2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Öncelikle bize anlatılan gibi anlatayım. Bir bardak düşünün içersinde 5 majör var . Yumurta, buğday, maya, süt ve süt ürünleri, candida. Bu ana majörler bardağı en çok dolduran alerjenler. Bardak dolduğunda atıyorum domatese hassasiyet varsa bardak taşıyor ve vücut tepki oluşturuyor. Bu 5 alerjene karşı tepkimiz varsa bunlar üzerinden calısma yapılıyor ve doğal alarak diğer minör olan alerjinlere karşıda vücut tepki oluşturmuyor.
Cihazları frekans üzerine çalışıyor. Alerjenin ters frekansını gönderiyorlar. Her majör için 3 seans oluyor ve bu süreçte o alerjen maddenin diyetini yapıyoruz . Seans sırasında ilay benim kucağımda oluyor. Benim elime 2 tane iletken top ya da cubuk veriyorlar onu tutuyorum. Yaklaşık 40-50 dk sürüyor. Hiçbir acı, yan etki vs yok.

Aynı zamanda aslında anne , cocuk birlikte tedavi görmüş oluyor:)
Benim migrenim vardı. Her regl döneminde mutlaka yaşardım. Suan maşallah diyeyim migren ağrısıda yaşamıyorum.

Şuan için aklıma gelenler bunlar. Sizin merak ettiğiniz bir şey varsa seve seve cevaplarım:)
Canım bizde de buğday, bakliyat, balık, ceviz beni en zora sokan alerjiler malesef ve yanında birçoğu daha var. Biz molekuler alerji testi yaptırdık orda sonuçlar çıktım. Kızım için araştırırim tabi ama şuan ben hamileyim ya zararı olur mu?

Canım bizde de buğday, bakliyat, balık, ceviz beni en zora sokan alerjiler malesef ve yanında birçoğu daha var. Biz molekuler alerji testi yaptırdık orda sonuçlar çıktım. Kızım için araştırırim tabi ama şuan ben hamileyim ya zararı olur mu?

Sanmıyorum araştırdığımda hiçbir zararı olmadığına emin olarak gittim. Ama tabii siz yine görüşün konuşun aklınızda soru işareti kalmasın

Ben Manisa’da yaptırdım. Tek merkez var burada . Alerji testi için 1300₺ verdim. Her seans içinde 300₺ alıyorlar. Kızımın cildi ilk seanstan sonra belirgin bir şekilde düzelmişti o şekilde devam ettim:) Annem hemşire asla inanmıyordu bosuna parayı havaya atıyorsun diye kızıyordu. Dolandırılacaksın vs diye. Çok şaşırıyor. Eski fotoğraflardan bulursam öncesi sonrası atayım size . Cünkü az para vermiyoruz insan süphe duyuyor

Sanmıyorum araştırdığımda hiçbir zararı olmadığına emin olarak gittim. Ama tabii siz yine görüşün konuşun aklınızda soru işareti kalmasın
Bulduğum yerde yokmuş 😒en yakın İstanbul gözüküyor bakalım. İyice araştırayım ben yerini felan, bazı yerler baştan savma yapıp olumlu sonuç alınıyormuş, birde ücretleri vs nasıl? En azından on bilgimiz olsun 😇

Ben Manisa’da yaptırdım. Tek merkez var burada . Alerji testi için 1300₺ verdim. Her seans içinde 300₺ alıyorlar. Kızımın cildi ilk seanstan sonra belirgin bir şekilde düzelmişti o şekilde devam ettim:) Annem hemşire asla inanmıyordu bosuna parayı havaya atıyorsun diye kızıyordu. Dolandırılacaksın vs diye. Çok şaşırıyor. Eski fotoğraflardan bulursam öncesi sonrası atayım size . Cünkü az para vermiyoruz insan süphe duyuyor
Bunu doktor mu yapiyor yoksa başka bir uzman felan mi var acaba, hastanelerde var mı onu da bilmiyorum tabi 😔

