2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Benim bir önerim var : iyice dışarıda yorulsun eve geldiğinde çorba vs ver mecburen yiyecektir öyle öyle alışır. Benimki de bazı şeyleri yemiyordu ara öğünleri çok azalttım ana öğünler düzenli ve yeterince dolu geçiyor. Tabi ki arada iştahsızlık olur. Birde çocuklarla sofraya oturdular mı her şeyi yiyorlar.
Teşekkür ediyorum öneriniz için. Onu da denedim. Evimizde 2 kedimiz var. 2side Gulyabani. Hiç kendilerini sevdirmezler. Bir de aşağıda sitenin içinde baktığımız kedi var. Onunla iletişimi çok daha iyi. Her gün kendi kedilerimizin mamasindan alıp aşağıya ineriz. Onunla oynar. Oradan biraz ileride park var. Parka gireriz 1 2 saat de orada oynar. Avmlere gireriz derken 3 4 saat geçer. Bazen yemeğini kavanoza koyup yanımıza alırım. Kamelya da yedirmeye çalışırım. Yemez. Bazen yanıma almam eve gelince acıkır belki yer derim yemez. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım anlayacağınız.
Geriye bir meme faktörü kalıyor. Onu da günde 1 uyku yapıyor. Uyumak için gündüz 1 2 defa emiyor. Gece 3 gibi emer, C cimcim karides in dediği gibi sabah erken saatlerde başlıyor memeye 8lere kadar.

Merhabalarr, hala burada olan hepinize selam olsun :) nadiren girip okuyorum, pek fırsat olmuyor artık. Doğum günleri kutlu olsun hepsinin, iyi ki doğmuşlar :KK200:

masal3487 masal3487 sizi de tebrik ederim, sağlıkla kucağınıza alın inşallah :) Ne güzel ya, dünkü bıdıklar abla/abi oluyor artık.

Biz de yaklaşık 3 haftadır bir yola girdik hadi hayırlısı diyorum. Memeden kesme sürecindeyim. Akşam uykusuna memeyle dalan ve gece her uyanmada meme isteyen bir kızım vardı. Artık daha sık ofise geldiğim için öğlen uykusunda problem yoktu ama evdeysem muhakkak emerek uyurdu.

Beni bu sürece başlatan şu oldu, 5-6 gece emzirip yatağına koydum ve kendi kendine uyudu, kimi gece hç uyanmadı sabaha dek, kimi gece 1 kez. Dedim galiba zamanı geldi. Konuşa konuşa başlattım, odasındaki sallanan sandalyeyi çıkardım önce, kırılmış dedim. Çocuk onu direkt memeyle bağdaştırıyor çünkü.
Sonra onun açtığı bi mutfak dolabı var, oraya kutu süt koydum (ki bundan önce denettirdim içmemişti). Uyku saatine yakın hikaye uydurdum, sen artık büyüdün, konuşuyorsun, yürüyorsun, scootera biniyorsun vs, şimdi yeni doğan bebekler annesinin sütünü içsin, sana artık inekler süt getirecek aç dolabı bak derken çok hoşuna gitti. Hiç düşünmemiştim bu kadar işe yarayacağını :KK70: Bir de uyku öncesi masaja başladık bu arada. Sırayla birbirimizin sırtına masaj yapıyoruz bebekken kullanmadığımız masaj yağıyla :) Çünkü temas isteği arttı onu fark ettim.

Velhasılı kelam, yaklaşık 20 gündür emmeden uyuyor, gece uyansa da dalıyor tekrar. ama sabaha karşı ya da en geç 7 gibi uyandığında hala emziriyorum kısa kesiyorum ama. Gerçekten kademeli bıraktırmak dene şeyi yapmışım farkında olmadan. Şu an tek öğüne düştük, muhtemelen bi kaç hafta da böyle devam edeceğiz. Ve sonra kapanış :KK43:

Tüm bu süreçte uyku saati çok ciddi kaydı, beni en çok sıkan bu oldu. Uyumamak için o kadar oyalanıyor ki. Hiç de kıyamıyorum, bambaşka bi sürece alışmaya çalışıyor o da, ama bi yerde tak ediyor saat 00.00'a yaklaştığı zamanlarda. Normal beşiği vardı, korkuluklarını çıkardık, yanına da yer yatağı yaptım. Hiç değilse daha yakın uyuyabilsin diye. Ne bileyim işte tamamen iç güdülerle bi yola girdim bir şeyler yapmaya çalışıyorum onda en az etki bırakacak şekilde bu süreci atlatmak için..

