2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben hiç beta ya baktırmadım kızlar onun icin kafam çok rahattı bence sizlerde doktor istemedigi sürece baktırmayın çünku kendinize stres yapıyorsunuz iyi degil bence stres ben ilk kan verdim ögrendim iki hafta sonra gittim keseyi gördüm simdi cuma gününü bekliyorum bence beklemek en iyisi sizler stres yaptıkça size zarar

Ben hiç beta ya baktırmadım kızlar onun icin kafam çok rahattı bence sizlerde doktor istemedigi sürece baktırmayın çünku kendinize stres yapıyorsunuz iyi degil bence stres ben ilk kan verdim ögrendim iki hafta sonra gittim keseyi gördüm simdi cuma gününü bekliyorum bence beklemek en iyisi sizler stres yaptıkça size zarar
En doğrusunu yapmışsın. Benim de zaten ilk gebeliğim. Bi kaç sorunlu gebelik geçirenlerde genelde bhcg tekrarı isteniyormuş ama ben garantici bi tipim heralde durduk yere stres yapıyorum.

Doktor da bende keseyi gorunce Bhcg ye bakmaya gerek yok dedi. Ben israrla istedim... Haklisin bosuna stres kaynagi oluyor hersey.

Merhaba kızlar, konu bhcg üzerinden ilerlemiş ve bende tam bunu araştırıyordum ki kendimi burda buldum. Tüp bebek benimkisi. Beta hcg değerlerim şöyle
9. Gun 285
11.gun 890
14. Gun 6200
19. Gun 29395 lerde. 19. Gun testi bugune ait yani 5+3teyken yaptırdım. Bu testi yaptırmanın sebebi ise 5+2 deyken lekelenme yaşamış olmam. Acaba bebek sağlıksız da mı bu kanamayı yaşadım diye endişe içindeyim. Beta değerim 19. Gun ilk gunlere nazaran olması gerektiği düzeyde değil. Yani 2 katı artış olmuş olsa 37. 200 gibi bir değer olması gerekmez miydi.? Bu arkada lekenmenin durması için iğne vurulduö bugun. Çok şükür kanama durdu ama kasıklarda ağrı söz konusu. Sizde durumlar nasıl. Bu betahcg değerini sizce nasıl anlamlandırmalıyım. Yardımcı olursanız çok sevinirim ❣️

Merhaba kızlar, konu bhcg üzerinden ilerlemiş ve bende tam bunu araştırıyordum ki kendimi burda buldum. Tüp bebek benimkisi. Beta hcg değerlerim şöyle
9. Gun 285
11.gun 890
14. Gun 6200
19. Gun 29395 lerde. 19. Gun testi bugune ait yani 5+3teyken yaptırdım. Bu testi yaptırmanın sebebi ise 5+2 deyken lekelenme yaşamış olmam. Acaba bebek sağlıksız da mı bu kanamayı yaşadım diye endişe içindeyim. Beta değerim 19. Gun ilk gunlere nazaran olması gerektiği düzeyde değil. Yani 2 katı artış olmuş olsa 37. 200 gibi bir değer olması gerekmez miydi.? Bu arkada lekenmenin durması için iğne vurulduö bugun. Çok şükür kanama durdu ama kasıklarda ağrı söz konusu. Sizde durumlar nasıl. Bu betahcg değerini sizce nasıl anlamlandırmalıyım. Yardımcı olursanız çok sevinirim ❣
Benim de bugün 5+3 ve değerim 6500 yani sizinki oldukça iyi bence hatta benimki çok düşük kalıyor sizinkine göre. Keseyi ve kalp atışını gördünüz mü

