How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Merhaba hanımlar inşallah sizler ve bebişler herkes iyidir.. 💕 Bugün 5 aylık kontrolümüz vardı kızım 6200 kg 64 cm olmuş. 500 gr almış 2 cm uzamış. Güzel geçti şükür kontrolümüz her şey yolunda. Dişlerinin kaşındığını söyledim. 2-3 karanfili havanda dövüp içine biraz zeytinyağı karıştırıp dolapta bekletip jel gibi olunca sürebileceğimi söyledi. 15-20 gün sonra ek gıdaya başlayabileceğimi söyledi. İlk yoğurt sonra sebze sonra meyve sonra da çorbalara geçeceğiz aşama aşama tadım şeklinde başlayacağız. D vitaminini 4 damlaya çıkardı. Bizden haberler böyle şimdilik hatırladıklarım bunlar. 😍😊

Bu aşıdan sora bebeğim bi garip oldu hiç durmuyo sürekli ağlıyo resmen huyu değişti uyku düzeni falan iyce bozuldu bilmiyorum belkide bi yeri ağrıyor 😞

Merhaba hanımlar inşallah sizler ve bebişler herkes iyidir.. 💕 Bugün 5 aylık kontrolümüz vardı kızım 6200 kg 64 cm olmuş. 500 gr almış 2 cm uzamış. Güzel geçti şükür kontrolümüz her şey yolunda. Dişlerinin kaşındığını söyledim. 2-3 karanfili havanda dövüp içine biraz zeytinyağı karıştırıp dolapta bekletip jel gibi olunca sürebileceğimi söyledi. 15-20 gün sonra ek gıdaya başlayabileceğimi söyledi. İlk yoğurt sonra sebze sonra meyve sonra da çorbalara geçeceğiz aşama aşama tadım şeklinde başlayacağız. D vitaminini 4 damlaya çıkardı. Bizden haberler böyle şimdilik hatırladıklarım bunlar. 😍😊
Oy maşallah güzel kızına ♥️🥰
Ek gıda için erken değil mi canım? 6 ay bitiminde başlanıyormuş kilo alımı iyiyse ki senin kızının maşallah kilo alımı iyi olmuş bu ay. Her doktor farklı söylüyor ne yapacağıma karar veremedim bende. Ama sanırım 6. ay sonunda başlarım ben

İnsallah gecer hemen canim sagol ❤
Bizde de hep kapalı alıştık artık aksam onlar uyuyunca tv izliyoruz. Gecen hafta annemdeydim arada açtılar Allahim nasil dikkatli bakıyor oyle zararlı ki buna sevinen oluyor birde :KK43:
Medipol koşuyolu canim öksürük şurubu yazmayan türden 😅 dr Enver bey. Kizimin yoğun bakım dr memnunum aynen devam ediyorum yalnız hastane cins... çok uçuk fiyatlar. Bi ekoya 850 dediler başka hastanede cektirecegim bakıp.
Sen karşıyakadasın bize uzak yakın olsa denemek isterdim ama fiyatlar da cidden çok uçukmuş🙈

Bu aşıdan sora bebeğim bi garip oldu hiç durmuyo sürekli ağlıyo resmen huyu değişti uyku düzeni falan iyce bozuldu bilmiyorum belkide bi yeri ağrıyor 😞
Ne zaman oldu aşıyı? 1-2 gün huzursuzluk yapabiliyor. Ben aşı sonrası sadece gece uykusuna geçerken yarım çay kaşığı calpol veriyorum, aşı yerleri ağrıyıp huzursuz etmesin diye. Belki aşı yerleri ağrıyordur bebeğinin?