Psikoloğa giden bir arkadaşım var, ciddi ayrılık kaygıları yaşıyor ailesi ile ilgili. Kaynağının annenin sütten kesme yöntemine kadar gidebildiğini söyledi geçenlerde. Bunları duydukça bu yükün altında ezildiğimi hissediyorum bazen, ne yalan söyleyeyim.

Amma yazdım ya, ayların birikimi olmuş :)

Biz de azaltarak meme kesme sürecine girmiştik (bebekten bağımsız olarak, o bize de sürpriz oldu)
Günde 2ye kadar çok rahat düştük diyebilirim daha çok Yekta yönlendirdi beni ondan işaretleri alınca ve ben de kararlı olunca kolay oldu. Günde 8-10 kez emiyordu zira.
torro torro masaj fikrini çok sevdim bunu deneyebilirim 😍
Çünkü öğlen uykusu ve gece uykusunda emmeleri kaldı elimde.
Uyku/meme bağlantısını kesmek en zoru sanırım bu yüzden hazır hissetmiyorum kendimi. Son zamanlarda memeyle dalmasına izin vermiyorum ağzından çekiyprum döne döne uyuyor.Bi bakıma da belki kendi bırakır diyorum,bilmiyorum 🤦🏻‍♀️
Ya teke düşmek ya da ikisini de iptal etmek niyetindeyim ne olacak şu an belli değil.
Zira tekrar taşınma durumum da var bu büyük değişiklikle de çakışsın istemiyorum. Zamana bıraktım :/

A April wind vaaay haberler haberler üstünee, çok şaşırdım yaa Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
1661437745793.png

Dilerim süreçleriniz güzelliklerle geçsin buradaki tüm hamile arkadaşlarım :)

Yalnız foruma her girişimde bir haber daha geliyor, vala 1 gün gecikse şüpheye düşer oldum sayenizde kızlar :KK70:

A April wind vaaay haberler haberler üstünee, çok şaşırdım yaa Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Eki Görüntüle 3119409
Dilerim süreçleriniz güzelliklerle geçsin buradaki tüm hamile arkadaşlarım :)

Yalnız foruma her girişimde bir haber daha geliyor, vala 1 gün gecikse şüpheye düşer oldum sayenizde kızlar :KK70:
🤣🤣
Sen de gelsene buralar çok güzel 🤪
İyi dileklerin için teşekkür ederim canım 😍🥰♥️

Heheh yok daha almayayım ben ya 😂 siz devam edin, yeğenlerimi seveyim 😁 hedef haziran 2023 bakalım şaşmazsa😂😂
Güya benimde öyleydi 😂
Neyse ama ben inanıyorum güzel olacak seneye bu zamanlar 🤘
Ama 2. Yi seninle denk getirmek isterdim bak, ben unuttum galiba o süreçteki her şeyi, sen kesin hepsini hatırlıyorsundur A April wind 😂❤️
Ben anne olduktan sonra unutkan oldum adımı sorsan düşünecek haldeyim 🤣🤣

Dün 2 yaş aşısını yaptırdık henüz doktor kontrolüne gitmedik. Eylül ayı içinde planladım. Yakınlarda doktor kontrolüne giden var mı?
Rheaa Rheaa (nick değişmiş etiketleyememiştim seni) nasılsın hamilelik nasıl gidiyor? 2 yaş kontrolüne gittiniz mi sizin doktor hayli detaylı muayene ediyordu o sebeple sormak istedim 😊
Kuzum selam 😊 geç gördüm etiketi kusura bakma lütfen 😌
Biz sağlık ocağı aşısını sali günü yaptırdım hepatit a. Bu cuma günü yani yarın çocuk doktorumuzda kontrol var hem menenjit son dozu yapılacak. Evet detaylı kontrolleri devam ediyor halen, bakalım neler söyleyecek yarın 😊
Hamilelik iyi gidiyor işte yarın 2li test vakti geldi onlar yapılacak 😁 bakalım
Sizin nasil gidiyor 😊