Bunu doktor mu yapiyor yoksa başka bir uzman felan mi var acaba, hastanelerde var mı onu da bilmiyorum tabi 😔
Maalesef hastanelerde yok ama bu cihazların satışı ve eğitimi sadece doktorlara veriliyormuş. Doktorlar açıyor kliniği. Bizim doktorumuz dahiliye doktoru devlet hastanesinde de başhekimmiş. Kendisi 3 yıl önce geçmeyen idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle artık yoğun bakımlık olmak üzere iken kendi için araştırırken bulmuş.
Süreci ise orada uzman yönetiyor ama hep doktor ile iletşim halindeyiz

Bulduğum yerde yokmuş 😒en yakın İstanbul gözüküyor bakalım. İyice araştırayım ben yerini felan, bazı yerler baştan savma yapıp olumlu sonuç alınıyormuş, birde ücretleri vs nasıl? En azından on bilgimiz olsun 😇
İstanbulda ücreti benim söylediğimin 2 katı olabilir. İzmir bize yakın diye orada da araştırmıştım daha pahalıydı

İstanbulda ücreti benim söylediğimin 2 katı olabilir. İzmir bize yakın diye orada da araştırmıştım daha pahalıydı
Ben edirnedeyim, detaylı bakayım.belki Babaeski burgaz Silivri corlu da vardır. İstanbul cok daha yüksektir haklısınız, paylaştığınız için çok teşekkür ederim gerçekten 🤗 en azından ufak bir tedavi şansı oldu bende bir prebiyotik araştırmistim alerjilerde etkiliymis bu gün çocuk doktoru kontrolumuz var soracağım onu da. Olumlu bir şey söylerse paylaşırım 😊

T Tanem001 ne güzel doğum günü kutlaması olmuş. Bizimki de kamyonlar kepçeler iş makineleri hastası haliyle insaat sahasi gibi bir doğum günü oldu 😄. Mutlu sağlıklı yaşları olsun 🧿

Diş çürüğüne şaşırdım anne sütü sebep olmaz diye biliyorum bende. Sürekli fircalamaya çalışıyoruz özellikle yatmadan önce alışkanlık oluşturmak için. Doğduğundan beri oğlum da düşük kiloda boy hep uzun ama kilo ortalamanın altında kalıyor. Sağlık konusunda bir sıkıntı yaşamadık iştahı da fena değil bu ararlar karbonhidrata ilgisi arttı. Peynir yumurta yemeye epey geç alıştı. Ben sürekli çorba içeriklerini zengin tutmuştum seçici olduğu zamanlar et suyu kıyma haşlanmış tavuk minik minik ekliyordum. Eti çok seviyor kahvaltıda dahi et versen yer 😃 kuru üzüm incir antep fıstığı ceviz sevdiği atıştırmalıklardan. Kilo konusu benimde aklıma takılıyor özellikle demir ve B12 durumunu merak ediyorum. Eylülde tahlil yaptıracağız. Genetik de olabiliyor bir bana bakıyorlar birde oğluma e normal genetik diyorlar 😄 kilo almakta zorlanan bir insanım bende hala 5 kg eksiğim var işe başlayınca toparlanırım diye umut ediyorum.

Meme bırakma azaltma konusunda benim düşüncem annenin hazır olması. Artık hayrata dönmüştüm ben :KK70: haziranda uyku öncesi ve gece emmeyi bıraktık. Ilk gün zor oldu sadece sürekli anlattım. Kesintisiz uyuyabiliyoruz. Şimdilerde hala istiyor memeler uyumuş hava karardı ışıklar yandı diyorum ışıkları kapat gündüz olsun diyor akıllı bıdık 😃. Gündüz de iki en fazla üç kez emiyor sabah uyandığında emziriyorum öğle uykusuna emerek geçiyor bazen uyanınca istiyor bende öğle uykusu alışkanlığını değiştirmek istiyorum kucak ya da meme diye tutturuyor işe başlayınca annem zorlanmasın o yüzden yeni bir düzen olusturmam gerek. Tamamen ne zaman bırakırız bilmiyorum sabah 7 de evden çıkış akşam 6 da giriş yapacağım o aralar teke düşer ve biter sanırım.

