2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Ek.gıdayageçtiniz mi.siz ? Bi de anne sütü mu aliyor ?
Sadece anne sütü aldı, ek gıdaya düzenli bi şekilde geçmedik aslında, hergün bişey veriyorum muz elma patates havuç kabak yoğurt, ama 3 gün kuralını pek uygulayamadım, zaten alerjik bi bebek de değil, hem ondan hemde zor geldi 3 gün kuralı, çok şükür dokunan bi yiyecek de olmadı

Maşallah canim evet 1.5 kg eksik olmuş oluyor doğum kilosu buna göre kilo alımı güzel bnm oğlumda sizden az büyük 2.800 gr doğdu canım şimdi 8.000 gr 70 cm civarında pazartesi 6 aylık olacak tam tartımız o zaman belli olur gerçekten bugunumuze çok şükür nasıl bir 6 ay geçirdik
Maşallah iyi toparlamış sizinki 😊 bizde bugün 6 aylık olduk, benimki yine ataklarda 😊 gece uyku düzeni bozuldu iyice, düzeleceği günü iple çekiyorum

Kızlar benim oğlan gündüz hiç yatarak oynamak istemiyor sürekli oturmak ya da kucakta gezmek istiyor
Desteksiz oturamıyor bebeyatmaz aldık ama o da geniş oldu rahat edemedi önü çok düşük kalıyor
Siz nasıl yapıyorsunuz

Kızlar benim oğlan gündüz hiç yatarak oynamak istemiyor sürekli oturmak ya da kucakta gezmek istiyor
Desteksiz oturamıyor bebeyatmaz aldık ama o da geniş oldu rahat edemedi önü çok düşük kalıyor
Siz nasıl yapıyorsunuz
Ay benimki hep gezecek yada oyun oynucaz çok yoruldum oturmak istemiyor çocuk

Doğru yapıyorsun kabakla başlayabilirdin daha bi yumuşak ya benim oğlum pütürlü çok sevdi çok hoşuna gidiyor ağzında gevelemek bende çatalla ezip vermiştim güzel yedi
Az evvelde sade pilav vardı yemeğin yanında ondan verdim bi kaç kez yedi ama yazıları çoğu zaman tam sindirilmeden çıkıyor
Ne güzel sevmesi maşallah 🧿 pilavı hiç ezmeden öyle mi taneli mi verdin? Bende dün tekrar havuç verdim çok az yedi öğürdü ama kusmadı bugünde patates verdim patatesi daha iyi yedi
Doğru cnm 9 aya kadar öğütme normalmiş midesi alışacak.merak etme.ben 10 gün hergun 1 fincan yoğurt verdim .kabak havuç patates muz verdim 1 çay kaşığı anca yedi.sabredecegiz.bir de çok sevdiği kitabini oyuncağını eline veriyorum onunla oynarken gülerken veriyorum.ogururse daha az ver derim
Aynen inşallah zamanlar alışacak kuzular
Canim ilk tadim çok normal, ben de çatalla ezdim hep ama havuç ta illa pütür kalıyor. 1 çay kaşığı ilk gün ideal zaten. Sıkıntı etme kendine.
Evet canım patatesi daha iyi yedi gibi bugün patates denedim. Sonra kabak sonra yoğurt vermeyi düşünüyorum

Çok şükür toparladk canım

Zeytinyağı sür canm hemen iyileşiyor benmki öyle oldugu zamanlar

Kızlar benm bebegmde alerjik bülent enis şekerel doktorumuz türkiyedeki en iyi alerji doktorlarından ek gıdaya geçtik biz
Alerjik bebeklerde ek gıdaya erken başlatıyor kademeli olarak besinleri deniyoruz sebzelerden başlanıyor 3-4 hafta snra yogurt yumurta peynir ancak geliyor. Meyvelerde 2-3 hafta snra ilk sebze bizim sıralamamz şöyle bence herkes uygulayabilir. Ek gıdada 3 gün kuralı yok hergun aynı saatte vermeye özen göstererek günde 1 öğün ile baslatıyor snra 2 öğün. 2 ana 1 ara diye gidiyor.açılan her sebzeye diğerleri ekleneblr mesela kabak ilk gün snra havuç 3.gün kabak havuç karışık verilebilir.
1.hafta 1 öğün
kabak
Havuç
Bal kabag
Patates
Tatlı patates
Zeytinyağ
Pirinç
2.hafta mesela yeşil fasulye
Karnabahar
Pırasa
Vs bu şekilde bu listeye uyucam seninle diyen olursa özeldende yazablr ben anlatem
Canim merhaba . Öncelikle geçmiş olsun biz de bebegim iki aylıkken korona geçirdik siz de atlattiniz cok sukur galiba.. benim bebegim de sut alerjili.. bulent sekerele gittik biz de 4 aylıkken sonra bize eğitim verecekti ek gıda için ama şu an ankarada değiliz 6 aylık da olmak üzere bebegim. Acaba onun listesini benimle paylaşır mısın.. 6 aylıkken doktora goturemeyecegim . 6.5 aylıkken istanbulda kontrole gidecegiz. Bizim aşılar hep bucuklu aylarda oldu korona yuzunden