Selam kızlar. Umarım herkes iyidir. 2 aydır giremiyorum foruma.
M Mirune MC06 MC06 tebrik ederim. Rheaa Rheaa masal3487 masal3487 sağlıkla kucağınıza alın insallah 🙏🏻

Dün 2 yaş aşısını yaptırdık henüz doktor kontrolüne gitmedik. Eylül ayı içinde planladım. Yakınlarda doktor kontrolüne giden var mı?
Rheaa Rheaa (nick değişmiş etiketleyememiştim seni) nasılsın hamilelik nasıl gidiyor? 2 yaş kontrolüne gittiniz mi sizin doktor hayli detaylı muayene ediyordu o sebeple sormak istedim 😊
2 yas kontrolune bu hafta goturebildim. boy kilo ölçümü yapildi. 18 aylik goz kontrolunde astigmat ciktigi icin tekrar goz doktoruna yonlendirdi. 2 yasinda istah kesilmesi normal dedi. kan tahlili sordum. en son 8 aylik yapilmisti cunku demiri kesmistik. boy ve kiloda sorun yok gerek duymuyoruz bu yuzden dedi. eger kilo alimi ve boy uzamasinda yavaslama olursa ya da cok sık hasta olursa istiyoruz dedi. ekim gibi tekrar d vitaminine baslayacagiz. bunun disinda sohbet havasindaydi. 1 gun icinde ne yapiyoruz onlari konustuk. kizim benimle evde pek oynamadigi icin daha once oyun grubuna goturmustum yine oyun grubu onerdi. 2 yasinda istah kesilmesi normalmis vs vs. benim de cok aklimda soru yoktu acikcasi. cok fazla bsey soramadim. cumle kurmasi konusmasi anlamasi hersey normal dedi. 2 yas asimizi da yaptirmistim gitmeden zaten.
Merhaba kizlar,bebislerimiz iki yasina girdiler,artik bebek olmaktan cikip ilk cocukluga yelken actilar.Biz su siralar iki yas sendromunu dibine kadar yasiyoruz😕 Bir de iki gun once surpriz sekilde hamile oldugumu ogrendim,ilk kizim tedaviyle olmustu,insallah saglikla ilerler.

Kizimi memeden kesmek istiyorum ama asiri duskun,ne surduysem fayda etmedi😒 sanki omrumun sonuna kadar memeden kesemeyecek gibi hissediyorum🙄🤦 gunde en az on kere emiyor,oyalamak falan da ise yaramadi,aranizda bu durumu yasayan var mi?
canim bizde de ayni durum var. surekli meme meme yakamda. biraktirmayi gectim azaltamiyorum bile. disaridayken bile cekistiriyor uzerimi meme meme diye. artik kessem iyi olacak.

kizim kesinlikle ayakkabi terlik giymiyor. bebek arabasna oturmuyor. carsiya avm ye gidiyoruz ayaklari ciplak kosturuyor saga sola. eldiven atkiya takti bi ara. kaldiriyorum buluyor. disariya cikiyoruz. ellerinde eldiven. boynunda atki. izmir sicaginda. ama ayaginda ayakkabi yok 😁😁 denize goturuyorum sık sık. bakiyorum 2 yasinda cocuklar. kolluklar mayolar deniz patikleri sapkalari. herkes tam takim. bizimkine bakiyorum sadece altinda mayo bez. giydirip goturuyorum kumsalda kenarda oturuyo herseyi cikartiyor 😁 boyle geciyor bizim gunler. instlasmiyorum da ama bakalm umarim duzelecek😬

Kızlar merhaba..
Çok uzun zaman oldu buraya girmeyeli.. Mesajlar o kadar çok ki okuyamadım:)
Belki birine faydası olur diye yazmak istedim.

Kızımın alerjisi var-dı 4,5 aylıkken öğrendik ve bundan 1 ay öncesine kadar hala sıkıntılıydı. Vücut hep egzamalı ve o bölgeler sık sık kızarıp kaşıntılı hal alıyordu. Alerjiden bağışıklığı düştüğü içinde her ay 1 hafta 39 ateşle geçiriyorduk. Hatta bir dönem doktor kötü hastalıktan süphelendi ama çok şükür öyle bir şey çıkmadı.
Neyse testlerde de sadece yumurtaya alerjisi çıkıyordu ama yememesine rağmen belirtileri oluyordu.

