2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
gunebakan_ gunebakan_ sizi sıkıyoruz sanırım biraz ama etrafımda sorabilecegim kimse yok ,internet desen milyon bilgi dolu karmakarışık. bebeğimin alerjik olduğuna eminim artık , süt ürünlerini ,yumurtayı yemiyorum düzelmiş gibiydi ama bugün yine inanılmaz kustu ve sabah sekizden beri uyanik ağlıyor huysuz, en son dayanamdim fitil vermek zorunda kaldım. Çünkü perişan olmuştu uykusuzluktan ve kusmaktan. Acaba dokunan alerjik olabilecek bilmediğim bir şey mi varsdi dün yediklerimde. Fındık ,badem kuru dut kuru üzüm yedim kuruyemiş olarak ekstra. Kahvaltida zaten zeytin helva ve tahin pekmez yiyorum. Akşam da patates sulusubve pirinç pilavı yedim . yani alerjik bir şey yemedim sanırım ama neden böyle oldu anlamadım. Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama ne yapacağımı bilemedim. Bir de sırtını tras edin demişsiniz test için. Damla damlatarak yapılmıyor mu o test neden bantliyorlar

Kızlar bebekleriniz gece kaç kere emiyo kaç saate bir emiyo merak ettim. Benimki 3 ya da 4 defa emiyo bazen 3 4 saat uyuyo az mı acaba ben de aciksa kendi kalkar diye uyandirmiyorum
gece 12de, 3-4 gibi, 7 gibi sonra gunduz daha sık istiyor yetmeyince 1 kere mama veriyorum. Onceden gunde 2 kez mama veriyordum ama artik 1den fazla vermemeye calisiyorum. Gunluk rutinimiz boyle☺️

Canım o kadar az veriyorum ki o kadar etki etmemesi için ayrıca bebeğim sanırım 40 dan sonra huy degistirdi iki gündür çok nadir uyuyo hiç değilse iki saatte bir uyaniyodu iki gündür yarım saat bile zor uyuyo anlamadım ben bu işi aşırı yorgun oluyorum elim ayağımda resmen uyuşmalar başladı
bebekler huy degistiriyor gercekten allah yardimcin olsun. Benimki de 2 gundur uykusunda aglamaya basladi yanina gidip basini oksuyorum susuyor bide kucak istemeye basladi

Kizlar bebeginizin kakasi kotu kokuyor mu? Sadece anne sutuyle besleniyor ama buyuk insan kakasindan kotu kokuyor niyeyse kakasi
benimkinin kakasi da kokuyor burda bende sormustum gecen hafta bi benim bebegimin mi kokuyor acaba diye☺️

Kızlar bebekleriniz gece kaç kere emiyo kaç saate bir emiyo merak ettim. Benimki 3 ya da 4 defa emiyo bazen 3 4 saat uyuyo az mı acaba ben de aciksa kendi kalkar diye uyandirmiyorum
Ben aksamlari 10 da 1 de 5 te ve sabah 8 de veriyorum onun haricinde ne zaman isterse gun icinde 3 saatte bir veriyordum ama bu sira 2 saat belki daha kisa surede istemeye basladi

