Elektrikli olanı koymadık o başka.Canım bizim kafa konaktan görünmüyordu banyodan 1saat önce zeytinyağ ve karbonat sürdüm banyoda hafifçe taradım
Maşallah.bizimki okadar zor ve az uyuyorki
Elektrikli ana kucagınıöı yatagın üstüne koydunuz fotoğraf atsana
Elektrikli olanı koymadık yatağın üzerine. Resmini ekliyorum. 2 tane var bizdeCanım bizim kafa konaktan görünmüyordu banyodan 1saat önce zeytinyağ ve karbonat sürdüm banyoda hafifçe taradım
Maşallah.bizimki okadar zor ve az uyuyorki
Elektrikli ana kucagınıöı yatagın üstüne koydunuz fotoğraf atsana
Dil bağı ne demekSagol canım3.290 dogdu ilk ay kilo aldı hem mama hem meme verdim sürekli de uyudu sarılıktan iki kilo alıverdi. Doktorumuz doyurmak cok zor demişti. Sarılık geçince uyanık olunca memeyi emmek zor geliyor bi de dil bagı var hiç severek emmiyor
Maşallah sizin ki de güzel kilo almış. İnşallah ek gıdaya geçinceye kadar düzenli kilo alırlarBenim 2950 dogdu işte odem attı falan 300 . Simdi en son 5300 dü
Senınkı erkekmıydı erkekler daha iri oluyormus boy uzun benımkinin oyuzden zayıf duruyor ufacık tefecikMaşallah sizin ki de güzel kilo almış. İnşallah ek gıdaya geçinceye kadar düzenli kilo alırlar
Benim ki kız bizim boyumuz uzun degil gibi acıkcası ölçmedim de hiç aklıma gelmediSenınkı erkekmıydı erkekler daha iri oluyormus boy uzun benımkinin oyuzden zayıf duruyor ufacık tefecik
Emzirme sürelerini cok açarsanız memeler süte ihtiyaç yok diye süt üretimini azaltıyor. Üç saat ve fazla emmedigi zaman sagma gerekiyorAnneler biz 20 kasımda 2 aylık olacağız ben doğduğundan beri 2 saatte bir emzirmiyorum ne zaman uyanırsa emziriyorum 4 saat 3 saat 5 saati bile buluyor bazen hata mı yapıyorum acaba çişli bez var her bezde kaka var 3160 gr doğdu 4 gün önce tarttım 5660 dı. Gece de 2 kere kalkar 10 da yatıyor 2 de kalkıyor 1 2 saat uykuya anca dalıyor sonra 7 de kalkıyorgaz sancımız falan olmazsa tabiki ozaman hiç uyumadan sabah 6 da anca uyuyor
Bence gayet iyi 2 ayda 2.5 kılo almıs daha ne olsunAnneler biz 20 kasımda 2 aylık olacağız ben doğduğundan beri 2 saatte bir emzirmiyorum ne zaman uyanırsa emziriyorum 4 saat 3 saat 5 saati bile buluyor bazen hata mı yapıyorum acaba çişli bez var her bezde kaka var 3160 gr doğdu 4 gün önce tarttım 5660 dı. Gece de 2 kere kalkar 10 da yatıyor 2 de kalkıyor 1 2 saat uykuya anca dalıyor sonra 7 de kalkıyorgaz sancımız falan olmazsa tabiki ozaman hiç uyumadan sabah 6 da anca uyuyor
Benim bebiş bütün gün öyle emzikle pış pışla geçiştiriyorum verin diyen dr var ama 24saat meme verilmezkiBenımde kafama takılan bebıs istediği zaman verıcekmıyiz benjmki gecelerı cok yemek istiyor catlıcak diye korkuyorum artık nefes alamıcsk sekile gelıyor zor boyle ama hala yemek istiyor gibi nappmak lazım bu durumda doktoruna soran varmı??
Senin eşin tam gün çalışıyor demi. Evde oldukları için yardım ediyorlar işe gitseler bu kadar yapamazlarAnam ne cok is yapio esleriniz ben mi fazla calisiyorm napiyorm
Sütün azalır dediler şimdi panik oldumBence gayet iyi 2 ayda 2.5 kılo almıs daha ne olsundoktor bana 800-1000 gram arası cok iyi dedi. Ne yapıyorsan yapmaya devam et bence
Günde 2 kere sağıyorum 30 cc 50 cc arası çıkıyor dr göğüsler terbiye olmuştur dedi. Ya da benim makinede iş yok ablamdan kalma 13 senelikEmzirme sürelerini cok açarsanız memeler süte ihtiyaç yok diye süt üretimini azaltıyor. Üç saat ve fazla emmedigi zaman sagma gerekiyor
Bu evden çalışma çok iyi olduBenimki evden calisiyor pandemide. Elim ayağım gibi resmen, o olmasa bakamazdım herhalde bebeğe cok zorlanirdim. Daha bugün yeni proje degistirdi yine evden çalışıyor ama geçtiğimiz aylara göre biraz daha yoğun. Yine de her ara verdiğinde koşturup alt degistiriyor. Erkenden kalkıp kahvaltı hazirliyor, ben duşa giriyorum kahvaltı yapiyorum o ise başlayana kadar. Aralarda bebeği uyutuyor, öğlen ben yemek hazirlamissam masayi topluyor. Napardim olmasaydı bilmem. 5te mesaisi bitince de tamamen bebisle evle ilgileniyor. Annem bazen soruyo sen napiyosun peki diyeaslında ben de çok şey yapıyorum yapilacak çok şey var. Ama benimkiler pek görülmüyor onun yaninda
bizim 4doz olacak sanırım çünkü 12.ayda başlıcak. 12.ayda nimenrix vurulucak. sonrası için bexsero planlanacak sanırım. detaylı konuşmadık sonrayı.Saç dökülmesini hiç sıkıntı etmeyin oğlumun ön kısım kel kalmıştı sadece yanda ve arkada saç vardı çok komikti bebekken sonra bir çıktı o saçlar lüle lüle şimdi de çok gür saçları var
