Ben rahatladım bugün çok şükür de sonra alisirsa buna diye sürekli kullanmak istemiyorum.Koz olarak elimde kalsınBüyük kızımda işe yarıyordu ama küçüğü yemedi
Nurse harway veye bio gaia damla kullanıyoruz biz biraz rahatladik. Dr. A sorun gaz icinKızlar ya ben arada geceleri uyuyakaliyorum emzirirken korkudan artık yatağın içine doğru tutuyorum bebeği.Esim bazen uyarıyor ama o da her seferinde uyanık olmuyor.Uykusuzluk çok fena .Birde 3 gündür gündüzleri de çok yorucu inanılmaz gazı var benimde öyle yediklerime dikkat ediyorum.kimyondan rezene ye sürekli içiyorum ama yinede oluyor
Damla önermedi Dr umuz.Ben kendimin içeceği bir damla sipariş ettim bugün bakalım inşallah işe yarar.Nurse harway veye bio gaia damla kullanıyoruz biz biraz rahatladik. Dr. A sorun gaz icin
Benim de sol uc daha küçük belki alakası olabilir canım gece uyku arasında mı almıyorUcu daha küçük aslında bilmiyorum etkisi var mıdır? Bir de buaralar genelde sol tarafına yatarak uyuyor sağ tarafa yatırdığımda vücut sağ tarafta kafayı sola çevirmeye çalışıyor bu sefer kafası düz yatmış gibi oluyor bende kusar diye ısrarla yatıramıyorum. Sağ göğsümde sola doğru yattığı içinde istiyor olabilir mi acaba ya? Az önce 3-4 kere denedim her seferinde ağlamasının dozu arttı en son katıldı ağlamaktan bıraktım sağ tarafa geçirdim orayı tuttu uyudu.
Biberon vermiyorum canım geçenlerde sağdığım sütü verdim onu bile zor içti başta istemedi, unutmuş biberon tutmayı
Buaralar emzik veriyorum ama onun bir etkisi var mıdır acaba? Sabah emzik verdim sola yatırdım sonra emziği çıkardım göğsümü tuttu ama ondan sonra ki hiç bir emmede almadı yine
Zaten 3 aya kadar falan işe yarıyor canımBen rahatladım bugün çok şükür de sonra alisirsa buna diye sürekli kullanmak istemiyorum.Koz olarak elimde kalsın
Evet bugün kaç defa hem kendi üstümü hem onunkini değiştirdim bilmiyorum ,3.500 doğmuştu iki ay iki günlük 5.300 kilosu . Doktor kilosu alması gerekenin altında dedi Bu kadar kusmasa belki kilo alır .Amin canım, nerde şifa bekleyen varsa hepsine Allah şifasını versinhala kusuyor mu, kilo alımı nasıl?
Ekmek de çok gaz yapar. Özellikle kan grubunuz 0 ise üç dört gün ekmeksiz unsuz deneyin derim. Sut alerjisi ihtinalini cok goz ardi etmeyin bence. Bebekte süt alerjisi varsa siz sütü bugün kesseniz bebek hemen akşamına rahatlamaz, genelde rahatlamaları bir hafta sürmez ama 21 güne kadar da uzayabilir. Bir besinin alındıktan sonra anne sütünden tamamen arınması 21 günü buluyor. Sıcak beslenme konusunda da eger soğuma fazlaysa sıcak beslenmenin etkisini göstermesi için sabırlı olmak gerekebilir. Bebeğinizin elini ayağını bıngıldağını ense çukurunu şakaklarını belini ve karnını lavanta gibi sıcak yağlarla yağlayın. Yalnız cildi hassas olduğu için bu yağları kantaronla ya da çörek otuyla karıştırarak sürün. Bir cay kaşığı kantarona iki üç damla lavanta yeterli olur sanırım.Şüphelenmiyorum yazacaktım klavye azizliği olmuş.Valla bende anlamadım sıcak mizaçlı gıdalar tükettim 3 gündür sürekli rezene kimyon bal tüketiyorum benimde onunda çok gazı var.Bugun sütte içmedim.Patlican ve tahin hiç aklıma gelmezdi.Ben zaten ne yemek yiyecegimi şaşırdım .Herşey gaz yapıyor
Evet hepsini utuluyorumKizlar bugun cok soru sordum kusura bakmayinama bir sorum daha var bebeginizin tum yikanan kiyafetlerini agiz mendillerini havlularini yani herseyini utuluyor musunuz?
Gasicon muDamla önermedi Dr umuz.Ben kendimin içeceği bir damla sipariş ettim bugün bakalım inşallah işe yarar.