Çok uğraştım ve bulamamıştım.
Bulsakta zaten bir tedavisi yoktu diye düşünürken karşıma biyorezonans çıktı. Dedim götüreyim ne kaybederim denemiş oluruz. Ufacık bir kandan nelere alerjisi olduğuna bakıldı çıkan sonuçlar şok edici buğday, süt ve süt ürünleri, maya, yumurta, limon, domates gibi gibi bir çok şeye alerjisi olduğunu öğrendik.

Tedaviye başladık ve suan kızımın vücudu pamuk gibi. Yumurta yemeye başladı. Son 3 seanslık bir tedavimiz kaldı o da bitince daha iyi olacak.

Bu dertten muzdarip olan annelerimiz varsa araştırsın derim. Ben denedim ve tecrübe ettim suan iyi ki diyorum. 😍

Kızlar merhaba..
Çok uzun zaman oldu buraya girmeyeli.. Mesajlar o kadar çok ki okuyamadım:)
Belki birine faydası olur diye yazmak istedim.

Kızımın alerjisi var-dı 4,5 aylıkken öğrendik ve bundan 1 ay öncesine kadar hala sıkıntılıydı. Vücut hep egzamalı ve o bölgeler sık sık kızarıp kaşıntılı hal alıyordu. Alerjiden bağışıklığı düştüğü içinde her ay 1 hafta 39 ateşle geçiriyorduk. Hatta bir dönem doktor kötü hastalıktan süphelendi ama çok şükür öyle bir şey çıkmadı.
Neyse testlerde de sadece yumurtaya alerjisi çıkıyordu ama yememesine rağmen belirtileri oluyordu.

Çok uğraştım ve bulamamıştım.
Bulsakta zaten bir tedavisi yoktu diye düşünürken karşıma biyorezonans çıktı. Dedim götüreyim ne kaybederim denemiş oluruz. Ufacık bir kandan nelere alerjisi olduğuna bakıldı çıkan sonuçlar şok edici buğday, süt ve süt ürünleri, maya, yumurta, limon, domates gibi gibi bir çok şeye alerjisi olduğunu öğrendik.

Tedaviye başladık ve suan kızımın vücudu pamuk gibi. Yumurta yemeye başladı. Son 3 seanslık bir tedavimiz kaldı o da bitince daha iyi olacak.

Bu dertten muzdarip olan annelerimiz varsa araştırsın derim. Ben denedim ve tecrübe ettim suan iyi ki diyorum. 😍
Aradığım meğer sizmissiniz bizde de çoklu gıdaalerjisi var nedir bu bahsettiğiniz biyorezonans?

Aradığım meğer sizmissiniz bizde de çoklu gıdaalerjisi var nedir bu bahsettiğiniz biyorezonans?
Öncelikle bize anlatılan gibi anlatayım. Bir bardak düşünün içersinde 5 majör var . Yumurta, buğday, maya, süt ve süt ürünleri, candida. Bu ana majörler bardağı en çok dolduran alerjenler. Bardak dolduğunda atıyorum domatese hassasiyet varsa bardak taşıyor ve vücut tepki oluşturuyor. Bu 5 alerjene karşı tepkimiz varsa bunlar üzerinden calısma yapılıyor ve doğal alarak diğer minör olan alerjinlere karşıda vücut tepki oluşturmuyor.
Cihazları frekans üzerine çalışıyor. Alerjenin ters frekansını gönderiyorlar. Her majör için 3 seans oluyor ve bu süreçte o alerjen maddenin diyetini yapıyoruz . Seans sırasında ilay benim kucağımda oluyor. Benim elime 2 tane iletken top ya da cubuk veriyorlar onu tutuyorum. Yaklaşık 40-50 dk sürüyor. Hiçbir acı, yan etki vs yok.

Aynı zamanda aslında anne , cocuk birlikte tedavi görmüş oluyor:)
Benim migrenim vardı. Her regl döneminde mutlaka yaşardım. Suan maşallah diyeyim migren ağrısıda yaşamıyorum.

Şuan için aklıma gelenler bunlar. Sizin merak ettiğiniz bir şey varsa seve seve cevaplarım:)

X