2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Evet Noel +yeni yıl 2 hafta kapalıydı. Covid vakaları müthiş çoğaldı, bu yüzden 1 hafta daha kapalı kalınmasına karar verdiler. Herkes bir telaş booster aşı oluyor. Sonunda bu pazartesi açılacak. Zaten 5 gün gidecek sonra Turkiye'ye geliyoruz. Haftaya bugün yola çıkıyoruz. Ben aksine bulantıdan kaynaklı çok yemek yiyorum. Midem kaziniyor o an yemezsem midem bulanıyor, sürekli yemek yiyorum. Daha 11 haftalik ama kilo aldım karnim kocaman 😅🤷‍♀️
Kreş açılıyor ardından seyahat ediliyor nefes alırsın canım.Senin için çok iyi olur az kalmış kendini bu şekilde motive edersin.Prilam bulantı ilacı var herkesin çok memnun kalıp bende işe yaramadığı.Onu bir dene istersen.

2022 Ağustos başlığında çok fazla düşük yaşandı. Herkes hiç bu kadar düsüğün yaşandığı bir topik görmedik şimdiye kadar diyorlar. Dış gebelik, boş gebelik ve Bebeğin kalbinin durması şeklinde belki 10dan fazla düşük yaşandı. Her gün kötü bir haber aliyoruz. Uğursuz bir başlık oldu. Kimisi covid aşılarını suçluyor. Ben 2020 başlığında pek böyle şeyler hatirlamiyorum ama 2. Trimesterda aktif olmuştum ben burda. Belki tamamen tesadüfi böyle rast geldi.
2. Trimestarda katıldığın için olabilir belki. Aşı oldun sanırım, ben olmadım doğumdan sonra düşünüyorum. İlk dönem düşüklerin olması normal karşılanır aslında.

2. Trimestarda katıldığın için olabilir belki. Aşı oldun sanırım, ben olmadım doğumdan sonra düşünüyorum. İlk dönem düşüklerin olması normal karşılanır aslında.
Evet gebeliklerin %15i dusukle.sonuclaniyor. %80i ilk trimesterda oluyor ama bizde epey bir düşük yaşandı. Düşük riski olanlar da çok. Artik başlığı korkarak açar oldum. Cok tuhaf

Luna son hız beni zorlamaya devam ediyor.. Almak istediği şeyi uzanip alamadı mi agliyor. Bir şey bir şeye takıldi çıkaramadı mi agliyor. pmsli kadın gibi aynı. Her şeye tepkili. 4 azi disi patladi. Onun huysuzlugu var belli ama sadece o değil. 2 yas sendromu başladı gibi. Mizmizlanmasi tam numara tam mizmizlanirken sevdiği bir yemeği verdigimde kikirdamaya basliyor. Bir de her şeye hayır. Al annecim hayır, ver annecim hayır, dur annecim hayır, gel annecim hayır. Küçük ergen gibi normalde bu halleri komik bile gelebilirdi ama su an sabrım sınanıyor gibi geliyor 😂

Bence çocuk konuşma konusunda bir beklentiye girildiğini fark ediyorsa özellikle konuşmuyor olabilir. Ben anne demesine çok anlam yükledim. Bir sürü şey diyor ama gel gör anne demiyor. Annecim anne de, anne milyon kez soyledim. Babasina da ya demiyor işte off diye hayiflandigimdan çocuk özellikle anne demedi diye düşünüyorum. Anne deyip ona bakıyorum koca koca gözlerle siritip gözlerini kaçırıyor başka bir şeyle oynamaya başlıyor konuyu degidtiriyor kendince. Nolur bi kere anne desen dediğim bi gun anne dedi kaçtı. Yani yapabilir, ne olduğunu biliyor ama soylemeyi tercih etmiyor. Kendince bir mantık oluşturmuş olabilir.

Luna son hız beni zorlamaya devam ediyor.. Almak istediği şeyi uzanip alamadı mi agliyor. Bir şey bir şeye takıldi çıkaramadı mi agliyor. pmsli kadın gibi aynı. Her şeye tepkili. 4 azi disi patladi. Onun huysuzlugu var belli ama sadece o değil. 2 yas sendromu başladı gibi. Mizmizlanmasi tam numara tam mizmizlanirken sevdiği bir yemeği verdigimde kikirdamaya basliyor. Bir de her şeye hayır. Al annecim hayır, ver annecim hayır, dur annecim hayır, gel annecim hayır. Küçük ergen gibi normalde bu halleri komik bile gelebilirdi ama su an sabrım sınanıyor gibi geliyor 😂
Benim minik kizim da dun tum gun bir seylere uzanip aglama krizleri yasadi😔 ne istedigini de anlamiyorum,her seye isaret edip duruyor.Sinirlenince kafasini duvara vurma huyu da yeniden hortladi,hatta daha da siddetli vuruyor🙄 iki yas sendromu icin erken degil mi ya😕

