- 15 Aralık 2019
- 532
- 1.110
Oğlum da konuşmuyor pek hatta birkaç gün evel burada da konuşuldu, başka bebislerde de böyle bir durum var. Ben de üzülüyorum ama dönemsel olduğuna şuan başka becerilere ağırlık verdiğini düşüyorum. Aynı zamanda son atak donemindeler. İstediği zaman ama özellikle de ihtiyacı oldugunda anne, meme, mama, baba, gel diyebiliyor. Komutlari kolay aliyor. Mesela parmağıyla gösterip anlatmaya çalıştığı şeyleri hemen anlamamak gerekiyormuş. Birde çok beklentide olduğumuzu hissediyorlarsa inat da olabilir.Selam kızlar Uzun zamandır yazamıyorum çünkü son dönemde aşırı derecede takitigim bir durum var umut hiç bir şekilde konuşmuyor istediği şeyleri gösteriyor söylediğimiz her şeyi yapıyor anlıyor fakat konuşma çabası yok sadece aaaaa falan gibi sesler çıkarıyor çok nadiren baba mama diyor sürekli konuşarak tekrar ede ede bir adım yol almayı beklesem de konuşmuyor Şubat ayında 18 ay kontrolüne götürüp soracağım neden yani kitap okuduğumda kitapi alıp atıyor ağlıyor kitap okumami istemiyor ben ona konuşarak hikaye anlatıyorum kendim uydurdugum hikâyeler bile var ama konuşmaya gayreti yok ben buna çok üzülüyorum bazen ne anlatmak istiyor diye dakikalarca anlamaya çalışıyorum o kadar zor ki piskolojim bozuldu çok üzgünüm önerileriniz bekliyorum
Gün içinde sürekli konuşuyorum, her yaptığımı anlatarak yapıyorum, onun yaptıklarını da. Bazen şarkıya döndürüyorum. Bizimki kitap okumami sever ama özellikle kendi seçtiği kitaplari. Tabi uzun uzun yazıları okutmaz. Kendi parmağıyla gosterir yada sayfa çevirir, ona göre ben de bir seyler uydururum. Geçen gün bi baktım meto uyurken bile kendi kendime mirildaniyorum artık uzuldugum şey bu salgın sebebiyle başkalarıyla sosyallesmeleri az. Bize gelen giden olmaz. Belki bu da etkiliyordur. Biraz daha zaman sonra konusacaklarina inanıyorum