Merhabalar tüm annelerimize.
Bebişlerimiz nasıllar. Bizde durgun ve sakin olan bebiş gitti yerine Atom karınca geldi. Hiç durmuyor yerinde. Eline ne geçirirse balkondan aşağı atıyor. Tatile gittik. Havuz kenarında ne varsa havuzun içine attı. Tüm şezlongları dolaşıp insanların eşyalarını merakla inceledi. Tam olmazsa da iletişim kurmaya çalıştı.
Herşeye hayır diyerek itiraz etme başladı. Neyse ki uzun sürmüyor. Sakinleşmesini bekledikten sonra yumuşak ses tonuyla açıklama yapıyorum. Beni dinlemiyor gibi yapıyor dikkatini başka yöne kaydırıyor. Ben konuşmaya devam ediyorum.
Bir başka huyumuz da parkta çocukları inceliyor önce. Sonra yanlarına gidip iletişim kurmaya çalışıyor. Kucaklayıp öpmeye çalışıyor. Bu gün ilk defa kaykaya çıkarken bir çocuğun yanına gitti omzundan çekti. Çocuk kendini çektiğinde kafasına vurdu. Şok geçirdim. Sonra yanına gidip yaptığının çok yanlış olduğunu kimseye zarar vermemiz gerektiğini, çocuğun canının acıdığını anlattım.
2 yaş sendromu mu acaba diyorum ama okuduğum kaynaklarda
- Ağlama krizleri ( bazen oluyor, o zaman ağlamasına izin veriyorum, sakinleşince konuşalım diyorum, çok uzun sürmüyor zaten, yanıma geliyor az ve öz konuşuyorum. )
- Kendine vurma eylemi ( bu güne kadar hiç yaşamadık)
- Aşırı inatlaşma ve öfke ( inatlaşma da zaman zaman oluyor. Bazen görmezden geliyorum, bazen sakinleşmesini bekliyorum. Oda çok uzun sürmüyor. )
- Bağırma ( bağırma 1 kere oldu. Ona da istediğin kadar bağırabilirsin. Ama Bu davranışın çok yanlış beni ve kendini üzüyorsun, bu tavrına çok şaşırdım dedim oyuna çevirdim. Onun dışında bağırma olayını hadi stres atalım deyip çığlık atma oyunu oynardık)
- Oyuncak, eşya vb. nesneleri fırlatma. (tatilde başladı. Bir kaç defa markette reyonlarda yaptı)
- İştah kesilmesi ( zaten hiç yoktu, hepten gitti)
- Uyku düzensizliği ( uyku rutinimiz 2 buçuk aydır 2 uykudan tek uykuya düştü. Aynı devam ediyor)
crazy06 buarada siz nasılsınız. Sünnet ve ameliyat nasıl geçti.