2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ah işte biz 😄 ayakta, yatarken, oynarken, yemek yerken bile gözü memede. Geçen gün babası uyuttu, uyandığında mememi görüp bir öpüşü sevişi var ki 😂 bazen onun hizasına inmeye çekiniyorum direk saldırıyor diye. O da şu yüzden, Beni üzen kısmı yemek yemiyor oluşu, ben de emmeye bağlıyorum. Gece sık sık emiyor, bu yüzden düzgün kahvaltı yok. meyve pek sevmez, iki ısırık atar. Çorba içmez. Hadi bir hafta iyi yiyorsa, sonraki hafta yok. Evet kilosu iyi ama az yiyor 😣
Bana yemek demeyinnnnnn 🤦‍♀️ ben çocuğumu doyuramıyorlar doymuyor arkadaş! Resmen benden fazla yiyor ama doymuyor. Ayrıca emiyor. Geçen akşam resmen isyan bayragi çektim ömrüm cocuga yemek yaparak gecicek gibi geliyor. Tamam çok yiyor ama poposu yer görmüyor evin içinde çift kale maç yapıyoruz resmen topla oynuyor ordan oraya hoplayıp zıplıyor kendi etrafında dönüp zıplıyor oynuyor da oynuyor. Oynayınca yediklerini yakiyor yine acıkıyor emiyor yiyor 2 saat olmadan yeniden acıkıyor. Kilosu iyi hatta 2 hafta önce doktora goturmustum ben vücudunda benekler çıktı diye yazmıştı burda da o zaman kilosuna baktı doktor 1 ayda 700 grm almış ama dışarıdan bakınca belli olmuyor. Normal duruyor.
Bizim yeme düzenimi, şöyle, sabah kahvaltıda 1 yumurta, 1 avokado yarım havuç, 1 biberon ıhlamur zeytin peynir salatalık tahin pekmez ve bal. Hepsini bitiriyor yarım saat sonra emiyor. Oynuyor uyuyup uyanınca koca bir tabak ( bizim yemek tabaklariyla) çorba içine ekmek dogruyorum+ 1 kase yoğurt. Oynuyor uyudu uyandi yine çorba + 1 kase yogurt. Aralarda meyve muhallebi vs. Akşam yemeklerini bizimle birlikte yiyor. Corba + yemek + pilav +salata +yoğurt. Hemen hemen her aksam pirinc pilavi yapiyorum bakliyatlara alerjisi var diye en azından tok tutsun diye yanına 1 kepçe yemek 1 kase yoğurt + salata vs. Oynuyor uyumaya yaklasinca yaklaşık 2 saat sonra 1 kase çorba + yoğurt yiyip emerek uykuya geçiyor. Geçen akşam çorbasını içtikten sonra hemen unutmadım dedim yikakayim, sonrada azcık oynadı, uyutmaya geçtik uyumuyor emdi ama yok mama deyip mutfağa dolaba koştu. Çorba dedim verdim zaten, muzlu cevizli sütlaç verdim koca bir tabak yedi yatmaya gittik emerek uyudu tam 45 dakika sonra uyandi ve mama diye gene mutfağa dolaba koştu. Mecbur çorba +yoğurt verdim de uyudu. Gece uyanıp emiyor zaten. Günüm cocuk besleyerek geciyor....

Bizim bebekler iştahlı maşallah. Geçen videolarina bakiyordum Luna'nin. Bizbize kaldığımız için paylaşmak istedim Feeding and blw = @suzanae01
Tam bir tosbik değil mi? Babasi çok yedi artık verme, 4 kez kaka yaptı diyor. Bu kadar sık kaka yapmasa ve sonrasinda pisik olmasa ben salicam da biraz engel olmaya çalışıyorum.