Bence çocuk konuşma konusunda bir beklentiye girildiğini fark ediyorsa özellikle konuşmuyor olabilir. Ben anne demesine çok anlam yükledim. Bir sürü şey diyor ama gel gör anne demiyor. Annecim anne de, anne milyon kez soyledim. Babasina da ya demiyor işte off diye hayiflandigimdan çocuk özellikle anne demedi diye düşünüyorum. Anne deyip ona bakıyorum koca koca gözlerle siritip gözlerini kaçırıyor başka bir şeyle oynamaya başlıyor konuyu degidtiriyor kendince. Nolur bi kere anne desen dediğim bi gun anne dedi kaçtı. Yani yapabilir, ne olduğunu biliyor ama soylemeyi tercih etmiyor. Kendince bir mantık oluşturmuş olabilir.
ben de öyle olduğunu düşünüyorum. ilk kelimesi anneydi. sonra anneanne dede mama meme falan bir türlü baba demedi. esim de surekli karsisina gecip baba. kizim baba de. baba baba baba diyordu. en son baba dedi neredeyse😄😄 ki babayi söylemek kolay. simdi de babaannesi surekli babaanne babaanne diyor karsisinda. sanki inat yapar gibi Alin de o babaanne dedikce anneanne diyor. ben de uzerine düşüldüğü icin söylemediğini düşünüyorum.

Aynı benim oğlan desene 🙄dediğin gibi sendrom erken başladı🤣 özellikle birkaç gündür dehşet bağırıyor. Ama ben bu bağırmayı belirli dönemlerinde tanıyorum. 3-5-7 ya da 8 aylarda böyle çığırtkan olmuştu sadece şimdi daha güçlü bir sesi var😂

ben de öyle olduğunu düşünüyorum. ilk kelimesi anneydi. sonra anneanne dede mama meme falan bir türlü baba demedi. esim de surekli karsisina gecip baba. kizim baba de. baba baba baba diyordu. en son baba dedi neredeyse😄😄 ki babayi söylemek kolay. simdi de babaannesi surekli babaanne babaanne diyor karsisinda. sanki inat yapar gibi Alin de o babaanne dedikce anneanne diyor. ben de uzerine düşüldüğü icin söylemediğini düşünüyorum.
Ya oğlumda babaanne de diyince anneanne diyor 😄

Erken 2 yaş sendromu zaman zaman oluyor daha önce de yazmıştım ben. Arada ağlama krizleri ne istediğini bilmeme anneye aşırı düşkünlük bizde dönüşümlü olarak sürüyor.
Emzirme zorluyor beni bu aralar artık düşkün demek hafif kalıyor birde kıpır kıpır devekusu gibi popo havada emiş stili mi ararsın beni kanepeye oturtup kendi ayakta emmek istemesi mi... Severek yaptığım iş bazen kızdırıyor beni meme yerinde duruyor işte emeceksen düzgünce em gitsin 😩

Önceden konuşuyordu birkaç kelime 3 aydır konuşmuyor o yüzden endişelendim:KK43:
Bizimde sizin gibi, hatta uzun süre konuşma durmuştu söylediği kelimeleri işaret ederek anlatmaya çalışıyor. Fakat o dönemde farklı beceriler geliştirdi konuşma geri plandaydi. Su an konuşmaya çabalıyor bidibidi birseyler anlatıyor ama babıldıyor resmen. Birde dün şöyle bir olay yaşadık çocuğu beslemek istedim yemedi bende bıraktım. 1 saat sonra acıktı o süreçte de sofrayı kuruyorduk diye vermedim bizle birlikte yesin diye. Çocuk açtıktan dile geldi 🤣😂😂 kuju mam kuju mam diye ağız sapirdatmaya başladı. Kuzu eti pisiriyordum ona 🤣😂 karnı doyunca yine konuşmayı birakti. Yani zora gelmeleri her dediklerini anlamamak gerekiyor ben bunu farkettim.