Kuzum selam 😊 geç gördüm etiketi kusura bakma lütfen 😌
Biz sağlık ocağı aşısını sali günü yaptırdım hepatit a. Bu cuma günü yani yarın çocuk doktorumuzda kontrol var hem menenjit son dozu yapılacak. Evet detaylı kontrolleri devam ediyor halen, bakalım neler söyleyecek yarın 😊
Hamilelik iyi gidiyor işte yarın 2li test vakti geldi onlar yapılacak 😁 bakalım
Sizin nasil gidiyor 😊
Selam canım hamileliğin iyi gitmesine sevindim 🙏. Nasıl geçti doktor kontrolünüz?
Yeni heyecanlar ikili testler ayrıntılı usg derken hızla geçiyor zaman. Geriye bakıp düşündüğümde unuttum sanki birçok şeyi süreç yaşanırken hatırlanıyor mu?

Biz tek çocukta karar verdik sanırım bende eşimde konfor alanımızı sarsmak istemiyoruz. İşe başlayacağım artık yeni düzen bizi bekliyor. Benim kapasitem tek çocukmuş onu anladım eski videolarını izliyor bebek diyerek ayy şükürler olsun o günlerde de hem yorgun hem heyecan hem acemi hem mutluyduk. Bugüne de şükürler olsun minik afacanlar kolay yetişmiyor 🙈

2 yas kontrolune bu hafta goturebildim. boy kilo ölçümü yapildi. 18 aylik goz kontrolunde astigmat ciktigi icin tekrar goz doktoruna yonlendirdi. 2 yasinda istah kesilmesi normal dedi. kan tahlili sordum. en son 8 aylik yapilmisti cunku demiri kesmistik. boy ve kiloda sorun yok gerek duymuyoruz bu yuzden dedi. eger kilo alimi ve boy uzamasinda yavaslama olursa ya da cok sık hasta olursa istiyoruz dedi. ekim gibi tekrar d vitaminine baslayacagiz. bunun disinda sohbet havasindaydi. 1 gun icinde ne yapiyoruz onlari konustuk. kizim benimle evde pek oynamadigi icin daha once oyun grubuna goturmustum yine oyun grubu onerdi. 2 yasinda istah kesilmesi normalmis vs vs. benim de cok aklimda soru yoktu acikcasi. cok fazla bsey soramadim. cumle kurmasi konusmasi anlamasi hersey normal dedi. 2 yas asimizi da yaptirmistim gitmeden zaten.
Oğluma da en son 9 aylıkken tahlil yapıldı. 18 aylık kontrolünde talep ettim dr gerek duymadı. Göz kintrolune gittik numarası büyümemiş bu bizim için iyi bir durum Göz ölçüm cihazından rahatsız oldu o yuzden doktor çocuklara uygun aparattan baktı numarasına şubat ayında tekrar gideceğiz. Şimdilik bol renkli oyuncaklarla oynasın kaliteli içeriklerle hazırlanan cizgi film veya doğa belgeseli izlesin doğada zaman geçirsin dedi. 3 yaşına geldiğinde gözün durumuna göre boyama kitapları ve aktiviler önereceğim dedi. Amacımız okul yaşına kadar gözün normal seviyeye gelmesi bunun icin de gözlük kullanıyoruz bazen takmak istemiyor ama desteklemeye çalışıyoruz

Merhaba kizlar,bebislerimiz iki yasina girdiler,artik bebek olmaktan cikip ilk cocukluga yelken actilar.Biz su siralar iki yas sendromunu dibine kadar yasiyoruz😕 Bir de iki gun once surpriz sekilde hamile oldugumu ogrendim,ilk kizim tedaviyle olmustu,insallah saglikla ilerler.