Bana yemek demeyinnnnnn 🤦‍♀️ ben çocuğumu doyuramıyorlar doymuyor arkadaş! Resmen benden fazla yiyor ama doymuyor. Ayrıca emiyor. Geçen akşam resmen isyan bayragi çektim ömrüm cocuga yemek yaparak gecicek gibi geliyor. Tamam çok yiyor ama poposu yer görmüyor evin içinde çift kale maç yapıyoruz resmen topla oynuyor ordan oraya hoplayıp zıplıyor kendi etrafında dönüp zıplıyor oynuyor da oynuyor. Oynayınca yediklerini yakiyor yine acıkıyor emiyor yiyor 2 saat olmadan yeniden acıkıyor. Kilosu iyi hatta 2 hafta önce doktora goturmustum ben vücudunda benekler çıktı diye yazmıştı burda da o zaman kilosuna baktı doktor 1 ayda 700 grm almış ama dışarıdan bakınca belli olmuyor. Normal duruyor.
Bizim yeme düzenimi, şöyle, sabah kahvaltıda 1 yumurta, 1 avokado yarım havuç, 1 biberon ıhlamur zeytin peynir salatalık tahin pekmez ve bal. Hepsini bitiriyor yarım saat sonra emiyor. Oynuyor uyuyup uyanınca koca bir tabak ( bizim yemek tabaklariyla) çorba içine ekmek dogruyorum+ 1 kase yoğurt. Oynuyor uyudu uyandi yine çorba + 1 kase yogurt. Aralarda meyve muhallebi vs. Akşam yemeklerini bizimle birlikte yiyor. Corba + yemek + pilav +salata +yoğurt. Hemen hemen her aksam pirinc pilavi yapiyorum bakliyatlara alerjisi var diye en azından tok tutsun diye yanına 1 kepçe yemek 1 kase yoğurt + salata vs. Oynuyor uyumaya yaklasinca yaklaşık 2 saat sonra 1 kase çorba + yoğurt yiyip emerek uykuya geçiyor. Geçen akşam çorbasını içtikten sonra hemen unutmadım dedim yikakayim, sonrada azcık oynadı, uyutmaya geçtik uyumuyor emdi ama yok mama deyip mutfağa dolaba koştu. Çorba dedim verdim zaten, muzlu cevizli sütlaç verdim koca bir tabak yedi yatmaya gittik emerek uyudu tam 45 dakika sonra uyandi ve mama diye gene mutfağa dolaba koştu. Mecbur çorba +yoğurt verdim de uyudu. Gece uyanıp emiyor zaten. Günüm cocuk besleyerek geciyor....
Maşallah kuzuya 🧿🧿🧿
Sizin yazdıklarınızı biz bir haftada anca yiyoruzdur 🙂 Yerinde de durmayan bir çocuk ama yokk. Nedir bunun sırrı ya. Yemeyen cocuk çok zor, yapıp yapıp döküyorum sonra. Çok uzuluyorum.

Yeme konusu bizde biraz karışık bu aralar seçici her şeyi yemiyor. Kahvaltı ile pek arası yok kalkmadan emdiği için sanırım. Yumurtayı önceden güzel yerdi ama şimdi krep yapıp yediriyorum. Çorba seviyor kendi kaşıkla yemek istiyor bende hevesini kırmıyorum yoğurt gibi kıvamlı besinleri kolay yiyor haliyle. Hem emme araları sıklaştı hem de dişlerden sanırım arada iştahsızlık yaşıyor. Yağlı salçalı yemeklerden fazla istemiyor. Turşu canavarı oldu 😳 kavanozu saklıyorum birde tahin ve bal düşkünlüğü var gönlünü gezdiriyor

Maşallah kuzuya 🧿🧿🧿
Sizin yazdıklarınızı biz bir haftada anca yiyoruzdur 🙂 Yerinde de durmayan bir çocuk ama yokk. Nedir bunun sırrı ya. Yemeyen cocuk çok zor, yapıp yapıp döküyorum sonra. Çok uzuluyorum.
Bende yemek yapmaya yetişemiyorum 🙄 ya özel hicbirsey yapmadım aslında 6.ayda kendi çocuk doktorumuz nasıl ek gıdaya başladıysa onun anlattığı şekilde devam ettim hep. O zamanlar yazmıştım burda da kimi çok katı kurallar var demişti kimi çok bunlar vs demisti kimi doktorunuz abartmış biraz demisti. Her dediğini yaptım sadece eksiksiz. Besinleri karıştırmadan verdim, her öğünde farklı şeyler verdim yeme düzeni oluşana kadar cok uğramıştım az verdim sık verdim şuan durum bu şekilde. Yemek hiç ayırt etmiyor biz ne yiyorsak onları yiyor. Gün içinde kek börek felan da yapıp veriyorum ama onlar öğün olarak değil atıştırmalık 🙄🤷‍♀️
Birde ben çok çeşitli şeyler yapıp verdim hep. Alerjik bebeğim çoğu şeyi yiyemiyor ama hep birseyleri evirip çevirdim birseyler yaptım. Çoğu şeyini kendim yapıyorum hala ekmeği, makarnası, tarhanası vs.