Peki sizin doktor da ikisinide yani 5 doz yapacak mı
Aynen bebekler cok etkileniyorlar.bizim bebegin suyunuda esim hazirliyor ates olcerle olcuyor kac derece diye sorunca dalga geciyor 90 c falan diye hani bana güvenmiyormusun der gibi ben yinede unutur onemsemezse diye parmagimla kontrol ediyorum.Bebekler çok etkileniyor bizde bir gün eşim işten gelmişti normalde hemen duşa girer bugünlük yıkanma dedim ellerini yüzünü kulaklarini yıka ağzını da gargara yap öyle gel dedim virüs den dolayı tabi .Yikanmadi yemeği de bebek uyuycak sonra yeriz dedim acliga hayatta dayanamaz.sonra bebeğin herseyini hazırladık o da suyunu hazırladı biliyor nasıl yapacağımı. Ben hic suya bakmadan direk döktüm meğer kaynarmış yavrum bi çığlık atarak ağladı ben de eşime bağırdım meden dikkat etmiyorsun diye sonra gitti soğuk su döktü fazla dökmüş buseferde su buz oldu çocuk titriyor suyun içinde üstüne bisey atmakta hiç aklıma gelmedi ben çok bağırdım ve ağladım çocuğu Usuttu diye o gün yavrum sabaha kadar sıçradı. Ben gerilince ses tonum değişiyor şimdi dikkat ediyorum. Eşim ondan sonra bebeğin kişisel bakım şeylerini bana soruyor suyu hazırlıyor gel bak gaz damlası veriyor her seferinde teyit ediyor üstünü değişecek mesela bunlarimi giydireyim diyor eskiden çok bilmiş kocakadinlar gibiydi. Evde bebek bakım kitapları var ben ne yapsam önce ona bakar teyit ederdi ben onun annesiyim diye carlayinca artık yapmıyor.
Sonradan ayar verdim zaten.birdaha cocuklarimin yaninda bagirmak yerine kapidan cik git dedim.üstume geliyorsun diyor.dedim minicik bebek dünyaya yeni gozlerini açtı sen bagiramassin .Birde beni düsun marttan beri evdeyim birdaha el kadar bebenin yaninda bagirirsan o an naparim sana bilmiyorum.Aslinda yardimci oluyor cocuklarinada cok düskündur ama insanız işte.o da bebisin yaninda bagirdigi icin üzuldü sonradan.Bende Marttan beri evdeyim virusten biryere cikamiyoruz dogru duzgun insan goremiyoruz.dişciye gittim gecen gün evde nekadar gergin oldugumu disarı cikinca farkettim.Tek başina ona koş buna koş derken gergin oldugumu bile farketmedimSana yardimci olmasi gerekiyor bak ben bebegim 6 gunluktu gorumceyle tartismistim kalktim evime geldim memleketteydik ne annemi getirebildim nede sehir disindan gelen ablami ki ablamda gorumcem yuzunden benle konusmuyor en cok ablama uzuldum 10 saatlik yoldan geldi yegenini sadece bi kac gun gordu gunlerce agladim ilk defa burda yaziyorum buraya giremedim arkadaslar hatta sormustu ama hangi birini buraya yazayim herkeste yeni dogum yapmisti kimsenin canini sıkmakta istememistim ama yasadiklarimi bi ben bi allah bilir tek basima esimden baska kimsenin olmadigi bi sehirdeyim ilk cocugum sagolsun esim yardim etti gece bana sen uyu ben uyuturum ben bakarim derdi ben fenabunalima girdim o donem simdi bile aklima geldikce sinirim bozuluyor benim bebegimde oan kucagimdaydi ablama verdim gorumceyle tartisirken cocugumun resmen gozleri yerinden cikacak gibi yavrum oyle etrafa bakiyordu ve bu olay dogdugu gun yasandi dunyaya adapte olmays cslisirken oyle bir ortamda bulundu kendime cok kizdim esime bagirdim keske gelmeseydik diye halbuki benim ailemde orda virus var biz gidelim onlari riske atmayalim yollara dusmesin dedik ve ben horumcemle normalde konusmuyordum yuzsuz hastaneye kadar geldi simdi ne esim ne ben ne ailem onunla konusmuyor sen yazmisken bende icimi dokeyim dedimikimizde tekiz ama arkadasim rabbim yardim ediyor bende ilk evime girdim dedim ben nasil bakacam annemde yok oda cok istedi ama geri nasil donecekti kim birakacakti malum oda agladi bide evin en kucuguyum ama suan 81 gunluguz sende esinle konus bagirmasin oyle ufacik bebe etkileniyorlar gercekten hadi seni dusunmuyor bebegideki dusunmuyor
Humana cayi.isirgan otu cayi.rezene .havuc suyu iciyorum ve bol bol su iciyorum.simdi geceleri emmedikleri icin 1 kere falan.gunduz uyaninca bazende aksam yatarken sagiyorum bebisin emmesine gore.sagmakta sutu artiriyor.yani bunlari yapiyorsundur belki yapmiyorsan tavsiye edebilirim.Ya kızlar benim sütüm azalıyor bebgm doymamays başladı emdikten snra ağlıyor sagdıgım sütü veriyorm biberonla 90-100 içiyor.ne yapmalı dolapta süt çok az kaldı mamaya gecmek istemiyorum