Aynı liste evet canım bu liste kakayı toparlamak için zaten proktokolit bebekler de bağırsaklar ek gıda ile toparlaniyor ben ek gıda bi kaç gün tadımlık deneme verdim ama devam etmedim 6. Ay aşısında bi tartılsın az az mi vereyim yoksa öğün şeklinde doyumluk mu vereyim karar vereceğim
Canim ya bizim alerji doktoru da beşinci ayda gel ek gıda başlayalım demisti . Biz de yola gidecektik uzun yol önce şehir değişikliği sonra bor hafta sonra başka bir yer kiyamadim cocuga .. dedim zaten alerjik neden simdi düzenini bozayım demek proktokolit bebeklerde ek gıdaya erken mi geciliyormus. Adama hiç güvenmedim bak görüyor musun 🥺 halbuki iyi bir doktor bulent sekerel baya ünlü..

Ne güzel sevmesi maşallah 🧿 pilavı hiç ezmeden öyle mi taneli mi verdin? Bende dün tekrar havuç verdim çok az yedi öğürdü ama kusmadı bugünde patates verdim patatesi daha iyi yedi

Evet canım patatesi daha iyi yedi gibi bugün patates denedim. Sonra kabak sonra yoğurt vermeyi düşünüyorum
Evet canım öylece veriyorum pilavı maşallah yiyor versem epey yiyecek ama ağırdan alıyorum

Siz nasıl yapıyorsunuz
ben bumboya koyuyorum onda ne ileri ne geri atabiliyor ama bizimkide hiç sevmiyor ne oturmayı ne yatmayı sürekli mızmız büyük oğlum okadar usluymuş ki bu oğlumu görünce anlıyorum

Canim ya bizim alerji doktoru da beşinci ayda gel ek gıda başlayalım demisti . Biz de yola gidecektik uzun yol önce şehir değişikliği sonra bor hafta sonra başka bir yer kiyamadim cocuga .. dedim zaten alerjik neden simdi düzenini bozayım demek proktokolit bebeklerde ek gıdaya erken mi geciliyormus. Adama hiç güvenmedim bak görüyor musun 🥺 halbuki iyi bir doktor bulent sekerel baya ünlü..
Bülent beye mi gittin

Patatesi havucu suda haşlayıp çatalla ezip mi verdin ?

Kızlar hamileyken kulladıgim magnezyumla calsiyum vardi onlari simdi kullansam zarırı olur mu bebege?

Günaydın.Benim oglumda yogurdu cok seviyor ama yogurt verdigimde cok fazla geğiriyor buyuk adam gibi😅Günde nekadar vermeliyim acaba yada vermemelimiyim.Cokda vermiyorum aslında 1 yemek kaş.max
6 aydan sonra 2 3 yemek kaşığı edecek o küçük kaselerle verebilirsin canım biz 7. Ay da doktora gideceğiz yoğurt denemesi o zamana inşallah
Bnm çocuklarım yoğurtla büyüdüler 1 yaşından sonra tencere tencere yoğurt yapardım kase kase yerlerdi çok severlerdi inşallah bu oğlum da alerjisi biter yer

Ay benimki hep gezecek yada oyun oynucaz çok yoruldum oturmak istemiyor çocuk
Bizimkinin kilosu da fazla bel fıtığı olacağım yakında

ben bumboya koyuyorum onda ne ileri ne geri atabiliyor ama bizimkide hiç sevmiyor ne oturmayı ne yatmayı sürekli mızmız büyük oğlum okadar usluymuş ki bu oğlumu görünce anlıyorum
Bumboyu beğenmiştim ben ama oturmaz sevmezse diye vazgeçmiştik bebeyatmaz yastığı da anneannesi getirmiş öylece denedik ama onda da çok rahat edemedi
Böyle olmaları ilerde yaramaz olacaklarını mı gösteriyor acaba 😁

Arkadaşlar şu meyve süzgecini nasıl kullanıyorsunuz🙄 Meyveyi püre yaparak mı içine koyacağız🙄 Bu ek gıda süreci beni çok gerdi ya yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum 😁
Meyvenin yumuşaklığına göre değişiyor canım mesela muz yumuşaksa onu direkt koyuyorum elmanın yumuşaklığına göre eğer yumuşaksa küçük küçük doğrayıp sertse rendeleyip koyuyorum

Bülent beye mi gittin
Evet bulent sekerele götürdüm 4.5 aylıkken test yapmadi bağırsak tepkili dedi. Bir ay diyet yaptirdi diyeti ac dedi acar açmaz yüzünde böyle kurdeşen dökmüş gibi kabarmalar oldu. Ben de hemen foto attım.. yazmis ki alerji dokuntusune benzemiyor tabii fotodan tam bilemem ama siz sut yoğurt yemeye devam edin ve ek gıda eğitimi verelim.. ben de korktum o hafta da yola gidecektik dedim biraz daha diyete devam edeyim. 6 aylık olsun ek gıdaya başlarım.. simdi de yurtdisindayiz. 6.5 aylıkken gelip aşılarını yaptiracagiz. Ama ankaraya gidemem sanırım istanbulda yapılır..

X