- 19 Ocak 2020
- 1.510
- 1.913
- 63
- 40
Hem emziriyorum hem mama veriyorum hemde zombi gibi geziyorumEmziriyomusun canım . Bende anlamıyorum aclıktan elım tıtrıyor bazen .
Al benden de o kadar bende aynıyım surekli tatli yapıyorum yada aldıriyorum artık uykusuzluk bas donmesi yapıyor resmen heryer donuyor yada deprem olmuş gibi hissediyorumUzun sure uykusuz kaldigimiz icin vucut istiyor ya enerji lazimbende bir kilo aldim son bir haftada boyle giderse katlanarak artcak gece yatmadan mutlaka yiyorum aksam yemeginden sonra illa tatli ariyorum
Sizin bebeğiniz alerjik değil miydi, yanlış mı hatırlıyorum acaba? Sütsüz yumurtasız tatlı bulmak zor, suyla yapılan un helvasindan irmik helvasindan başka. Hele dışarda satilanlarda kim bilir ne yağı kullanıyorlar, hangi katkı maddeleri var. Alerjik bebekte kaynağı bu kadar çeşitli beslenmek durumu kontrol etmeyi çok zorlaştırır. Sonra bebek uyumaz, o uyumadikca sizin moral motivasyonunuz azalır ve yemekle avunmak istersiniz. Bu bir kısır döngü. Döngüyü kırmak için beslenmenize dikkat etmelisiniz naçizane tavsiyem.Al benden de o kadar bende aynıyım surekli tatli yapıyorum yada aldıriyorum artık uykusuzluk bas donmesi yapıyor resmen heryer donuyor yada deprem olmuş gibi hissediyorum
Bugün patates ve mantarın da cok gazlı hatta ekmeğinde olduğunu öğrenince saldım bu işi kimyona rezene ye devam gerisi ilahi takdiri
Merhabalar bir şey sormak istiyorum cevap verirseniz çok sevinirim.Sizin bebeğiniz alerjik değil miydi, yanlış mı hatırlıyorum acaba? Sütsüz yumurtasız tatlı bulmak zor, suyla yapılan un helvasindan irmik helvasindan başka. Hele dışarda satilanlarda kim bilir ne yağı kullanıyorlar, hangi katkı maddeleri var. Alerjik bebekte kaynağı bu kadar çeşitli beslenmek durumu kontrol etmeyi çok zorlaştırır. Sonra bebek uyumaz, o uyumadikca sizin moral motivasyonunuz azalır ve yemekle avunmak istersiniz. Bu bir kısır döngü. Döngüyü kırmak için beslenmenize dikkat etmelisiniz naçizane tavsiyem.
Ben yurtdışındayım, evden dışarı çıkamayacağım zor bir iklimde tek başıma yaşıyorum. Gerçekten her şeyi yiyebilsem yemek yemek tek eğlencem olurdu burda galiba. Ama ben özgürce yediğimde bebeğim uyumuyor, o uyumadiginda kızımla da ilgilenemiyorum ve çok depresif bir insan oluyorum, aklımdan yemek çıkmıyor o zaman. Dört duvar arasında çocuklarla ve kısıtlı bir menüyle akşam olmasını bekliyorum. Akşam olunca da sabah olmasını. Ama razıyım, bebeğim uyusun, kızım benden mahrum kalmasın da gelip geçici dönemler bunlar. Biraz sabır sadece.
Çok sık oluyorsa bence alerjiden şüphelenmelisiniz. Gazı, huysuzlugu varsa, uykusu kötüyse diyet deneyip alerji var mı yok mu emin olabilirsiniz. Ama bebek çok huzurlu, kilo alımı iyi ve tek sorun kakaysa kan görene kadar diyetle yorulmayin derim.Merhabalar bir şey sormak istiyorum cevap verirseniz çok sevinirim.
Sadece mukuslu kaka olması alerji icin yeterli sebep mi ? Ama her kakada olmuyor mukus
Yok canim son bulgular ve dr umuz bu çocuğumun besin yada sut alerjisi olmadığını söyledi ben de çok sevindim inşallah böyle devam eder seni çok iyi anlıyorum kizim da ayni yollardan geçtim ama inan oğlumda olan reflu gaz uykusuzluk beni mahvetti sürekli şükrediyorum ama yinede uykusuzluk çok zorluyor Allah senin de yaban ellerde sabrini arttirsin inşallah canımSizin bebeğiniz alerjik değil miydi, yanlış mı hatırlıyorum acaba? Sütsüz yumurtasız tatlı bulmak zor, suyla yapılan un helvasindan irmik helvasindan başka. Hele dışarda satilanlarda kim bilir ne yağı kullanıyorlar, hangi katkı maddeleri var. Alerjik bebekte kaynağı bu kadar çeşitli beslenmek durumu kontrol etmeyi çok zorlaştırır. Sonra bebek uyumaz, o uyumadikca sizin moral motivasyonunuz azalır ve yemekle avunmak istersiniz. Bu bir kısır döngü. Döngüyü kırmak için beslenmenize dikkat etmelisiniz naçizane tavsiyem.