Kizimi memeden kesmek istiyorum ama asiri duskun,ne surduysem fayda etmedi😒 sanki omrumun sonuna kadar memeden kesemeyecek gibi hissediyorum🙄🤦 gunde en az on kere emiyor,oyalamak falan da ise yaramadi,aranizda bu durumu yasayan var mi?
Hayırlı olsun canım hamileliğin...Bende de aynı durum vardı.Yara bandı yapıştırıp sarmıstım uf oldu kızım doktor amca sarmamızı istedi vs demiştim.Ondan sonra ben teklif etsem de bir daha istemedi.

Bugün 2 yaş kontrolü vardı. Doktorumuza bu bahsettiğiniz tedaviyi sordum etkili mi diye direk bu işi yapan en iyi yer Manisa dedi 🙄
Istanbuldakilar biraz umut tüccarı dedi...
Canım bana özelden gittiğiniz merkezin numarasini felan paylaşır mısın arayıp konuşalım, eğer bize uyarsa haftaa 1 gün olsa bile o kadar yol çekmeyi göze aldık 🤧🤧

MC06 MC06
@Mirune
Nasılsınız iki çocuklu hayat nasıl gidiyor?
aling aling Teşekkürler kızlar.Çok yorucu desteğiniz yoksa eğer.3 aylık oldu oğlum 3 aydır ne uyku ne yemek ne dinlenme yok.Saçımı dahi tarayamıyorum çoğu zaman.Yaş da 38 olunca enerji zaten az oluyor. Allah yokluklarını vermesin ama yorucu.Baş dönmesi, halsizlik, sürekli hastalanma olarak geri döndü bana.Arayı acarak yapmak dha mantıklı.Kızım aşırı derecede kıskanıyor 2 yaş send. etkisi ile de zarar vermeye başladı her şeye.
Sizlerde de iştahsızlık,bağırma,vurma,hırçınlık,inatçılık var mı?Nasıl yaklaşıyorsunuz?

Hayırlı olsun canım hamileliğin...Bende de aynı durum vardı.Yara bandı yapıştırıp sarmıstım uf oldu kızım doktor amca sarmamızı istedi vs demiştim.Ondan sonra ben teklif etsem de bir daha istemedi.
Tabi 1 aylık sürece yaydım azaltarak bıraktım.

Bugün 2 yaş kontrolü vardı. Doktorumuza bu bahsettiğiniz tedaviyi sordum etkili mi diye direk bu işi yapan en iyi yer Manisa dedi 🙄
Istanbuldakilar biraz umut tüccarı dedi...
Canım bana özelden gittiğiniz merkezin numarasini felan paylaşır mısın arayıp konuşalım, eğer bize uyarsa haftaa 1 gün olsa bile o kadar yol çekmeyi göze aldık 🤧🤧
Aa çok şaşırdım suan 😊 Elbette paylaşırım. Hatta gittiğimde özel olarak konuşurum . Özelden atıyorum🤍

Mama hiç yemedi, biberon hiç kullanmadı. Süt zaten içmiyor. Hadi alıştı diyelim. Bu sefer mamaya alışıp yemeği hepten reddedecek. Sonra mamayı bıraktırma süreci girecek.
Aynı süreçteyiz. Randevu alıp tekrar kan değerlerine baktıracağız bizde.
Makarna pilav patates kızartması simit bunlarla ömür mu geçer pişirirken et suyu koyuyorum falan ama yok yani bi yumurta yese en azından çorba da içse ne yaptıysam olmadı.. dediğin gibi mamaya alissa kolay gelebilir emiyor mu peki bizim ki hala aktif emiyor

Makarna pilav patates kızartması simit bunlarla ömür mu geçer pişirirken et suyu koyuyorum falan ama yok yani bi yumurta yese en azından çorba da içse ne yaptıysam olmadı.. dediğin gibi mamaya alissa kolay gelebilir emiyor mu peki bizim ki hala aktif emiyor
Evet bizde aynı durumdayız. Ek gıdaya başladığımızda 1 yaşına kadar düzenli olarak her gün ilik, et, tavuk suyu ile yaptım tüm çorbalarını. Yemedi. Pirinç ve bulgur pilavına ekliyorum artık.
Meme hala devam ediyor. Bırakmayı düşünüyorum başarabilirsek.

