Merhabalarr, hala burada olan hepinize selam olsun :) nadiren girip okuyorum, pek fırsat olmuyor artık. Doğum günleri kutlu olsun hepsinin, iyi ki doğmuşlar
masal3487 sizi de tebrik ederim, sağlıkla kucağınıza alın inşallah :) Ne güzel ya, dünkü bıdıklar abla/abi oluyor artık.
Biz de yaklaşık 3 haftadır bir yola girdik hadi hayırlısı diyorum. Memeden kesme sürecindeyim. Akşam uykusuna memeyle dalan ve gece her uyanmada meme isteyen bir kızım vardı. Artık daha sık ofise geldiğim için öğlen uykusunda problem yoktu ama evdeysem muhakkak emerek uyurdu.
Beni bu sürece başlatan şu oldu, 5-6 gece emzirip yatağına koydum ve kendi kendine uyudu, kimi gece hç uyanmadı sabaha dek, kimi gece 1 kez. Dedim galiba zamanı geldi. Konuşa konuşa başlattım, odasındaki sallanan sandalyeyi çıkardım önce, kırılmış dedim. Çocuk onu direkt memeyle bağdaştırıyor çünkü.
Sonra onun açtığı bi mutfak dolabı var, oraya kutu süt koydum (ki bundan önce denettirdim içmemişti). Uyku saatine yakın hikaye uydurdum, sen artık büyüdün, konuşuyorsun, yürüyorsun, scootera biniyorsun vs, şimdi yeni doğan bebekler annesinin sütünü içsin, sana artık inekler süt getirecek aç dolabı bak derken çok hoşuna gitti. Hiç düşünmemiştim bu kadar işe yarayacağını
Bir de uyku öncesi masaja başladık bu arada. Sırayla birbirimizin sırtına masaj yapıyoruz bebekken kullanmadığımız masaj yağıyla :) Çünkü temas isteği arttı onu fark ettim.
Velhasılı kelam, yaklaşık 20 gündür emmeden uyuyor, gece uyansa da dalıyor tekrar. ama sabaha karşı ya da en geç 7 gibi uyandığında hala emziriyorum kısa kesiyorum ama. Gerçekten kademeli bıraktırmak dene şeyi yapmışım farkında olmadan. Şu an tek öğüne düştük, muhtemelen bi kaç hafta da böyle devam edeceğiz. Ve sonra kapanış
Tüm bu süreçte uyku saati çok ciddi kaydı, beni en çok sıkan bu oldu. Uyumamak için o kadar oyalanıyor ki. Hiç de kıyamıyorum, bambaşka bi sürece alışmaya çalışıyor o da, ama bi yerde tak ediyor saat 00.00'a yaklaştığı zamanlarda. Normal beşiği vardı, korkuluklarını çıkardık, yanına da yer yatağı yaptım. Hiç değilse daha yakın uyuyabilsin diye. Ne bileyim işte tamamen iç güdülerle bi yola girdim bir şeyler yapmaya çalışıyorum onda en az etki bırakacak şekilde bu süreci atlatmak için..
Psikoloğa giden bir arkadaşım var, ciddi ayrılık kaygıları yaşıyor ailesi ile ilgili. Kaynağının annenin sütten kesme yöntemine kadar gidebildiğini söyledi geçenlerde. Bunları duydukça bu yükün altında ezildiğimi hissediyorum bazen, ne yalan söyleyeyim.
Amma yazdım ya, ayların birikimi olmuş :)