Benim de bugün 5+3 ve değerim 6500 yani sizinki oldukça iyi bence hatta benimki çok düşük kalıyor sizinkine göre. Keseyi ve kalp atışını gördünüz mü
Hayır kese ve kalp atışı için cuma günü gideceğim. Kese zaten 3000lerde gözüküyor. Benım içinn önemli olan kalp atışını duymak. Çok endişeliyim. Sizinki normal gebelik değil mi? Şayet normal ise buyuk ihtimal geç döllenme olmuştur ondan düşüktür. Önemli olan bence düşük olması değil, düzenli olarak artış göstermesi. Umarım sizinde düzenli olarak artıyordur. 🤲

Hayır kese ve kalp atışı için cuma günü gideceğim. Kese zaten 3000lerde gözüküyor. Benım içinn önemli olan kalp atışını duymak. Çok endişeliyim. Sizinki normal gebelik değil mi? Şayet normal ise buyuk ihtimal geç döllenme olmuştur ondan düşüktür. Önemli olan bence düşük olması değil, düzenli olarak artış göstermesi. Umarım sizinde düzenli olarak artıyordur. 🤲
Normal gebelik evet. Benim de son yaptırdığım testte tam iki katı olmamış. yaklaşık yüzde 60 artış olmuş ama belli bi seviyeden sonra tam iki katı olmuyormuş daha yavaş bir artış oluyormuş. Ben de buradan öğrendim. Ama bence sizin ikiz olma ihtimali bile var çünkü değerleriniz baya yüksek haftanıza göre 😊

Benim de 5+2de 6566 cikti. Gec dollenme de degil, kesenin yasi da 5 hafta 2 gun cikti. Doktor su an icin herseyin normal oldugunu soyledi.
Bence birbirimizle kiyaslamak cok dogru degil. Cunku haftalik olarak bhcg degerlerinin olmasi gereken araliga bakarsaniz cookk genis bi aralik. Yani 6000 de ok, 10000 de vs.
bosuna evham yapiyoruz...

Normal gebelik evet. Benim de son yaptırdığım testte tam iki katı olmamış. yaklaşık yüzde 60 artış olmuş ama belli bi seviyeden sonra tam iki katı olmuyormuş daha yavaş bir artış oluyormuş. Ben de buradan öğrendim. Ama bence sizin ikiz olma ihtimali bile var çünkü değerleriniz baya yüksek haftanıza göre 😊
Ayy hiç ikizi düşünemiyorum. Tek embriyo koydular. Bölündüyse bilmiyorum. Allahım şu tek koyulan embriyomun gelişimini sağlıklı bir sağlasın başka bir şey istemem. 5 yıldır bebek için uğraşıyorum. Allahım yanımıza koysun. İşte o yavaşlama süresi hangi haftadan sonra oluyor ben son aylarda diye biliyorum, yani bizdeki henuz çok yeni.

Ayy hiç ikizi düşünemiyorum. Tek embriyo koydular. Bölündüyse bilmiyorum. Allahım şu tek koyulan embriyomun gelişimini sağlıklı bir sağlasın başka bir şey istemem. 5 yıldır bebek için uğraşıyorum. Allahım yanımıza koysun. İşte o yavaşlama süresi hangi haftadan sonra oluyor ben son aylarda diye biliyorum, yani bizdeki henuz çok yeni.
İnan bilmiyorum canım bilenler varsa yazarsa iyi olur. bence çok aklına takılıyorsa pazartesi günü git doktora bi baksın en mantıklısı bu. İnşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın😊 uzun bir süredir beklemişsin. Endişeli olman çok çok normal ama duyduklarım bhcgnin çok da önemli olmadığı önemli olan ultrasonla önce kese sonra da kalp atışı duyulması.

