Canim hazırları kullanmadım hic. Büyük kızımda dışarda ve yanımda bisi olmadığı durumlarda kullanmıştım. Evde yapmak zor gibi görünse de çok zor değil canim. Yaparsın emin ol.Kızlar ben daha ek gıdaya geçmedim ama geçenler siz hazır kaşık mama yada meyve sebze pureleri organik diye satılan ürünlerden kullaniyor musunuz
Yoksa hepsini kendiniz mi yapiyorsunuz
Organik diye satılanlar doğru mu
Bilgisi olan var mı
Hmm ya becerebilir miyim bilemedimCanim hazırları kullanmadım hic. Büyük kızımda dışarda ve yanımda bisi olmadığı durumlarda kullanmıştım. Evde yapmak zor gibi görünse de çok zor değil canim. Yaparsın emin ol.
Canim gece zaten ek gıda vermiyoruz. Biz bastan beri mama destekli gidiyoruz. Ben yatmadan mama veriyorum. Gece de her uyandığında meme emiyor. 2 3 seferdir gece yatmadan mama yerine muhallebi hazırladım. Onu da sevdi. Arada onu da eklerim.artik.Hmm ya becerebilir miyim bilemedim
Benim ablam çok kullanmsiti zamaninda
Ama şimdi pek kullanan duymadım
Hani iyide pratik geldi bana da.
Kacgun kullanacağız gece napacagiz
Doktoruma gitmeidm daha
Adam da biraz değişik anlatimi var
Beklemedeyim 6 ay olsun diye
Pirinci unu ile mi yaptinCanim gece zaten ek gıda vermiyoruz. Biz bastan beri mama destekli gidiyoruz. Ben yatmadan mama veriyorum. Gece de her uyandığında meme emiyor. 2 3 seferdir gece yatmadan mama yerine muhallebi hazırladım. Onu da sevdi. Arada onu da eklerim.artik.
ben veriyorum. mesela bu sabah kendi yaptığım labneye minik ekmekleri batırıp batırıp verdim ağzına yedi bir güzel.yumurtayı parça parça koyuyorum ağzına. bir kere bebe büsküvisinin girdiği bir bulamaçta şekerden başka bir tat almayacaktır.Kızlar bizim doktorumuz tadımlar bitirdikten sonra kahvaltısında yumurta sarısı labne bebe bisküvisini karşıtırıp bulamaç yapmak yerine ayrı ayrı vermemizi söyledi
Tariflere baktığımda hepsinde de tüm malzemeler karıştırılmış ayrı ayrı vermek ilk başta zorlayıcı olmaz mı
BizBizim de tadıma başlayalı 3 haftayı geçti. Sabah uyandıktan sonra emiyor. 1 saat sonra falan kendi yaptığım 2 bebek biskuvisi+3 4 tatlı k. Yogurt+ 1 çay kaşığı hurma özünü karıştırıp veriyorum. Sonra aralarda emiyor. Öğleden sonra sebze püresi. Ikindiye doğru mama içiyor. Akşam da ya yoğurt ya da bebek irmigiyle yapılan muhallebi tarzı şeylerden veriyorum. 2 3 gündür yumurta sarısı da vermeye başladım. Onu karisima katmadım. Çeyrek sarıyı parmaklarımın arasına minik minik alıp ağzına koyuyorum. Öyle yiyor.
Bugüne kadar yoğurt, patates, havuç,kabak, yumurta sarısı, peynir, elma, armut, muz tattı. Yavaş yavaş gidiyoruz bakalim.
Bu ay dr a gidemeyeceğiz. Ama aranızda en minik benim kızımdır herhalde. 6500 gr civarı hâlâ2390 gr doğmuştu. Var mı kilosu bize yakın olan arkadaş
Hepsini karıştırınca hoş bir görüntü olmuyor aslında ama beni zorlayan aslında boğazında kalır yutamaz mı acaba düşüncesiben veriyorum. mesela bu sabah kendi yaptığım labneye minik ekmekleri batırıp batırıp verdim ağzına yedi bir güzel.yumurtayı parça parça koyuyorum ağzına. bir kere bebe büsküvisinin girdiği bir bulamaçta şekerden başka bir tat almayacaktır.