Bende yemek yapmaya yetişemiyorum 🙄 ya özel hicbirsey yapmadım aslında 6.ayda kendi çocuk doktorumuz nasıl ek gıdaya başladıysa onun anlattığı şekilde devam ettim hep. O zamanlar yazmıştım burda da kimi çok katı kurallar var demişti kimi çok bunlar vs demisti kimi doktorunuz abartmış biraz demisti. Her dediğini yaptım sadece eksiksiz. Besinleri karıştırmadan verdim, her öğünde farklı şeyler verdim yeme düzeni oluşana kadar cok uğramıştım az verdim sık verdim şuan durum bu şekilde. Yemek hiç ayırt etmiyor biz ne yiyorsak onları yiyor. Gün içinde kek börek felan da yapıp veriyorum ama onlar öğün olarak değil atıştırmalık 🙄🤷‍♀️
Birde ben çok çeşitli şeyler yapıp verdim hep. Alerjik bebeğim çoğu şeyi yiyemiyor ama hep birseyleri evirip çevirdim birseyler yaptım. Çoğu şeyini kendim yapıyorum hala ekmeği, makarnası, tarhanası vs.
Canım maşallah senin kuzu hareketli zaten 🧿. 2 yaşından sonra iştahsızlık olabilirmiş çocuklarda o da normal karşılanıyor artık büyüme hızları düşüyor sadece günlük enerji için kaloriye ihtiyaç duyacaklar. Bende nicelikten çok niteliğe önem veriyorum bir kaşık yiyecekse dolu dolu olsun diye uğraşıyorum yağı proteini karbonhidratı dengelemeye çalışıyorum

Canım maşallah senin kuzu hareketli zaten 🧿. 2 yaşından sonra iştahsızlık olabilirmiş çocuklarda o da normal karşılanıyor artık büyüme hızları düşüyor sadece günlük enerji için kaloriye ihtiyaç duyacaklar. Bende nicelikten çok niteliğe önem veriyorum bir kaşık yiyecekse dolu dolu olsun diye uğraşıyorum yağı proteini karbonhidratı dengelemeye çalışıyorum
Bizim yemek düzeni o kadar oturdu ki günlük yediği şeyler bazen ben unutunca koşup kendi getiriyor vereyim diye. Her gün mutlaka 3 ceviz yiyor. Sabah unutmuşum vermeyi parmağından tutup balkona ceviz kutusuna götürdü alıp vereyim diye. Dolabı açtığımda ne istiyorsa gösteriyor alıp veriyorum bende.

İnan yemek yemese de gün gene yemek yapmakla geçiyor, çünkü bir şey yemedi şimdi yesin, bunu yer belki, falan diye diye. Aksam bi bakiyorum, tezgah metoya hazirladigim ama içi dolu tabaklarla dolu. Bari yese 😄 Ama hiç zorlama yapmiyorum.Baştan beri boyleydi de bu ara çok arttı.

Doktorumuza da sormustum bu durumumuzu özellikle, kilosu önde, ne yapıyorsan öyle devam, dedi 🙄 bilmiyorum ya, 18.ayda kontrol vardı gene citlatayim bu konuyu.

İnan yemek yemese de gün gene yemek yapmakla geçiyor, çünkü bir şey yemedi şimdi yesin, bunu yer belki, falan diye diye. Aksam bi bakiyorum, tezgah metoya hazirladigim ama içi dolu tabaklarla dolu. Bari yese 😄 Ama hiç zorlama yapmiyorum.Baştan beri boyleydi de bu ara çok arttı.

Doktorumuza da sormustum bu durumumuzu özellikle, kilosu önde, ne yapıyorsan öyle devam, dedi 🙄 bilmiyorum ya, 18.ayda kontrol vardı gene citlatayim bu konuyu.
Ya aslında bende özel bir gıda kullanmadim hiç balık yağı iştah açıyor diyorlar ama ben hiç vermedim zaten balık yiyordu önceden balık alerjisi çıkana kadar. Ama ilk ek gıdaya başlarken ki tutum bence sonraki yemek düzenini cok etkiliyor. O zaman ben çok dikkat ediyordum ve doktorumuzun çok katı kurallari vardı. Bende o kurallara harfiyen uydum. Mesela şuan günde en az 2 yumurta sade olarak en az 4 kase yoğurt, çorbası keki vs ile birlikte yumurta ve yoğurt oranı artıyor. Vücut olarak çok hızlı uzadı ve kemikleri çok güçlendi. Ama ben hamilelikte de çok yoğurt tüketiyordum zaten. Haftada 5-10 kg arasi yoğurt bitiyor mesela. Abur çubur hiç vermiyorum. Hazır gıda bile. Patates cinsine kadar kendim yapıyorum. Mesela 15 günde bir fındık ezmesi yapıyorum muzla birlikte her gün 2 yemek kaşığı yiyor. Bizim kilo artışı var ama boyu da çok uzadı dışarıdan bakınca kilo belli değil ama kucakta zor taşınıyor.