Ben yurtdışındayım, evden dışarı çıkamayacağım zor bir iklimde tek başıma yaşıyorum. Gerçekten her şeyi yiyebilsem yemek yemek tek eğlencem olurdu burda galiba. Ama ben özgürce yediğimde bebeğim uyumuyor, o uyumadiginda kızımla da ilgilenemiyorum ve çok depresif bir insan oluyorum, aklımdan yemek çıkmıyor o zaman. Dört duvar arasında çocuklarla ve kısıtlı bir menüyle akşam olmasını bekliyorum. Akşam olunca da sabah olmasını. Ama razıyım, bebeğim uyusun, kızım benden mahrum kalmasın da gelip geçici dönemler bunlar. Biraz sabır sadece.
Hemen gidip tahlil yaptırınMerhabalar bir şey sormak istiyorum cevap verirseniz çok sevinirim.
Sadece mukuslu kaka olması alerji icin yeterli sebep mi ? Ama her kakada olmuyor mukus
Tamam çok teşekkür ederimÇok sık oluyorsa bence alerjiden şüphelenmelisiniz. Gazı, huysuzlugu varsa, uykusu kötüyse diyet deneyip alerji var mı yok mu emin olabilirsiniz. Ama bebek çok huzurlu, kilo alımı iyi ve tek sorun kakaysa kan görene kadar diyetle yorulmayin derim.
Gazla ilgili cok kolay bi yontem soyleyim size cok ise yarıyo hem alttan hem ustten gidiyo:)yuz ustu yatirin duz bir şekilde ve aglayana kadar o sekilde kalsin zaten bi sure sonra mizildanmaya basliyolar alirsiniz ozamanKızlar ya ben arada geceleri uyuyakaliyorum emzirirken korkudan artık yatağın içine doğru tutuyorum bebeği.Esim bazen uyarıyor ama o da her seferinde uyanık olmuyor.Uykusuzluk çok fena .Birde 3 gündür gündüzleri de çok yorucu inanılmaz gazı var benimde öyle yediklerime dikkat ediyorum.kimyondan rezene ye sürekli içiyorum ama yinede oluyor
Aynen öyle ama güzel yemeyince sütte olmuyor.Surekli rezene kimyon anason içiyorum bende.Bu da biter de baaklaim Allah güç kuvvet versin inşallahMantar bana da aşırı gaz yapar. Bende sütle veya kremayla bisey pisireceksem kimyon ekliyorum. Rezene anason ve kamyon tohumu cayi içiyorum hergun mutlaka. Hersey gaz yapiyo yiyecek birey kalmaz resmen. Bebekle ilgilenmekten yemek bile yapamıyorum ben bazen dışarıdan söylüyoruz mecburen. Zaten uyku da yok. Ne yapacağımızı şaşırdık artık.
Son 1,5 haftadır falan daha çok soluna yatmak istiyor öyle uyutup gece emzirdikten sonra sırtını destekleyerek sağına yatırıyorum ama uyandığımda düz yatarken buluyorum genelde. Dediğiniz gibi olabilir sakinleştiğinde masaj yapayım.Gün içinde uyurken diğer tarafına yatırmaya alıştırın derim yavaş yavaş. Doğal olarak aslında hepimizin bedenimizin sağı ile solu farklı esneklikte ama bebekler çok hızlı geliştiği için onlardaki bu farklılık yanlış yatırmayla soruna dönüşebilir. Hep aynı tarafa yatmaktan bir taraf boyun kasları esnerken diğer taraftakiler gergin kalıyor olabilir. Bu yüzden sağına yatıp emerken boynu zorlanıyor olabilir. Uyanıkken kol egzersizi, başını hafif hafif sağa sola çevirmek gibi boyun egzersizi ve kantaron yağı ile boynunun sağına, köprücük kemiği hattına, pazu ve koltukaltı kısmına nazikçe masaj yapabilirsiniz.
