• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Canim benim oğlumda bikac gündür aynı şekilde gece çok sık uyanmaya başladı acaba sutum mu yetmiyor diye dün mama vereyim dedim onu da cok az icti. Ek gıdaları da en az 2 genelde 3 gün deneyerek verdim ama cok gaz yaptı. Ne yapacaz bilmiyorum 😶 sen ek gıdadane durumdasın?
Bizim kilomuz çok düşük olduğu için ben gün içinde 2 3 Kerre meyveli muhallebi tarzında kasik maması tarzında şeyler veriyorum tadimlar oluyo yani ara arar emiyo

Bizim kilomuz çok düşük olduğu için ben gün içinde 2 3 Kerre meyveli muhallebi tarzında kasik maması tarzında şeyler veriyorum tadimlar oluyo yani ara arar emiyo

Alır inşallah canım bol baklava, ceviz ve kasar ye, sütün bu şekilde kilo aldırır. Bende elma ve armut tattiracam. Sonrada çorba yapmayı planlıyorum bakalım. Bezelye ve yeşil fasulye denemedim sebzelerden.

Alır inşallah canım bol baklava, ceviz ve kasar ye, sütün bu şekilde kilo aldırır. Bende elma ve armut tattiracam. Sonrada çorba yapmayı planlıyorum bakalım. Bezelye ve yeşil fasulye denemedim sebzelerden.
Bezemeye denedim fasulye yi ben de denemedim. Galiba bizim huzursuzluk dislerden alt iki dışının biri nin ucu gözüküyo diğeri de patlamak üzere. Biri parmagima surtuyo

Ben muz versem bir hafta bağırır sanırım 😑 zaten kakasını cok geç yapıyor. Çok gazi olunca bende veriyorum gaz ilacı. Gecen doktorumuz muz verme dedi canim bana zaten cesaret edemezdim de. Bazı bebekler ikinmayi geç öğreniyor dedi halbuki onun verdiği bagirsak düzenleyici surup yüzünden böyle oldu bence 😞
Canım ben ilk 4 ay biogaia bagırsak düzenleyıcı +metsil kullandım biri 100 tl diğeri 10 tl civarında olan bi ilac . Ama metsil (10 ₺) bize aşırı iyi geldi . Suan biogaia yı bıraktım arada bi metsil kullanıyorum . Sen ne kullanıyosun ?

Bebeklerle ilgilenmekten tele bakacak zaman kalmadi :)haşatimiz cikiyo tüm gün
Ben kaynanamla yasıyorum köy gibi de bir yerde yaşıyoruz bazen o alıp cikiyo kedi köpek bakmaya temiz hava alınca gelince eve direk bayılıyor oğlum 😊 belki ben ondan rahatim 😊

Canım ben ilk 4 ay biogaia bagırsak düzenleyıcı +metsil kullandım biri 100 tl diğeri 10 tl civarında olan bi ilac . Ama metsil (10 ₺) bize aşırı iyi geldi . Suan biogaia yı bıraktım arada bi metsil kullanıyorum . Sen ne kullanıyosun ?

Canim benim oğlumda ilk 1 ay mama vermeme rağmen maksimum 2 güne kakasını yapabiliyordu ama aşırı gazlı ve kolik bir bebekti o yüzden doktor bize debridat surup kullandirdi 2. Ve 3. Ay bağırsakları duzenlensin diye. Surubu kullanırken ve sonrasında 4 veya 5 güne kakasını yapmaya başladı. Simdi 6 veya 7 günü buluyor. Tabi başlarda mama daha çok veriyodum ben sonra takviyelerle sutum arttı ilk 2 aydan sonra ağırlıklı anne sütü verdim. O yüzden de posa azalmış olabilir.

Biogaya hiç kullanmadım ben. Metsil ve zinco bi ara kullandım sonra zinco ve nurse harvey devam ettim. Arada veriyorum şimdi gazi cok olursa. Kaka hala sorun malesef. Fitil veya lavmanla yapabiliyor 😑😑

Kızlar cici bebe bisküvisi vs veriyor musunuz.
Bebeğimin severek yedigi bi öğünü olsun istiyorum
Ama içerik olarak verilmemesi gerekenleri içeriyor
Tavsiyeniz var mı

Tavsiyeniz var mı
Ben veriyorum yoğurduna katarak öyle özel bisküvi yapmaya vaktim olmuyor evdekiler herseyi yerken ne kadar koruyacam ki eninde sonunda bizden görüp isteyecek

Tavsiyeniz var m
Instagramda #bebekekgida yazarsanız neyi ne kadar vereceğimiz ve bir sürü tarife ulaşabilirsiniz kizlar bende yapabilirsem evde yapmak istiyorum bisküvi yoğurt peyniri bizim yediklerimiz zaten belli degil bari onlar düzenli beslensin

Kizlar bebegim gece uykusuna 9 gibi geciyor ama o kadar cok uyaniyorki ozellikle gece 1e kadar, sizde durumlar nasil, benzer durum yasayan var mi neden kaynaklaniyor olabilir. Emzirerek ve hafif sallayarak uyutuyorum maalesef desteksiz uyku yapamadik.

Tavsiyeniz var mı
Evde yapmanı öneririm, şeker yerine bebeğinin alerjisi yoksa muz, hurma, kuru üzüm gibi meyvelerle tatlandırabilirsin veya piştikten sonra üstlerine pekmez sürebilirsin tatlanması için

Kizlar bebegim gece uykusuna 9 gibi geciyor ama o kadar cok uyaniyorki ozellikle gece 1e kadar, sizde durumlar nasil, benzer durum yasayan var mi neden kaynaklaniyor olabilir. Emzirerek ve hafif sallayarak uyutuyorum maalesef desteksiz uyku yapamadik.
Bizde aynı durumdayız çok nadir 1 kere falan uyandığı oluyor. Aslında tamda uyanmıyor mızıklanıyor ben kucağımda uyutuyorum o yüzden kucağıma alınca tekrar uyuyor. Böyle 4-5 defa olduğu oluyor 12-1 gibi derin uykuya geçiyor. Sanırım destekli uyuttuğumuz için uyanıyorlar.
Geçen hafta 3-4 gün uyanmadı bende artık düzene girdiğini düşünmüştüm ama 2-3 gündür yine aynı.

Tavsiyeniz var mı
Ben veriyorum canım özel bişey kullanmıyorum marketten alıyorum sabahları veriyorum

Canım bizimde durumlar aynıydı beşiği sallayarak uyutuyordum o yüzden de aürekli uyanıyordu ben 1 haftadır sallamayı baya azalttım uykuya geçerken kendi kendine uyumasını sağlıyorum ve gece sadece 1-2 defa uyanmaya başladı destekli uyudukları için öyle olduğunu bi kez daha anlamış oldum.

Bizde de artık gece uykusu kalmadı desem yeri saat başı kalkıyor. Gündüz uykusu azalmaya başladı sürekli uykusunda ayaklarını havaya kaldırıyor saka gibi gazi mı oluyo dişten mı anlamadım. Gece sabah kadar beşik saklamaktan kaş yapacam artik
Sallanarak uyuduğu için o durumda maalesef beşik sallamayı bırakmaya çalış düzeleceğiniz göreceksin. Ama gündüz uykuları bizim de çok az 40 dk falan

Back