ilk başlarda öğürme refleksi çok olur. zamanla alışacak.Hepsini karıştırınca hoş bir görüntü olmuyor aslında ama beni zorlayan aslında boğazında kalır yutamaz mı acaba düşüncesi
Parmak gıdaya falan nasıl geçeceğim bilmiyorum
Maşallah canim evet 1.5 kg eksik olmuş oluyor doğum kilosu buna göre kilo alımı güzel bnm oğlumda sizden az büyük 2.800 gr doğdu canım şimdi 8.000 gr 70 cm civarında pazartesi 6 aylık olacak tam tartımız o zaman belli olur gerçekten bugunumuze çok şükür nasıl bir 6 ay geçirdikBizbenim kızım da küçük doğdu, 2.165 di doğduğunda kilosu, en son 5 ay 20 günlükken gittik doktora 6.600 çıktı, kilo alımı normal aslında ama düşük kilolu doğdukları için diğer bebeklerin kilosuna yetişemiyolar, buna şükür doğduğunda küçücük bişeydi yavrum
BiiiiizzBizim de tadıma başlayalı 3 haftayı geçti. Sabah uyandıktan sonra emiyor. 1 saat sonra falan kendi yaptığım 2 bebek biskuvisi+3 4 tatlı k. Yogurt+ 1 çay kaşığı hurma özünü karıştırıp veriyorum. Sonra aralarda emiyor. Öğleden sonra sebze püresi. Ikindiye doğru mama içiyor. Akşam da ya yoğurt ya da bebek irmigiyle yapılan muhallebi tarzı şeylerden veriyorum. 2 3 gündür yumurta sarısı da vermeye başladım. Onu karisima katmadım. Çeyrek sarıyı parmaklarımın arasına minik minik alıp ağzına koyuyorum. Öyle yiyor.
Bugüne kadar yoğurt, patates, havuç,kabak, yumurta sarısı, peynir, elma, armut, muz tattı. Yavaş yavaş gidiyoruz bakalim.
Bu ay dr a gidemeyeceğiz. Ama aranızda en minik benim kızımdır herhalde. 6500 gr civarı hâlâ2390 gr doğmuştu. Var mı kilosu bize yakın olan arkadaş
Sagolsunlar hemen özür dilediler.ben Dr dediğini ilettim.ve hoppala aldılar Dr önerdi tüm gün oturtmamak koşulu ileKarşıdaki kibarca anladimi acaba böyle kararlı annelere çok saygı duyuyorum ya aman kırılmasın kimse modunda n çıkamadım ben daha
1 er yemek kaşığı irmik ve pirinç ununu 1 bardak suyla pisirdim. Soğuyunca içine çeyrek muz ezip koydum. Sevdi bayaPirinci unu ile mi yaptin
Maşallah canim , aynen düşük kilolu doğdukları icin öyleler. Şükür 3. Ayda doğum.kilosunu 2 ye katladılar.. sağlıkları yerin de olsun daBizbenim kızım da küçük doğdu, 2.165 di doğduğunda kilosu, en son 5 ay 20 günlükken gittik doktora 6.600 çıktı, kilo alımı normal aslında ama düşük kilolu doğdukları için diğer bebeklerin kilosuna yetişemiyolar, buna şükür doğduğunda küçücük bişeydi yavrum
Ek.gıdayageçtiniz mi.siz ? Bi de anne sütü mu aliyor ?Bizbenim kızım da küçük doğdu, 2.165 di doğduğunda kilosu, en son 5 ay 20 günlükken gittik doktora 6.600 çıktı, kilo alımı normal aslında ama düşük kilolu doğdukları için diğer bebeklerin kilosuna yetişemiyolar, buna şükür doğduğunda küçücük bişeydi yavrum
Maşallah canim senin oğlan güzel toparlamışMaşallah canim evet 1.5 kg eksik olmuş oluyor doğum kilosu buna göre kilo alımı güzel bnm oğlumda sizden az büyük 2.800 gr doğdu canım şimdi 8.000 gr 70 cm civarında pazartesi 6 aylık olacak tam tartımız o zaman belli olur gerçekten bugunumuze çok şükür nasıl bir 6 ay geçirdik
Maşallah canim hemen hemen aynılar bizimkilerBiiiiizzilk doğan biziz malum 790 gramdan şuan 60 cm 6 300 olduk şükür
Ay 5 aylık olduk bitirdik yazmışımKızlar bizde 5 ayı bitirdikben sofradayken ne yiyorsak tattırıyordum dünilk defa muz verdim bu meyve şeyine koyup bitince aranmaya başladı şişkom bide benim bebiş kusuyor doğduğundan beri varmı kusan bebe sonra ne zaman geçiyor