2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Emzik kullanıyomusun canım ben philips avent emzik aldım sayesinde rahat ettım emziriyorum sonra emzikle besıge koyuyorum uyanmıyo dıger türlü kucagımda uyuyp besıge koydugumda gozlerını acıyodu .
Emzik olayını bir türlü alistiramiyorum bende oioi ninkini aldım yeni daha öncesinde de de chicco nun emzigini aldım ve wee ninkileri aldım artık hangi emzigi alacağımı şaşırdım zaten son aldığım Philips aventin aynisi ama yok istemiyor 1 aydır uğraşıyorum

Laktozsuz süt içiyorum ben yinede gaz yapıyor mu ki ? Bende iki üç gündür epey katilastirdim diyeti.Ama bugün sabahtan beri daha az önce uyudu.bana göre gaz yapan birşey yemiyorum ama neden böyle anlamadim.Gunde bir kez kafeinsiz kahve içiyorum acaba o da yapıyor mu ki gaz ? Teşekkür ederim

Yok ya uyumuyor az öncede yine burnundan emdigi sut geldi bir de öyle uykusu kacti ben ne zaman uyuyup dinlenecegim

Ben Emziriyorum canım ama diyet de yapıyorum öyle çok kalori kısmadan
. doğumdan sonra da kilo almıştım onları vermek için korse de bir haftadan sonra kullanmaya başladım çok düzenli olmasa da her gün kullanmaya çalışıyorum 2 ayım bitti spora da başladım. Ben de senin gibiyim Kıyafet konusunda

Kizlar bugun cok soru sordum kusura bakmayin ama bir sorum daha var bebeginizin tum yikanan kiyafetlerini agiz mendillerini havlularini yani herseyini utuluyor musunuz?
Yok utulemiyorum ben her şeyini. Kırışık olanları utuluyorum. Ilk yeni doğduğunda yapmıştım ama artık yapmıyorum bir sorun da yaşamadım.

Gaz damlası olarak ne kullanıyorsun cnm.

Kızlar bebekleriniz gece kaç kere emiyo kaç saate bir emiyo merak ettim. Benimki 3 ya da 4 defa emiyo bazen 3 4 saat uyuyo az mı acaba ben de aciksa kendi kalkar diye uyandirmiyorum
Iyi yapıyorsun cnm. Ben de öyle yapıyorum. Kilo alımı da iyi .doktora böyle yaptığını söyleyince, iyi yapıyorsun demişti. Ama ben seninkinden daha az emziriyorum gece. En fazla 2 defa kalkıyorum.

Bence sut icmeyi bi kenara birak en azndan uc ayi dolana kadar. Kahve olayna bisey diyemicem.blmiorm cunku. Ama ben kestm cok seviyordm gunde bir fincan filtre kahve icmeyi ama kestim. Dedm ya baya benimki kati bir diyet oldu.

Canim bir de rezeneyi bebise bir tatli kasigi icir. Sdce rezeneyi ama. Benm dr vereblirsn demisti ben onu da verdim dhaa rahat uykuya daliyor

Sütüne batırıp vermeyı dene canım

Bence sut icmeyi bi kenara birak en azndan uc ayi dolana kadar. Kahve olayna bisey diyemicem.blmiorm cunku. Ama ben kestm cok seviyordm gunde bir fincan filtre kahve icmeyi ama kestim. Dedm ya baya benimki kati bir diyet oldu.
Benim kızımda cok kötü gazlı surekli kıvranıyor ne bakliyat yerim ne mevsim sebzelerini gaz yapcak bisey yememeye çalışırım ama yumurta ve laktozsuz süt vardı hayatımda onlarida cikariyim en iyisi ne yicezki pekte bisey kalmıyor