İnan bilmiyorum canım bilenler varsa yazarsa iyi olur. bence çok aklına takılıyorsa pazartesi günü git doktora bi baksın en mantıklısı bu. İnşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın😊 uzun bir süredir beklemişsin. Endişeli olman çok çok normal ama duyduklarım bhcgnin çok da önemli olmadığı önemli olan ultrasonla önce kese sonra da kalp atışı duyulması.
İnşallah kalp atışını duyarım. Doktorumun hemşiresi ile görüştüm bugun. Gebelik varsa lekelenme olmasını normal gördükleri için kontrole Gerek olmadığını söylediler. O yüzden kalp atışını duymaya geldiğiniz zaman kontrol olmuş olursunuz dedi. Erken dönemde zaten ilaçları kullandığımız için yapacak birsey de yok aslında. Allaha emanet yavrular

Beta değeri sürekli artmaz canım ortalama 10-12. Haftada en yüksek değerine gelip sonra geriler daha sonra tek bir değerde sabit kalır diye biliyorum. Mesela ilk gebeliğimde 12+5te ikili testte çıkan beta değerim 76bin falandı.
kese görüldükten sonra beta değerinin bi önemi yoktur, bakılmaz çünkü gerek yoktur..
Bu artışın illa 2 kat olmasına gerekte yok düzenli ve%60 artması da yeterli..

şimdi tekrar baktım yanlış hatırlamışım 8. Haftada 76bin çıkmış sonucum.
İkili test zamanında ise 47bin imiş beta değerim :)

Son düzenleme:
Sağol canım rahatladım biraz. Zaten artık baktırmayı da düşünmüyorum takıntı yaptım sanırım doktor istemediği halde baktırıyorum 🙈 İlk zamanlar daha yüksekti artış hatta 2 katını da geçiyordu 2 gün sonrasında. ona göre hesaplandığımda 9000 lere ulaşmış olması lazım diye düşündüm o yüzden endişe ettim biraz.
Canim Bende aynen senin gibi doktor gerek görmediği halde kendim yaptırmıştım öncesinde olumsuz tecrubelrim olduğu için çok evhamliydim sonuç ikiye katlamayınca çok üzülmüş ağlamıştım ama boşuna dertlenmişim herşey yolunda gitti ins seninki de öyle olur

İlk kaç haftalıkken gitmiştin ? Ben sürekli gidiyorum ya bir de sadece ona değil doktordan doktora dolaşıyorum :/ çok fazla harcama yaptım ozellerde dolaştığım için. İnşallah senin değerlerin normal olur heyecanla nasıl beslenecegimizi şaşırıyoruz herhalde az önce eczanedeydim ilk 1 ayda 5 kilo almış oradaki bayan da ammaagn dedim ben yine iyiymisim :)
Bat günü gittim son 1 gün sonrasi sonra da kan uyuşmazlığı sebebiyle 4+3ken gittim. 4+4ya da 4+5di ozele gittim o gün keseyi gorduk ve 6 tüp kan verdim idrar bir de bi hafta sonra cagirdi 5+5 de de kalp atımini duydum ve tahlil sonuclarina bakti .bi ay sonra gel dedi o gün. Ins ocak 7 gibi gidecem bi terslik olmazsa

Canim Bende aynen senin gibi doktor gerek görmediği halde kendim yaptırmıştım öncesinde olumsuz tecrubelrim olduğu için çok evhamliydim sonuç ikiye katlamayınca çok üzülmüş ağlamıştım ama boşuna dertlenmişim herşey yolunda gitti ins seninki de öyle olur
İnşallah canım hayırlısıya kucağımıza alacağımız günleri de görelim 😇

İlk kaç haftalıkken gitmiştin ? Ben sürekli gidiyorum ya bir de sadece ona değil doktordan doktora dolaşıyorum :/ çok fazla harcama yaptım ozellerde dolaştığım için. İnşallah senin değerlerin normal olur heyecanla nasıl beslenecegimizi şaşırıyoruz herhalde az önce eczanedeydim ilk 1 ayda 5 kilo almış oradaki bayan da ammaagn dedim ben yine iyiymisim :)
Demeyi unuttum canim 1 kilo almisim iki ayda. 2 gün once tartildim. Cok da yiyorum ama simdilik böyle durum. Bi de iş yapiyom ben evde yapıcak kimse olmadığı icin hemen hemen hergun 1 2 saat iş yapiyorum tabi dinlene dinlene

X