Erken 2 yaş sendromu zaman zaman oluyor daha önce de yazmıştım ben. Arada ağlama krizleri ne istediğini bilmeme anneye aşırı düşkünlük bizde dönüşümlü olarak sürüyor.
Emzirme zorluyor beni bu aralar artık düşkün demek hafif kalıyor birde kıpır kıpır devekusu gibi popo havada emiş stili mi ararsın beni kanepeye oturtup kendi ayakta emmek istemesi mi... Severek yaptığım iş bazen kızdırıyor beni meme yerinde duruyor işte emeceksen düzgünce em gitsin 😩
Ayakta kucakta baş aşağı popo yukarda binbir tür emme denemeleri yapıyor sorun şu ki o zaman emmiyor sadece oynuyor 😶 son 1 haftadır uykular feci berbat halde. Zombi gibi geziyorum kafamı kaldıramıyorum resmen. Uyku düzenlemesi yapmaya çalışıyor sanırım çünkü bazı günler 2 bazı günler tek uyku yapıyor ama gece gündüz uykusuzluğu 15 dakikada bir aglayarak uyanması diş mıdır atak mıdır 2 yaş sendromu mu uyku düzenlemesi mi bilmiyorum ama fena yıprandım 1 haftada 5 yıl yaşlandım yoruldum sanki.

Ayakta kucakta baş aşağı popo yukarda binbir tür emme denemeleri yapıyor sorun şu ki o zaman emmiyor sadece oynuyor 😶 son 1 haftadır uykular feci berbat halde. Zombi gibi geziyorum kafamı kaldıramıyorum resmen. Uyku düzenlemesi yapmaya çalışıyor sanırım çünkü bazı günler 2 bazı günler tek uyku yapıyor ama gece gündüz uykusuzluğu 15 dakikada bir aglayarak uyanması diş mıdır atak mıdır 2 yaş sendromu mu uyku düzenlemesi mi bilmiyorum ama fena yıprandım 1 haftada 5 yıl yaşlandım yoruldum sanki.
Uyku düzeni bizde de bozuk 😕 akşam üzeri 6 civarı uykusu geliyor yatarsam ikinci uyku yerine sayıyor gece 11 12lerde geceye geçiyor yatırmasam saçmalıyor neye saracağını bilmiyor sonra uykusu açılıyor saat 10 gibi geceye geçiyor şaştım kaldım bende. Önceden yine sık uyanırdı ama en geç 9da uyumuş olurdu. Akşam olunca tükeniyorum resmen. Gece de surekli emince dinlenemiyorum hasta olursam zor toparlarım diye korkuyorum 😟.

Bu dönemde gündüz uykusunu bırakmak isterlermiş.Uyumamak için direnirlermiş.Genel olrak da uyku problemlerinin en yoğun olduğu döneme girdik geçmiş olsun hepimize.

Diş döneminde kulak salgilari daha çok olurmuş. Bilenler vardır belki de bende yeni öğrendim

Ah işte biz 😄 ayakta, yatarken, oynarken, yemek yerken bile gözü memede. Geçen gün babası uyuttu, uyandığında mememi görüp bir öpüşü sevişi var ki 😂 bazen onun hizasına inmeye çekiniyorum direk saldırıyor diye. O da şu yüzden, Beni üzen kısmı yemek yemiyor oluşu, ben de emmeye bağlıyorum. Gece sık sık emiyor, bu yüzden düzgün kahvaltı yok. meyve pek sevmez, iki ısırık atar. Çorba içmez. Hadi bir hafta iyi yiyorsa, sonraki hafta yok. Evet kilosu iyi ama az yiyor 😣

Uyku düzeninden bahsedilmiş 😁sahi uyku neydi🤣🤣 yani en azından düzenli uyku🙄 neredeyse iki aydır belki daha fazla, en az iki saat geceleri kalkıp uyanık kalıyor. Bende hem büyüme dönemine hem de dişlere bağlıyorum. Bu esnada azı dişleri iyice uzadı eksik bir köpek dişi çıktı. Son azılarda geliyor eli sürekli ağzında. Gündüz uykusunu tek uykuya indirdim. Baktım akşama doğru saat 5 gibi ikinci uykuyu uyumak istiyor, fakat gece uyuması saat10-11 e kayıyor. Eee ben hiç dinlenmiyorum. Evdekilere tembihledim oyalayıp yatırmayacaklar diye önce çok uykusu oluyordu artık alıştı sayılır.19.30-20.00 ya da 20.30 uyku saatimiz. En azından bende saat 11e kadar dinleniyorum. Ama hala geceleri uyanıyor ona çözüm bulamadım🙄umarım bu da dönemsel bir durumdur🙏

Bugun gebeligimin 15+0 haftasi. Su an anne adayiyim. Umuyorum ki ben de bir Agustos annesi olurum 🙏👶🏻
İlk mesajımı buldum. 15 haftalik hamileyken yazmışım ilk.

Diğer mesajımdan anliyoruz ki hurafeler doğruymuş 😂😂😂

Eklentiler

• Screenshot_20220111-071116_Chrome.jpg
    Screenshot_20220111-071116_Chrome.jpg
    112,3 KB · Görüntüleme: 32
X