2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
İhlamur ben de veriyorum,guvenilir bir siteden bal da aldim ekleyince daha iyi iciyor.Et ve et suyu da her gun veriyirum,sarimsagi arttirmam lazim.

Bu ara cocuklar arasinda ciddi bir salgin var,farkli viruslerle karsilasmalari bagisikliklari icin iyi aslinda ama iste anne yuregi dayanamiyor insan hasta olmalarina.

Mesleginiz ne bilmiyorum ama ben cok pisman oldum basladigima,sabah iyiydi diye okula geldim,yine atesi cikmis,su an aklim kizimda verimli bile olamiyorum😔

İki yasina kadar eger imkan varsa anne bebegiyle kalmali diye dusunenlerdenim.
Kamu kurumunda memurum bende 2 yıl izne ayrılmıştım. Mesai saati uzun geliyor banada zor olacak başlayınca 😔

İhlamur ben de veriyorum,guvenilir bir siteden bal da aldim ekleyince daha iyi iciyor.Et ve et suyu da her gun veriyirum,sarimsagi arttirmam lazim.

Bu ara cocuklar arasinda ciddi bir salgin var,farkli viruslerle karsilasmalari bagisikliklari icin iyi aslinda ama iste anne yuregi dayanamiyor insan hasta olmalarina.
Evet ya bende Tam onda bahsedecektim bu aralar cocuklar arasında bir bağırsak enfeksiyonu almış başını gidiyor, tanıdığım tum arkadaş cocuklari son 1 ay içinde gecirdi, dün başka arkadaşımla konuştum çocuğu okul öncesi egitime gidiyor acilde en az 6 arkadaşı daha buradaydı bir kısmı da diğer hastaneye gitmiş dedi. Kusma belirtisiyle gitmişler bugün 3.gunu hala iştahsızlık var diyor. Geçen ay kardeşim de gecirdi bağırsak enfeksiyonu. Çok duyar oldum sanırım bulaşıcı aynı sınıftan çoğu çocukta aynı anda çıktığına göre...

Evet ya bende Tam onda bahsedecektim bu aralar cocuklar arasında bir bağırsak enfeksiyonu almış başını gidiyor, tanıdığım tum arkadaş cocuklari son 1 ay içinde gecirdi, dün başka arkadaşımla konuştum çocuğu okul öncesi egitime gidiyor acilde en az 6 arkadaşı daha buradaydı bir kısmı da diğer hastaneye gitmiş dedi. Kusma belirtisiyle gitmişler bugün 3.gunu hala iştahsızlık var diyor. Geçen ay kardeşim de gecirdi bağırsak enfeksiyonu. Çok duyar oldum sanırım bulaşıcı aynı sınıftan çoğu çocukta aynı anda çıktığına göre...
Benim ogrencilerimde yuksek ates,halsizlik,bogaz agrisi var bu aralar.Bagirsak enfeksiyonu olana sinfimda rastlamadim ama genel bir hastalik soz konusu.

Ben de ne kadar dikkat etsem de okuldan virus tasiyorum😒 gerci bu sekilde belki bagisikligi guclenecek ama ates olmasi korkutuyor iste.Malesef bir de Turk toplumunda atesten hep korkutulmusuz,azick yukselse hemen ates dusurucu veriyoruz.Ayy rahat bir insan ve anne olmayi ne cok isterdim😤

Benim ogrencilerimde yuksek ates,halsizlik,bogaz agrisi var bu aralar.Bagirsak enfeksiyonu olana sinfimda rastlamadim ama genel bir hastalik soz konusu.

Ben de ne kadar dikkat etsem de okuldan virus tasiyorum😒 gerci bu sekilde belki bagisikligi guclenecek ama ates olmasi korkutuyor iste.Malesef bir de Turk toplumunda atesten hep korkutulmusuz,azick yukselse hemen ates dusurucu veriyoruz.Ayy rahat bir insan ve anne olmayi ne cok isterdim😤
Ben burda çok duydum gerçekten, belki de il konumundan kaynaklı malum burası Bulgar kaynıyor, rastlamamak mümkün değil her yerdeler. Onlardan gelen faklı virüsler de sebep olmuşta olabilir. Yengem ilkokul öğretmeni onunla konuşuyoruz diyor her hafta 3 er 5 er azaliyorlar hep bir hastalık.