Sık kusan bir bebekse sağına yatarak beslenmek mideden besin kaçağını kolaylaştıracağı için emme sırasında rahatsız ediyor da olabilir. Bu ihtimal size de olabilir geliyorsa bebeği sağına yatırıp emzirirken olabildiği kadar dik tutmaya çalışın.
Bir de bebeği soyup sağ yanında kızarıklık morluk rahatsız edecek bir şey var mı mutlaka inceleyin derim.
Ispanak cok gazlı amanGenlde pAteltes yemekleir ispanak mantar ole besleniyorm ben
Bebeğiniz gazlı ya da alerjik miydi hatırlayamadım. Gazı da alerjiye bağlı rahatsızlıkları da bebekler emdikten sonra daha şiddetli yaşar. Bazı bebekler emme ile rahatsızlık arasındaki bağlantıyı kurabilir ve canının yanmasından korktuğu için emmek istemez. Yanaginizda aranir çünkü bebeklerin emme refleksi stres aninda yogun çalışır. Emdiği seyden tabi süt gelmesi mükemmel bir şey ama süt gelmese de sadece emerek bile rahatlar. Bebeğiniz hem açlığının hem muhtemelen gazının stresini atmak için emmeye ihtiyaç duyuyordu ama meme emmek yeniden sancılanmak demek olduğu için memeye tepki gösterdi. Ben böyle yorumluyorum. Bazı alerjik bebekler de bu sebeple emmeye tepki gosterebiliyor. Bir daha ayni durum tekrarlarsa serçe parmağınızı verin ağzına tırnağınız diline gelecek şekilde. Parmağı alıyorsa gerçekten sancıdan korkup emmiyor olabilir.Son 1,5 haftadır falan daha çok soluna yatmak istiyor öyle uyutup gece emzirdikten sonra sırtını destekleyerek sağına yatırıyorum ama uyandığımda düz yatarken buluyorum genelde. Dediğiniz gibi olabilir sakinleştiğinde masaj yapayım.
Buarada dün gece 4’ten sonra sabah 10’a kadar sürekli ağladı, iki göğsümü de emmedi ne yapacağımı şaşırdım. Normalde en geç 2,5 saatte bir emen bebek 5 saat emmedi, yanağıma getiriyorum emmek istiyor, göğsüme alıyorum ağlıyor hemde öyle az bir ağlama değil baya katılır derecede ağlıyor. Saat 10’da başlarda ağladı yine emmek istemedi bu seferde dün almadığı göğsümü vereyim dedim onu aldı yine ilk seferde ağladı ama sonra tuttu. Neden böyle oldu anlamıyorum çok üzülüyorum umarım bu geçici bir durumdur.
Lohusa kanaması kesilmese bile 40 günden sonra özürlü olarak ibadet edilir. Şu anki kanamanın adet kanaması olduğunu düşünüyorsanız ki 40 günü astiginiza göre adet kanı olmalı ibadet etmezsiniz. Baktınız kanama 3 gün sürmedi, o zaman o kan özür kanı olmuş olur ve kaza etmeniz gerekir. Yok eğer su an adet değil özür kanı olduğunu düşünüyorsanız ibadet edersiniz, 3 gün doldugunda kan adet kanı olmus olur ibadeti kesersiniz. Kanama 10 günü aşarsa 10 günden sonrası yine özür kanı olur ve ibadete devam edersiniz. Diye biliyorum. Fetvamaclisi sitesinden bakabilirsiniz soru cevaplarda vardır mutlaka benzer sorular.Kızlar bir şey danisacagim bilginiz var mı acaba ,ben iki ay oluyor seseryan olalai. Kanamam zaten çok yoktu erken kesildi ama bu bı kaç gündür başlarda penbe sonra da kahverengi şeklinde akıntım oluyor dün banyo yaptım namaz kılarım diye ama bugün tekrar kahverengi akıyor acaba namaz kılmalı miyim yoksa tamamen bitmesini mi beklemeliyim
Aynen öyle ama güzel yemeyince sütte olmuyor.Surekli rezene kimyon anason içiyorum bende.Bu da biter de baaklaim Allah güç kuvvet versin inşallah
Canim işe yarayip yaramadiğini bize de haber verEvet canim yemeden sut de olmuyor ben hamileliğim boyunca şekerden dolayi zaten hep diyetteydim simdi yiyorum. Gasicon damla aldım emziren anneler içinmiş. Dünden beri kullanıyorum ise yarar inşallah. Tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?