2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Degisiyo 50 üstünde cikiyo ama en az 30 mm fakat sağılan sütle emme aynı oranda değilmiş bebek fazlasini emiyomus yani
evet drda sagdiginda 30 cikiyorsa bebek 50-60 emer demisti. Benim bazen 50 bazen 30 cikiyor cok dolduysa 70-80i buldugu oluyor ama 2 saatte bir sagarsam az cikiyor tam dolmuyor

evet drda sagdiginda 30 cikiyorsa bebek 50-60 emer demisti. Benim bazen 50 bazen 30 cikiyor cok dolduysa 70-80i buldugu oluyor ama 2 saatte bir sagarsam az cikiyor tam dolmuyor
Benim hic 30dan fazla ciktigi olmadi ya ben beceremedim ya da bebek emiyor cogunu. Sagip az geldigimi gordukce moralim bozuluyordu o yuzden sagmayi biraktim
Moralim bozulmasin diye cunku hic mama vermiyorum ve gunde ortalama 50gr aliyor bosuna moral bozuklugu

Bebeğiniz doyuyorsa fazla fazla gelmemesine üzülmeyin. Benim bebeğim emdikçe emiyor sonra yarısını kusuyor. Eme eme arttırdı gibi geliyor bana çokta büyüdüler ondan da rahatsızım. Herşeyin orta kararı güzel o yüzden

ya bende ayni seyi dusunuyordum ne kadar ciktigini gordukce kiyaslama yapiyorum az cikti cok cikti diye. Sagmak istemiyorum ama goguslerim bazen cok aciyor bende biraz dinlensin diye sagiyorum gunde 1-2 kere

ya benimkide kusuyor kusunca da tekrar emmek istiyor sut haliyle pek kalmamis oluyor bende mama veriyorum. Bugun o yuzden 2 kere mama verdim

ya bende ayni seyi dusunuyordum ne kadar ciktigini gordukce kiyaslama yapiyorum az cikti cok cikti diye. Sagmak istemiyorum ama goguslerim bazen cok aciyor bende biraz dinlensin diye sagiyorum gunde 1-2 kere
Anladim canim goguslerin aciyorsa mecbur tabi ama gectiginde bebeginde guzel kilo aliyorsa sagarak moralini bozma bence eger bebek sik sik emiyorsa gerek yok diyorlar zaten. Benim goguslerimde ilk iki hafta cok kotuydu avent kalkan cok iyi geldi

Anladim canim goguslerin aciyorsa mecbur tabi ama gectiginde bebeginde guzel kilo aliyorsa sagarak moralini bozma bence eger bebek sik sik emiyorsa gerek yok diyorlar zaten. Benim goguslerimde ilk iki hafta cok kotuydu avent kalkan cok iyi geldi
gumus kalkan kullaniyorum bende ara sira gogus kremi de suruyorum ama yine de ust uste cok emdiginde aciyor

ya benimkide kusuyor kusunca da tekrar emmek istiyor sut haliyle pek kalmamis oluyor bende mama veriyorum. Bugun o yuzden 2 kere mama verdim
Kusmasının sebebini bulursan daha kolay çözersin aslında. Benim bebeğim doyduğu halde emmeye devam ettiği için çok kusuyor. Bi kere sağdığım sütü biberonla verdim 90-100 cc içip bıraktı ve kusmadı. Memede olunca bırakmak istemiyor hiç. İnsan kustuğunda giden sütüne de üzülüyor doldurana kadar neler çekiyoruz. İki göğsünü de veriyor musun tek seferde? Mamada kaç ccde doyuyorsa sütünü sağıp o aynı miktarda vermeyi dene belki o zaman doyar fazla gelmediği için kusmaz

hem cok hirsli emiyor hemde memeyi birakmak istemiyor o yuzden kustugunu dusunuyorum. Sagip verdigimde de hizli ictigi icin kusuyor sanirim

hem cok hirsli emiyor hemde memeyi birakmak istemiyor o yuzden kustugunu dusunuyorum. Sagip verdigimde de hizli ictigi icin kusuyor sanirim
Benim kızım da öyle çok hırslı emiyor, doyduğunu düşünüp memeden çektiğimde de deli gibi ağlıyor mecbur yeniden veriyorum sonra kusacaksa da kusuyor. Bebeklere laf geçirmek mümkün değil biz sütümüzü arttırmaya bakıcaz o yüzden mecbur