T Tanem001 ne güzel doğum günü kutlaması olmuş. Bizimki de kamyonlar kepçeler iş makineleri hastası haliyle insaat sahasi gibi bir doğum günü oldu 😄. Mutlu sağlıklı yaşları olsun 🧿

Diş çürüğüne şaşırdım anne sütü sebep olmaz diye biliyorum bende. Sürekli fircalamaya çalışıyoruz özellikle yatmadan önce alışkanlık oluşturmak için. Doğduğundan beri oğlum da düşük kiloda boy hep uzun ama kilo ortalamanın altında kalıyor. Sağlık konusunda bir sıkıntı yaşamadık iştahı da fena değil bu ararlar karbonhidrata ilgisi arttı. Peynir yumurta yemeye epey geç alıştı. Ben sürekli çorba içeriklerini zengin tutmuştum seçici olduğu zamanlar et suyu kıyma haşlanmış tavuk minik minik ekliyordum. Eti çok seviyor kahvaltıda dahi et versen yer 😃 kuru üzüm incir antep fıstığı ceviz sevdiği atıştırmalıklardan. Kilo konusu benimde aklıma takılıyor özellikle demir ve B12 durumunu merak ediyorum. Eylülde tahlil yaptıracağız. Genetik de olabiliyor bir bana bakıyorlar birde oğluma e normal genetik diyorlar 😄 kilo almakta zorlanan bir insanım bende hala 5 kg eksiğim var işe başlayınca toparlanırım diye umut ediyorum.

Meme bırakma azaltma konusunda benim düşüncem annenin hazır olması. Artık hayrata dönmüştüm ben :KK70: haziranda uyku öncesi ve gece emmeyi bıraktık. Ilk gün zor oldu sadece sürekli anlattım. Kesintisiz uyuyabiliyoruz. Şimdilerde hala istiyor memeler uyumuş hava karardı ışıklar yandı diyorum ışıkları kapat gündüz olsun diyor akıllı bıdık 😃. Gündüz de iki en fazla üç kez emiyor sabah uyandığında emziriyorum öğle uykusuna emerek geçiyor bazen uyanınca istiyor bende öğle uykusu alışkanlığını değiştirmek istiyorum kucak ya da meme diye tutturuyor işe başlayınca annem zorlanmasın o yüzden yeni bir düzen olusturmam gerek. Tamamen ne zaman bırakırız bilmiyorum sabah 7 de evden çıkış akşam 6 da giriş yapacağım o aralar teke düşer ve biter sanırım.
Yaaa sizin de çok güzel olmuş doğum gününüz. Her şey onlar için. Hayatları boyunca hep güzel sağlıklı mutlu ömürleri olsun.

Benim araştırmalarımda da anne sütünün diş çürüğüne neden olabilme yönünde idi. Nitekim doktor da aynı şeyi söyledi. Ama gece beslenmesini hiç bırakamadım bile bile. Çok vicdan yapıyorum bu konuda.

Kilo alması için geriye denemediğimiz tek yol sanırım emmeleri kesmemiz kalıyor. Allah'ın izniyle memeyi kesersek bir de öyle bakalım iştahları artacak mı.

Bizde de babamız çok zayıf ne yese kilo almayan cinsten. Herkes kilosu babaya çekmiş diyor. Ama babamız bebekliğinde tombikmiş. Ben ise çok zayıfmışım. Artık babaya mı bana mı çekmiş. Yoksa gerçekten beslenmeden mi kaynaklanıyor bilemedim.

X