Ne zaman oldu aşıyı? 1-2 gün huzursuzluk yapabiliyor. Ben aşı sonrası sadece gece uykusuna geçerken yarım çay kaşığı calpol veriyorum, aşı yerleri ağrıyıp huzursuz etmesin diye. Belki aşı yerleri ağrıyordur bebeğinin?
Pazartesi günü oldu bende veriyorum ağrı kesici onun üstüne biraz duruyo işte bakalım bugün nasıl olcak

Ek gıda için erken değil mi canım? 6 ay bitiminde başlanıyormuş kilo alımı iyiyse ki senin kızının maşallah kilo alımı iyi olmuş bu ay. Her doktor farklı söylüyor ne yapacağıma karar veremedim bende. Ama sanırım 6. ay sonunda başlarım ben
180 gun diye biliyorum bende

MasAllah kuzuna benim kiz 4.5 aylik 7300 kg 64 cm 😁 biraz balik etliyiz. Biz ek gidaya basladik bile. 3 gun kuralini degil iki gun deneyip yeni sebzeye gecicez. Havuc ve kabak tati

4. ile 7. aylar arasinda baslanabiliyor. Alerji riski en dusuk zamanmis. Onemli olan bebegin hazir olmasi. Mesela destekli kendi oturabiliyor olmali. Hani dilleri agizina bisi verince geri itiriyor ya o yok olmali. Ve yemege ilgisi olmali. Benim kizim hep masada bizimleydi biz yemek yerken artik hep gozu tabaklardaydi ve agizinida sabur subur etiriyor ve taklik ediyordu.

Kizlar yastik uzerine yuz ustu koyarsaniz dönüyorlar benim ufaklikta bikac kere yastik uzerinden döndü bikac kere de kendi döndü cok istahli bi sekilde butun parmaklarimizi surekli agzimiza götürüyoruz yiyip bitirecek az kaldi minik dolmalarini:))))pazertesi de bizim 4.ay aşı ve kontrolumuz var hizli mi geciyo sanki zaman daga dun gibi dogmalarini bekledigimiz gun degil mi:)

MasAllah kuzuna benim kiz 4.5 aylik 7300 kg 64 cm 😁 biraz balik etliyiz. Biz ek gidaya basladik bile. 3 gun kuralini degil iki gun deneyip yeni sebzeye gecicez. Havuc ve kabak tati

4. ile 7. aylar arasinda baslanabiliyor. Alerji riski en dusuk zamanmis. Onemli olan bebegin hazir olmasi. Mesela destekli kendi oturabiliyor olmali. Hani dilleri agizina bisi verince geri itiriyor ya o yok olmali. Ve yemege ilgisi olmali. Benim kizim hep masada bizimleydi biz yemek yerken artik hep gozu tabaklardaydi ve agizinida sabur subur etiriyor ve taklik ediyordu.

Hım anladım canım, oğlum destekli oturuyor ama diliyle geri iter mi onu bilemiyorum denemek lazım o zaman. Bir de bizimki de yemeğe düşkün gibi akşam yemeklerinde sofrada bizimle oturuyor ve tabaktan ağzımıza götürene kadar izliyor bizi. Hatta lokmalarımızı sayıyor diye takılıyoruz 😁
Sen başladın mı ya da ne zaman başlamayı düşünüyorsun?

Aynen canım bende 180 gün olarak biliyorum ama kimi yerde de damak zevki gelişsin diye arada tattırın sonra kabullendirmesi zor oluyor falan diye okudum. Her bebeğin huyu farklı oluyor umarım bizim bebişler zorlamaz bizi güzel güzel alışırlar ek gıdaya ☺️

Bu arada geçen gün kayınvalidem ile konuşuyorduk ek gıda muhabbetini o da 180 gün sonunda başlarsın falan dedi. Benim oğlum biraz tontik bir bebek ve sadece anne sütü alıyor neyse bana kalktı şakayla karışık sen gizliden bir şey vermiyorsun dimi çocuğa dedi 😒😒
Bazen insanlar ne konuştuğunu gerçekten bilmiyor. Kendisi ebe ya onun takipli bebeklerinden bi tanesi oğlumla aynı zamanda doğdu kiloları da yakın her ay, ay başı arayıp o bebişle benim oğlumun kilosunu kıyaslıyor. Benim ki genelde biraz daha önde oluyor diyor rekor bizimkinde, hayır yani bebekleri yarıştıran sensin kalkmış bana gizliden bir şey mi veriyorsun diye soran da sensin. Sanki ben başka bebeklerle yarıştırıyorum oğlumu 😒
Sinir oldum da yazınca biraz rahatladım şimdi 😂

Hım anladım canım, oğlum destekli oturuyor ama diliyle geri iter mi onu bilemiyorum denemek lazım o zaman. Bir de bizimki de yemeğe düşkün gibi akşam yemeklerinde sofrada bizimle oturuyor ve tabaktan ağzımıza götürene kadar izliyor bizi. Hatta lokmalarımızı sayıyor diye takılıyoruz 😁
Sen başladın mı ya da ne zaman başlamayı düşünüyorsun?

