2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
6. Ay kontrolüne ve aşısına giden anneler
Boy kilo ölçümlerinizi ve 6. Ay aşısı tecrübelerinizi yazarmisiniz
Kilo 9.500 boy 72
2 bacaktan 1 de ağızdan aşı verildi.
Ek gıda konusunda bilgilendirme yapıldı.
Sebze yığurt meyve şwklinde ilerleyip ay ortasına doğru yumurta sarısı peynir kıymaya vb. geçişi önerdi.
Bir de her yemek yediğimizde bizimle masada olması gerekiyormuş ve yediklerimizden bir parça tattırmamızı önerdi.( tabiki yemek az salçalı ve az tuzlu olmak şartıyla)
Her fırsatta emekleme pozisyonuna getirmemizi söyledi.

Ben doktora gidemedim ve hala baslamadim alerji maması ve annesutu veriyorum sadece
6aysa düşünüyorum gecmi kalirim ki

Maşallah canim, şimdi bi günde ortalama neler veriyorsun? Bi de.miktarlari.ne yazar mısın?
Bugun sabah 10 gibi ,2 tatli kaşığı yoğurda 2 gunkurusu 1 hurma hasladim suyuyla koydum,2 bebe bisküvisi ,1 haşlanmış yumurta sarısı blender yaptim cok az bi miktarı kaldi. Aksam ustu 6 gibi bal kabağı havuç ve ırmigi suda hasladim 2 tatlı kaşığı kadar kaz suyu ( daha önce haslamistik suyunu dondurucuya atmistim) kattım. Bazen varsa peynir altı suyu koyuyorum bu çorbaya, yogun bi corba oluyo 6 yemek kaşığı koydum kaseye yine az bi miktar kaldi. Öğlen de meyve suzgecinde elma verdim dişlerini kasisin diye de salatalık verdim ama onu yemiyor tabiki.

Maşallah kızlar bebeklere bizimde pazartesi aşımız var tam kapanmada sıkıntı olmaz değil mi aşıya gitmek

Sünnet işini ne yaptınız musa bey hala tekden de mi acaba canım bizim hafif bi dil bağımızda var o da kesilecek vakit geldi 6 aya 5 gün var stres oluyorum
Sünnet 3 aylik olmaya az bi zaman kala yaptırmıştık Musa beye , tekdende değil onun yan tarafında iki iş merkezi var birinde ama adını unuttum merkezin, 600 e yaptirmistik yılbaşından sonra 700 demişlerdi.

çok mu karıştırmışsın gibi bana mi öyle geldi bebe biskuvisi dediğin cicibebe mi

Sünnet 3 aylik olmaya az bi zaman kala yaptırmıştık Musa beye , tekdende değil onun yan tarafında iki iş merkezi var birinde ama adını unuttum merkezin, 600 e yaptirmistik yılbaşından sonra 700 demişlerdi.
Artık farketmez ne yapalım 700 800 ne derlerse de ben baya stres oldum uzatmadan halletmek istiyorum

çok mu karıştırmışsın gibi bana mi öyle geldi bebe biskuvisi dediğin cicibebe mi
Evde yapacaktım aslinda onu makarnavitmada karışımlar var ancak esim dedi ki market bebe bisküvisi dolu oradakileri kim aliyo abartma al yedir dedi bende ona uydum aldim 1 paket :) evet canım karıştırıyorum çünkü yoğurdu ve yumurtayı tek yemiyor ama onları mutlaka yemesi gerekiyor bende böyle bi care buldum. İnan bebek beni yönlendiriyor yapmam dediğim ne varsa bir bir yapıyorum.

Maşallah canım bu kilo için doktor yada ebe ne diyor
Bende her yemek de masaya alıyorum sandalyesine oturtup yemiyor ama oturuyor ons göre olan birşey varsa minicik tadına bakıyor
Bende sana söyledikleri sırayla gidicem inşallah bizim doktor da bu sırayı önerdi

Tabi canım diğer çocuklara bende verirdim cicibebe şimdi kendime hayret ediyorum bebeğim alerjik olunca çok pinpirikliyim güzel bulmuşsun canım yolunu her bebek farklı ve kendi sürecini kendi yönetiyor gerçekten bende dün hipp 5 tahilli yi sıktığım elma suyuyla yaptım verdim güzel yedi hipp in organik bisküvileri var onları da deneyebilirsin

Canim ilk tadim çok normal, ben de çatalla ezdim hep ama havuç ta illa pütür kalıyor. 1 çay kaşığı ilk gün ideal zaten. Sıkıntı etme kendine.

Bizim de tadıma başlayalı 3 haftayı geçti. Sabah uyandıktan sonra emiyor. 1 saat sonra falan kendi yaptığım 2 bebek biskuvisi+3 4 tatlı k. Yogurt+ 1 çay kaşığı hurma özünü karıştırıp veriyorum. Sonra aralarda emiyor. Öğleden sonra sebze püresi. Ikindiye doğru mama içiyor. Akşam da ya yoğurt ya da bebek irmigiyle yapılan muhallebi tarzı şeylerden veriyorum. 2 3 gündür yumurta sarısı da vermeye başladım. Onu karisima katmadım. Çeyrek sarıyı parmaklarımın arasına minik minik alıp ağzına koyuyorum. Öyle yiyor.
Bugüne kadar yoğurt, patates, havuç,kabak, yumurta sarısı, peynir, elma, armut, muz tattı. Yavaş yavaş gidiyoruz bakalim.
Bu ay dr a gidemeyeceğiz. Ama aranızda en minik benim kızımdır herhalde. 6500 gr civarı hâlâ 2390 gr doğmuştu. Var mı kilosu bize yakın olan arkadaş

biz de henüz ek gıda düzeni yok. ne zaman ne olursa ufak veriyorum. ama yavaştan bir düzen kurmam lazım aktif emse de mide büyüyor. sadece süt doyurmaz. 6ayımızı geçtik biz.
ben özellikle sabahları karışım yapmak istemiyorum. herşeyi tek tatsın alışsın. bir de gerçekten itici oluyor karışım ya benim midem kalkıyoryumurtayı minik parçalar halinde veriyorum. labne veriyorum. ıhlamur içiyor.

Boy ve kilo üst sınırdaymış canım doktor boyu da uzun olduğu için kilo şuan için problem değil dedi
Yoğurt verdiğinde gaz problemi olabilir dedi canım eğer gaz çok olursa yavaş yavaş miktarını artırarak ver dedi

Kızlar bizim doktorumuz tadımlar bitirdikten sonra kahvaltısında yumurta sarısı labne bebe bisküvisini karşıtırıp bulamaç yapmak yerine ayrı ayrı vermemizi söyledi
Tariflere baktığımda hepsinde de tüm malzemeler karıştırılmış ayrı ayrı vermek ilk başta zorlayıcı olmaz mı

Bende karışım vermicrm yiyeceklerin tadını tek tek almalı kızımda dr şöyle demişti kendinin yiyemeyeceği birseyi bebeğe de verme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…