Tuvalet iletişimine başlayan var mı?
Bazen kakasıyı söylüyor ah ah diyip bezine vuruyor arada da saklanmaya başladı kaka yaparken. Bezinin kuru kaldığı zamanlar da artıyor gibi. Zorlamak istemiyorum tuvalet konusunda kuzenimin kötü bir tecrübesi var gözüm korkuyor açıkçası çok zor alışmıştı 😕

Bazen kakasıyı söylüyor ah ah diyip bezine vuruyor arada da saklanmaya başladı kaka yaparken. Bezinin kuru kaldığı zamanlar da artıyor gibi. Zorlamak istemiyorum tuvalet konusunda kuzenimin kötü bir tecrübesi var gözüm korkuyor açıkçası çok zor alışmıştı 😕
Bazen kaka yapacağı zaman yanımdan gidip bir yere saklanır gibi çömelip yapiyor. Sonra yanımda bezine vuruyor. Daha erken zaten ben de hiç zorlayıcı olmam. Kas yapılarının 2 yaşından sonra hazır olabileceği aklımda kalmis.

Saklanmaya baslamasi ve bezine vurmasi baslangic icin bir isik bence,benim kizimda yok mesela.Daha cok kucukler hazir olmalarini beklemek ayni zamanda desteklemekte lazim.

Mesela ben her tuvalete gittigimde "anne cis yapacak". gibi seyler soyluyorum artik cis deyince tuvalet kapisinin onune gidiyor.

Altini degistirirken cis yaptin mi?kaka yaptin mi?aaaaa cis mi yaptin sen gibi seyler soyluyorum.Henuz kavramadi diye dusunuyorum ama her defasinda soyluyorum.

Benim oğlanda epeydir saklanarak tuvaletini yapıyor. Bizim yanımızdan uzaklaşıyor ya koridora gidiyor ya da bir şeyin arkasına saklanıyor 😍 bazende elini gözünün üstüne koyup saklanmış gibi yapıyor 😁 kaka çiş diyor ama ancak erken konuşup beni net olarak anlarsa başlarım yine de bu iki yaşından önce olmaz. Bu arada hala yürümüyor ayakta durup bağımsız adım atma denemeleri yeni başladı. Ama çok fazla kelime söylüyor. Uyandığı andan itibaren o ne, bu ne diye soruyor 😅artık illallah ettik😁 hemen her kelimeyi söylemeye başladı sanırım yürümenin gecikmesi bundan☺️

Günaydın kizlar. 5gun evel oğlum ishal olmuştu. Dun 2 kez yaptı ama sivimsiydi. Hala sürmesi normal midir, daha önce yaşamamıştik. Başka bir sıkıntı yok, biraz iştahsızlık vardı o da düzeliyor gibi. Gerekmedikçe doktora götürmek istemiyordum ama bilmiyorum gitmeli miyiz acaba 😔

Günaydın kizlar. 5gun evel oğlum ishal olmuştu. Dun 2 kez yaptı ama sivimsiydi. Hala sürmesi normal midir, daha önce yaşamamıştik. Başka bir sıkıntı yok, biraz iştahsızlık vardı o da düzeliyor gibi. Gerekmedikçe doktora götürmek istemiyordum ama bilmiyorum gitmeli miyiz acaba 😔
Günaydın canım. Oğlumda da cıvık kaka 😄 devam ediyor diş döneminde oluyor genelde.

kızlar aranızda emzik kullanip da su siralar birakan var mi?

Yaklaşık 2 adır tek uyku yapıyordu ama şimdi öğle uykusuna hiç yatmak istemiyor. Öğle uykusu reddini de yeni keşfediyoruz :)

Ateş yoksa dişten dolayı olabilir.

Gecmis olsun,kakasi kokulu ve farkli renkte mi? Probiyotik alip kullanabilirsiniz,herhangi bir zarari olmaz,tabi yine de doktorunuza danisin.

X