2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Gece için kaşık maması verebilirsin canım veya yulaf unuyla muhallebi yapabilirsin bu saatten sonra devam sütü gereksiz bence ama yine de sen bilirsin

Bu arada sebze ile başlayan anneler hangi sebzeyle nasıl başladınız? Mesela kabağı haşlayıp ezerek mi? Bir el atıverseniz şu konuya
Ben sebze olarak başta havuç verdim ilkinde buharda haşlayıp çatalla ezerek vermiştim ama taneli olduğu için yiyemedi öğürdü başta. Bence ilk ay pütürlü yemeleri şart değil zaten doktorlar da önermiyor boğulma riski olduğu için. Önemli olan yemeye alışsın tadını sevsin. O yüzden pişirip blenderla mama kıvamına getirip deneyin derim ben. Başlangıç olarak havuç patates kabak çok uygun hangi sırada oldukları önemli değil, üçü de alerji riski düşük sebzeler

Ben 3 küçük kavanoza mayalıyorum hergün yeni kavanoz açıyorum ama çok az yiyor kalanı abla götürüyor. Ben sebze ilr başladım yoğurt ile devam ediyoruz meyve bazen biz yerken tattırıyorum ama öğün olarak vermedim hiç, çok meraklı meyvelere sebze yemez diye sonra saklıyorum

Bu arada sebze ile başlayan anneler hangi sebzeyle nasıl başladınız? Mesela kabağı haşlayıp ezerek mi? Bir el atıverseniz şu konuya
Ben sirasiyla havuc, patates, kabak verdim ucer gun. En cok kabagi sevdi, patatesi pek sevmedi buharda pisirdim catalla ezerek verdim ben, blender yapmadimki oyle alismasin diye. İlk iki gun cikwrdi agzindan ama alisti sonra.

Günaydın yok geç değil zaten 180 gün bitince başlanıyor 5 gün geçmiş sadece Bende tam 6 ay’ını doldurduğunda başladım. İlk 3 gün kabak verdim üzerine çok az zeytinyağı ile sonra havuç aynı şekilde. 2 sini de pek sevmedi bende çok ısrar etmedim. 6. ve 7. aylar tadım ay’ı maksat farklı tadları alsınlar. Sonrasında ev yapımı yoğurt verdim ilk gün 1 çay kaşığı ama gecesinde karnının çok guruldadığını farkettim o yüzden yoğurtu bıraktım. Bazı kaynaklarda yoğurdu9. ayda başlanması gerektiği yazıyor ama Türkiye’de en çok yoğurtla başlanıyormış ek gıdaya. yoğurtu 1-2 hafta sonra tekrar vermeyi düşünüyorum. En son tatlı patates verdim 3 gün ve sevdi en çok onu yedi diyebilirim. Besin değeri de normal patatese göre daha yüksek ve kabız yapmıyormuş.
Bir de meyve süzgecinde armut verdim onu da sevdi tabi tatlı olunca ama sadece süzgeçte veriyorum şimdilik bütün sebzeler bittikten sonra meyvelere tamamen geçerim sanırım.

Kesinlikle katılıyorum bende ilk çatalla ezerek verdim ama yiyemedi, öğürdü. Blender yaptıktan sonra yiyebildi oğlum da Tadlarını alsınlar daha sonrasında yavaş yavaş pütürlüye geçilebilir bence de

Harika.
peki birşey sormak istiyorum. Ben yoğurtla başlıyorum. Sonra sebzeye döndüğümde öğünleri farklı olmak kaydıyla hem sebze hem yoğurt vereceğim. Sonrasında meyveye geçmek istediğimde sebzeyi bırakıp meyve tadımına mı başlayayım yoksa farklı bşr öğünde meyveyi mi deneyeyim?
tek tek tanımlar kolayda bu bitince pirinçle vs çorba yapmak en doğrusu olur değil mi o sebzelerle?
oğlumun ek gıda sürecinde rahatsızlık geçirdim ve maalesef bu ilk 1 aya hiç hakim değilim. 3wr gün tadımları bittkten sonra nasıl karıştıracağım nasıl vereceğim hiç bilmiyorum.