Meme basını kavrayamıyor olablır yada süt cok hızlı gelıyor yada az gelıyor meme reddi olsa diger tarafıda almaz . Benımkıde kavrayamadıgu zaman sınırlenıyor aglıyorUcu daha küçük aslında bilmiyorum etkisi var mıdır? Bir de buaralar genelde sol tarafına yatarak uyuyor sağ tarafa yatırdığımda vücut sağ tarafta kafayı sola çevirmeye çalışıyor bu sefer kafası düz yatmış gibi oluyor bende kusar diye ısrarla yatıramıyorum. Sağ göğsümde sola doğru yattığı içinde istiyor olabilir mi acaba ya? Az önce 3-4 kere denedim her seferinde ağlamasının dozu arttı en son katıldı ağlamaktan bıraktım sağ tarafa geçirdim orayı tuttu uyudu.
Biberon vermiyorum canım geçenlerde sağdığım sütü verdim onu bile zor içti başta istemedi, unutmuş biberon tutmayı
Buaralar emzik veriyorum ama onun bir etkisi var mıdır acaba? Sabah emzik verdim sola yatırdım sonra emziği çıkardım göğsümü tuttu ama ondan sonra ki hiç bir emmede almadı yine
Sol tarafına dıkkat ettınmı agrıyan bi yerı mı var acabaUmarım benimki de düzelir canım dün gece başladı sabah biraz ağladı ama verdiğimde aldı, öğlen yine biraz uğraştırdı ama emzirdim yine ondan sonra bir daha kesinlikle almadı. Daha o tarafa yatırdığım an ağlamaya başlıyor ya bi kaç gün ısrar etmemeyeyim dedim sonra iyice reddetmesin diye.
Az önce ters olan koltukaltı pozisyonunu denedim aldı o şekilde demek ki derdi sol tarafına yatmak. Ama öyle emzirmekte çok zor geldi yada ben alışık olmadığım için beceremedim
Ayyy ne olursun üzülme canım ya harap etme kendini onun sana ne kadar çok ihtiyacı var bi bilsen. Şöyle düşün ameliyat bile olsa iyileşecek başına gelen tüm bu sıkıntılar geçecek oda rahatlayacak. Ben düşünüyorum da bebekleri sma olan engelledi olan ya da farklı farklı hastalıkları olan o kadar çok çaresiz anne var ki bu dertler bizim için ne ki sukretmelisin seni gerçekten çok iyi anlıyorum ama insan kendinden daha kotu durumda olan insanları düşününce güçleniyo sen de öyle yao bol bol dua et Allahın izniyle geçecekKızlar moralim yerlerde. Lidya 4. Haftadan sonra çok kusmaya başladı, bir kere resmen sırtım koltuk yerler falan battı büyük insan gibiydi. Tabi bu bana fazla geldi takip etmeye başladım ne kadar sıklıkla olcak diye, bu kadar yoğun olmadı ama kusmaları bitmedi. Bir de kustukça midesi boşaldığından acıkıyor aranıyordu. Ayrıca da çok gazı da vardı. Ben çok kusmasın diye az beslemeye başladım 4 5 gün ve emzikle oyaladım, ama kusması bitmedi hiç. Reflüdür dedim çok üstünde durmadım sonra az beslendiğinden herhalde 5 gün kaka yapamadı, kaka için doktora gidip bunları anlatınca ultrason çekilsin tam batın dedi. Ayrıca 18 günde 250 gr almıştı doktoru tabi ki az buldu, çünkü ilk ay 1310 gr almıştı. Pilor stenozu diye bir hastalık varmış, mide girişindeki bir kasın kalınlığından dolayı yedikleri tam olarak mideye inmeden geri geliyormuş doktoru bundan şüphelendi. Ayrıca gaz için damla verdi, mamayı da sma kullanıodum evolvia ac ye başlattı. 3 4 gün kusmaları azaldı baya, her bebek kadar kustu. Dün 2 avuç kadar kustu, bugün ultrason çekildi. Sonuç olarak tam tanı konulmadysa da mide girişindeki kası normalden kalın ve uzun çıktı, sınırdaymış. Tedavisi de sadece ameliyat olan bi hastalık. Ya açık ya laporoskopi ile yapılıyormuş, 10 dklık bir işlemmiş. Ama dünyam başıma yıkıldı, zaten günlerdir zaten az olan sütüm 10 cclere falan indi. Perşembe başka hastanede bi daha ultrasonla bakılcak sonra da çocuk cerrahına gidicez. Şimdilik şüphe var , cuma gününden beri 150 gr almış. Gerileme de olabiirmiş ama ameliyat olacak kadar ilerleyebilirmiş de. Dua edin teyzeleri bize, Allah kimseyi evladıyla sınamasım dermansız dert vermesin, belki ben çok abartıyorum ama el kadar bebe ameliyat masasında düşünemiorum çok mutsuzum
Evet kullandınız mıGasicon mu
Diyorum ya ağız dolusu oluyo çok panik yapıyorum ama artık bebeğimi tanıdım uyku gaz altı pis acıkma hepsini anlayivermenin mutluluğu var50 mikilo alımı nasıl?