Aynen canım bende 180 gün olarak biliyorum ama kimi yerde de damak zevki gelişsin diye arada tattırın sonra kabullendirmesi zor oluyor falan diye okudum. Her bebeğin huyu farklı oluyor umarım bizim bebişler zorlamaz bizi güzel güzel alışırlar ek
Evet basladik biz doktorumuzda baslayabilirsiniz dedi zaten. Havuc ve kabak tatik. Eger istemeseydi birakip iki hafta sonra tekrar deneyecektim. Ek gidaya hazir olma kuralari gibi birseyler var dedigim gibi yemege ilgi duyma agizini cigner gibi hareketler destekli oturma kafasini tutabilmesi ve birseyleri eline alsiginda agizina goturebilmeli. Birazdan yine kabak yiyecegiz biz. Kizimdan cok ben heyecanliyim. Aslinda ben blw yapmak istedim onuda onermedi doktorum bende 7 aylik gibi blw gecmeyi dusunuyorum. Bakalim insAllah boyle guzel gider.

Bu arada geçen gün kayınvalidem ile konuşuyorduk ek gıda muhabbetini o da 180 gün sonunda başlarsın falan dedi. Benim oğlum biraz tontik bir bebek ve sadece anne sütü alıyor neyse bana kalktı şakayla karışık sen gizliden bir şey vermiyorsun dimi çocuğa dedi 😒😒
Bazen insanlar ne konuştuğunu gerçekten bilmiyor. Kendisi ebe ya onun takipli bebeklerinden bi tanesi oğlumla aynı zamanda doğdu kiloları da yakın her ay, ay başı arayıp o bebişle benim oğlumun kilosunu kıyaslıyor. Benim ki genelde biraz daha önde oluyor diyor rekor bizimkinde, hayır yani bebekleri yarıştıran sensin kalkmış bana gizliden bir şey mi veriyorsun diye soran da sensin. Sanki ben başka bebeklerle yarıştırıyorum oğlumu 😒

ay hic takma kafana. Her benegim gelisimi kendine ozeldir. Benim kizimda biraz tombik ama boyu uzun kayinvalidem mama yedigi icin oldu diyor ki asla alakasi yok bende tombikmisim ve bir gram mama yememisim.
Seninkinin aksine benim kayinvalidemde kizim daha iki aylikken bir iki aya yemek suyu veririsin dedi. Dedim yok asla vermem helle yemek suyu icinde salcasi tuzu baharati. Ama X, Y ve Z verdim sunu bunu. 20 gunluk cocuga kuru fasulye falan vermis. 4 aylik cocugua makarna falan. Asla vermem, verdirmem. Allahtan ayri ulkedeyiz verme desemde gizliden veriridi. Normalde asla birseye karismaz cok iyi biridir. Ama bebege yemek vermeye merakli. O yuzden yanina gittigimizde kizimi belli yasa kadar kv tek birakmiycam.
Simdi hasliyorum sebzeyi sonra icine bir tatli kasigi yag koyup veriyorum

Kıyaslama yapanlara bende gıcık oluyorum. Her bebeğin doğası farkli sonuçta. Benim oğlumda biraz tombik kv kuzenlerin çocuklarıyla kilolarını kıyaslıyor ki onlar biraz büyük bizim bebegimizden. Evimizde 10 gün geldi kaldı esi vefat edince gidip orda herkese bebek bakımında pimpirikliyim diye anlatmış. En iyisi uzak durmak.