Tadım aşamasında günde tek öğün vermek yeterli oluyor doymak için yemiyorlar çünkü henüz. Ben meyveye geçtiğimde o gün içinde farklı birşey vermemiştim ama 3 gün kuralını uygularken de ilk gün verdiğim sebze veya meyveyi tek başına tattırıp diğer günler önceki denediklerimizle karıştırarak verdim. Püre ve çorbalarını burdaki tarifler üzerinden çeşitlendirerek yapıyorum. İlk ayı atlattıktan sonra bebek yemeye biz de ne hazırlayacağımıza daha çok hakim oluyoruz işler kolaylaşıyor yani endişelenmeyin :)

Eklentiler

• IMG_20210616_115723.jpg
    119,4 KB · Görüntüleme: 44
Bence meyve tadımlarına sebzelerin 3 gün kuralı bittiğinde başlayabilirsin canım mesela 3 gün kabak verdin alerji gelişmedi bir daha kabak verdiğin gün bir öğün kabak 2. öğün meyve verebilirsin. Burda önemli olan ilk defa vereceğin sebze ve meyve aynı gün olmamalı çünkü biri alerji yapsa hangisinin alerji yaptığını anlayamazsın.
Bir de geçenlerde okumuştum yine mesela sebze tadımları bitti, yoğurtta tamam sonrasında bunları karıştırarak çorbalara geçip en son meyve tadımı yapın yazıyordu. Sebze bağırsak mikrobiyatası için çok önemli ve sebze ağırlıklı beslenen bir bebek ileri yaşlarda da çok daha sağlıklı beslenme alışkanlığı ediniyormuş. Ben o yüzden meyveleri çok yavaştan alıyorum. Sonuçta meyveleri her türlü severler önemli olan sebzeye alıştırabilmek. İstersen takip ettiğim ek gıda sayfalarını yazabilirim çok fazla alternatif yemek tarifleri var

Kızlar penelope gurme sitesinden alışveriş yapan var mı aranızda? Ben birkaç şey aldım şimdilik brokolili kerevizli mercimek çorbasını denedik sevdi yedi ama 7. aya ağır gelir mi mercimek bilemedim

O kadar güzel olur ki yazsan o sayfalardan eminimki çok faydalanırım Çok teşekkür ediyorum

O kadar güzel olur ki yazsan o sayfalardan eminimki çok faydalanırım Çok teşekkür ediyorum
Takip ettiklerimin ekran görüntüsünü atıyorum canım bunların arasında özellikle “hastalanmayançocuk” hesabını kesinlikle takip etmeni öneririm. Kendisi hem beslenme ve diyet uzmanı hemde bebek hemşiresi. Tarifleri ve paylaşımları çok güzel çok bilgili Gencal ve Sibel Güngör’de aynı şekilde güzel tarifler paylaşıyor. Umarım faydalı olur hem sana hem bebeğine

Geçmiş olsun canım inşallah iyileşmiştir kızın
Arkadaşlar Pirinç unu ve irmiği hangi markadan aldınız marketten mi yoksa organik bir marka mı öneriniz var mı
Marketten aldım canım normal güvendiğim her zaman tercih ettiğimiz markalardan.
Patatesle başladım canım buharda pişirip, çatalla ezip, içine biraz zeytinyağı katarak.Ardından havuç kabak yumurta sarısı meyveler peynir yoğurt... Pek sıra, 3 gün falan kalmadı aslında bende hangisi denk gelirse dağınık gidiyorum zorlamadan, adı üstünde tadım ayı doyum değil nasılsa

Ben 5. Aydan beri hipp in kasik mamalarını veriyorum içine ev yapımı bebe biskuvisi ve meyve koyuyorum hem kaşık alışkanlığı hem de çiğneme refleksi vs. Artıyo deneyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…