2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Merhabalar gunebakan_ gunebakan_ sana bir şey sormak istiyorum. Sut ve süt ürünleri diyetine girdiğimizde merak ettiğim bir şey var. Mesela kek pogoca yayla çorbası falan yemek istiyoruz onlarında içerisinde sut yoğurt falan varsa bunlarida kesecek miyiz
Merhaba. Malesef evet. Ilk etapta peynir altı suyu tozu girmiş ekmegi bile kesiyoruz. Bebek düzelene kadar bu katilikta devam ediyoruz. Sonra peynir ürünlerinden başlayarak yavaş yavaş menümüzü genisletiyoruz. Mesela bebek diyetle duzeldi, peynir alti suyu tozu olan ekmek deniyoruz 3 gün. Tepki vermedi diyelim, denemeye devam ediyoruz ve mesela fırınlanmış peynir yiyoruz, börek gibi. Böyle böyle peynir denemeleri başarıyla bittiğinde sıra yogurda geliyor. Fırınlanmış yogurtla basliyoruz, yogurtlu kek gibi. Sorun cikmazsa pişmiş yogurt, yayla çorbası gibi. En son yoğurdun kendisi. Yogurtta da sorun çıkmadı tereyağına geçiyoruz. Fırınlanmış tereyag, ocakta pişmiş tereyag ve dogrudan tereyag. Ardindan süt. Sütlü kek, muhallebi ve sütün kendisi şeklinde. Bazi bebekler süt ürünlerine zerresi bile olsa tepki verirken mesela bazi bebekler sadece süte tepki veriyor. Bazıları firinlanmis olanlara twpki vermiyor. Deneye deneye buluyoruz.

Kızlar gece iki uyku arası ne kadar sürüyor sizlerde? Ne kadar sürede uyutabiliyorsunuz tekrar

Kızlar gece iki uyku arası ne kadar sürüyor sizlerde? Ne kadar sürede uyutabiliyorsunuz tekrar
Benim oğlum 3 saate bir emmeye kalkıyo ve emerken uyuyo atını acıyorum gece 1 defa onda da yarim saat 45 dakika sonra uyuyo yani genelde böyle oluyo gece aglamasi 'yi çok sukur

Kızlar bebeklerinizin gözlerinde arada şaşılık gibi oluyor mu? 6 aya kadar normal diyolar internette araştırdım ama 6 aydan sonra da kalır mı acaba çünkü kızlarımda olmazdı böyle kalça ultrasonu için gittiğimde doktora da sorcam ama sizde de oluyor mu merak ettim
Oluyor canım sonrasında düzeliyor yeğenimde de olurdu. Sen yine doktora da sor tabi ama bence korkulacak bir durum değildir

Selamlar herkese dr kontrolünden çıktık dedigim gibi 26 sinda 2 aylık olacağız 5kilo400gr olmuşuz dr kilo alımı hala cok dedi 1 kilo alması gerekirken 1kilo150gr olmus dedi böyle devam ederse bu çocuk obez olur dedi 🥺🥺🥺 gaz sancısını ve reflusunu bitirmek için en az 2 saatte bir emzirmelisin dedi ama nasil o saat aralığında ağladığını hastaneyi inlettigini kendisi de duydu mecbur emzige alıştırmalisin dedi ama kac çeşit emzik aldım ağzına almıyor 2 ilac daha verdi biri damla biri fitil ağladığında nasil sustaracagim bilmiyorum birde refluden dolayı sol tarafa yatıyordu kafasi yamulmuş artık saga yatir yoksa cok buyuk hasar bırakır dedi 🥺🥺🥺

Kızlar bebeklerinizin gözlerinde arada şaşılık gibi oluyor mu? 6 aya kadar normal diyolar internette araştırdım ama 6 aydan sonra da kalır mı acaba çünkü kızlarımda olmazdı böyle kalça ultrasonu için gittiğimde doktora da sorcam ama sizde de oluyor mu merak ettim
Evet oluyor bazen goz dr u kontrolumuzu haftaya cumartesi yaptıracağım

Benim kizimda da arada oluyor, her zaman degil ama. Normaldir belki de

Selamlar herkese dr kontrolünden çıktık dedigim gibi 26 sinda 2 aylık olacağız 5kilo400gr olmuşuz dr kilo alımı hala cok dedi 1 kilo alması gerekirken 1kilo150gr olmus dedi böyle devam ederse bu çocuk obez olur dedi 🥺🥺🥺 gaz sancısını ve reflusunu bitirmek için en az 2 saatte bir emzirmelisin dedi ama nasil o saat aralığında ağladığını hastaneyi inlettigini kendisi de duydu mecbur emzige alıştırmalisin dedi ama kac çeşit emzik aldım ağzına almıyor 2 ilac daha verdi biri damla biri fitil ağladığında nasil sustaracagim bilmiyorum birde refluden dolayı sol tarafa yatıyordu kafasi yamulmuş artık saga yatir yoksa cok buyuk hasar bırakır dedi 🥺🥺🥺
Doktorunuz saçmalamış bence. Benim bebeğim ilk ay 1400, 2. Ay 1200 gram aldı, kilo alımı çok güzel dedi doktor hiçte fazla demedi. Sadece anne sütüyle beslenen bebek isterse 2 kilo alsın hiçbir problem olmaz, anne sütüyle obez de olmaz. Ek gıdaya başladığında kilo alımı azalacak zaten dengelenecek o zaman

Baska doktora gitmelisiniz.

Yok canım hiç kafana takma sünnet 5 dk sürdü bizde girdik yanında sütünü verdik 120 cc bitmeden sünnet bitti baticon döküp pansuman günde 3 kez kremi var sürüyoruz 5 gün yıkamadık işte cumartesi yıkıcaz kendi çişisiyle ileşiyor doktor bol bol emzir çiş yapsın dedi pipisine karton bardağı ortadan kesip kapıyoruz bezi öyle bağlıyoruz popodan 8 satte bir fitil attık ilk gün 1 kez bile ağlamadı hep gülüyor
Valla baya baya rahatladim cok sagol canim ben de kalca usg icin gittigimde sunneti de doktorumuzla konusup ayarlayacagim kafama takilan bi sey olursa o zaman sana danisirim:)

Oluyor canım. Benim ilk kızımda da vardı. Şimdiki kızımda da var. Ama günden güne azalıyor. Göz kasları tam gelişmedi henüz

3.ayda göz dr bakacak o Zaman sorıcam bende

Neden çok diyor ki yani maşallah güzel kilo alımı. İlk 3 ay bu şekilde oluyor zaten sonra azalıyor. Bende bir sağa bir sola yatırıyorum sırt üstü yatırsam da yana döndürüyor kafasını

Back