süre 20 30 saniye üstüne de kabak patates koy doğranmış sonra suyunu koy bir tutam pirinç at kapağını kapat küçük bebek tenceresinde pişir arada hafif karıştır suyu azalırsa su ekle bir fiske tuz at atmayin deniliyor ama çok çok az istersen eğer benim oğlum verdiğim şeyi kendi çiğneyip yutuyor bence püre yapmaKizlar sogani domatesi nasil pisiriyorsunuz bebeklere deneyenlerugurbocuuu senin listede direkt yemek yapma örneği vermiş sen öyle denedin mi sogani kavurup.. kittenlyy ben de bu hafta ikinci haftaya geçiyorum kabak patates havuç zeytinyağı güvenli bence.. ama sogan domates buharda mi pişecek yine, yoksa kavuracak miyiz.. bir de benim ki maalesef çok denememe rağmen çatalla ezilmiş puturlu yemedi.. pure yaptım.. son gün çatalla ezdim bir kere yedi simdi yine yemiyor.. pirinç deneyeceğim yarın bazı bebekler direkt yiyor ama sanırım yiyemez.. pirinci pure yapan oldu mu
Bence senin oğlan yaramaz yani besinlerden değil de kişisel yaramazligi o onun bence annesi ben havuç u önce koymuştum buhara 5 6 dakika o pişince patates ve balkabağını koymuştum patates ve balkabağı çok kolay pişiyor sonra bu üçüne zeytinyağı eklemiştim tabi önce tek tek verdim sonra üçünden sebze yemeği gibi iri iri çatalla dağıtıp karıştırıp verdimHavuç haşlayıp verdiniz mi
Ben bir denedim dün ama sevmedi hic
Birde çok yumusamadi
En güzel balkabağı oldu yumusacik
Ama huysuzlandi o gün.
Bu sebzeler de alerji yapar mı ki
Yok yok Allah korusun içine kaygı düşürme kendin diyorsun çok kilo alıyor diye azalmıştım beslenmesini diye bundan sonra beslenmesini artırırsın ilaçla da enfeksiyonu geçer zaten tombik bir bebek diye hatırlıyorum değil mi bazı aylar kilo almayabilir bundan sonra 200 300 gr alabilir bir de kıyafetle tartıyorsanız ondan bile biraz farketmiş olabilir kilo vermemiştir de almamıştır beziyle tartıyorsanız inan bezinin ağırlığı bile fark ettiriyor 100 gr en az bez boşsa dolduysa hep kiloya yansıyorGittik cnm 200 gr civari kilo kaybi var idrar bakildi enf cikti ilac basladik yediklerini de arttirip ilac kullanip 10gun sonra kontrol colyak faln olmasin kontrol edelim bi dedi dr menenjit asisini olduk geldik cnm