Ekmektemi eyvah onuda çıkarırsam hayatımdan bişey kalmadıEkmek de çok gaz yapar. Özellikle kan grubunuz 0 ise üç dört gün ekmeksiz unsuz deneyin derim. Sut alerjisi ihtinalini cok goz ardi etmeyin bence. Bebekte süt alerjisi varsa siz sütü bugün kesseniz bebek hemen akşamına rahatlamaz, genelde rahatlamaları bir hafta sürmez ama 21 güne kadar da uzayabilir. Bir besinin alındıktan sonra anne sütünden tamamen arınması 21 günü buluyor. Sıcak beslenme konusunda da eger soğuma fazlaysa sıcak beslenmenin etkisini göstermesi için sabırlı olmak gerekebilir. Bebeğinizin elini ayağını bıngıldağını ense çukurunu şakaklarını belini ve karnını lavanta gibi sıcak yağlarla yağlayın. Yalnız cildi hassas olduğu için bu yağları kantaronla ya da çörek otuyla karıştırarak sürün. Bir cay kaşığı kantarona iki üç damla lavanta yeterli olur sanırım.
O zamana kadar gazı biter herhalde canım sonrada dişler başlar.Uykular haram uzun bir süreZaten 3 aya kadar falan işe yarıyor canım
Ben de aynı dertten muzdaribim canım. Neye baksam gazlı insan ne yiyeceğini şaşırıyor. Sabahları zeytin ekmek yiyorum sadece nerdeyse. Yok süt alerjisi olabilir yok gaz oluyo derken hayatımda yiyecek hiçbir şey kalmadı.Ay inşallah bugün içmedim ama gazliyiz yine.Bence sayfada gaz yapmayan yemek menüleri paylaşalım aç kaldım ben neye elimi atsam gazlı hep
Cok gecmis olsun çok üzüldüm canimKızlar moralim yerlerde. Lidya 4. Haftadan sonra çok kusmaya başladı, bir kere resmen sırtım koltuk yerler falan battı büyük insan gibiydi. Tabi bu bana fazla geldi takip etmeye başladım ne kadar sıklıkla olcak diye, bu kadar yoğun olmadı ama kusmaları bitmedi. Bir de kustukça midesi boşaldığından acıkıyor aranıyordu. Ayrıca da çok gazı da vardı. Ben çok kusmasın diye az beslemeye başladım 4 5 gün ve emzikle oyaladım, ama kusması bitmedi hiç. Reflüdür dedim çok üstünde durmadım sonra az beslendiğinden herhalde 5 gün kaka yapamadı, kaka için doktora gidip bunları anlatınca ultrason çekilsin tam batın dedi. Ayrıca 18 günde 250 gr almıştı doktoru tabi ki az buldu, çünkü ilk ay 1310 gr almıştı. Pilor stenozu diye bir hastalık varmış, mide girişindeki bir kasın kalınlığından dolayı yedikleri tam olarak mideye inmeden geri geliyormuş doktoru bundan şüphelendi. Ayrıca gaz için damla verdi, mamayı da sma kullanıodum evolvia ac ye başlattı. 3 4 gün kusmaları azaldı baya, her bebek kadar kustu. Dün 2 avuç kadar kustu, bugün ultrason çekildi. Sonuç olarak tam tanı konulmadysa da mide girişindeki kası normalden kalın ve uzun çıktı, sınırdaymış. Tedavisi de sadece ameliyat olan bi hastalık. Ya açık ya laporoskopi ile yapılıyormuş, 10 dklık bir işlemmiş. Ama dünyam başıma yıkıldı, zaten günlerdir zaten az olan sütüm 10 cclere falan indi. Perşembe başka hastanede bi daha ultrasonla bakılcak sonra da çocuk cerrahına gidicez. Şimdilik şüphe var , cuma gününden beri 150 gr almış. Gerileme de olabiirmiş ama ameliyat olacak kadar ilerleyebilirmiş de. Dua edin teyzeleri bize, Allah kimseyi evladıyla sınamasım dermansız dert vermesin, belki ben çok abartıyorum ama el kadar bebe ameliyat masasında düşünemiorum çok mutsuzum
Aynen öyle Allah esirgesin bu ara benim ki de kusuyor aşırı degil fazlasını çıkarıyor diye düşünüyorum ama tabi ki takipte ediyorum. EtmeliyizKızlar fışkırarak kusan bebeği olanlar varsa aranızda siz de ihmal etmeyin bu konuyu derim, fışkırmak önemli bir bulguymuş maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?