Ne diyeceğime kime ne diyeceğine😅maşallah 🧿 diyeyim

İyi geceler herkese 🌙
Oh maşallah diyorum Rheaa Rheaa , yememesinden bin kat iyidir olsun, sana güç kuvvet dilerim 😊
Bizim iştah gidip geliyor, ama orta karar yani. 1 yumurta çeyrek avokado yiyor mesela kahvaltıda, ama avokadoyu daha çok yese yumurtayı bitiremez, peynir yemez atıyorum. Öğünde hem yemek hem yoğurt yemez, çok gelir.
Ama meyve canavarı, hele şimdi mandalina ve nara taktı 😊
Hastalanınca hiç yemedi ama, yarım kilo verdi kemikleri sayıldı resmen. Bi kaç günde toparladı da, şimdi 10 kilo işte. Bana az geliyor kilosu.

Bu arada biz de uykusuz her gece modundayız. Doğduğundan beri çok nadir uyku problemi yaşadık, bana bu son geceler kabus gibi. Dün sabah 4 te kesecem artık mememi yok meme filan diye söylene söylene gittim yanına, sonra vicdan yaptım tabi 😔 kaç gündür başı sıcak, ateşi 37.2-3 civarında, popo komple pişik. Uykusuzluğun sebebi kesin diş. Köpekler çıkıyor galiba,

Ne diyeceğime kime ne diyeceğine😅maşallah 🧿 diyeyim
İyi geceler herkese 🌙
Oh maşallah diyorum Rheaa Rheaa , yememesinden bin kat iyidir olsun, sana güç kuvvet dilerim 😊
Bizim iştah gidip geliyor, ama orta karar yani. 1 yumurta çeyrek avokado yiyor mesela kahvaltıda, ama avokadoyu daha çok yese yumurtayı bitiremez, peynir yemez atıyorum. Öğünde hem yemek hem yoğurt yemez, çok gelir.
Hastalanınca hiç yemedi ama, yarım kilo verdi kemikleri sayıldı resmen. Bi kaç günde toparladı da, şimdi 10 kilo işte. Bana az geliyor kilosu.

Bu arada biz de uykusuz her gece modundayız. Doğduğundan beri çok nadir uyku problemi yaşadık, bana bu son geceler kabus gibi. Dün sabah 4 te kesecem artık mememi yok meme filan diye söylene söylene gittim yanına, sonra vicdan yaptım tabi 😔 kaç gündür başı sıcak, ateşi 37.2-3 civarında, popo komple pişik. Uykusuzluğun sebebi kesin diş. Köpekler çıkıyor galiba,
Uykusuzluk zor ya, yenidogan zamanında da zorlanıyordum ama en azından bugünkü gibi çocuk peşinde koşmuyordum. Yatıp en azından dinlenebiliyordum.
Diş dönemlerinde memeye daha bir düşkün oldu zaten. Ben ne güzel uyku eğitimi vermiştim, emzirip yatağına yatiriyordum kendi kendine uyuyordu o zaman bende uyuyordum ama şimdi gene memede uykuya döndü memesiz uyumuyor asla. Elik kolum bağlandı hissediyorum bir yandan uykusuzluk bir yandan yorgunluk bir yandan surekli yemek yapma durumum kendimi tekrara almış şarkı gibi hissediyorum.

İyi geceler herkese 🌙

Her kakadan sonunda poppsunu yıkayın ve birkaç dakika açık bırakın kendi kendine kurusun hatta çiş yapsa da önemli değil 15-20 dakika bez takmayın. Sonra hamazinc sürüp bezleyin bu şekilde birkaç defa yapsanız hemen geçer. Pişik kremi değil hamazinc kullanın.

Iki sabahtır badisinde toplu iğne başı kadar kan lekesi görüyorum sağ meme ucunda bugün doktora mesaj attım şişlik akıntı vs birşey yok takip edin devam ederse göreyim dedi 😔
Gecmis olsun,onemli bir sey olsaydi doktor muhakkak gormek isterdi,tabi yine de takip etmekte fayda var,insallah gecer.

Selam kızlar Uzun zamandır yazamıyorum çünkü son dönemde aşırı derecede takitigim bir durum var umut hiç bir şekilde konuşmuyor istediği şeyleri gösteriyor söylediğimiz her şeyi yapıyor anlıyor fakat konuşma çabası yok sadece aaaaa falan gibi sesler çıkarıyor çok nadiren baba mama diyor sürekli konuşarak tekrar ede ede bir adım yol almayı beklesem de konuşmuyor Şubat ayında 18 ay kontrolüne götürüp soracağım neden yani kitap okuduğumda kitapi alıp atıyor ağlıyor kitap okumami istemiyor ben ona konuşarak hikaye anlatıyorum kendim uydurdugum hikâyeler bile var ama konuşmaya gayreti yok ben buna çok üzülüyorum bazen ne anlatmak istiyor diye dakikalarca anlamaya çalışıyorum o kadar zor ki piskolojim bozuldu çok üzgünüm önerileriniz bekliyorum

X