Yok kuzum erken değil zaten 20 gün sonra 180 günlük olmuş olacak. 6. Ayın içindeyiz zaten 20 gün sonra falan 6. Ay bitmiş olacak yani zamanı geldi 😊😍 ama ben hazır değilim ek gıda denemelerine nedense böyle korkuyla karışık bir his var içimde. 😘
Evet canım 6 ay bitmiş olacak 180 günlük falan olacak 20 gün sonra. 😘

Senin kıza da maşallah kuzum 😍 benim kız 37 haftalık geldi 2590 doğdu 2500 e indi sonra 3 gün içinde 2455 e indi ondan sonra toparladı böyle bu kadar ben şükrediyorum şimdi 😄😍 ben başlamadım bilerek biraz daha vakti gelsin diye. Benim kızda yemeklerde hep pusette yanımızda ya da kucağımda oturuyor ağzını falan sapırdatıyor ama başlamadım ben. 😘😍

Kizlar yastik uzerine yuz ustu koyarsaniz dönüyorlar benim ufaklikta bikac kere yastik uzerinden döndü bikac kere de kendi döndü cok istahli bi sekilde butun parmaklarimizi surekli agzimiza götürüyoruz yiyip bitirecek az kaldi minik dolmalarini:))))pazertesi de bizim 4.ay aşı ve kontrolumuz var hizli mi geciyo sanki zaman daga dun gibi dogmalarini bekledigimiz gun degil mi:)
Canım valla daha dün gibi bekliyorduk ne zaman doğacaklar falan diye benimki 5 ayı geçti bile şaka gibi. Şimdi küçülen kıyafetlerine bakıp duygulanıyorum. Aklıma geliyo doğduğu ilk günler duygulanıyorum. Dün akşam eşimle konuştuk babam Elanın adını koyarken hüngür hüngür ağlamıştım mutluluktan. Onu konuşurken yine ağladım 😄😍😅 iyice duygusal yaptı evladım beni 😍😊

Allahım Yarabbim ya lafa bak.. Hayır ayrıca verirsen verirsin belki sen erken başlamak istiyorsun ek gıdaya ona ne ki. Böyle her şeye karışmalarına deli oluyorum ya. 😒 sen onun annesisin evladın için en iyi şeyi yine sen bilirsin. 😘 😍 ben bile gıcık oldum bak 😅😘

Kıyaslama yapanlara bende gıcık oluyorum. Her bebeğin doğası farkli sonuçta. Benim oğlumda biraz tombik kv kuzenlerin çocuklarıyla kilolarını kıyaslıyor ki onlar biraz büyük bizim bebegimizden. Evimizde 10 gün geldi kaldı esi vefat edince gidip orda herkese bebek bakımında pimpirikliyim diye anlatmış. En iyisi uzak durmak.
Torununa ne güzel bakılıyor işte sevinsene ama yok illa bi kulp bulurlar. Pimpirikli olabilirsin ne var bunda ama yok onların zamanında biz şöyleydik böyle rahattık diye illa bize kusur bulurlar.
Bizimki uzakta Allahtan ama telefondan yetişiyor 😅 isteyerek yaptığını sanmıyorum torunu sonuçta ama ilk geldiğinde emiyor ve sütüm var diye sürekli ay çok emiyor, ay sütün çok yarıyor, telefonda konuştuğu herkese bu çocuk topaç gibi sürekli emiyor diye diye nazar değdirdi resmen, biberon bilmeyen bebekle meme reddi yaşadım, sonra mastit oldum arkadasından sütüm azaldı falan. En son annem göğüslerimi bile okudu nazarı gitsin diye 😅 Sonra dedim hiç bişey anlatmıcam artık ama geçen yanıldım yenildim uykusu düzene girdi dedim çocuk 3 gün uyumadı gecelere kadar. Abdest alıp bildiğim bütün duaları, peygamber efendimizin torunlarına okuduğu nazar dualarına kadar okudum oğlumu 😅 Tesadüf mü yoksa nazarı mı değiyor bilmiyorum artık.
Dediğin gibi en iyisi uzak durmak

Back