Göğsüm doluysa 200 cc civarı çıkıyor
Benim ilk bebeğimde sütümü azaltmak için denemediğim yöntem kalmamıştı. 6 ay boyunca sütümü önden sağıp döktüm, öyle emzirdim. Çünkü aşırı süt üretimi olduğu için bebek sütün yağlı kısmına geçemeden doyup bırakıyordu emmeyi ve sürekli önsütle beslenmekten geçici laktoz hassasiyeti oluşmuştu. Geçici laktoz hassasiyeti de kakada alerjiye benzer belirti veren bir rahatsızlık, çok da gaz yapıyor. Sütün fazlasını sağdıktan sonra emzirmeye başlayınca düzelmişti bebeğim. Ben tek taraftan 150 ml sağıyordum, siz 200 diyorsunuz, sütünüz çok fazla olmalı. Bebeginizde laktoz hassasiyeti gelişmiş olmasın? Belki o yüzden sancısı var ve memeden ayrılmıyor.

Kızlar 38.günde pedi çıkarmıştım artık kanamam bitmişti, bugün 47.gün şimdi yine kahverengi akıntı gibi bir şeyler geliyor. Sizce regl mi oluyorum? Siz ne zaman regl oldunuz ya da oldunuz mu?
Canım bende öyleyim. Bitti dedim 2 gün önce kanamam oldu ama açık renkli ve sadece günlük pedin yarısı kadar. 47. Gündeyim kahverengi akıntı geliyor hala? Neden böyle bilmem

Gaz sancısı oluyordur buyuk ihtimal

Her zaman 200 cc çıkacak kadar olmuyor ama çok doluysa çıkıyor. Çok dolu olduğunda ön sütümü sağıp döküyorum. Bebeğimin kakasında anormalliğe rastlamadım hiç ama önsütü fazla içtiğinde daha yeşilimsi kaka yapıyor. Acıktığı zamanlarda memeyi hırslı emiyor ama emme süresi en fazla 10 dakikadır. Ben 5 dkdan sonrasının ona fazla geleceğini bildiğim içim ayırmak istiyorum. Bilmiyorum laktoz hassasiyetinin başka bir belirtisi olur mu, daha sonra bir kaka fotoğrafı çekip gösterebilirim isterseniz belki de ben anlamıyorumdur

Canım aynı şeyi ben de yaşıyorum. Dizlerimi bükemiyorum resmen acıyor resmen. Bacaklarım ağrıyor sık sık. Sanırım yorgunluktan. Bebeğim uyurken de dinlenemiyorum sürekli bir iş. Yorgunluktan bazen bayılacak hale geliyorum. Allah hepimize kolaylık versin anne olmak zor.

İlk başta bende yorgunluktan sandım ama farklı bişey sanki bu. Çok iyi dinlediğim uyuduğum günlerde de oluyor, yataktan kalktığımda basamıyorum resmen. Garip bir ağrı çözemedim hâlâ. Değerlerimize de baktırmak lazım emzirirken düşmüş olabilir. Amin öyle gerçekten

Biz analar bence süper kahramaniz ben yine de eşimin anlayışlı olmasinile sansli taraftayim canim arada kahvaltımı hazırlar yorgunsam beni dinlendirir. Şu halde hepsine nasil yetıyorum bilmiyorum ama gerçekten kendime de vakit ayirabiliyorum tabi bebisim uyumlu olması gazsız olması masallah yoksa birseyler yarim kalırdı. Mesela oglumu emzirirken kızıma kitap okurum yada bir aktivite gunluk yaparız mutlaka. Esim aksam geliyor ancak kizla az oynar yada uyutuyor yada bebekle ilgilenip ben uyutuyorum evdeyse destek olur. İlle de 3 çeşit olsun demez ama yemek yemeyi çok sever tam bir gurme üstelik ama olmadığı daha doğrusu olamadığı zaman sitem etmez anlayışlidir yoksa çekilir çile değil. Aslında bizde mesela 2 ogun besleniyoruz. Kizimkn çorba saati meyve saati vardır. Benim kahve olur arada ama suan emzirme ile çok acıkıyorum meyve yada tost gibi öğle olabiliyor.
Yakında ikimiz de diyete girmeyi dusunuyoruz o zaman su 3 cesit tek çeşide düşebilir belki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…