gunebakan_ gunebakan_ sizi sıkıyoruz sanırım biraz ama etrafımda sorabilecegim kimse yok ,internet desen milyon bilgi dolu karmakarışık. bebeğimin alerjik olduğuna eminim artık , süt ürünlerini ,yumurtayı yemiyorum düzelmiş gibiydi ama bugün yine inanılmaz kustu ve sabah sekizden beri uyanik ağlıyor huysuz, en son dayanamdim fitil vermek zorunda kaldım. Çünkü perişan olmuştu uykusuzluktan ve kusmaktan. Acaba dokunan alerjik olabilecek bilmediğim bir şey mi varsdi dün yediklerimde. Fındık ,badem kuru dut kuru üzüm yedim kuruyemiş olarak ekstra. Kahvaltida zaten zeytin helva ve tahin pekmez yiyorum. Akşam da patates sulusubve pirinç pilavı yedim . yani alerjik bir şey yemedim sanırım ama neden böyle oldu anlamadım. Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama ne yapacağımı bilemedim. Bir de sırtını tras edin demişsiniz test için. Damla damlatarak yapılmıyor mu o test neden bantliyorlar
Estağfirullah, bir bebeğin hayatına dokunabilmek benim için çok değerli. Sorunuz olduğunda bana sorabilirsiniz, bilgim kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Aslında yazdığınız her şey alerji yapabilir. En alerjik olan fındık ve susam kaynaklı tahindir. Helvada kakao varsa o da çok alerjiktir. Ayrıca eminim helva katkısız değildir, hicbir sey dokunmasa bile katkı maddeleri dokunur malesef. Sizin durumunuzda önemli olan bebeğiniz duzeldikten sonra bu yediklerinizin hangilerini bugün ilk kez yediniz? Cevabınız neyse dokunan odur. Bir de bebeğinize fitili kaka yapması için veriyorsanız vermeyin. Cam damlaliklarin ucu yusyuvarlak oluyor, makatina zarar vermez. Bir damlaligin içine ılık içme suyu cekin, damlaligin dışına dogal bir yağ sürüp makattan verin suyu, kapatin bezini. Sonra karın masaji yapin, bacaklarını dizden tutup karına bastırın, bebegi dik konumda yaylanarak gezdirin, yapar kakasini. Fitil, sabun, eczane lavmani bebegin bagirsagindaki tahribatı artırır.

Eklentiler

• 5398-7207buyukjpg-7207buyuk.jpg
    5398-7207buyukjpg-7207buyuk.jpg
    36,3 KB · Görüntüleme: 33
Bebeklerinizle goz temasi kuruyor musunuz kuruyorsaniz nasil? Bizimki bugun bir aylik oldu kalca ult falan normal cikti cok sukur doktor goz temasini sordu surekli degil arada kuruyor ama cok takip etmedim doktorfa zamanla artar dedi ama icime kurt dustu 😞
Ben yatarken ya da kucağımda başını iki elimle kavrıyorum kendime doğru tutuyorum. Konuşuyorum pür dikkat dinliyor hatta bazen gülüyor bile. Ama o an bakmak istemezse bakmayadabiliyor.

Kızlar aranızda eklem ve bacak ağrısı yaşayan var mı? Birkaç haftadır eklem yerlerim ve ayak tabanlarım o kadar ağrıyor ki üstüne basamıyorum resmen. Sürekli uykum var bebeğimle birlikte bütün gün uyusam bile dinlenemiyorum. Emzirmekten mi kaynaklı vitamin değerlerim mi düştü sebebini çözemedim bir türlü. Demir hapı ve d vitamini kullanıyorum ama yine de devam ediyor ağrılar 😣

gece 12de, 3-4 gibi, 7 gibi sonra gunduz daha sık istiyor yetmeyince 1 kere mama veriyorum. Onceden gunde 2 kez mama veriyordum ama artik 1den fazla vermemeye calisiyorum. Gunluk rutinimiz boyle☺️
Benim de gece öyle ama gündüz 2 3 saate bir emiyo beyefendi tok olunca kesinlikle emmiyo. Bazen 2 3 saati gecebiliyo ama doymasa çok huzursuz olur sanırsam doyuyo

Arkadaşlar bebeğim uyuduktan sonra ara ara ağlayarak uyanmak istiyor sonra birden geçiyor ve uyumaya devam ediyor..
Belli günlerde gaz sancısı da yaşıyoruz ama bu gaz sancısından farklı ayaklarına oynatmıyor rüyamı görüyor yoksa başka bir şey mi??

Kızlar 38.günde pedi çıkarmıştım artık kanamam bitmişti, bugün 47.gün şimdi yine kahverengi akıntı gibi bir şeyler geliyor. Sizce regl mi oluyorum? Siz ne zaman regl oldunuz ya da oldunuz mu?

Canım her doktor bir değil ama benimki resmen tebrik etti 1 kg üstünde aldığı için emzik kagucuk tarzda deneyebilirsin ben ondan kullanıyorum meme reddi filan olmadı o yüzden . Kafa konusunda gerçekten öyle dikkat edilmesi gerek onun içinde düzleştirici yastıklar mevcut alsan ise yarar belki 😶
Ya valla bende anlamadım ama reflu icin mecburuz canim cok fazla kilo almamaya dr ne derse o ne yapalım reflu yatağına sag tarafa yatıracağım canim artık

Back