Kızlar moralim yerlerde. Lidya 4. Haftadan sonra çok kusmaya başladı, bir kere resmen sırtım koltuk yerler falan battı büyük insan gibiydi. Tabi bu bana fazla geldi takip etmeye başladım ne kadar sıklıkla olcak diye, bu kadar yoğun olmadı ama kusmaları bitmedi. Bir de kustukça midesi boşaldığından acıkıyor aranıyordu. Ayrıca da çok gazı da vardı. Ben çok kusmasın diye az beslemeye başladım 4 5 gün ve emzikle oyaladım, ama kusması bitmedi hiç. Reflüdür dedim çok üstünde durmadım sonra az beslendiğinden herhalde 5 gün kaka yapamadı, kaka için doktora gidip bunları anlatınca ultrason çekilsin tam batın dedi. Ayrıca 18 günde 250 gr almıştı doktoru tabi ki az buldu, çünkü ilk ay 1310 gr almıştı. Pilor stenozu diye bir hastalık varmış, mide girişindeki bir kasın kalınlığından dolayı yedikleri tam olarak mideye inmeden geri geliyormuş doktoru bundan şüphelendi. Ayrıca gaz için damla verdi, mamayı da sma kullanıodum evolvia ac ye başlattı. 3 4 gün kusmaları azaldı baya, her bebek kadar kustu. Dün 2 avuç kadar kustu, bugün ultrason çekildi. Sonuç olarak tam tanı konulmadysa da mide girişindeki kası normalden kalın ve uzun çıktı, sınırdaymış. Tedavisi de sadece ameliyat olan bi hastalık. Ya açık ya laporoskopi ile yapılıyormuş, 10 dklık bir işlemmiş. Ama dünyam başıma yıkıldı, zaten günlerdir zaten az olan sütüm 10 cclere falan indi. Perşembe başka hastanede bi daha ultrasonla bakılcak sonra da çocuk cerrahına gidicez. Şimdilik şüphe var , cuma gününden beri 150 gr almış. Gerileme de olabiirmiş ama ameliyat olacak kadar ilerleyebilirmiş de. Dua edin teyzeleri bize, Allah kimseyi evladıyla sınamasım dermansız dert vermesin, belki ben çok abartıyorum ama el kadar bebe ameliyat masasında düşünemiorum çok mutsuzum

Kizlarrr imdatt az kaldi huniyi takip dolanmamabebeğine rezene veren arkadaşlar vardi günde ne kadar veriyosunuz onu denemek istiyorum belki fayda eder ya bi bebek hiç mi ağlamadan durmaz uyanik olduğu her an ikinma ağlama huysuzlanarak geçiyor uykusu da tavşan uykusu mübarek kesintisiz hiç uyumuyo uykusunda bile ikinma peşinde kolik anladik ablasi da kolikti ama el insaf bana da yazik

Süt alerjisinde bebeği rahatsız eden şey sütteki laktozdan çok kazein. Laktoz hassasiyetinde laktozsuz süt işe yarayabilir ama süt alerjisinde süt her türlü rahatsız eder.

Pardon siz süt alerjisinden şüphelenen annelerden değildiniz sanırım karıştırdım.

Kıyamam kuzum ya çok geçmiş olsun canım. İnşallah diğer hastanede çıkan sonuçta ameliyatlık bir durum çıkmaz kuzum. Dualarım sizinle kıyamam. Yeğenim de bu şekilde yoğun kusuyordu arada ama gazıyla çıkıyordu hiç ameliyat falan olmadı geçti bir kaç ay sonra. Şimdi 9 yaşında. Tabi sorun aynı mı bilmiyorum ama anlattığın gibi kusmaları vardı arada.. İnşallah Lidya'nın da geçici bir durumdur kuzum ameliyatsız geçer inşallah.. Haberlerini bekliyorum canım aklım sizde kalır..

Canım çok geçmiş olsun, diğer hastanede güzel sonuçlar alırsınız inşallah. Umarım kendi kendine geriler ve ameliyata gerek kalmaz Kıyamam ben ona, dualarım sizinle

Süt alerjisinden şüpheleniyorum evet.Laktoza hassasiyetiim var kendimin gazlı olduğu için bebek dikkat etmeye çalışıyorum.Sizin yazınızı gördüğümden beride sıcak soğuk mizaçlı yiyecekler olarak özellikle 3 gündür daha keskin diyetteyim.Ancak gaz konusunda bebekte olumlu gelişme olmadı.Sanirim onların kendiyle ilgili olanda bir süreç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…